البته شاید منظورشان از روی هم قرار دادن دو تصویر، قابلیت ذخیره یک تصویر با دو نوردهی متفاوت باشه که در دوربین های نیکون d7000 به بالا قرار داره!
Printable View
البته شاید منظورشان از روی هم قرار دادن دو تصویر، قابلیت ذخیره یک تصویر با دو نوردهی متفاوت باشه که در دوربین های نیکون d7000 به بالا قرار داره!
چقدر خوب و چقدر دیر! قابلیت مالتی اکسپوژر در دوربین فیلمیSLR مدل Canon A1 که سی و پنج سال پیش به بازار آمد وجود داشت و امکان بسیار جذابی است. نمی دانم چرا چنین امکاناتی (و همچنین فوکوسینک اسکرین های نوع Split Microprism) که بسیار کاربردی بودند و در SLR ها وجود داشت در DSLR ها حذف شدند.
نقل قول:
EOS 7D
FAQ ID: 8201440300
Last modified: 29-Nov-12
FAQ: Are multiple exposures possible with this model?
Solution:
The models that are capable of shooting multiple exposures are as shown in the table below.
Digital Single-Lens Reflex Camera
Yes: Can shoot multiple exposures
No: Cannot shoot multiple exposures
Model Name Can Shoot Multiple Exposures?
EOS-1D X Yes
EOS-1Ds Mark III No
EOS-1Ds Mark II No
EOS-1Ds No
EOS-1D Mark IV No
EOS-1D Mark III No
EOS-1D Mark II N No
EOS-1D Mark II No
EOS-1D No
EOS 5D Mark III Yes
EOS 5D Mark II No
EOS 5D No
EOS 6D Yes
EOS 7D No
EOS 60D No
EOS 60Da No
EOS 50D No
EOS 40D No
EOS 30D No
EOS 20D No
EOS 20Da No
EOS 10D No
EOS REBEL T4i/EOS 650D No
EOS REBEL T3i/EOS 600D No
EOS REBEL T2i/EOS 550D No
EOS REBEL T1i/EOS 500D No
EOS REBEL XSi/EOS 450D No
EOS REBEL T3/EOS 1100D No
EOS REBEL XS/EOS 1000D No
EOS REBEL Ti/EOS 400D DIGITAL No
EOS DIGITAL REBEL XT/EOS 350D DIGITAL No
EOS DIGITAL REBEL/EOS 300D DIGITAL No
EOS D60 No
EOS D30 No
Interchangeable-Lens Compact System Camera
No: Cannot shoot multiple exposures
Model Name Can Shoot Multiple Exposures?
EOS M No
دوستان لطفا ادمه بحث مربوط به Multiple Exposure را در این تاپیک پیگیری نمایند.
پستهای مرتبط هم به این تاپیک انتقال خواهند یافت.
برای شروع
Multiple Exposure یا نوردهی چندگانه، در عکاسی، عبارت است از نوردهی بیش از یک نوبت صفحه حساس عکاسی(سنسور) برای ایجاد یک عکس.
در این حالت که برای مثال بر روی یک قطعه فیلم (در عکاسی دیجیتال سنسور دوربین) انجام شود، دو تصویر بر روی هم افتاده و جلوهی بصری ویژهای به تصویر میدهد. این تکنیک برای ایجاد تصاویر شبه مانند و یا اضافه کردن چیزی یا کسی به تصویر زمینه استفاده میشود. ( به نقل از ویکی پدیا)
فایل پیوست 40585
Double Exposure یا در حالت کلی تر، Multiple Exposure (نوردهی چندگانه)، به تصویری اطلاق میشود که از تلفیق دو یا چند عکس از یک صحنه تهیه شده باشد. در تهیه این نوع عکس، از نرم افزار برای «روی هم گذاری» (Super Positioning) استفاده میشود.
این نوع عکس تلفیقی عموماً برای بیان و مطالعهٔ حرکت یک سوژه در زمانهای مختلف بکار میرود. این روش خصوصاً در عکاسی نجومی (Astrophotography) کاربرد دارد. این تکنیک در صنعت سینما نیز جایگاه خود را دارد. از این تکنیک برای حصول به عکسهای Wide Dynamic Range و نیز برای حذف نویز در سایهها نیز میتوان بهره برد. برای اطلاعات بیشتر به این لینک رجوع کنید. (به نقل از ویکی عکاسی)
فایل پیوست 40588
با استفاده از فلاش .
