فایل پیوست 14446
مشتاق خواندن نظرات دوستان هستیم...
Printable View
فایل پیوست 14446
مشتاق خواندن نظرات دوستان هستیم...
از آستان تو زندگی آغاز میشود.
فضای دراماتیک، همه چیز خوب، پیوندی بهسبزی و آسمان آبی است.
تو میخندی، دورتر هلهله میکنند!
لباس یک دست سپید عروس با فضای اطرافش ترکیب مناسبی دارد، چیزی که اغلب یا بهکار گرفته نمیشود یا نتیجه خاصی ندارد.
رنگهای اجزای مختلف عکس تقریباً به صورت کامل در خدمت هماند. یک عکس خوب که منهای رنگهایش حکایت دیگری خواهد داشت و به راحتی نمیتوان از خیر این توازن گذشت.
سپیدی لباس زوج و ابرها، دسته گل و آبی آسمان همگی یک همگونی خوبی تشکیل دادهاند.
دو درخت اطراف، نقش خودشان را برای نشان دادن فضای اطراف بسیار خوب بازی کنند. در عکس وجود این دو درخت یک حسی ایجاد میکند که گویی آسمان با وجود آنها قاب شده است.
با اینکه کادر عمودی است اما بهخوبی حس وسعت فضا منتقل میشود.
کلاً عکس اتفاقات خوبی دارد، حصاری هست و بیش از آنکه حصار باشد یک حس تملک دارد و امنیت، عناصر موجود در جای خوبی از کادر قرار گرفتهاند و یک اثر متفاوت از عکسهای مرسومِ عروسودامادها تولید شده. اغلب این اینگونه عکسها در یک باغ با آلاچیغ و دیوارهای آجری گرفته میشود که کمکم تبدیل به یک اپیدمی حال بههم زن شده.
مشکل من مقداری با کچلیهای چمنهاست.
اولین چیزی که در نظر من به عنوان یک عکاس (آماتور) جلوه میکنه و در تجربه های شخصی با آن مواجه شدم نورپردازی و نورسنجی فوق العاده دقیق و زیبای لباس هر دو نفر هست به خصوص عروس
به دلیل سفید یکدست بودن لباس عروس در نورپردازی تفکیک چین و چروک دامن کار بسیار مشکلی هست که در این عکس به زیبایی هرچه تمام تر انجام گرفته که باید به خالق این عکس تبریک گفت
کنتراست و برایتنس بسیار مناسب و در رنگ های سفید بی نظیره که اگر مقداری کم یا زیاد بود تمام زیبایی ها و نکات مثبت عکس رو از دایره ی دید خارج میکرد
زاویه بسیار مناسب دوربین از نکات مثبت دیگه ای هست که به انتقال حس عکس کمک شایانی کرده
لبخند عروس بسیار زیبا و طبیعیست و به هیچ وجه نشانی از خشک بودن عضلات و یا اجبار در ادای حالات در چهره ها دیده نمیشه
پز هم هارمونی خوبی با درگر عناصر موجود در عکس داره
(نمیدونم این قسمت رو هم میشه نقد حساب کرد یا نه گویا در این مورد بحث زیاده.نشستن روی پرچین ها هم میتونست حالات مختلف و بسیار زیبایی رو با توجه به شرایط عکس ایجاد کنه)
رنگ آبی آسمان به دور از هرگونه اغراق و یا کاستی رنگ هست
سایه روشن های روی چمن های فورگراند هم از نکات خوب این عکس هست که گویا به صورت استروب گرفته شده
کادر بندی به نظرم خیلی زیباست به خصوص به دلیل قرار گرفتن محل تقاطع دو بخش از پرچین که حس خاصی رو بیان میکنه
خلاصه :
در مجموع من از 10نمره 9 رو به عکاس میدم
این یک نمره هم به خاطر وجود کاج پشت سر یا بهتره بگم سمت چپ عروس که به نظرم بهتر بود کادر جوری بسته میشد که پشت عروس قرار میگرفت یا با ویرایش حذف میشد
مثبت ترین نکته : نورسنجی لباس دو نفر به خصوص عروس
منفی ترین نکته : وجود درخت کاج
ارادتمند
----------
در پناه اورمزد
خوشا نظربازیا که تو آغاز میکنی!
