سليقه ي شما چيست ؟ باتري ليتيوم يون يا قلمي ؟
سلام
تا حالا توي چند تا تاپيك كل كل بين طرفداران اين دو نوع باتري پيش اومده . به نظر من كه بحث سليقه است. خواهش ميكنم همه ( حتا اونايي كه Dslr دارند و بدون باتري گريپ حق انتخاب ندارند ) توي اين نظر سنجي شركت كنند .
مخصوصن گزينه ي " فرقي نمي كنه " رو نذاشتم.
پاسخ: سليقه ي شما چيست ؟ باتري ليتيوم يون يا قلمي ؟
سلام
نظر سنجي رو يادم رفت اضافه كنم. امكان حذف و ويرايش هم نبود. يكي از مديران زحمت بكشند و دو گزينه ي
- باتري ليتيوم يون
- باتري قلمي
رو اضافه بفرمايند :redface:
شرمنده :(
تا وقتی نظر سنجی راه بیافته....
بنده لیتیوم یون
ليتيوم يون اگه اصلش گير بياد
خب نظر سنجی را طبق نظر شما راه انداختم ولی رای ندادم. چرا که نظرم بر هر دو است. هر کدام کاربرد خود را دارد.
حتی برای DSLR هم هر دو. لیتیوم یون بعنوان اصلی و قلمی برای گریپ و بصورت بک آپ
کامپکت بزرگ و SLR-Like: قلمی را ترجیح میدهم.
اولترا کامپکت: باید لیتیوم یون باشد.
سلام
بنده چند وقت پیش برای گوشی قبلیم (نوکیا 3310 !!! :biggrin:) رفتم باتری جدید بخرم, پدرم در اومد تا یک اصلشو 7000 تومن خریدم (خود گوشی رو 30 تومن بر نمیدارند!!) تازه فقط 6 ماه خوب کار کرد!!!
ولی باتری قلمی روز به روز در حال پیشرفته و اگر جایی بری و باتریت تموم شه, مثلا" میتونی از باتری زاپاست یا باتری دوربین دوستت استفاده کنی (که من خیلی کردم) ولی اگر یک نیکون 8800 داشته باشی و دوستت یک نیکون 8700 , هیچ فایده ای به حالت نداره. :(
اصولا تو کشور ما خرید باتری و شارژر از خرید خود دوربین سخت تره!
پس...
سلام
نتيجه تا اينجا كه جالبه.
چرا ساير دوستان در اين نظر سنجي شركت نمي كنند ؟
والا من هم هردورو کاملا مناسب می*دونم...
حتی من مدت طولانی با s2pro فوجی کار کردم (دوربینهای فوجی گمانم تنها مدلهای DSLR*بود که فقط با باطری قلمی کار می*کرد)
مشکل خاصی هم وجود نداشت... جز اینکه اگر در وضعیت خاصی بودین و نیاز به تعویض باطری داشتین؟ این عمل حدود یکی دو دقیقه طول می*کشید.
اما باطری قلمی در اون زمان برای من ویژگی مثبتی بود... ۸۰ هزارتومان در ۴ یا ۵ سال پیش رقم هنگفتی بود که بخوام برای یک باطری هزینه کنم.
الان این مساله برای dslr ها مشخص شده....(یعنی دیگه هیچکئدوم از باطری قلمی استفاده نمیکنن.)
نکته اینکه با دی ۲۰۰ + باطری گریپ اصولا نتونستم از باطری قلمی استفاده کنم....
نمیدونم مشکل چیه... ولی s2 بدبخت با ۴ تا باطری کلی عکس میگرفت ولی دی ۲۰۰ با ۶ تا باطری قلمی تقریبا هیچی نمیگیره!
از این بحث که بگذریم...
میرسیم به انتخاب باطری و شارژر
به گمان من این انتخاب باید انجام بشه...
هر کدوم از ما اگر دوربینی نداشته باشیم که باطری قلمی میخوره؟ احتمالا وسایل دیگری داریم که نیاز به باطری قلمی و نیم قلمی داره....
