پاسخ: Slr بخرم يا غير Slr؟
دوست عزيز وضعيت شما هم دقيقا مثل منه من قبلا يه S 5500 فوجي داشتم ديگه ازش لذت نمي بردم و تصميم گرفتم وارد دنياي دوربين هاي نيمه حرفه اي بشم . همونطور كه خونديد بهترين دوربين تو رده نيمه حرفهاي واسه تازه واردا D50 و بعد 350d هستش.
به نظر من اين مسئله يه مسئله كاملا شخصيه من حتما D50 مي گيرم چون حتي دوربين هاي خوبي مانند R1,fz30,s9000 هم ديگه راضيم نمي كنه. بهتون توصيه مي كنم اگه بتونيد حتما دوربين هاي D50 و 350d رو يه امتحان بكنيد به خيلي از پاسخ ها مي رسيد
خيلي ممنون آقا بابك
راستش در يكي از فروشگاههاي مجتمع پايتخت يك فروشنده اي هم ( فروشنده اي كه در نهايت تعجب تا حدي حوزه كاري خودش را هم مي شناخت و در واقع به نظر من فروشنده حرفه اي دوربين عكاسي بود ) در مقايسه D50 و 350ِd اولي رو براي شروع توصيه مي كرد به يكي دو دليل اول قيمت؛ دوم لنز كه مي گفت معمولا لنزهاي نيكون اوريجينال خود نيكونه در صورتيكه لنزهاي كنون متفرقه است...(بگذريم از اينكه اين اوريجينال بودن هم براي مملكتي مثل ما يه دردسر شده چون مثلا همين D50 كلاً بدنه و لنزش هم ساخت تايلنده)
نقل قول:
نوشته اصلی توسط reza_Bahman
( فروشنده اي كه در نهايت تعجب تا حدي حوزه كاري خودش را هم مي شناخت و در واقع به نظر من فروشنده حرفه اي دوربين عكاسي بود )
دقيقا همينطوره تو يكي از فروشگاه هاي معتبر دوربين ديجيتال كارشناس مربوطه با كلي ادعا به من مي گفت كه D50 ، حافظه CF مي خوره. وقتي بهش گفتم اشتباه مي كني SD مي خوره، كلي بهم خنديد.
نقل قول:
( فروشنده اي كه در نهايت تعجب تا حدي حوزه كاري خودش را هم مي شناخت و در واقع به نظر من فروشنده حرفه اي دوربين عكاسي بود )
زیاد به حرف فروشنده ها توجهی نکنید و بدونید فروشنده ها (چه دوربین چه اجناس دیگه) خیلی کم پیدا میشن که در اون مورد تخصص داشته باشن.
نقل قول:
به يكي دو دليل اول قيمت؛ دوم لنز كه مي گفت معمولا لنزهاي نيكون اوريجينال خود نيكونه در صورتيكه لنزهاي كنون متفرقه است...(بگذريم از اينكه اين اوريجينال بودن هم براي مملكتي مثل ما يه دردسر شده چون مثلا همين D50 كلاً بدنه و لنزش هم ساخت تايلنده)
در مورد ساخت کجا بودن D50 اطلاعی ندارم ولی اگرم ساخت تایلند باشه حتما اصل هستش و به خاطر پاره ای از مسائل که قبلا توضیح داده شده تو فروم توی تایلند ساخته میشه اما درمورد 350d بگم که بدنش ساخت ژاپن هستش و لنزشم متفرقه نیست و کنون هست و ساخت تایوان. حالا برای چی گفته متفرقه و منظورش از متفرقه چی بوده نمیدونم...
اصولا حرف مفت زدن که مالیات نداره! احتمالا این آقا فکر میکنه که لنز کانون رو صاایران میسازه!
حرف فروشنده ها رو زیاد جدی نگیرید... خیلی از این آقایون ممکنه هفته دیگه زیر شلواری بفروشند... و همین اطلاعات رو میدن! این پارچه ترک داره! دوختش مربوط به شمرونه! جنس بقیه تو دروازه غار دوخته میشه...
(البته قصد توهین به فروشنده های محترم رو ندارم ولی اغلب اینجوریه....)