عکس شاد است
عاشقانه است
سرشار از زندهگی است
جمع کردن همه اینها درجایی که عکسهای عروسی بسیار بخت کمی برای کاندید بودن و شاد بودن دارند بسیار خوب صورت گرفته است.
عکاس عروسی به این علت که باید طی مدت محدودی تعداد زیادی عکس در استودیو و خارج از آن بگیرد و با توجه به مسائل عروس و دامادهای وطنی که ناچاراً خیلی گرفتار و نگرانند راه سختی برای عوض کردن جو و ایجاد محیطی شاد دارد.
رابطه و نگاه عاشقانه زوج بسیار خوب قاب گرفته شده است.
کامپوزیشن با توجه به قرارگیری درختان نگاه را به همانجایی سوق میدهد که منظور ماست.
عکس شاد و سرزندهای بود و مرا به وجد آورد
برداشت کلی من هم مانند دوستان از عکس شادی و امید است. فقط سوالی که در ذهنم مانده در مورد دو درخت موجود در دو سوی کادر است. یکی سبز و یکی سیاه. اگر این موضوع تعمدی بوده باشد آیا خللی بر این شادی وارد نمی آورد یا اینکه مفهومی دیگر را در خود نمیپروراند؟
اگر هم اتفاقی باشد، از نظر من ایراد قوی در ویرایش است.
جناب دکتر سابقا اشاره ای داشتد بر مفهوم نشانه شناسی یا سمیولوژی : نشانه، دال و مدلول. احتمالا پاسخ بنده در گرو همین مفاهیم است.
عکس واقعا اینقدر شاده و آدم توی دلش آرزوی خوشبختی میکنه که سخته بخوای نظری غیر از این بدی
فقط بنظر من اون درخت کاج پشت عروس در دوردست باید حذف میشد
واقعا عکس پر از انرژی ایست
عکس به تمام اهدافش رسیده!یک شادابی و زیبایی ِشورانگیزی توی کار هست که من راستش خودم رو در شرایطی نمیدونم که ایرادی بگیرم ازش
کنتراست، رنگ، نور، حس، کمپوزیسیون، کادر، شارپنس، واقعی بودن صحنه
هرچی! هر المانی از عکس رو ببینید آموزندست! شاید بهترین عکس جهان نباشه ولی مطمئنا بازتاب دهنده اینه که امکان هماهنگی بسیاری از استانداردها در آنِ واحد با بالاترین حد، هست و بسیار هم میتونن با هم زیبایی آفرین باشند
ازون کارهاست که ماههاست هر روز لااقل یک بار بهش نگاه میکنم (موجود در فولدر تاپ100 سایت عکاسی)
اما واقعا کاش همه ما به جایی برسیم که وسایل و امکاناتمون رو بتونیم اینقدر موثر به کار ببریم تا زیبایی رو و حس مثبت و پیاممون رو به بیننده اینقدر زیبا منتقل کنیم
من فقط تبریک میگم
این بار نقدی ندارم و فقط تشکر
سلام دوستان عزیز
دو تکه پازل به زیبایی به هم پیوند خورده و این تصویر زیبا را آفریده اند . تصویری سرشار از هارمونی و احساس .
تلاقی پارچین با درختان ، عروس و داماد را در قابی متناسب محصور نموده و نگاه بیننده را به آن ها معطوف می گرداند.
اختصاص تقریبا 2/3 کادر عمودی به آسمان نیلگون ، حسی چون پاکی و نزاکت و آینده ای صادق را وعده می دهد.
فرش سبزین گسترده شده در زیر پاها ، مکمل شادابی و سرور شکفته شده بر روی لبان زوج و زوجه است.
