سلام. این عکسها در طبس گرفته شده
Printable View
سلام. این عکسها در طبس گرفته شده
خانه بروجردی ها کاشان
http://www.imagehosting.ir/files/yab...g566st5den.jpg
http://www.imagehosting.ir/files/i8e...u9gd1xaztb.jpg
http://www.imagehosting.ir/files/mhr...exkclw8hmn.jpg
خانه بروجردیها از آثار تاریخی شهر کاشان است. این بنا در محلهٔ سلطان میراحمد واقع است و در نیمهٔ دوم قرن ۱۳ هجری ساخته شده است.
نقاشیهای ارزنده و گچبریهای این خانه، زیر نظر کمالالملک، نقاش بزرگ ایران اجرا شدهاست. بانی این خانه، حاج سید حسن بروجردی از بازرگانهای نطنزی مقیم کاشان و معمار آن استاد علی مریم کاشانی بودهاست.
یک مشکل بزرگی که در هنگام عکس گرفتن از بناهابا آن مواجه شدم ازدخام گردشگران بود , جالب اینکه اکثرا توجهی به دوربین و عکاس نداشتن و میلی هم نداشتن که از کادر خارج شوند.نتیجه 300 تا عکس که عکسرا مملو از جمعیت:biggrin:
مازندران
شاید این عکس یه کم بی ربط به شمال کشور به نظر بیاد ولی این عکس مال وقتیه که 4-5 روز قبل تو جاده فیروزکوه گیر افتادیم:
[IMG]http://i41.*******.com/2nszajb.jpg[/IMG]
برای حل این مشکل یک راه حل ساده وجود دارد که در مقاله زیر در موردش صحبت شده است:نقل قول:
یک مشکل بزرگی که در هنگام عکس گرفتن از بناهابا آن مواجه شدم ازدخام گردشگران بود , جالب اینکه اکثرا توجهی به دوربین و عکاس نداشتن و میلی هم نداشتن که از کادر خارج شوند.نتیجه 300 تا عکس که عکسرا مملو از جمعیت
http://www.akkasee.com/articles/11733/
http://www.akkasee.com/articles/11835/
آقاي دكتر بسيار راهگشا بود، مطلب واقعا مفيدي بود حيفم اومد به يه تشكر بسنده كنم.
سلام
کتابخانه ملیه کرمان
ميدان امير چخماق-يزد
من اين عكس را بنا بروشي كه جناب دكتر روشن در مقاله اي در پست133 براي حذف عابرين و اشيا در حال حركت معرفي نمودن , گرفتم.واقعا روش كارآمدي است فقط بايد يكم حوصله به خرج داد.
در اين عكسها عابرها و همچنين عبور ماشين ها مشاهده مي شود :
در اينجا جا داره باز هم از جناب دكتر روشن براي معرفي اين مقاله تشكر كنم.
صحبت از مخزن سد سپیدرود شد ... گفتم یه عکس واستون بزارم که خیلی جالبه ... البته با دوربین کامپکت گرفته شده ... البته اینم بگم که تنها زاویه قابل دسترسی همین زاویه بود!
توضیح عکس : سر ریز سد سپیدرود - ( سر ریز, همان طور که از اسمش پیداست واسه خارج کردن آب بیشتر از ظرفیت سد هستش ... البته به علت خشکسالی های اخیر دیگه نمیشه این منظره رو دید! )
قلعه رود خان فومن
http://www.imagehosting.ir/files/mwg...ti682vvdk2.jpg
[IMG]http://i43.*******.com/52m4jq.jpg[/IMG]
امامزاده قاسم الیمستان ارتفاع ۲۵۰۰ متری
سنگ افراشته های منطقه باستانی شهر یئری در 40 کیلومتری مشکین شهر مربوط به هزاره سوم قبل ازمیلاد ؟ :
http://www.meshkin.org/gallery/pictures/shahar-yeri.jpg
نمایی از کوههای کسری، هرم و سبلان (4811 متر) از مشکین شهر :
http://www.meshkin.org/gallery/pictures/sabalan.jpg
نمایی از کوه آرارات (یا آغری داغی که در مرز بین ایران و ترکیه و ارمنستان و در خاک ترکیه قرار دارد) ، از جاده ماکو به پلدشت در آذربایجان غربی :
http://www.meshkin.org/gallery/pictures/Ararat.jpg
تالاب جیران (جیران گولی) در دامنه های سبلان ، حوالی آبگرمهای معروف شابیل و قوتورسویی:
http://www.meshkin.org/gallery/pictures/jeyran.jpg
قره کلیسا در استان آذربایجان غربی :
http://www.meshkin.org/gallery/pictures/Qara-kelisa.jpg
سرعت شاتر : 1/100 ثانیه دیافراگم : f10 فاصله کانونی : 18 میلی متر ایزو : 100
سلام.نقل قول:
سلام
ممنون از تبریک.
بله تبریز - کرمانشاه- همدان -شهر کرد و.....
کلا من 1 هفته رو میتونم اون سمت باشم و در رفتن به جاهای مختلف هم محدودیتی ندارم.
ممنون میشم جاهای دیدنی رو معرفی کنین.
تشکر
در صورتی که بخواهید در طول یک هفته از تمام شهرهایی که نوشته اید فقط دیدن کنید و تنها در شهرهای اصلی توقف کوتاهی داشته باشید ممکن است وقت کم نیاورید.
در غیر اینصورت اگر قصد عکاسی از مناطق دیدنی استانهای غرب و شمال غرب را داشته باشید باید عرض کنم که یک هفته حتی برای دو استان همدان و کرمانشاه هم کافی نیست.
بنابر این پیشنهاد میدهم در صورت صلاحدید و امکان، محدوده جغرافیایی محدود تری را مشخص کنید تا عجله و کمبود فرصت باعث به هم خوردن برنامه ها و کاهش لذت سفرتان نشود.
