پاسخ: همه چيز درباره دوربين Canon S3 IS
سلام دوست عزيز تا اونجايي كه بدونم اگه شما در اون حالتي كه دلخواهتونه منو را فشار بديد بعد آخرين گزينه و حالت را save كنيد . و موقع استفاده دوربين رو در حالت C قرار دهيد . . .
سلام!
ببخشید که امروز من تو همه چیز دخالت می*کنم فکر کنم از عوارض جنبی آنفولانزا باشه!
در مورد جبران نوردهی، هیچ وقتی نورسنج دوربین نمی*تونه معجزه کنه بخصوص اینکه با نورسنج توی دوربین شما بطور معمول نور بازتابیده شده رو اندازه می*گیرید نه نور ورودی از منبع رو. این یعنی اینکه ایگه سوژه شما روشن باشه نور زیادی باز می*تابونه و اگه تاریک باشه نور کمی باز می*تابونه و اگه دوربین بخواهد بر اساس این نوری که بازتابیده شده تصمیم بگیره برای نورسنجی کل صحنه (به خصوص وقتی روی مد نورسنجی نقطه*ای هستید) اون موقع اگه اون شیی که نورسنج نور بازتابیده*شده از اون رو به عنوان ملاک گرفته خیلی روشن باشه (سفید باشه) دوربین فکر می*کنه نور خیلی زیاده و توی نورسنجی اتوماتیک دچار اشتباه می*شه و سرعت و دیافراگم رو طوری تنظیم می*کنه که بتونه اون سفیدی رو ثبت کنه ولی در عوض بقیه کادر رو از دست می*ده (محیط تاریک ثبت می*شه) و یا بر عکس وقتی اون نقطه*ای که روش نورسنجی کردید تاریک باشه دوربین فکر می*کنه کل صحنه تاریک هستش و نور زیادی می*ده که کل صحنه از بین می*ره.
این اصلاح فقط وقتی موثره که دوربین داره رو حالت اتوماتیک با توجه به داده*های نورسنج سرعت و اندازه دیافراگم رو تنظیم می*کنه و روی مد دستی معنی نمی*ده. تو همچین حالتی (که به قاعده می*شه مدهای اولویت شاتر و یا اولیت دیافراگم، یک چیزی مثل Time Priority و Aperture Priority یا مشابه بسته به دوربین) اگه برای مثال سوژه سیاه بود شما با اصلاح نورسنجی می*تونید بهش بگید که درسته که تو فکر می*کنی همه صحنه تاریکه ولی اشتباه می*کنی جناب نورسنج و صحنه روشنه و بهش می*گید که از اون چیزی که حساب کردی کم (مثلاً 1/3 یا نصف یا یک استاپ کامل) کم کن...
به هر ترتیب نورسنجی توی دوربین خیلی دقیق نیست و در ضمن شما باید نورسنج دوربینتون رو خیلی خوب بشناسیدة اینکه به کجاها حساسه و هر حالتش دقیقاً چطوری نورسنجی می*کنه. یه راه خوب اینه که بگذاریدش رو مد نقطه*ای، بعد یک شمع پشت یک مقوا که یک سوراخ ریز داره روشن کنید و چراغها رو خاموش کنید. حالا تو ویزور به سوراخه نگاه کنید و عددهای نورسنجی رو بخونید و کم کم سوراخ رو از وسط ویزور به گوشه*ها و اطراف ببرید و ببینید که نورسنج تا کجاها رو می*تونه ببینه، یعنی دقیقاً می*تونید ببینید که اون نقطه*ی حساس کجاهای ویزور هست و نورسنج شما از روی کجاها تصمیم می*گیره... راه*های دیگه هم هست. کارت 18 درصد خاکستری (که با خیلی از دوربینها میاد و عکاسی*ها هم می*فروشن) رو می*شه گذاشت جلوی سوژه و با اون نورسنجی کرد و بعد کارت رو برداشت و عکس گرفت. نورسنجها (به جز نورسنجهای نیکون) همه به شدت نور حساسن و کارت 18 درصد خاکستری همیشه Reference نرمال اونها هست. اگه این کارت رو ندارید کف دست هم به نسبت بد نیست و اگه اونهم نیست علف سبز یا زرد توی نور خورشید هم بدی نیست، از طرفی هم نورسنج دستی نعمتی است بی*همتا...