حالا بحث فنی؟
گفته اند لنز دی 50 بهتر از لنز 350 دی کنون هست.. اما چقدر؟ بعید میدونم اختلاف خیلی بزرگی داشته باشن... اما لنز دی هفتاد بطور محسوس یک سر و گردن از هردوی اینها قد بلند تره........ و برای همین هم اینقدر میفروشه!
نقل قول:
نوشته اصلی توسط Arash
اصولا حرف مفت زدن که مالیات نداره! احتمالا این آقا فکر میکنه که لنز کانون رو صاایران میسازه!
حرف فروشنده ها رو زیاد جدی نگیرید... خیلی از این آقایون ممکنه هفته دیگه زیر شلواری بفروشند... و همین اطلاعات رو میدن! این پارچه ترک داره! دوختش مربوط به شمرونه! جنس بقیه تو دروازه غار دوخته میشه...
(البته قصد توهین به فروشنده های محترم رو ندارم ولی اغلب اینجوریه....)
حالا بحث فنی؟
گفته اند لنز دی 50 بهتر از لنز 350 دی کنون هست.. اما چقدر؟ بعید میدونم اختلاف خیلی بزرگی داشته باشن... اما لنز دی هفتاد بطور محسوس یک سر و گردن از هردوی اینها قد بلند تره........ و برای همین هم اینقدر میفروشه!
ايول آرش!!
من ذاتا" تورو دوست دارم نميدونم چرا!؟
خيلي ممنون دوستان
من هم خيلي حرف فروشنده ها رو جدي نمي گيرم دقيقا به همين خاطر هم هست كه اينجا با شمايي كه اهل فن هستيد دارم مشورت مي كنم.
من در قسمت دوم اصل سئوال هم مطالب ديگري هم مطرح كرده بودم كه ظاهرا مورد عنايت دوستان قرار نگرفته است. اگر همچنان اين پست را مي خوانيد لطفا در آن موارد هم اظهار نظر بفرماييد.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط reza_Bahman
__ آيا عكاسي ماكرو با همين لنز نمي توانيد بكنيد؟
__ آيا دوربينهاي Compact ويژگي خاصي دارند كه SLR ها ندارند؟
__ در مفهوم کلی ماکرو ، بله می توانید . ولی برای قابلیتهای بیشتر فیلترهای کلوزآپ و لنزهای ویژه ماکروگرافی هم در دسترس هست.
__ بله . با خرید دوربین کامپکت تقریبا بازی (!؟) تمام میشود ، ولی با خرید SLR تقریبا بازی شروع میشود !
نقل قول:
نوشته اصلی توسط infinity
__ بله . با خرید دوربین کامپکت تقریبا بازی (!؟) تمام میشود ، ولی با خرید SLR تقریبا بازی شروع میشود !
اينو که گفتی يعنی چه؟
"__ بله . با خرید دوربین کامپکت تقریبا بازی (!؟) تمام میشود ، ولی با خرید Slr تقریبا بازی شروع میشود !"
آره والله، اينو كه گفتي يعني چه؟
دمت گرم ولي مارو تو خماري نذار ...اميدوارم در جواب نگي " ايييييي باز نوفهمه":-)
ببخشید که مبهم بود ، منظورم اینه کسی که مثلا یک دوربین Canon A620 میخره نهایتا یک کارت حافظه ، باتری و باتری شارژر هم همون موقع میخره و تمام ! کمتر پیش میاد که مبدل تله یا واید و ... بخره . اصولا کسی دنبال دوربین کامپکت میره که یا نیازش رو برطرف میکنه یا اینکه پول اون خرج های بعدی رو نداره .
اما کسی که DSLR میخره قاعدتا میخواد از امکانات پیشرفته اون بهره برداری کنه. حالا بحث تنوع لنزها و فیلترها پیش میاد. یه کیف خوب که بخوبی از دوربین محافظت کنه و احتمالا جا برای چند تا لنز داشته باشه. اصولا یا بدون لنز فروخته میشه یا اگر با لنز کیت باشه ، این لنز چنگی به دل نمیزنه ( به استثنای لنز کیت D70 ). سه پایه مناسب ، فلاش قوی با امکانات پیشرفته. نتیجه : پول کافی + وقت و سواد کافی جهت انتخاب مناسب و متناسب با نیاز .