من الان فقط ۹ باطری قلمی درون فلاشهام دارم... اگر لازم باشه یه دست بک آپ هم داشته باشم؟ باید ۱۸ تا باطری قلمی آماده شارژ داشته باشم.
نیاز به شارژر سریع برای این حجم باطری هم احساس میشه...
مصارف دیگری هم داره... پخش mp3 یا رکوردرهای حرفه*ای
از چراغ قوه گرفته تا وسایل خونگی که از باطری قلمی استفاده می*کنن...
شاید استفاده از باطری شارژی در کنترل و ساعت اینجور چیزا درست نباشه و آلکالاینها جواب بهتری بدن... اما باطری های شارژی که توان اصلی خودشون رو از دست دادن به درد اینجور جاها می*خودن.
خلاصه که من باطری معمولی نمیخرم... مگر اینکه جایی لنگ بمونم.(این لنگ موندن هم نشانه اینه که باطری قلمی داشتن خیلی خوبه! چون میتونی از بقالی بخری! ولی بقیه رو؟ )
سلام
خوب آرش جان بحث جالبي رو پيش كشيديد كه منو به هدف اصليم از اين تاپيك نزديك مي كنه ( مسلمن صرف دانستن سليقه ها دليل خوبي براي ايجاد يك تاپيك نيست) .
سوالي كه براي من پيش اومد ( يك بار ديگه هم پرسيده بودم ولي جوابي نگرفتم) اين بود كه آيا شما براي فلاش هاي خودتون از باتري شارژبل استفاده مي كنيد؟ تا جايي كه يادمه بعضي از تجهيزات الكترونيك ( از جمله فلاش ها و از جمله EX 580 Canon ) محدوديت يا منع استفاده از باتري شارژبل دارند كه باعث مي شه خرج باتريشون سر به فلك بكشه.
در مورد فلاش فکر میکنم فرمایش شما صحیح نباشه. من فلاش سیگما دارم و باتری های قلمی سونی 2500 و شارژر سونی. تنها مشکل این میتونه باشه که شما باتری را شارژ کنید و زمان زیادی از شارژ اون بگذرد.
برای فلاش Sigma 500 بنظرم وضعیت ایدال این باشه:
4 تا باتری آلکالاین دوراسل (یکبار مصرف) برای وضعیت های اورژانسی
8 تا باتری سونی 2500
شارژر جدید و 75000 تومانی سونی که در مدت 15 دقیقه این چهار باتری رو شارژ میکنه.
البته شارژر من 34HE4 است و این مدل که گفتم به گمانم Hue4 .
درست یادم نیست.... ولی برای یه سری از فلاشها توصیه شده که از باطری های شارژی استفاده نشه...
تا جایی که یادمه در دفترچه sb800 و sb600 نیکون نوشته بود که میشه از باطریهای nimh استفاده کرد.
و مدتهاست که استفاده می*کنم و مشکل خاصی هم ندارم.
باطری سلامت
فلاش سلامت
سوژه سلامت
عکاس سلامت
(این هم توضیحات سرخپوستیش!)
سلام
خوب من الان رفتم از طريق سايت هاي رسمي Canon و Nikon و Sigma بررسي كردم.
خوشبختانه تمام مدل هاي معمول ( كنن 580 و 430 و 220 ----- نيكن 800 و 600 ---- سيگما سوپر500 --- و حتا فلاش هاي مكروشون) قابليت استفاده از باتري شارژبل رو دارند با اين تفاوت كه Canon و Nikon همه ي انواع نيكل كادميوم، ليتيوم و متال هيدرايد رو مجاز شمرده ولي سيگما فقط گفته آلكالاين و متال هيدرايد و معنيش اينه كه از باتري هاي شارژبل ناي كد نمي شه توي فلاش هاي سيگما استفاده كرد.
در مشخصات بعضي فلاش ها مثل Nikon SB 400 هم فقط گفته شده باتري AA و معنيش اينه كه همه ي انواع AA معمولي يا شارژبل قابل استفاده است.