فایل پیوست 40589
البته حالتی که در پست 12 ایحاد شده روشی است که به استروبوسکوپ(با اون روش استروب که نام یکی ار تاپیک ها است فرق داره) معروفه و به مدد فلاشهایی مثل 580 کنون در یک شات(بصورت لانگ اکسپوزر همانگونه که در این عکس هم حدود 7 ثانیه است) با تناوب و تعداد برنامه ریزی شلیک شده و روی دوربینی مثل 7 دی ایحاد میشه.اما مالتی اکسپوز حاصل ترکیب دو یا چندین شات است که با هم ترکیب شده و عکس واحدی پدید میاد که در کنون 5 دی مارک 3 یا 6 دی تعبیه شده.سپاس
سلام
در دوربین Canon A1 سیستم مالتی اکسپوژر بدین صورت عمل می کرد: در دوربین های فیلمی، بعد از گرفتن عکس، دکمه شاتر قفل می شد و تا اهرم رد کردن فیلم را نمی چرخاندید و فیلم را رد نمی کردید، آزاد نمی شد. در سیستم مالتی اکسپوژر با فشردن یک دکمه مخصوص و چرخاندن اهرم رد کردن فیلم، دکمه شاتر آزاد می شد ولی فیلم رد نمی شد بنابر این می توانستید رو ی فیلمی که یک بار نور دیده است دوباره عکس بگیرید. قلق کار این بود که برای جلوگیری از اوراکسپوز شدن عکس، باید حساسیت یا همان عدد ایزو دوربین (آن زمان ASA گفته می شد) را بیش از مقدار ایزو فیلم افزایش می دادید. مثلاً اگر از فیلم 100ASA استفاده می کردید و می خواستید یک فریم را 4 بار نوردهی کنید، ASA دوربین را روی 400 تنظیم می کردید تا فیلم در هر بار نور دیدن به اندازه یک چهارم مورد نیاز نور ببیند.
نمی دانم درست فکر می کنم یا خیر (لطفاً دوستان عزیز اظهار نظر کنند) به نظرم در دوربین های دیجیتال، به نظرم یکی از استفاده های این سیستم می تواند کاهش نویز باشد. با توجه به این که نویزها به صورت تصادفی در پیکسل ها پراکنده می شوند، احتمال اینکه نویز ها در چهار عکس مختلف در یک مکان باشند و روی هم قرار بگیرند (و نتیجتاً با هم جمع بشوند) تقریباً غیر ممکن است پس اگر چهار عکس را با هم ترکیب کنیم (به جای یک عکس از همان صحنه) نویزها پراکنده تر و ضعیف تر می شوند.
ارادتمند
یکی از کاربرد های مولتی اکسپوژ در عکاسی نجومی تهیه آنالما است که کار بسیار سخت و فنی و دقیقی است.بنده در سالیان گذشته حداقل 3 تجربه نا موفق آنالما داشته ام.یکی از موفق ترین آنالماهای ایران توسط دوست عزیزم دکتر پژمان نوروزی از میدان آزادی تهیه شده است.
آنالما - ویکی نجوم
بنده تجربه ثبت مولتی اکسپوژر رو دارم البته نه به این صورت که خود دوربین روی حالت اتومات انجام بده
خودم به صورت دستی با زمان بندی خودم هر 30 ثانیه عکس میگرفتم و عکسها رو در برنامه startril ترکیب کردم
این شد نتیجه کارم البته اولین کارمم هم هست
فایل پیوست 40629
درود بر همه عزیزان-مالتی اکسپوزر با روش متوسط گیری نوردهی از سه شات
شاید این نوع عکس (البته با کیفتی بهتر) مد نظر جناب مبین علی باشد.سپاس
فایل پیوست 40632
یه نکته ای که راجع به دوربین های آنالوگ همچنان وجود داره اینه که مولتی اکسپوژور تو این دوربین ها دقیقن حکم آش کشک خاله رو داره ! چون کافیه بعد از شات زدن فراموش کنید که اهرم جابه جایی نگاتیو رو بچرخونید تا 2شات پیاپی روی یک فریم بزنید و یه مولتی اکسپوژور ناخواسته به دست بیارید! من تو کودکیم زیاد مولتی زدم و کتکشو هم خوردم :)) ( اینجاش شوخی بود )
اما برای دوربین های دیجیتال تو خود بدنه هم اگه موجود نباشه میشه با نرم افزار های جانبی به راحتی این کارو انجام داد دوربین من هم با اینکه مدل پایه و با امکانات خیلی محدودی هست اما یه گزینه داره به اسم ایمیج اوورلی که میشه 2شات با فرمت راو رو باهم ترکیب کرد و یک شات نهایی به دست آورد شاید تو دوربین های دیگه هم این امکان موجود باشه
d5200 nikon تا 3 شات پشتیبانی میکنه و یه خروجی میده