پاسخ : چرا dpi عکس در حالت jpg فقط 72 هست؟
در عمل این گونه اتفاق نمیافتد. کاربر یک دوربین Compact اصلا به DPI عکسش کاری ندارد. می رود Lab و می گوید که عکسم را فلان اندازه چاپ کن. یعنی همه این پیش فرضها و ... بر فنا است.
از طرف دیگر برای عکس دوربین SLR نیز چنین فرضی درست نیست. هر چقدر هم که دوربین خوب باشد، چاپ آن با DPI 72 ، بی فایده است.
کلا اینکه برای آن DPI پیش فرض زیاد ذهنتان را مشغول نکنید.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
در عمل این گونه اتفاق نمیافتد. کاربر یک دوربین Compact اصلا به DPI عکسش کاری ندارد. می رود Lab و می گوید که عکسم را فلان اندازه چاپ کن. یعنی همه این پیش فرضها و ... بر فنا است.
از طرف دیگر برای عکس دوربین SLR نیز چنین فرضی درست نیست. هر چقدر هم که دوربین خوب باشد، چاپ آن با DPI 72 ، بی فایده است.
کلا اینکه برای آن DPI پیش فرض زیاد ذهنتان را مشغول نکنید.
خیلی از کسانی که تازه عکاسی رو شروع میکنن و دوربین و تجهیزات میگیرن تا یک سال شایدم بیشتر فقط از حالت manual دوربین استفاده میکنن و وقتی ازشون بپرسید چرا همش در حالت دستی عکس میگیری به شما میگن manual مال حرفه ای هاست ! حالا این حکایت اینجا هم هست به قول شما کاربران کامپکت ها کاری به این چیزا ندارن برای همین هم اکثراً خودش 300 هست تا زیاد اذیت نشن اما حرفه ها باید بصورت manual ! تبدیل به 300 بکنن تا یه فرقی به هر حال باشه.
سلام
یکی از موارد مهم نسبت اندازه خروجی و dpi هست که با نرم افزار میشه تغییر داد.اما اینکه چرا خروجی jpeg عدد 72 است بدلیل استاندارد
EXIF 2.2 هست که شرکتها ازون استفاده می کنند. مقداار default برای jpeg 4:2:2 عدد 72 است و حفظ سازگاری با استاندارد الزامی.
مستندات آن را می توانید در آدرس http://www.exif.org/Exif2-2.PDF ببینید.
در مورد خود DPI هم لینک زیر ÷یشنهاد می شود :
http://www.rideau-info.com/photos/mythdpi.html
موفق باشید .
سلام
نقل قول:
این یعنی می توان عکس یک دوربین 10 مگاپیکسلی حرفه ای را در اندازه ای بزرگتر نسبت به یک دوربین 10 مگاپیکسلی کمپکت چاپ نمود.
این چیزیه که منم اوایل فکر می کردم ، یعنی یه فایل 10 مگاپیکسل که با دوربینی که 300 DPI از دیگری که 10 مگاپیکسله ولی DPI 72 هست ، بزرگتره !! ولی بعد از یه خورده سرچیدن متوجه شدم نه تنها این فکر اشتباهه بلکه گذاشتن یه عدد پیش فرض به عنوان DPI تو برند های مختلف فقط یه راهکار تبلیغاتیه !!! چون یه عکس تا زمانی که پرینت نشه اصلا DPI به چه کارش میاد ، دو تا عکس 10 مگاپیکسل هر DPI که داشته باشن هم اندازن ، می تونید امتحان کنید . هر برندی یه عددی رو برای خودش انتخاب کرده و هیچ دلیلی بر با کیفیت بودن عکس اون دوربین نسبت به همتای با DPI پائینتر وجود نداره . برای اثبات مدعام شمار و به لینک زیر ارجاع میدم ، ببخشید که پرحرفی شد
About:
300 dpi, 72 dpi, EXIF and dpi, resolution, printing, 72dpi, 300dpi, dpi and ppi, pixels, printerresolution, pixels per inch, dots per inch, camera and megapixels (MP), dpi/ppi and photoshop
http://www.dpiphoto.eu/dpi.htm
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
FDK
سلام
این چیزیه که منم اوایل فکر می کردم ، یعنی یه فایل 10 مگاپیکسل که با دوربینی که 300 DPI از دیگری که 10 مگاپیکسله ولی DPI 72 هست ، بزرگتره !! ولی بعد از یه خورده سرچیدن متوجه شدم نه تنها این فکر اشتباهه بلکه گذاشتن یه عدد پیش فرض به عنوان DPI تو برند های مختلف فقط یه راهکار تبلیغاتیه !!! چون یه عکس تا زمانی که پرینت نشه اصلا DPI به چه کارش میاد ، دو تا عکس 10 مگاپیکسل هر DPI که داشته باشن هم اندازن ، می تونید امتحان کنید . هر برندی یه عددی رو برای خودش انتخاب کرده و هیچ دلیلی بر با کیفیت بودن عکس اون دوربین نسبت به همتای با DPI پائینتر وجود نداره . برای اثبات مدعام شمار و به لینک زیر ارجاع میدم ، ببخشید که پرحرفی شد
About:
300 dpi, 72 dpi, EXIF and dpi, resolution, printing, 72dpi, 300dpi, dpi and ppi, pixels, printerresolution, pixels per inch, dots per inch, camera and megapixels (MP), dpi/ppi and photoshop
http://www.dpiphoto.eu/dpi.htm
فکر کنم شما منظور رو اشتباه متوجه شدید... ما میگیم تعداد پیکسل ها برابره، ولی خروجی دوربین حرفه ای چون سنسور با کیفیتی داره، اگه با DPI پایین تر چاپ بشه، کیفیت ش به اندازه کامپکت افت نمی کنه، و چون با تعداد پیکسل برابر، DPI پایین یعنی سایز چاپ بالا، میشه نتیجه گرفت:
نقل قول:
این یعنی می توان عکس یک دوربین 10 مگاپیکسلی حرفه ای را در اندازه ای بزرگتر نسبت به یک دوربین 10 مگاپیکسلی کمپکت چاپ نمود.
این که مشخصه کیفیت یه SLR از یه کامپکت با سنسور کوچکتر بهتره!
در ضمن منظور من چاپ عکس بدون Scale شدن(بزرگتر کردن با نرم افزار) بود ،
شاید درست متوجه نشدم ، ولی اینو میدونم که عدد DPI عکسی که با دوربین میگیریم ، یه عدد سرکاریه! 10 MegaPixel همون 10MegaPixel