من برای فلاشم از شارژر فوجی با باطری Nickel Metal Hydride 2500mA استفاده میکنم.. تنها مشکلش اینه که 4 تا باطری حدود 8 ساعت طول میکشه تا شارژ بشه.. سیستم شارژ سریعش برای 2 تا باطری جواب میده که 2 ساعته شارژ میکنه... اما یاهاش 200 تا شات با فلاش رو راحت میگیرم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
farhad44
ولي سيگما فقط گفته آلكالاين و متال هايبريد و معنيش اينه كه از باتري هاي شارژبل ناي كد نمي شه توي فلاش هاي سيگما استفاده كرد.
فرهاد خان
تا جایی که بنده میدونم باتری نیکل کادمیوم بخاطر آسیب زیست محیطی، بخاطر داغ شدن زیاد هنگام شارژ و بخاطر سریعتر تخلیه شدن در صورت عدم استفاده، دیگر تولید نمی شوند.
سلام
ضمن تاييد فرمايشات جناب هژير آذر در مورد مشكلات باتري هاي ناي كد ( داغ شدن و مسايل زيست محيطي )بايد عرض كنم در قبال اين مشكلات يك سري مزيت هايي هم نسبت به نيكل متال هيدرايد دارند كه باعث شده است هنوز هم توليد شوند .
مزاياي باتري هاي ناي كد نسبت به متال ( كه البته در استفاده هاي عكاسي چندان مهم نيست) عبارت است از :
1- برعكس تصور شما ضريب Self Discharge باتري هاي ناي كد كمتر است و براي وسيله هايي كه ممكن است مدت ها استفاده نشوند ( مثل جاروهاي شارژري يا تلفن هاي بي سيم و ... ) و يا وسيله هايي كه شدت جريان خيلي كمي مي كشند و باتري ها در اثر زمان بيشتر خالي مي شوند تا در اثر استفاده ( مثل كنترل تلويزيون و امثالهم) مناسب تر است و مدت طولاني تري در اثر عدم استفاده شارژ را نگه مي دارند.
2- باتري هاي متال مانند باتري هاي آلكالاين وقتي به نزديكي تخليه ي كامل مي رسند خيلي افت ولتاژ زياد و سريعي دارند در صورتي كه ناي كد ها اينطور نيستند و تا تخليه ي كامل ولتاژ تقريبن ثابتي ارائه مي دهند.
3- در ابعاد يكسان، باتري هاي ناي كد مقاومت داخلي كمتري دارند و بنابر اين نرخ تخليه ي ماگزيمم بالاتري دارند ( به عبارت خودموني تر آمپر بالاتري مي شه ازشون كشيد) و بنابر اين براي ابزارآلات مثل دريل پرتابل و .... مناسب ترند.
من از باتري هاي c.f.l استفاده مي كننم 2500mah ولي بنظر مي رسه يواش يواش وضعيتشون خراب ميشه چون قبلا ساخت سنگاپور بودن ولي الان ساخت چين هستند اما مزيتي كه اينها دارن.
1- بعد از اينكه دوربين پيام تعويض باتري رو ميده ميتوني اونها رو تو چراغ قوه يا وسايل ديگه استفاده كني (هر چند به مدد محدود) ولي خوب در مورد ليتيوم يون اين مورد صدق نميكنه.
2-باطري هاي قلمي استاندارد بوده و همه جا پيدا ميشن ولي ليتيوم يون بعد از اينكه دستگاه از رده خارج شد به ندرت ميشه براش باتري پيدا كرد.
جناب فرهاد عزیز
از توضیحات شما سپاسگزارم. من هم میخواستم همین ها رو بگم :biggrin: البته به این دقت و زیبایی فنی نمیدونستم و اطلاعات ذهنی ام هم اونطور که پیداست کمی قاطی پاتی شده بود. :)
پ.ن: همزمان شرکت در بحثهای فروم و جابجا کردن تاپیک ها و ایجاد بخشهای جدید و تست بررسی اونها نتیجه ای بهتر از این هم ندارد! نتیجه گیری اخلاقی: هادی با یک دست یک هندوانه بردار هادی!
بنده نيز قبل از خريد فلاش Sb600* رفتم دفترچه اش را مطالعه كردم تا ببينم امكان استفاده از NiMH* دارد يا خير. اگر امكانش نبود شايد بجاي فلاش چيز ديگري ميخريدم!!