به نظر بنده با جستجوی ساده ای در اینترنت میتوانید محدوده خود را که ممکن است شامل 2 تا 3 استان شود را انتخاب کنید و مطمئن باشید هرکدام از این مناطق در صورت داشتن اطلاعات کافی از آنها، قابلیت های فراوانی برای لذت بردن و تجربه کردن را دارند.
در مورد استان کرمانشاه فقط چند نقطه را نام میبرم و سعی میکنم در پست های بعدی چند نمونه عکس هم اضافه کنم.
1. محدوده تاریخی و طبیعی بیستون در 35 کیلومتری کرمانشاه که بجز آثار باستانی و جذابیتهای خود کوه بیستون
در حول و حوش خود روستاها و مناطق دیدنی فراوانی مثل رود سیمره و روستاهای نجیوران و برناج را ( با فاصله 5 و 15 دقیقه ای ) دارد
2.منطقه جوانرود در حدود 60 کیلومتر کرمانشاه به سمت مرز عراق که مهمترین جاذبه آن غار قوری قلعه ( بزرگترین غار آبی آسیا ) است.
3. کوههای پاتاق و منطقه فوق العاده زیبای ریجاب با دره عمیق و معروف شیطان ، آبشار و رودخانه همیشه جاریش و همینطور اماکن مذهبی اقلیتهایی مانند اهل حق.
4. سراب و آبشار صحنه و منطقه گردشگری دربند واقع در شهرستان صحنه.
5. پاوه و اورامانات که به نظر بنده خود این منطقه حداقل به 2 روز کامل زمان نیاز دارد و تعاریفش را حتمن شنیده اید.
6.معبد آناهیتا در کنگاور
7.آثار باستانی و نقش برجسته طاق بستان در شمال شهر کرمانشاه
و....
اینها حتی نیمی از دیدنی های استان کرمانشاه هم نیست. بنا بر این همانطور که متوجه شده اید، شناخت درست از ذائقه روحی، علایق و اولویتها و همینطور محدودیتهای احتمالی خودتان و بعد برنامه ریزی دقیق از ضروریات چنین سفریست.
پ.ن: دوست داشتم و درست هم این بود که برای هر منطقه ای عکسهای مرتبط با آن را هم ضمیمه کنم. اما متاسفانه به دلیل اینکه اغلب عکسهای من از این مناطق روی نگاتیو ثبت شده اند و در حال حاظر امکان و فرصت اسکن آنهارا ندارم ، معذورم.
با جستجوی ساده ای در اینترنت میتوانید به منابع خوبی دسترسی پیدا کنید.
رامسر - منطقه لرسانور
[IMG]http://i41.*******.com/2z5t5z5.jpg[/IMG]
درود بر شما آقا کوروش
میشه بگید عکس رو به چه روشی به این شکل در میارید؟پلاگین خاصی داره؟؟
سلام
MediaChance.Dynamic.Photo.HDR.v4.01.retail-FOSI
در قسمت اخر ویرایش photo-bee در منوی adjust وزیر مجموعه little planet :)
این هم لینک دانلود و اطلاعاتی در مورد /mediachance-dynamic-photo-hdr-v4-01-retail-fosi/
کد:http://www.zerosec.ws/mediachance-dynamic-photo-hdr-v4-01-retail-fosi/
سلام:
خوب این تاپیک رو باز کردم تا دوستان اطلاعاتی از باغهای ایران و توضیحاتی در مورد باغ ایران و شکل و شمایل اونها دارن اینجا بگن، تا بغیر از عکس گرفتن از اینجور مکانها بهونه ای بشه تا توضیحاتی از باغ مورد نظر خودشون که عکس انداختید داشته باشید.
( اين امر موجب بشه وقتی عکس میگیریم حتما یه چیزی هست که وقتمون رو گذاشتیم و عکس گرفتیم واطلاعات خودمون رو بیشتر کنیم)
باتشکر
مقدمه:
باغ ايراني به عنوان يک ساختار کامل بيانگر رابطه تنگاتنگ ميان بستر فرهنگي وطبيعي است ونشانه اي از سازگار نمودن وهمسو کردن نيازهاي انسان وطبيعت است.در گذشته باغ ايراني بروز توان نهفته محيط وادراک پيچيدگي هاي آن بود.خالق باغ با اتکا به دانش تجربي خود فضايي را ايجاد مي کرد که باعث بقا وپويايي بستر طبيعي مي شد.باغ هاي تاريخي از آثار مهم گذشته در ايران به خاطر ارزش هاي چندگانه محيطي سودمندي م زيبايي شناسي که کليه حواس پنجگانه را درگيرمي کند به عنوان ميراث ملي وسندي با ارزش از هويت تاريخي وفرهنگي بايست شناسايي فهرست بندي وبه طور پويا وپيوسته حفاظت ونگهداري گردد.
آغاز انتظام بخشي به باغ را بايد در زمان هخامنشيان جستجو نمود.در باغهاي سلطني پاسارگاد(قرن6قبل ازميلاد)باتوجه به شبکه منظم مسيرسنگفرش آب روهامي توان ادعا نمودکه شکل چهارباغ ونظم چهار قسمتي در اينجا به ظهور رسيده است ودر دوران پس از اسلام منشاء باغهاي چهار قسمتي اسلامي بوده است.در دوره ساساني(633-224 م)باغسازي گسترش فراواني مي يابد.جايگاه والاي طبيعت در تفکر زرتشت به ويژه پرستش آب موجب گرديد تا علاوه بر انتظام انساني در باغ چشم اندازها وانتظام بسترطبيعي نيزمطرح گردد.باغ قصرهاي اين دوره همانند تخت سليمان و کاخ فيروزآباد بيستون در بسترهاي طبيعي جذاب مانند درياچه و چشمه مکان يابي گرديدند.