دو درخت موجود در طرفین ، یکی تیره و یکی روشن احساس بعد در تصویر را تقویت کرده است.
نحوه نورپردازی همراه با نورسنجی عالی به نمایان شدن سوژه کمک به سزایی کرده است.
به نظر من تنها ایراد وارده به این عکس ، کم نقص و کامل بودن آن است .
واقعا تحسین برانگیز و برازنده است . ممنون
از تمام دوستان عزیز بخاطر اظهر لطف ممنونن هستم.فقط جهت توضیح از یک فلش ۲۵۰ وات و یک رفلکتور برای گرفتن این عکس استفاده کردم.تناسب اندام عروس و داماد هم کمک شایانی به من کرد.
بسیار زیباست...
تناسب شکل ها و خط های دیدگانی موزون...
رنگ بندی مناسب که محیط و دست گل بنفش به آن کمک شایانی کرده...
و رنگ سبز برگ ها که در مقابل دسته گل بنفش تضاد رنگ های مکمل را شکل داده و باعث ایجاد تضاد همزمان در لباس عروس و داماد شده.... دیدنیست...
head room نیز بسیار مناسب هست ... ونشان دهنده فراخی سرنوشت و زندگی پیش رو خواهد بود..
و ...................
به نظر من رنگ سیاه درخت راست میتواند تنها ایراد باشد.... که هر چند دیم شدن آن دوری از منبع نور هست ولی میشد با یه فلش اسلیو کمی روی آن نور پاشید...
در عکس دو انسان رو می بینیم (عروس و داماد) که در یک فضای زیبا با رنگ زمینه سبز و کمی آبی آسمان در آغوش هم به هم لبخند می زنند. در پشت هر شخص درختی قرار داره، که می تونه زندگی جداگانه ای رو نشون بده، نرده از دو ردیف چوب که توسط یک ستون چوبی به هم متصل هستند تشکیل شده.
عکس سراسر القای حس زندگی و مثبت به مخاطب هستش. رنگ سبز زمینه، درختان و آبی آسمان که سپیدی کمرنگ ابر از شدت اون جلوگیری می کنه، در کنار سپیدی رنگ لباس اشخاص به زیبایی این حس رو منتقل می کنند. حتی با کمی نگاه رویایی تر به عکس می شه خطوط افقی نرده ها و خطوط عمودی حاصل از بدن اشخاص رو به شکل علامت مثبت تصور کرد. رنگ سبز اطراف که می تونه نشانه شروع فصلی جدید (بهار) باشه و سوژه عکس که به آغاز یک زندگی جدید تعبیر میشه خبر از زیبایی زندگی و امکان شروع یک زندگی جدید رو می دن.
از شدت رنگ سپید لباس عروس توسط دسته گل بنفش رنگ کم شده که به نظرم اگر نمی بود سپیدی اون زیاد مرکز توجه می شد.
با این تفسیر به نظرم تک تک اجزا در خدمت عکس قرار گرفتند و به زیبایی در کنار هم قرار گرفتند.
به نظرم اگر مورد سیاهی رو به حساب ایراد در عکس بگذارید قابل قبول تره. چون به نظرم بار مثبت عکس نسبت به اون بار منفی خیلی خیلی زیاده، در ضمن نشونه محکمی برای عوض کردن معنا نیست.نقل قول:
برداشت کلی من هم مانند دوستان از عکس شادی و امید است. فقط سوالی که در ذهنم مانده در مورد دو درخت موجود در دو سوی کادر است. یکی سبز و یکی سیاه. اگر این موضوع تعمدی بوده باشد آیا خللی بر این شادی وارد نمی آورد یا اینکه مفهومی دیگر را در خود نمیپروراند؟
اگر هم اتفاقی باشد، از نظر من ایراد قوی در ویرایش است.
جناب دکتر سابقا اشاره ای داشتد بر مفهوم نشانه شناسی یا سمیولوژی : نشانه، دال و مدلول. احتمالا پاسخ بنده در گرو همین مفاهیم است.