بحث نورسنجی قلب تکنیک عکاسی هست و خیلی مهمه و اینکه شما چطوری کنترل و استفاده ازش بکنید... هرچی بیشتر نورسنجتون رو بشناسید عکسهای دقیقتر و بهتری خواهید گرفت.
ببخشید که من دخالت کردم، من نه S3 IS دارم نه اینکه می*دونم نورسنجش چه شکلیه ولی به نظرم این سوال عمومی اومد و گفتم چیزکی در موردش بنویسم. در مورد Zoom هم به همون روشی که تو پست http://www.akkasee.com/forum/showpos...44&postcount=7 نوشتم می*تونید فیلد 12 قسمت اول MakerNote رو چک کنید برای زوم دیجیتال. در مورد فاصله کانونی (زوم آنالوگ!) هم بعید می*دونم نباشه با یکی از برنامه*هایی که معرفی شده چک بفرمایید، من هم سعی می*کنم یک عکسی با S3 IS پیدا کنم خودم بررسی کنم...
متشکرم!
سلام
خیلی ممنون آقا کاوه!
پس برای همینه که عکسهای تو خونم پشت سر افراد همش سیاه میشه, پس عیب از ما بوده , نه دوربین بدبخت!!
از اینکه راهنمایی کردید بینهایت ممنونم!
.
.
شاعر فرموده( بلا نسبت شما!!!):
تا گوساله گاو شود ---------------دل صاحبش آب شود :biggrin: :oops:
با تشكر از كاوه عزيز، كه توضيحات بسيار خوبي دادند،
وحيد جان بهترين راه و دقيق ترين راه براي قضاوت در مورد نوردهي خود و ايجاد اصلاحات لازم در آن، استفاده از هيستوگرام است، امروز استفاده از آن را ياد بگيريد، از فردا بهتر است، ظاهر قضيه ممكن است پيچيده به نظر آيد، اما وقتي مسلط باشيد، مثل خواندن ساعت، يك نگاه بيندازيد ميفهميد چه خبر است.
فقط مشكل اين است كه نميدانم S3 IS هيستوگرام همزمان دارد (Live Histogram) يا نه؟
اگر داشت كه درست قبل از فشردن كليد شاتر ميتونيد اصلاحات لازم را با بيلبيلك Exposure Compensation انجام دهيد، اگر نداشت يك تست شات ميگيريد و بعد هيستوگرام را وارسي ويكنيد و عكس بعدي را ميگيريد. در فهرست مقالات سايت و در مجله عكاسي حرفه اي چندين مقاله خوب داريم، اگر مايل بوديد چند لينك برايتان معرفي ميكنم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Amir A
................
فقط مشكل اين است كه نميدانم S3 IS هيستوگرام همزمان دارد (Live Histogram) يا نه؟
سلام
ضمن تشکر از راهنماییهایتون:
داشتن که داره, فقط مشکل من اینه که توی خونه وقتی از کسی عکس میگیرم ( بخصوص وقتی با دیوار یا پنجره پشت سرش فاصله زیادی داشته باشه) تصویر خودش خوب و روشن میشه ولی پشت سر تیره میفتد که البته در حالت فلاش اسلوشاتر کمی بهتر میشود, حالا نمیدانم اگر فلاش " هوشمند" و ...داشت نتیج فرقی میکرد یا نه ؟!! :confused:
سلام دوستان
بالاخره منم دوربین s3is خریدم ولی پیش امد گویی این دوربین برا من این بود که به دلیل نا آشنا بودن به منوی دوربین همه عکساش فرمت شد و من ماندم ...................
چی می شد اگه عکسا توی دوربین مثل کامپیوتر بعد دلت کردن برن تو recyclr bin