تنوع هندسي مشخص ترين ويژگي باغهاي اين دوره است.انتظامهاي محوري مرکزي وچهاربخشي در باغهاي اين دوره ديده مي شود.بااستقرار تمدن اسلامي در دوره بني اميه در سامره واندلس باغهايي احداث گرديدند که همچنان باغهاي ساساني مورد الگوبرداري قرار گرفته بود.بسياري از محققين با شکوه ترين عصر باغسازي در ايران را در دوره صفوي مي دانند.در اين دوران باغات در گستره شهر به عنوان عنصر شکل دهنده ساختار فيزيکي شهر بودند وهمچنون منظومه اي سبز تمامي ساختار شهر را تحت تاثير قرار مي دادند.
باغسازي در دوران صفويه از قزوين شروع شد.اين شهر به عنوان پايتخت صفوي انتخاب گرديد وبه صورت باغ شهر سازمان يافته بود که اکنون از باغهاي درباري بجز چند ساختمان چيزي باقي نمانده است.در زمان شاه عباس پايتخت از قزوين به اصفهان تغيير مکان داد.در اصفهان از همنشيني فضاهاي شهري-خيابان-ميدان وباغ ساختار هندسي اين باغ شهر شکل گرفت.ميدان نقش جهان به شکل مستطيل وخيابان چهارباغ به صورت خطي عمود بر رودخانه زاينده رود دو عنصر اصلي شکل دهنده شهر اصفهان بودند.در واقع نظام کالبدي شهر از تقاطع دو محور چهارباغ ورودخانه شکل گرفت.
سر تحول طراحي باغ در دوره صفويه نيز هماننده زنجيره اي به دوره تيموريان مرتبط بوده ودر دوران قاجاريه به علت ارتباطات فرهنگي گسترده ايران با اروپا نشانه هايي از الگوي باغسازي اروپايي در باغهاي ايران نفوذ کرد و در دوران پهلوي به علت سهولت تردد بين ايران وديگر کشورهاي اروپايي احداث باغها وپارکهاي اروپايي ويا آميخته اي از آنها رواج يافت.
ابتدايي ترين وساده ترين اصل هندسي باغ ايجاد محوري در ميانه باغ وبه موازات طول ان مي باشد.بطور معمول دو طرف اين محور درختان سايه انداز کاشته شده است.هندسه باغ از تقسيمات راست گوشه تشکيل شده است.مهمترين اين تقسيمات انتظام چهار بخشي است.
انتظام باغ بر اساس هندسه محوري وتقارن است.
اين انتظام در قالي هاي ايراني نيز قابل جست وجو مي باشد وعناصر اين انتظام(آب-گياه ومعماري)در نگارگري ايراني موجوداند وتصويري ايدهال از باغ ايراني را ارائه مي دهند.
شکل باغ ايراني شامل انتظام آب-انتظام گياه وانتظام معماري است.
نويسندگان:فاطمه حيدري-هما ايراني
باغ دلگشا(شيراز)
اين باغ در جبهه شمال شرقي ودر سمت جنوب تنگ آب خان ونزديک آرامگاه سعدي ودر بستري کوهستاني واقع شده است.سابقه آباداني ووجود اين باغ نه تنها به پيش از دوره سلسله هاي آل اينجو و آل ظفر مي رسد بلکه تا پيش از اسلام يعني دوره حکومت ساسانيان به دليل همجواري با مظهر کاريزي کهن واستقرار در حريم قلعه بسيار قديمي مشهور به کهن دژ بوده که بقاياي ان تا نيم سده پيش بر فراز کوه مقابل قرار داشت قطعي است.اين باغ در دشت زير پاي اين قلعه ودر نزديکي مظهر کاريز سعدي که آب گازاران هم ناميده مي شود واقع شده است.آب قنات سعدي از گذشته تا کنون باغ دلگشا وچند باغ ديگر و کشتزارهاي اطراف را مشروب مي سازد.در دوره تسلط تيمور گورکاني در فارس اين باغ ومجموعه باغها در نهايت آباداني بوده وپس از ديدن اين باغ در سمرقند باغي بزرگ به همين شيوه به نام دلگشا احداث نمود.
اين باغ در دوره صفويه از باغهاي مشهور به شمار مي رفته ودر دوره افشاريه همچنان آباد واحتمالا مدتي در تملک ميرزا محمد کلانتر فارس بوده است.
[IMG]http://i36.*******.com/10zmhyu.jpg[/IMG]اين باغ با مساحتي بالغ بر 7/5 هکتار به شماره912 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.ورودي باغ رو به جنوب با عمارتي کرسي دار و ايوان دو ستونه به سمت جنوب ودر سه طبقه در مرکز که اطراف ان چهار خيابان است که به حصار اطراف باغ ختم مي گردد. در طبقه اول عمارت يک هشتي وسيع با چهار شاه نشين وحوض بزرگ هشت گوشي با کاشي آبي که لبه هاي آن قطعات سنگهاي سرخ فام حجاري شده است.خيابان اصلي از مدخل در ورودي تا حوض جلو عمارت امتداد يافته.در طرفين اين خيابان دو باغچه از انواع مرکبات ديده مي شود.در سمت(شرق و غرب) عمارت دو خيابان ودر سمت شمالي ساختمان از شمال به جنوب يک خيابان که در دوسوي اين خيابانها ارختان کاج وسرو کاشته شده است وبقيه پوشش گياهي باغ را درختان نارنج- نخل وگردو)وبخش عمده آن را مرکبات تشکيل مي دهد.حوض بزرگ در سمت جنوبي ساختمان در جلو ايوان دو ستونه وجود دارد يه گلدان سنگي بزرگ نصب گرديده که سابقا درآن درخت سرو بسيار زيبايي بود که متاسفانه خشک شده وامروزه اثري از آن نيست.حدود نيم قرن پيش اين باغ در تملک خورشيد
کلاه لقاء الدوله دختر قوام الملوک بود که با شوهر خود ناظم الملک در آنجا مي زيست تا اينکه چندين سال قبل از ئرثه قوام خريداري گرديد ودر حال حاضر در تملک دولت مي باشد.