البته خوشحال میشم نظر دیگر دوستان رو هم بدونیم، که آیا با فرض نقش منفی تیرگی درخت، این نکته به اندازه کافی قوی هست؟
تا منابع آگاه نظرشون رو مبذول کنند من پاسخی رو که با محاسباتم مطابقه قرار میدهم. این محاسبات تماما اما و اگر است ...
اگر رنگ سیاه در سمیولوژی بار معنایی منفی داشته باشد (؟) و یک دال باشد (؟) باید یک قرینه برای اثبات تاثیرش در عکس وجود داشته باشد ( فکر کنم این معنای مدلول باشد) و از آنجا که مدلولی نمیبینم ( شاید هم باشد! ) پس این سیاهی چیزی نیست جز ایراد ویرایش.
من فکر می کردم منظور از مدلول معنی پشت داله! معنی حرف شما رو نفهمیدم(قرینه برای اثبات...)، میشه رو یک عکس مثال بزنید؟ فک کنم اینطوری بفهمم (دیگر دوستان هم اگر لطف کنن ممنون میشم)نقل قول:
باید یک قرینه برای اثبات تاثیرش در عکس وجود داشته باشد
پ.ن با تفسیر شما از دال و مدلول، حرفتون برای اثبات ایراد بودن درسته. ولی فکر کنم بهتره اول از معنی عبارت مطمئن بشیم، بعد ادامه بدیم بحث رو.
شخصی در عکسی لباس سیاه بر تن دارد، اگر میخواهید مطمئن شوید این رنگ نشانه سوگ است، باید مصداقی دیگر در عکس برای آن بیابید فکر کنم مدلول این باشد.
http://hamshahrionline.ir/news-93625.aspx
زبان در مقام ساختار
برداشتی که بنده از این مقاله داشتم(که واقعا برای من سخت بود، و هنوز مطمئن نیستم) مدلول اون تصویر ذهنی هستش که با دیدن دال به ذهن میاد.
در مورد مثال شما هم من با تعریفی که داشتم، باز می گم لباس سیاه دلیل قوی برای سوگ نیست (حرفم حرف شماست، ولی نمی دونم مدلول اون دلیل قویه، یا اون مفهوم مرگ که به ذهن میاد)
چیزیست که نه شما مطمئنی نه من . دکتر روشن اگه ممکنه بفرمایید این بحث زیر شاخه کدامیک از علوم است. به فلسفه هم ربط دارد؟
ویرایش شده:
حالا که با سیستم علت و معلول در فلسفه مطابقتش میدم ، نظرم کاملا برعکس شد ... اون لباس مشکی نماد مدلول است و باید دنبال دال بگردیم.
با سلام
عکسی تکنیکال و بسیار زیباست بسایر هم شاد همانطور که دوستان اشاره کردند
اما از نظر من عکس بسیار غربیست( منظورم بد یا خوب بودن نیست) و این بخاطر یک سری المانهاست که تداعی چنین فضایی را برای من دارد
مانند چمن گسترده و نرده ها و فضای پشت نرده ها که همواره در فیلمهای غربی آن را دیده ایم. و همینطور آن درخت کاج آنطرف نرده
نورپردازی خوب...ویا عالی به زیبایی کار افزوده
زاویه عکاس طوریست که انگار آنها رو به آسمان پیش میروند که البته زاویه درستیست
شخصا وجود درخت در پشت تور عروس را المانی تضعیف کننده میدانم
ثبت چنین عکسی رو هم به دوستمون تبریک میگم آفرین بر شما
با سلام
چندوقتیه که دیگه نمیتونم این عکسارو براشون نقد بنویسم، گفتم اینجا بنویسم تا شایدم بقیه هم پیشرفتی در این زمینه داشته باشن
راستش دو سه تا عکس قبل بود که دکتر روشن عزیز درجمع بندی پایانی یکی از عکسها نوشته بودن که نقدامون از این به بعد بهتر با دلیله مدرک باشه
فکر میکنم 17-18 تا عکس رو که تا قبل از این موضوع دیده بودیم میتونست کمی روونمون کرده باشه، اما باز که نگاه میکنم بعضی دلایل دوستان همون دلایل قبلی و کمی بی دلیل هستند و بیشتر روی جنبه های نور و رنگ و ... خلاصه تکنیک عکس بحث میشه، تا نقد خود عکس در مکتب های خودش مثله تفسیرهای فمینیستی و .....
