نگاهی به وضعیت سیلینگ و مقاومت دوربین ها
سلام
دوستان بعد از کمی جستجو تاپیک مرتبط با این موضوع نیافتم و این دلیل شد که تاپیک جدیدی در این رابطه داشته باشیم..اما اصل مطلب >>
برای هر کسی پیش میاد که به هر دلیلی دوربینش خیس بشه,در معرض رطوبت هوای بالا قرار بگیره یا باران بیاد و همه بلا استثنا موقع پاشیدن قطرات اب روی بدنه و لنز فشارمون میره بالا که خدای ناکرده اتفاقی نیوفته و ...
مثلا در مورد دوربین D300s یک ماه پیش یک کلیپی در یوتیوب دیدم که طرف دوربینش را زیر شلنگ اب گرفت و اتفاقی هم نیوفتاد،در مورد D700 هم تا آنجایی که یادمه آقای رضا خلیلی تبریزی(که چند وقتیه نیست..) کلیپی در یک تاپیک گذاشتن که طرف دوربینش را زیر آب شهری به کمک مسواک می شست!
حال در این تاپیک در مورد وضعیت سیلینگ دوربین و لنز ها در برابر آب و رطوبت و راههای مقابله با آن صحبت می کنیم..
البته شایدم حوس کنیم که دوربین را بشوریم :دی
موضوع این تاپیک مشاوره برای دوربین های زیر آبی یا غواصی و تجهیزات مرتبط نیست :) و بحث مقاومت دوربین در برابر فشار آب در زیر اب و مقاومت آن در برابر پاشش قطرات اب متفاوت است
2 فایل پیوست
عملکرد دوربین در شرایط آب و هوایی مختلف
دوستان و اساتید محترم،
تا حالا چند بار موقع عکاسی در شرایط آب و هوایی غیر معمول به مشکلات عجیبی برخوردم، در تالار گشتم موضوع خاصی در این مورد پیدا نکردم، خواستم از تجربیات مشابه دوستان بهره ببریم و حتی به آمار و ارقام در مورد بهترین شرایط عملکرد هر دوربین، که هر شرکت تولید کننده تجهیزات عکاسی (دوربین، لنز، ...) که معمولا در اوایل دفترچه راهنمای هر دوربین نوشته شده، بیشتر دقت کنیم و ببینیم واقعا این آمار درسته یا نه.
مثلا میزان دمای حداکثر و حداقلی که یک دوربین در اون دما عملکرد خوبی داره، و در کل میزان فشار جوی که تجهیزات عکاسی می تونن تحمل کنن.
یه بار در منطقه ای کوهستانی بودم که دمای هوای اندازه گرفته شده 25 درجه زیر صفر همراه با کولاک بود، در حدی که بخار هوایی که از دهان خارج می شد روی ریش و سبیل یخ می بست. در چنین شرایطی دوربینو روشن کردم که چند تا عکس بگیرم، دوربین روشن شد ولی LCD به سختی روشن شد، مثل تلویزیون های لامپی! و حتی موقع فوکاس کردن سرعت حرکت (فوکاس) لنز خیلی کمتر شده بود، ولی تصویر رو ثبت می کرد.
حتما دوستان همه همچین تصاویری رو تا به حال زیاد دیدن
فایل پیوست 20808
فایل پیوست 20809
آیا از دوستان کسی بوده که در چنین شرایطی قرار گرفته باشه ؟
و خاطره ی دیگه ای، چند سال پیش وسط مرداد، در هوای فوق العاده شرجی هوای شمال (دوستان در جریان هستن) رطوبت نسبی هوا در اون روز حدود 82% بود.
وسط روز دوربینو بردم بیرون، هوا در حدی شرجی بود که روی لنز و شیشه عینکم بخار می نشست، نیم ساعت در اون هوا موندم تا دوربین و لنز به دمای بیرون عادت کنه. دوربینو روشن کردم چند تا عکس گرفتم، عادی بود، ولی بعد از چند دقیقه متوجه شدم، لرزش گیر دوربین به کل قاطی کرده، کادر هایی خارج از اون کادری من می بستم ثبت می کرد، وقتی دوربینو بردم داخل خونه همه چیز درست می شد !