در سمت شمال باغ باغچه کوچکي است که به علت احداث خيابانهايي در اطراف باغ از ضلع شمالي جدا شده است که اين باغچه به نام باغ طاووس خوانده مي شود وفاقد عمارت است ولي داراي درختان کهنسال سرو-کاج ونخل مي باشد که بين آنها را درختان نارنج پوشانده است.
(شرمنده عکس زیاد خوب نیست:::blushing:::)
باغ نارنجستان قوام (شيراز)
اين باغ در محله بالا کفت وتقريبا در قسمت شرقي انتهاي خيابان لطفعلي خان زند واقع است.اين باغ و عمارت از مجموعه ارزشمند دوران قاجار در شيراز است وبه علت وفور درختان نارنج به باغ نارنجستان ناميده مي شود.احداث اين باغ ومجموعه هاي آن بوسيله علي محمد خان قوام الملک آغاز ودر سال1300 ه.ق بوسيله فرزندش محمد رضا قوام الملک تکميل گرديد. در ورودي اصلي باغ رو به جنوب و سر در ورودي با تزئينات آجري و کتيبه اي سنگي از مرمر سرخ فام شامل آياتي از قرآن کريم است واز چوب ساج با منبت کاريهاي زيبا ساخته وبه هشتي باز مي شود وبوسيله دو راهرو به محوطه باغ ارتباط پيدا مي کند.
اين باغ در جبهه هاي شمالي جنوبي وشرقي داراي ساختمان مي باشد.عمارت اصلي با ايوان دو ستونه در جبهه شمالي با شيوه معماري دوره زنديه در دو طبقه ويک طبقه زيرزمين مي باشد.در دو طرف ايوان بزرگ دو راه براي ورود به ساير قسمتها تعبيه شده است که با کف محوطه دو متر اختلاف دارد.ستونهاي ايوان بزرگ از سنگ مرمر يکپارچه با بدنه اي استوانه اي وسر ستونهاي داراي مقرنس تشکيل شده است.بالاي عمارت داراي 3 هلالي با نقوش اسليمي مي باشد که در وسط آن شير که صفحه اي را نگاه داشته اند وبر روي آن آيه نصر من الله وفتح قريب نوشته شده است که دو فرشته هم از بالا آن را نگاه داشته اند ودر طرفين دو هلالي ديگر صحنه اي از شکار اهو توسط پلنگ به چشم مي خورد.عکاس(مسعود قدیری)
عمارت نارنجستان به مساحت تقريبي 940 متر مربع در باغي به وسعت 3500 متر مربع در دو جبهه شمالي وجنوبي بنا شد.اين باغ در ارديبهشت ماه سال 1353 به شماره 1073 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.اين باغ در سال1345 به دانشگاه شيراز واگذار گرديد وبين سالهاي 1348 تا1358 مورد استفاده موسسه آسيايي تحت نظارت پرفسور آرتور پوپ بود و در سال 1378 در اختيار دانشکده هنر و معماري دانشگاه شيراز قرار گرفت.
سلام
دوستان عزیز کس دیگری نیست مطلب یا عکس بزاره؟؟؟؟؟؟؟:(
حداقل عکس بگزاری بد نیستا:cool:
حسن جان از شیراز کلی عکس دارم که البته به دلیل ضعفم در post-processing فعلا زیاد آپلود نمی کنم.
فعلا سه عکس از طرف من ...(اسم باغ در خاطرم نیست)
http://www.img98.com/images/yugxk2myyglpicsbgh8.jpg
http://www.img98.com/images/7uqh3ctc90br0mo1tww7.jpg
http://www.img98.com/images/kh7dsoi7cxknsopt3tk.jpg
باغ جهاننما یكی از كهنترین باغهای شیراز است و در نزدیكی آرامگاه حافظ كه در دوران گذشته جزء صحرای جعفرآباد و مصلی بوده واقع شده است. در دوره سلسله آل مظفر و آل اینجو این باغ و دشت زیردست حوالی آن سرسبز و بسیار آباد بوده است. به دو دشت جعفرآباد و مصلی كه همواره پوشیده از باغهای جان نواز و روحافزا بوده در اشعار حافظ شیرازی اشاره شده است و از صفا و سرسبزی آن سخن به میان آمده است. باغ جهاننما همانند سه باغ مشهور دیگر یعنی باغ ارم و باغ دلگشا و باغ تخت قراچه در دوره آل مظفر و آل اینجو یعنی پیش از یورش تیمور گوركانی به شیراز، در نهایت آبادانی بوده است. «ابن عربشاه» مورخ دوره تیمور در عجایب المقدور این باغ را "زینت الدنیا" نامیده است.
باغ جهاننما در هنگام اقامت تیمور گوركانی در شیراز، همچون سایر باغ های نامدار آن دوره مورد توجه واقع شده به طوری كه همانند آن باغ را در اطراف سمرقند -كه موطن اصلی وی بوده است احداث نموده و آن را جهان نما نامیده بود. باغ جهاننمای شیراز در دوره صفویه نیز آباد و با اهمیت بوده است.