همینطور مرحله به مرحله نقد کردن عکس این در عکس چی می بینیم، تعریفی از اون موضوع دیده شده در عکس داشته باشیم، چه رابطه ای میتونه در عکس ایجاد کنه، محیطی که عکس در اون ارایه میشه و ......
شخصا هنوز دنبال راه حلی هستم که اینچنین نقد بنویسم اما هنوز موفق نشدم(ولی یکی از راه های مفید نقد نوشتن میتونه این باشه که یه قلم و کاغذ برداریم و شروع کنیم به نوشتن نقد و کم کم پیشرفت کنیم)
شاد و موفق باشید.........
پ.ن: دوستان اگه جایی جسارتی کردم معذرت میخوام، بنده خواستار پیشرفت همگی دوستانم هستم، از قدیم گفتن (البته اگه ربط داشته باشه) "جنگ اول به از صلح آخر"
با سلام خدمت دوستان
وجود خطوط موازی در مرکز کادر (خطوط پرچین در محور افق و خطوط موازی بدن زن و مرد در راستای عمود) و دو نیم دایره در گوشه های بالای تصویر و وجود بافت های نرم (چمن و ابر و لباس سفید عروس و داماد ) و کنتراست رنگی مناسب به همراه وجود دو درخت دو انسان دو چوب پرچین در کنار رنگهای سبز و ابی که حس ارامش و نشاط را منتقل میکنند یک فضای رویایی را بوجود اورده
وجود تقارن در عکس کادر بندی زیبا در کنار ریتم عکس که تکرار عدد 2 یا زوج بودن هر چیز است در کنار در خط نیم دایره بالا که القا حس سکون و ارامش را بیشتر میند در کنار زاویه دید انتخابی عکاس که دو زوج را تا اوج همراهی میکند عکسی کم نظیر را پدید اورده به نظر من وجود دو درخت در کادر هم به ریتم کار هم به کادر کمک به سزایی کرده و حس هم اغوش بودن و محب را بیشتر القا میکند به خاطر محدود کردن فضا ایجاد ن.ر پردازی مناسب و ادیت زیبا سبب گشته که این زوج بیشتر به زوج سیندرلایی تبدیل شوند و حس پاکی و امید به خوبی منتقل شود البته از انتخاب لباس مناسب و تناسب زیبای این زوج هم نباید گذشت که هارمونی خوبی به عکس داده گذاشتن زوج در وسط و مرکز دید نماد بسیار زیبایی از جاودانگی عشق و در مرکزیت بودن پاکی و خلاصه انسان در این دنیای هستی خبر میدهد وجود فضای بیشتر در بالای سر نشان زیبایی از بلند پروازی ها و اید ها به اینده در ابتدای زندگی زوجهاست گویی می خواهند بال در بیاورند و پرواز کنند ژست زیبای دو زوج که گواه کارگردانی اگاهانه عکاس و اجرای خوب عکاس حس زیبای محبت و عشق را به خوبی منتقل میکند
وجود رنگ بنفش در مرکز کغادر حالت اغواگرانه و جادویی را به اثر می بخشد که غلو عکس و نمایان شدن رنگهای بیشتر مخصوصا لباس سفید عروس را بیشتر می کند در کل عکس زیبایی و جزو عکسهایی هست که همه چیز در جای خود به درستی قرار گرفته
شادابی محیط شادابی عروس و داماد را بهتر جلوه می دهد
در مورد عکس دوستان توصیفهای کامل و خوبی داشتند. این عکس، شاهد بسیار خوبی است بر این مساله که رعایت اصول عکاسی، تکنیک خوب، کادر بندی، چیدمان، تنظیم رنگ و ... میتواند باعث اعتلای سایر ارزشهای غیر تکنیکال عکس نیز بشود. یا به عبارت معکوس، عکس خوب فقط عکس سیاه و سفید با تکنیک ضعیف، با کنتراست بالا و با وینیت شدید نیست که در اذهان بسیاری جای گرفته است.