خلاصه ...
کسی که با نگاه حرفه ای سراغ DSLR میره باید بدونه که خرج های بعدی خواهد داشت که یا باید از ابتدا بودجه ای برای اونها در نظر بگیره یا بعدا بودجه ای فراهم کنه.
ممکنه نظری مبنی بر این باشد که کسی یک DSLR با لنز کیت خریده و هیچ کمبودی هم احساس نمیکنه ، چه ضرورتی برای خرج اضافه هست ؟
پاسخ : یک باغ سیب خریده برای خوردن یک سیب !
یعنی از امکانات بالقوه DSLR بهره مند نیست و در حد یک کامپکت یا SLR-Like از اون داره استفاده میکنه.
جناب infinity عزيز
جوابت رسا و جالب بود. ولي بزار يك مطلب ديگري رو هم بپرسم و تكليف خودم را روشنتر كنم:
اگر فرضا يك غير SLR يا به قولي SLR-like بگيرم (مثلا coolpix 8700) با حدود 500 تا 550 تومان و بعد از يه مدتي ( مثلاً 6 ماه تا يكسال) احساس كنم كه اين دوربين ديگه جوابگو نيست (بالاخره انسان رو به پيشرفت است !!) فكر مي كنيد با چه قيمتي ميشه اونو تبديل كرد به يك SLR؟ و آيا با مقدار پولي كه در اين ميان از دست ميرود بهتر نيست آدم از همين اول سراغ SLR برود؟
به عبارت ديگه بين دو ضرب المثل كه يكيشو شما فرموديد و ديگريش هم مي تونه اين باشه كه " هنوز اينقدر پولدار نشدم كه جنس ارزان بخرم" كداميك بيشتر مصداق حال حاضر ما خواهد بود؟
قربان شما
خب نقش دوربين هاي اس ال آر لايک پس ميشه يه چيزي بيني بازي وا واقعيت درسته
نقل قول:
نوشته اصلی توسط hameddam
خب نقش دوربين هاي اس ال آر لايک پس ميشه يه چيزي بيني بازي وا واقعيت درسته
نه به اين صراحتي كه شما فرموديد ولي به هرحال فكر مي كنم در آينده اي نه چندان دور بيشترين سرمايه گذاري از دوربين هاي SLR-Like به سمت SLR ها سوق داده خواهد شد.
من تصور میکنم (این نظر شخصی منه و میتونه غلط باشه ، اما تا این لحظه اینطور فکر میکنم ) ...
__ دوربین SLR دست دوم رو با ضرر کمتری میشه فروخت.
__ مشتری دوربین کامپکت دست دوم رو راحتتر میشه پیدا کرد.
__ اختلاف قیمت دوربینهایی مثل Nikon D50 و Canon 350D ، با برخی از SLR-Like ها اونقدر کم شده که خرید DSLR در قیاس با SLR-Like معقول تر باشه.
__ DSLR خرجهای بعدی رو - خواه ناخواه - به شما دیکته خواهد کرد.
__ اگر قصد و عزم جدی برای عکاسی حرفه ای دارید ، در نهایت Compact و DSLR-Like شما را به ستوه خواهد آورد. ( دیر روشن میشه . دیر خاموش میشه . دیر فوکوس میکنه . دیر عکس میاندازه . بافرش کمه . عمق میدان معمولا تا حد دلخواه کم نمیشه . نویز زیاده . تعداد پیکسلها ؟ دینامیک رنج ؟ سرعت عکاسی پیاپی و .... هزار تا اختلاف دیگه )
__ DSLR خیلی گرونتر از Compact تموم میشه.
__ DSLR خیلی حجیم تر و سنگین تر از Compact هست.
__ SLR-Like های خیلی خوبی مثل SONY R1 و Fuji S9500 به بازار آمده اند.
نتیجه گیری ؟
این به شما ، روحیات شما ، پول تو قلکتون ، تصمیم برای آینده عکاسی و ... بستگی داره