«شاردن» كه در دوره صفویه شیراز را دیده است مینویسد: "دروازه شهر (دروازه قرآن) به خیابان بسیار زیبایی منتهی میشود كه دراز و باریك است. در دو سوی این خیابان باغ هایی است كه جبهه آنها در سمت خیابان دویست پا و هریك دارای سر در و مدخل باشكوهی است با طاق نیم گنبدی و بر فراز هر سر در یك كلاه فرنگی ساختهاند. درهای باغ از دو سو مقابل هم قرار گرفته و قرینه بودن آنها وضع جالبی به وجود آورده است. در وسط این خیابان حوض مربع شكلی است كه پهنای این حوض به اندازه خیابان است و برای این كه بتوان از دو طرف آن گذشت، سر در باغ های دو سو به اندازه سی پا عقب نشسته است." از نوشتههای شاردن و تاورنیه به دست میآید كه باغ های طرفین این خیابان یعنی باغ جهان نما و باغ نو كه در دوره زندیه و قاجاریه تجدید عمارت شده ،همان باغ های دوره صفویه میباشد و در آن عهد رونقی تمام داشته است.
پس از سلسله صفوی، در دوره ناامنی كشور، این باغ تقریباً ویران گردیده است. به روایت میرزا محمد كلانتر فارس در دوره كشمكش بین مدعیان سلطنت، بعد از نادر شاه افشار تا استقرار حكومت كریم خان زند این باغ هم بازسازی شده است. عمارتی كه در وسط باغ قرار گرفته مربوط به كریم خان زند است . كریم خان زند این باغ را در سال 1185 ه. ق حصار كشی كرد و عمارت مزبور را در وسط آن ساخت و در اطراف عمارت، خیابان كشیهای زیبا و درختکاری مفصلی ایجاد كرد. طرح این باغ را كریم خان همانند باغ نظر، در داخل باغ، دارای چهار خیابان و در اطراف، دو حوض بزرگ و دو حوض كوچك داده است.
محمد هاشم آصف رستمالحكما كه در اواخر دوره زندیه و اوایل دوره قاجاریه میزیسته، باغ جهاننما را بدین نحو وصف كرده است: " در خارج شهر... یك باب سرا بوستان مربع بسیار وسیعی است كه در میانش عمارت چهاردهنهای است و از چهار طرفش حوض های موزون و جدول های پرآب و روان و همه آن باغ پر از سرو موزون و گلهای رنگارنگ و ریاحین گوناگون و قصر بسیار عالی منقش زرنگاری بر سر درش ساخته و آن سرا بوستان مشرف به باغ دلگشای دیگر... ."
پس از دوره زندیه، در دوره قاجاریه نیز باغ جهان نما یكی از باغ های آباد و باشكوه به شمار میرفته است. حاج حسن میرزا حسن فسائی كه در اواسط دوره قاجاریه میزیسته، درباره آن مینویسد: " باغ جهاننما در جانب صبوی شهر شیراز به مسافت میلی كمتر، حضرت كریم خان زند در سال هزار صد و هشتاد و اند، حصاری از آجر و گچ در مقابل بهای سیصد من بذر گندم كشیده، عمارتی معروف به كلاه فرنگی در میان آن از آجر و گچ در نهایت استحكام ساخته كه از صدمه چندین زلزله آسیبی به حصار گچ و عمارت آن نرسیده است، و در داخل باغ چهار خیابان از سروهای آزاد ساخته و تاكنون كه نزدیك به صد و بیست سال از كاشتن آنها گذشته به خرمی و تنومندی باقی است."
منبع تاریخچه:
پ.ن:کد:http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=22818
هر وقت این عکسو میبینم بیاد آقافرهاد میفتم! داشتیم توی باغ قدم میزدیم و در مورد این باغ و ساختمون ازم سوال کردن ولی هیچی نمیدونستم! :biggrin:
حافظیه نام مجموعهٔ آرامگاهی شاعر برجستهٔ ایرانی، حافظ شیرازی است. مجموعهٔ حافظیه در شهر شیراز قرار دارد. آرامگاه حافظ در شمال شهر شیراز، پایینتر از دروازه قرآن، در یکی از قبرستان های معروف شیراز به نام خاک مصلی قرار دارد و مساحت آن ۱۹۱۱۶ متر مربع است.
۶۵ سال پس از درگذشت حافظ، در سال ۸۵۶ هجری قمری (برابر ۱۴۵۲ میلادی)، شمسالدین محمد یغمایی وزیر میرزا ابوالقاسم بابر گورکانی (پسر میرزا بایسنغر نواده شاهرخ بن تیمور) حاکم فارس، برای اولین بار ساختمانی گنبدی شکل را بر فراز مقبره حافظ بنا کرد و در جلو این ساختمان، حوض بزرگی ساخت که از آب رکنآباد پر میشد. این بنا یک بار در اوایل قرن یازدهم هجری و در زمان حکومت شاه عباس صفوی، و دیگر بار ۳۵۰ سال پس از وفات حافظ به دستور نادرشاه افشار مرمت شد.
در سال ۱۱۸۷ هجری قمری، کریم خان زند بر مقبره حافظ، بارگاهی به سبک بناهای خود،شامل تالاری با چهار ستون سنگی یکپارچه و بلند و باغی بزرگ در جلو آن ساخت و بر مزارش سنگ مرمری نهاد که امروز نیز باقی است. پس از در گذشت حافظ، گنبدی بر آرامگاه وی افراشته شد که در جلوی آن حوضی بزرگ قرار داشت که از آب رکنی پر میگشت. در سال ۱۱۸۹ ه.ق کریمخان زند بر مقبرهٔ حافظ عمارتی زیبا بنا کرد، که مشتمل بر تالاری با چهار ستون سنگی یکپارچه و بلند و باغی بزرگ در جلو آن بود و بر قبر حافظ سنگی مرمرین نهاده شد که هنوز موجود است. آرامگاه حافظیه درمجموع 20000 متر مربع مساحت دارد و دارای چهار در است. در سمت شرقی صحن، دیواری بلند است که پشت آن آرامگاههای خصوصی خانوادهٔ فربد و آرامگاه معدل ( محل کنونی دفتر انجمن دوستداران حافظ) واقع شده است.