مساله دیگری که در بحثها مطرح شد، توجه به برخی موضوعات فرعی عکس است. در یک عکس ممکن است عناصر یا ویژگیهایی ببینید که در راستای بقیه نیست و یا ارتباطی با مساله اصلی عکس ندارد. این عناصر را بسادگی فراموش کنید. نه آنها دلیلی بر ضعف عکس هستند و نه نیازی است که به دنبال بار معنایی آنها باشید. این که یک درخت فلان رنگ است، مهم نیست. اجازه دهید که کلیت عکس، راهنمای شما باشد.
و نکته دیگر : مدلول ( حالا نمیدانم چرا این کلمه در نوشته ها باب شده است و آیا کلمه فارسی قابل فهمتری وجود ندارد؟ اصلا چرا باید نوشتههایی که در نقد و تحلیل عکس میبینیم، تا این حد شامل کلمات غریب باشد) به مفهوم تصویری ذهنی است که با دیدن یا شنیدن یا حس کردن دال، در ذهن ایجاد می شود. مثلا با گفتن کلمه درخت، یک تصویر ذهنی از درخت در ذهن ایجاد میشود. "در واقع مدلول، چیزی است مرتبط با کنش ذهنی هر کسی که با نشانه رویارو میشود" ( کتاب ساختار و تاویل متن).
----
عکس، کاری است از دوست عزیز آقای aryan. برای ایشان آرزوی موفقیت دارم.
در این عکس تعدادی از دوستان به درخت پشت عروس اشاره کردند که اگر نبود بهتر بود
خودم هم فکر کنم در عکس های قبلی به این طور نکات اشاره کردم(به نام نقاط ضعف عکس)، هرچند در این عکس این درخت رو ندیدم!
سوال من اینه که در نقد عکس باید به این نکات هم اشاره کرد؟ یا فقط باید اون چه که می بینیم رو بگیم، یعنی برداشتمون از عکس؟
اگر باید به این ضعف های عکس اشاره کنیم، کجای نقد قرار می گیره؟ (در بین اون چیز هایی که از عکس می بینیم، یا در انتها) چقدر باید بهش پرداخت؟ مثلا اینکه چقدر تاثیر داره و...
شخصا خیلی به این نوع پیشنهادات اعتقادی ندارم. دیدهام که در برخی نقدها بیان میکنند که اگر این گونه بود یا آن گونه، بهتر می شد. اشکالی ندارد که به این موضوعات اشاره کنیم ولی کلا در مواردی که عیب و نقص مهمی نباشند، نباید زیاد توجه خود را به آنها معطوف کنیم و یا نقد را به آن سو بکشانیم. چون:
- در بسیاری از موارد، عکاس امکانی برای تغییر مورد نظر ندارد.
- در بسیاری از موارد، عکس لحظهای است و تمام ارزش آن هم به همین لحظهای بودنش است. و نمیتوان بر این عکسها خرده هایی چنین گرفت.
- دلیلی وجود ندارد که با آن تغییر مورد نظر ما، عکس بهتر از این شود.
- از همه مهم تر، بسیاری از عکسها دارای کلیتی هستند که تغییر هر کدام از عناصر، حتی به قصد بهبود، باعث افت آن میگردد.
در نهایت، به نظر من ذکر این پیشنهادات مشکلی ایجاد نمیکند اما قدر و اهمیت آن را باید بدانیم و متناسب با آن برخورد کنیم.