پاسخ: همه چیز در باره نیکون D200
نقل قول:
گمان میکنم میتونیم تصور کنیم غیر از الگوریتم کاهش نویز پیشرفته، سنسور این دوربین قابلیت جذب نور متفاوتی داره...
بله نظر من هم دقيقا همين بود
افرادي که زياد با نويز سر و کار دارند معمولا ذکر ميکنند منشا اوليه و سپس و اولين لايه ها بيشترين تاثير را در نتيجه نهايي دارد، برخي مواقع ميشه در عامل فيزيکي دخيل بود و در برخي موارد نه الگوريتم هاي حذف نويز هم همواره بخشي از داده مفيد را هم مورد حمله قرار ميدهند
آنطور که من در مقالات ديدم نويز ثبت کننده هاي تصوير از نوع جريان تاريک محصوب ميشود و به فيزيک فتوديود بستگي داره، کانسپت فيزيکي براي ما مهم نيست اما نحوه ساخت و همچنين شرايط کاري فتو ديود دقيقا ملاک قابليت جذب نور و پارامترهاي مختلفي نظير حساسيت (مهم در ايزو) و نويز خواهد بود
مرسي از مطالب خيلي خوب آرش جان و آقاي قديري عزيز
من هم در ادامه صحبتهاي آقاي قديري اضافه ميكنم كه اگر ما اين فرض ( يا واقعيت را ) قبول كنيم كه كيفيت خروجي Raw (حالا با هر كانورتوري ) در اكثر دوربينهاي تك لنزي كه قيمت ها و رده هاي يكساني دارند مشابه هستند و در چاپ و يا هر كار ديگري يك جور نتيجه ميدهند //// پس ملاك مقايسه ما بين اين دوربينها ( در ارايه تصوير نهايي ) ميمونه پردازش اون تصوير خامي كه از سنسور مياد و توسط برنامه داخلي و نرم افزار و سخت افزار خود دوربين با توجه به تنظيماتي كه داره تهيه و ضبط ميشه پس در واقع قدرت و ضعف دوربين رو بايد توي اين حيطه جستجو كرد /////
اينجا ما كاري فعلا عمليات مكانيكي و يا الكترونيكي شاتر و يا روشن و خاموش شدن دوربين و يا سرعت همه اينها نداريم فقط كيفيت پردازش تصوير را گفتم
اينها در صورتيست كه ما كيفيت خروجي همه Raw ها را يكسان بدانيم در غير اين صورت كيفيت خود اين فايل خام هم ميتونه ملاك باشه
خوب در ارايه Jpeg ميشه از مثالهاي موجود فهميد كه كدوم يكي بهتر كار شده
خوب خيلي عاليه، حالا كه به فورم سر ميزنم، به نقطه تعادل جالبي رسيديم. پس اگر همه موافق باشند ميتوان گفت كه از همه اين دوربين ها كيفيت هاي كم و بيش مشابهي ميتوان انتظار داشت.
حالا كه بحث كيفيت يه خورده بازتر شد و ديديم كه خبر خاصي نبود و نميشد كيفيت هركدام را بر ديگري ترجيح داد، ميشه راجع به خيلي مسائل ديگه حرف زد (كه البته آقاي قديري در مثال شون خيلي هاش رو گفتند)، خيلي چيز ها در يك دوربين مهمه كه دوربين رو به صورت يك ابزار توانمند براي عكاس مطرح ميكنه، از جمله: (قرار شد، بحث هايي مثل نويز و كيفيت تصوير رو بررسي كرده به حساب بياريم)
1. ارگونوميك (كه به نظر من مهمترين اون هاست) --- (من راحتي استفاده از منو ها رو هم در اين آيتم ميگنجانم تا زياد شلوغ نشود)
2. كيفيت و اندازه منظره ياب
3. عمر باطري
4. سرعت و دقت اتوفوكوس
5. سيستم ميترينگ كامل
6. سرعت كلي دوربين، چه تاخير شاتر و چه سرعت نوشتن برروي كارت و ميزان بافر
7. كيفيت و اندازه LCD
8. كيفيت ساخت بدنه
9. وجود امكانات جانبي مثل Wi-Fi و GPS (در مورد مدل هاي حرفه اي تر)
10. در نهايت قيمتي كه ميپردازيد براي همه اين امكانات.
البته دوستان به راحتي ميتوانند موارد ديگري به اين ليست اضافه كنند.
من فقط دو نكته را بگم. در موردي كه آقاي قديري گفتند در مد RAW+JPEG در دي70 نتايج مشابهي نخواهيم داشت، توجه كنيد كه متاسفانه نيكون دي 70 براي انجام اين مد عكاسي، يك عكس RAW و يك عكس JPEG ميگيرد اما عكس JPEG آن در حالت basic ( يعني حداكثر فشردگي است).
در واقع بخاطر همين محدوديت موجود، مقايسه كيفيت عكس RAW و JPEG در اين مد كار صحيحي نيست و بايد دو عكس جداگانه (و با Jpeg در حالت فاين) گرفته شود و بعد مقايسه انجام گردد. هر چند معتقدم كه اين مقايسه نيز صحيح نيست چرا كه بر حسب نياز كاربران مختلف و تنظيمات مورد نيازشان، نتيج متفاوتي بدست ميايد.
نكته بعدي، آقاي امدادي گفتند كه :
نقل قول:
من هم در ادامه صحبتهاي آقاي قديري اضافه ميكنم كه اگر ما اين فرض ( يا واقعيت را ) قبول كنيم كه كيفيت خروجي Raw (حالا با هر كانورتوري ) در اكثر دوربينهاي تك لنزي كه قيمت ها و رده هاي يكساني دارند مشابه هستند و در چاپ و يا هر كار ديگري يك جور نتيجه ميدهند //// پس ملاك مقايسه ما بين اين دوربينها ( در ارايه تصوير نهايي ) ميمونه پردازش اون تصوير خامي كه از سنسور مياد و توسط برنامه داخلي و نرم افزار و سخت افزار خود دوربين با توجه به تنظيماتي كه داره تهيه و ضبط ميشه پس در واقع قدرت و ضعف دوربين رو بايد توي اين حيطه جستجو كرد
باز هم ميگويم كه در اين حيطه نيز با تنظيم پرامترهاي پردازشي، تقريبا اختلاف قابل توجهي نخواهيم داشت. بخصوص اگر پراكتيكال به قضيه نگاه كنيم و خروجي را ( چه در مانيتور و چه در چاپ )در نظر بگيريم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط nmroshan
باز هم ميگويم كه در اين حيطه نيز با تنظيم پرامترهاي پردازشي، تقريبا اختلاف قابل توجهي نخواهيم داشت. .
خوب فكر كنم ميمونه نويز تو تصاوير كه بشه مقايسه كرد .....و البته نكاتي كه آقا امير گفتند
این هم پیوستی در باب مقایسه 2 گل باغ نیکون و کنون; d2x و 5d ... در این لینک عکسهای D2x شارپتر و با جزئیات بیشتری ثبت شده اند و تصاویر کنون البته کم نویزتر ... اساتید در افشانی کنند...
http://www.outbackphoto.com/reviews/...D2x_intro.html
با مراجعه به سایت های مختلف نیکون نتوانستم فریمور جدید نیکون دی 200 را دانلود کنم بعلت اینکه این دوربین رو از نمایندگی اصلی خریداری نکردم
و شماره سریال ان رجیستر نشده .کسی میتونه به من کمک کنه؟