منبع:
کد:http://www.govahiname.ir/3783/index.php?Page=definition&UID=30287
باغ ارم
در شمال غربي شيراز و در انتهاي خيابان ارم و در تقاطع بلوار شرقي - غربي باغ ارم و بلوار شمالي - جنوبي جام جم و آسياب سه تايي، باغ ارم قرار گرفته است. اين باغ به مناسبت عمارت و باغ بزرگي كه در گذشته توسط شدادبن عاد پادشاه عربستان به رقابت با بهشت ساخته شده و ارم ناميده شده بود، به باغ ارم مشهور گرديده است.
تاريخ ساخت اين باغ را به دروه سلجوقيان نسبت داده اند چرا كه در آن زمان، باغ تخت و چند باغ ديگر توسط اتابك قراجه حكمران فارس - كه از سوي سنجر شاه سلجوقي به حكومت فارس منصوب شده بود، احداث شد و احتمال ايجاد اين باغ به درخواست وي و در آن زمان، زياد است. همچنين احتمال مي رود كه اين باغ در زمان كريم خان زند مرمت شده باشد.
در اواخر سلسله زنديه، بيش ا ز75 سال اين باغ در تصاحب سران ايل قشقايي بود، بناي اوليه عمارت باغ ارم توسط جاني خان قشقايي اولين ايلخان قشقايي و پسرش محمدقلي خان و در زمان فتحعليشاه قاجار احداث شده است. معماري بنا نيز توسط شخصي به نام حاج محمد حسن كه از معماران معروف بود، صورت گرفته است.
در زمان ناصرالدين شاه قاجار، ميرزا حسن علي خان نصيرالملك، آن باغ را از خاندان قشقايي خريد و ساختمان كنوني را به جاي عمارت قبلي ساخت، اما تزئينات ناتمام باغ پس از فوت حسنعلي خان در سال 1311 توسط ابوالقاسم خان نصيرالملك پايان يافت.
باغ ارم پس از فوت ابوالقاسم خان نصيرالملك به پسرش عبدالله قوامي رسيد و بعد از مدتي دوباره يكي از خوانين ايل قشقايي به نام محمد ناصر خان آن را خريد.
عمارت اصلي باغ ارم طبق معماري دوره صفويه تا قاجاريه بنا شده است. اين ساختمان داراي سه طبقه است كه طبقه زيرين داراي حوض خانه اي براي استراحت در روزهاي گرم تابستان است كه در آن آب نماي زيبايي است و طاق آن با كاشي هاي هفت رنگ مزين شده است. جوي آبي نيز از وسط آن مي گذرد و سپس به آب نماي بزرگ جلوي عمارت مي ريزد.
طبقه دوم داراي ايواني دوستوني با سقف مسطح است كه در پشت آن تالاري قرار دارد و دو طرف آن دو راهرو، 4 اتاق در دو طرف راهرو و دو ايوان كوچك و دو طبقه ساخته شده است و بر فراز اين دو راهرو، دو گوشواره به عنوان طبقه سوم وجود دارد.
قسمت جلويي ستون هاي اين دو طبقه با كاشي هاي هفت رنگ مزين به مجالسي از سواران، زنان و گل ها شده است.
طبقه سوم، داراي يك تالار بزرگ مانند تالار طبقه دوم است كه پنجره هاي آن به ايوان اصلي باز مي شود. در دو طرف آن ينز دو راهرو وجود دارد. دو ايوان كوچك نيز در هر طرف ايوان بزرگ همانند طبقه سوم قرار دارد.
در پيشاني عمارت، هلالي هايي وجود دارد كه به سنتوري معروف است و داراي سه مجلس بزرگ و دو مجلس كوچك كاشيكاري با كاشي هاي لعابدار رنگي است.
در هلالي ميدان كه بزرگترين هلالي است، نقش ناصرالدين شاه، سوار بر اسب سفيدي ديده مي شود كه نيم تاجي نيز در جلو كلاه خويش دارد. در اطراف آن، سه نقش ديگر كه برگرفته از داستان هاي فردوسي و نظامي است، ديده مي شود. در دو طرف اين مجلس، دو مجلس كوچك وجود دارد كه در وسط يكي از آنها نقش داريوش هخامنشي برگرفته از نقوش تخت جمشيد وجود دارد. دو مجلس ديگر كه در اطراف اين مجلس است، تصوير شكار آهويي توسط پلنگي را بر روي كاشي هايي با طرح اسليمي نشان مي دهد. در ضلع شمالي عمارت و چسبيده به آن هشت باب اتاق قرار دارد كه در حال حاضر مورد استفاده جهت امور اداري باغ گياهشناسي ارم است. در پشت ساختمان اصلي، ساختمان و محوطه اندرون قرار دارد. در جلو اين عمارت، حوض وسيعي قرار گرفته كه با كاشي آبي رنگ كاشي كاري شده است.
ازاره هاي جلوي عمارت اصلي از سنگ گندمك يكپارچه است كه بيش از دو متر بلندي دارد. تعداد آنها 8 تاست كه بر روي 6 تاي آنها كتيبه هايي از اشعار حافظ، سعدي و شوريده به خط نستعليق ميرزا علينقي شريف شيرازي نوشته شده است. در تخته سنگ آهكي نيز نقشي وجود دارد و در وسط آنها پنجره آهني قرار گرفته. اين نقوش كه تقليدي از نقوش تخت جمشيد است، تصوير مردي نيزه به دست با لباس و كلاه يك مرد عشايري را نشان مي دهد.
