اطلاعات و سوالات در مورد فیلم های 135
خوب چون چند تا تاپیک بود ولی مرجع نبودند تصمیم گرفتم این تاپیک رو ایجاد کنم...
چون مدتی است عشق فیلم و نگاتیو به جان اینجانب افتاده است و بنده فیل ام یاد هندوستان کرده است پس مدتی به سمت فیلم و نگاتیو برویم...بزودی هم یک عدد مدیوم هم بدستمان می رسد قول اش را از عزیزی و بزرگواری و استادی در یک جلسه شام گرفته ام ( پیدا کنید آن بزرگوار و استادم را ! )
اولین سوالم در مورد این فیلم است.
http://irapic.com/uploads/1210852412.jpg
والله دوستان ( بخصوص کاوه عزیز ) از دوست عزیزم علی شاطریان چند حلقه فیلم B/W گرفتم.یکی همین FOMAPAN Profi Line Classic B/W 100 است.والله بنده زیاد با فیلم های FOMA آشنا نیستم.یک حلقه داریم خواستم یک سری اطلاعات در مورد داشته باشم.تاریخ اش هم تا اواخر 2008 است.
یک چند حلقه هم فیلم محبوبم ILFORD PAN 100 دارم.تاریخ اش تا 2009 است.دو حلقه هم تاریخ اش 2006 بوده ( همگی در یخچال ) خواستم ببینم این 2006 ها مشکلی ندارند؟
و در مورد آن فوما هم یک سری اطلاعات به ما بدهند.
همین طور به کاوه جان بگویم که به احتمال زیاد زحمت ظهورش با شما است:::big grin:::
و یک مورد دیگر اینکه فیلم IR از کجا بگیرم و کدام مدل را پیشنهاد می کنید که در بازار وجود داشته باشد ، هنوز می شود در بازار SFX 200 پیدا کرد؟
پاسخ: اطلاعات و سوالات در مورد فیلم های 135
با عرض سلام
من هم علاقه خاصی به نگاتیو دارم بخصوص مدیم فورمت
البته 135 هنوز هم فعالیت دارم(برای ما که دوربین فول فرم دیجیتال نداریم خیلی حال میده)
استادان اگر درمورد فیلم هایی برای کار های حرفه ای (سیاه سفید و رنگی ) راهنمایی کنند خوشحال میشم
سلام،
فیلم Fomapan، همانطور که از اسمش پیداست، مثل تمام فیلمهای سیاهوسفید مدرن، یک فیلم Panchromatic است. یعنی بههمهی طیف قابل رویت نور حساس است. بر خلاف فیلمهای Orthochromatic که فقط به بنفش تا آبی (و در بعضی موارد سبز) حساس هستند، این فیلمها تصویر خیلی واقعیتری ثبت میکنند. اگر فرصتی بود چند نمونه خدمتتان ارسال میکنم.
بههر ترتیب، امولسیون فیلم Fomapan، قابل قبول است اما بهنظر من مشکل اصلی آن Base فیلم است. Base بسیار قطور، کمی مات و بیخاصیتی دارد که خیلی بد خشک میشود و در نتیجه نگاتیو شما هیچوقت صافِ صاف نخواهدبود. همین مشکل باعث سختی جازدن فیلم در ریلِ تانک هم میشود.
در عوض Ilford PAN فیلم آماتوری بسیار خوبی است، کیفیت عالی، ظهور ساده، Base متاسب و خشک شدن فوقالعاده. فیلم ۲۰۰۶ به خوبی فیلم ۲۰۰۸ میشود اما سوالی دارم، چرا ریسک میکنید؟ به شخصه توجیهی برای استفاده از فیلم تاریخ گذشته نمیبینم (مگر اینکه فیلم Super Special باشد!). فیلم قدیمی برای عکاس مبتدی چیز بدی است چون به مجهولات ماجرا (که برای شخص آماتور حداقل دو یا سه مجهول هستند، برای مثال اکسپوژر درست و ظهور درست) یکی دیگر هم اضافه میکند و در نهایت طرف نمیفهمد که چه چیزی باعث شد کارش خوب یا بد شود، یعنی قابل تکرار بودن قضیه را زیر سوال میبرد. برای حرفهای هم همینطور، بهخاطر اینکه حرفهای با اینکار ریسک میکند. شاتی که ممکن است خیلی با ارزش باشد، ممکن است بهخاطر فیلم از بین برود!
بههر حال فیلم ۲۰۰۶ هیچ مشکلی نخواهد داشت، جز اینکه ۴ تا ۶ ساعت قبل از مصرف آن را از فریزر خارج کرده و در دمای معمولی نگهداری کنید. شاید کمی Base فیلم سخت شده باشد که آن هم مشکل خاصی نیست.
سر فرصت دربارهی انواع فیلمهایی که تجربهی استفاده از آنها را دارم خواهم نوشت، دوستان هم لطف کنند تجربیاتشان را بفرمایند.
متشکرم،
پ.ن.: کاوه جان، در مورد فیلم IR و فیلمهای خاص، یکسری فیلم قدیمی اساسی دارم که همه هم خیلی خیلی خوب نگهداری شدهاند. فرصتی شود محض تفریح با هم بسوزانیمشان :)
یک تجربه در رابطه با فیلمهای foma در اختیارتان بگذارم..
حتما موقع ظهور از داروی نو( تازه ساخت) استفاده کنید تا فیلم به خوبی ظاهر بشه
ممنون از كاوه عزیز...
ما بسیار مشتاقیم برای آن فیلم های ir چون تجربه چندانی در این مورد ندارم و بیشتر همان شنیده ها و خوانده ها و دیده هایم است پس حضور یک فرد اگاه و وارد الزامی است ( چه کسی بهتر از کاوه؟ ) پس ما مشتاقیم برای یک سفر عکاسی و سوزاندن فیلم هایمان...
و بعد اینکه پس این فوما ها چیز خاصی ندارند ؟ بهتر است بنده ی اماتور بچسبم به همان ایلفورد هایم.واقعا جز محبوب ترین های ایلفورد همین PAN 100 است.
شاید ما هم یک 120 از جناب محبی گرفتیم و یکی دو شات با آن هم زدیم.شاید هم بدلمان نشست و رفیم برای خریدش...
من هم یه سه چهار سالی با 100 Ilford Pan
کار کردم (البته داخل استدیو ) خیلی فیلم نرمالیه و کنتراست خوبی داره به خصوص برای عکس های استدیو و روتوش
متاسفانه در کشورما در دست رس نیست:(l
البته کاغذ 6" 4" Ilford هم خیلی خیلی .......... باحاله اگر پیدا بشه
دارو هم همون مقدم ساخت ایران بد نیست(خدا کنه از بحث بیرون نشده باشم)
Fuji Color SUPERIA PREMIUM (SUPERIAPUREMIAMU) 400
New release
کد:
http://66.102.9.104/translate_c?hl=en&sl=ja&tl=en&u=http://www.fujifilm.co.jp/corporate/news/articleffnr_0245.html&usg=ALkJrhgZ1TplyZribYivE0VqQxZnG7GySQ