کادر تصویر و مرزها در چشمی (ویزور) و LCD
من یه کانن A60 دارم. نمیدونم تو همهی دوربینها اینجوریه یا فقط بره من اینجوریه:
کادری که توی چشمی دیده میشه، کادر واقعی عکس نیست؛ اما کادر مشاهده شده توی LCD مرزها رو درست نشون میده.
دوربین من خرابه؟! یا این ویژگی فقط برخی از دوربینهاست؟ یا همه همینجورین؟
و اگه اینطوره، علتش چیه؟
و اگه اینطوره، دیگه مزیت اون چشمی فقط میشه دیدن غیر دقیق منظره وقتی که آفتاب نمیذاره LCD رو درست ببینی؟!
با تشکر پیشاپیش :)
پاسخ: کادر تصویر و مرزها در چشمی (ویزور) و LCD
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
pedy
من یه کانن A60 دارم. نمیدونم تو همهی دوربینها اینجوریه یا فقط بره من اینجوریه:
کادری که توی چشمی دیده میشه، کادر واقعی عکس نیست؛ اما کادر مشاهده شده توی LCD مرزها رو درست نشون میده.
و اگه اینطوره، علتش چیه؟
و اگه اینطوره، دیگه مزیت اون چشمی فقط میشه دیدن غیر دقیق منظره وقتی که آفتاب نمیذاره LCD رو درست ببینی؟!
با تشکر پیشاپیش :)
سلام:
بطور کل چشمی دوربین یا همان Viewfinder دو مشخصه بارز دارد یکی بزرگنمایی با Mangnification که به معیاری از بزرگنمایی 1 ارزیابی خواهد شد و دیگری سطح پوشش نسبت به کادری که ثبت میشود و به درصد نمایش داده خواهد شد. فرضا اگر دوربین D300 نیکون سطح پوششی 100% دارد ( تمامی کادر روی سنسور در چشمی دوربین دیده خواهد شد ) با یک لنز نرمال که میبایست تصویر با دیده چشمی تفاوتی نداشته باشد.
در این حالت اندکی بزرگنمایی تصویر کمتر خواهد بود چیزی حدود 0.94x ( با دید از Viewfinder نسبت به حالتی که چشم میبیند )
یک تاپیکی در این زمینه بود...
موفق باشید
سلام
جناب قشقایی موردی که شما فرمودید، مربوط به SLR و DSLRها است.
دوربین ایشون کامپکته. تو دوربینهای کامپکت نمایی که شما در منظرهیاب دوربین میبینید، کمی متفاوت از چیزی است که ثبت میشود، علت آنهم مشخصه؛ چیزی که منظرهیاب نشان میدهد از طریق لنز نیست و فقط نزدیک به کادری است که ثبت میشود.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
pedy
و اگه اینطوره، علتش چیه؟
دوربین شما خراب نیست؛ این ویژگی مربوط به کلاس دوربین شماست.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
pedy
مصرف باطری کمتر، عکسالعمل سریعتر و ...
دیدن لینک زیر خالی از لطف نیست
Five differences between a DSLR and a normal Point and Shoot camera
کد:
http://www.helium.com/items/955341-five-differences-between-a-dslr-and-a-normal-point-and-shoot-camera
نقل قول:
جناب قشقایی موردی که شما فرمودید، مربوط به SLR و DSLRها است........
سلام:
حق با شماست بعضی مواقع اینقدر سعی میکنم دقیق توضیح بدهم که ناخودآگاه از آنور پشت بام نادانی به زمین میافتم :)
دوستمان درست میگوید دوربین شما اپتیکال ویوو فایندر دارد منتها متفاوت با Slr ها
مشخصا دوربین شما تصویر را از لنز نباید بگیردو .............. مشخصاتی درباره تفاوت ها
Viewfinder
کد:
http://www.dpreview.com/learn/?/key=viewfinder
توضیحات لینک بعد در مورد ویووفایندرهای مثل دوربین شما توضیحاتی داده شده
Viewfinders
کد:
http://www.neocamera.com/feature_viewfinders.html
ممنون دوستان :)
بره کسایی که میخونن هم بگم که لینکها بره من که خیلی خوب بودن (دو تای اول)؛ اولی فرق دوربین دیجیتال کامپکت با دوربین dSLR بود (همونجا چند تا مطلب بود، ولی این بهترینش بود). دومی هم دربارهی همین viewfinder و LCD و انواعشون توضیحات خیلی خوبی داده بود.
و حالا یه سوال:
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
aap
چیزی که منظرهیاب نشان میدهد از طریق لنز نیست و فقط نزدیک به کادری است که ثبت میشود.
بله خب؛ یه لنز (یا شکاف) بالای لنز اصلی هست که حتی وقتی لنز اصلی بستهست، viewfinder از طریق اون، سوژه رو نشون میده.
اما وقتی دوربین روشن میشه و زوم اپتیکال میکنم، چطور تو viewfinder هم زوم دیده میشه؛ یعنی سویچ میکنه رو لنز اصلی (البته با توجه به همون نتیجه در عکس، بعید به نظر میرسه اینطور باشه)؟!
یعنی زوم اپتیکال دروبین، روی اون شکافی که جلوی viewfinder هست هم اعمال میشه؟