در سال هاي 50-1345 ه. ش. اين باغ در زير نظر مسؤولين دانشگاه شيراز تعمير شد. هم چنين در سال 1358 به وسيله سازمان ميراث فرهنگي مرمت گرديد، هم اكنون اين باغ به عنوان باغ گياهشناسي مورد استفاده قرار گرفته است. اين باغ در تاريخ 1353.8.12 به ثبت تاريخي رسيده است.
عکس قدیمی از این باغ:
منبع متن تاریخچه و عکس قدیمی باغ:
کد:http://www.shirazcity.org/shiraz/Shiraz%20Information/Sightseeing/Eram%20Garden%20f.htm
نمایی از کوههای کسری، هرم و سبلان از ارتفاع 3500 متری :
ترکیبی از 5 عکس افقی
سلام
سردر باغ ملی تهران
ممکنه محوطه شبیه باغ نباشه، اما عنوان باغ را هنوز یدک میکشد...
توضیحات بیشتر:
کد:http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%B1_%D8%A8%D8%A7%D8%BA_%D9%85%D9%84%DB%8C
پناهگاه ، در راه صعود به سبلان از مسیر شابیل :
این پناهگاه در زمان سلسله پهلوی به دست آمریکاییها در ارتفاع تقریبی 3750 متری ، برای مقابله با نفوذ و جاسوسی شوروی و مقابله با خطر کمونیسم ساخته شده و در چند کیلومتری آن محوطه ای برای فرود هواپیماها در نظر گرفته شده بوده که به میدان طیاره معروف بود . این پناهگاه بعد از انقلاب با ساختن دو مناره ، عنوان مسجد به خودش گرفته و استراحگاهی برای کوهنوردان است.
عکس قبل از طلوع خورشید و اوایل صعود گرفته شده.
طبیعت فوق العاده زیبای گردنه حیران
عکس رو داخل اتوبوس و در حال حرکت گرفتم.متاسفانه زیاد خوب در نیومده.
[IMG]http://www.*******.info/files/7u9xs90kc3j623pwd7bu.jpg[/IMG]
http://safary.doorbin.net/images/200...8_img_8942.jpg http://safary.doorbin.net/images/200...1_img_8989.jpg
جاتون خالي به ما كه خيلي نه ، ولي خوش گذشت
بقيشو اينجا ببينيد
جنگل 3 هزار تنكابن.
[IMG]http://i25.*******.com/19w5yf.jpg[/IMG]
شاه گلي (كه متاسفانه اسمش رو به ائل گلي تغيير دادند)
استخر + ميخانه (همون عمارت وسط استخر... الان رستوران شده)
http://www.img98.com/images/x3s129ejy9kodw0fj7zd.jpg
همدان ، مقبره باباطاهر مرداد 87
http://www.img98.com/images/7x48rjmpr4k10l9v8dbg.jpg
http://www.img98.com/images/8figdjw8no6ljktm2wc.jpg
سلام.
http://gma4dw.bay.livefilestore.com/...hah-Mosque.jpg
http://gma4dw.bay.livefilestore.com/...h-Mosque-2.jpg
این دو عکس رو به افتخار دوست خوبمون حمید خرمی به اشتراک میگذارم. حمید برای مدتی جهت ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس عازم اصفهانه. بهش تبریک میگم و امیدوارم در یکسال آینده بهش خوش بگذره و برای دکترا سر از اروپا دربیاره.
با احترام.
شمال غرب کشور -استان آذربایجان غربی -ارومیه منطقه مرزی ایران با کشور ترکیه
قابل توجه جناب قشقایی(ایشان هم به عکاسی راهها علاقه دارند) :::happy:::
سلام
مسجد جامع اصفهان
در حسرت يك اولترا وايد ، گوشه بالائي طاقي كه زيرش ايستادم تو عكس نيفتاده
http://www.img98.com/images/dkwo6bsbp084ejxlhqoe.jpg
غار سهولان:
غار سهولان یكی از غارهای آبی-خشكی شناخته شدهی ایران است كه بعد از غار علیصدر همدان از نظر اندازه در رتبه دوم غارهای كشور قرار دارد. این غار در 43 كیلومتری جادهی مهاباد - بوكان قرار گرفته و از این غار تا بوكان از مسیر زمینی 20 كیلومتر فاصله است. این غار یكی از شگفتیهای طبیعت و از زیباترین و دیدنیترین جاذبههای طبیعی استان آذربایجان غربیست.
انواع نگارههای شگفت طبیعی همچون خوشه انگور، پای فیل، توت فرنگی، قارچ، مارماهی، لاك پشت، قینآنادیلی (زبان مادر شوهر)، عروس دریایی، كله شیر، سر دلفین، و اختاپوس یا هشت پا از جاذبههای بینظیر و چشمگیر غار سهولان است.
غارازنظرتاریخی:
به گفته اغلب کارشناسان این غارازقدیمی ترین مکانهاست ونشانه هایی ازسکونت افرادازدیربازدرآن یافت شده است.دراین رابطه سفال های مربوط به دوره اشکانی (پارت ها) وجام مسی پی سوزمربوط به دوره ایلخانان مغول یافته شده است که این آثاربه تاییدکارشناسان میراث فرهنگی استان نیزرسیده است.
تنهاژاک دمورگان ،جهانگردمشهورفرانسوی بین سالهای 1896-1892که درایران مشغول نوشتن کتاب جغرافیای غرب ایران بوده غاررادیده وبه کمک ساکنین روستابوسیله کلک ازراه آبی واردغارگشته است وازراه خشکی بیرون آمده است.اویک کروکی ازغارتهیه کردکه باشمای واقعی غار60%همپوشانی دارد.سپس درسال 1350ه.ش یک هیئت غارنوردازدانشگاه آکسفوردباتجهیزات کاملی ازغاردیدن کردندودرباره آن اینطورنوشتند:
"غارسهولان یکی ازعجیب ترین غارهای آبی جهان به شمارمی آید."
مشخصات فيزيكي غار:
غارازدوبخش آبي باسه حوضچه به هم چسپيده وبخش خشكي مجاورآن درست شده است غار آهكي است بنابراين داراي قنديلهاي زيبا وفراواني است كه برهركدام از آن ها نامي نهاده اند مثل:هشت پا-لاك پشت- ستاره دريايي-خوشه انگور و... . عميق ترين قسمت آبي غار52متر وميانگين عمق آن20متر مي باشد غارفعال بوده ودليل فعاليت آن رشد قنديل هااست.ارتفاع بخش خشكي غار به250متر ميرسدكه مزين به قنديل هاي بسيا زيباست كه بابرق رساني انجام شده براي بازديدكنندگان ملموس است .موجوداتي زنده درداخل غار وجوددارند كه عمده آنها كبوتروخفاش استوهمچنين نوعي سخت پوست شبه آرتيميا درداخل آب يافت شده كه مستلزم شناسايي بيشتراست.درمحل اتصال قسمت آبي با خشكي درعمق غار يا شيب تندوجودداردكه درانتهاي ان تونلي كنده شده وجودداردكهبه عقيده ي كارشناسان مربوطه راهي مخفي براي رسيدن به قلعه ي بالاي كوه بوده كه براثر مرورزمان مسدود گشته است
سرانجام درسال1370ه.ش هياتي براي شناسايي از غار ديدن كرده واقداماتي اوليه رابراي بازگشايي مسيرانجام دادنكهدرسال1376 انرا تكميل نموده ودرنهايت شهرداري انرا براي استفاده عموم آماده نموداماهنوز براي كشف مسيرهاي ديگرغار بايد كاركرد
----------------------------------------------------------------------
و اما عکس های من
به علت اینکه در هنگام حرکت قایق نمیتوانستم نوردهی با زمان بالا داشته باشم در نتیجه خیلی از چشم انداز های زیبای محیط از جمله اشکال شبیه توت فرنگی/کله شیر و...... از دستم رفت.
اونجا نیاز به یک دوربین حرفه ای شدیدا احساس میشد.:::angry:::
http://img18.imagehosting.gr/out.php...icture-004.jpg
http://img18.imagehosting.gr/out.php...icture-005.jpg
http://img18.imagehosting.gr/out.php...icture-035.jpg
و این هم شکل هشت پا.تنها شکلی که تونستم ازش عکس بگیرم.:(
http://img18.imagehosting.gr/out.php...icture-036.jpg
امیدوارم خوب بوده باشه.
آبشار کرکری ، مکان : دامنه های سبلان :
قلعه ارشق ، حاشیه رود قره سو :
جاده ، در مسیر منتهی به قلعه ارشق :
آذربایجان شرقی "کلیسای سنت استپانوس"
Saint Stephanus Church
http://www.akkasee.com/forum/attachm...1&d=1255689180
http://i.imagehost.org/0659/DSC-0150.jpg
http://i.imagehost.org/0865/DSC-0162.jpg
http://i.imagehost.org/0782/DSC-0165.jpg
http://i.imagehost.org/0086/DSC-0197.jpg
http://i.imagehost.org/0390/DSC-0196.jpg
خیلی زیباست بردیای عزیز.
فقط به نظرم کمی ته رنگ مجنتا(magenta) داره.:::happy:::
"پل خاتون"
آذربایجان غربی -خوی
http://i.imagehost.org/0475/DSC-0038.jpg
با سلام
بردیای عزیز ، مثل اینکه این کلیسا موفق به رهایی از دست داربستها شده ، آخرین بار اردیبهشت ماه امسال اونجا بودم ولی داربستها هنوز باقی بود و مانعی برای عکاسی.
کلیسای سنت استپانوس ، 20 کیلومتری جلفا ، پائیز 87 :
قره کلیسا ، در روستای با همین نام در نزدیکی ماکو ، پائیز 87 :
نمای درونی قره کلیسا :
متاسفانه داربستها همچنان باقی است(در عکس چهارم از بالا کاملا مشخصه)
سعی من بر این بود که داربستها را در کادر قرار ندم که خوب باعث شد بسیار ی از زاویه ها را از دست بدم :(
زمان عکاسی هم در بدترین ساعات روز و بدترین زمان قرار گرفتن خورشید در آسمان بود انشاء الله سفر بعدی و امیدوارم تا آن زمان داربستها نیز ناپدید شده باشند
ابیانه
[IMG]http://img2.*******.info/files/2utt7k5g15ehni3ggdc2.jpg[/IMG]
:::happy:::
http://www.img98.com/images/1wyxqd7jrft1ikjmb.jpg
رصدخانه مراغه (البته الان رصدخانه نیست :think:;)
توضیح بیشتر:
قرار هست طی پروژه ای، این مکان بازسازی شده و (برای اولین بار در ایران) موزه و خود منطقه تاریخی و بنای تاریخی و کتابخانه و رصدخانه واقعی در کنار هم ساخته شود. متاسفانه کنار این محل زمین یکی از سازمان ها هست به تازگی تصرف کرده و قانون هم برایش بی اثر هست (خودتون فهمیدین کدوم سازمان) که برای تغییر مکان خود، 44 میلیارد تومن پول + زمین جدید می خواهد! :::waw::: :::angry::: (این محل، «عکاسی به شدت خیلی ممنوع» هست)کد:http://www.anobanini.ir/travel/fa/azarbaeijan-sh/1385/09/post_10.php