نوشته اصلی توسط
fartow
جناب قشقایی عکس دومی را هم با دوست گرامی آقای ملک هم نظر هستم. میشه بپرسم این لنز شما چیست؟
من یک لنز سیگما 70-300 ماکرو دارم که خوب است ولی چون سنگین است بدون سه پایه نمیتوان زیاد از آن استفاده کرد و زمانیکه عکسی میگیرم از فاصله کمی دورتر کمی تار میشود چون دستم میلرزد. امیدوارم که این 100 م م کانن اینگونه نباشد.
.
.................
سلام آقای توفیقیان: آن عکس با 135f2 کانن گرفته شده.........
در مورد لنز 100 کانن عارضم...... اول آنکه کنترل عمق میدان روی این لنز (همه لنزهای ماکرو) بسیار سخت است
این جدول مخصوص رفتار عمق میدان این لنز در فواصل مورد نظر با دیافهای متفاوت
[IMG]http://www.*******.info/files/r0d1chovvd2ln4c2m9ex.jpg[/IMG]
اما در مورد لرزش.... با لرزشه دست من لنز 135 و 100 روی فاصله های دور زیر سرعت 100/1 عکس اندکی تار میشود و هر چقدر سرعت کمتر باشد این میزان هم بیشتر میشود(رفتار لنزهای بدون لرزش گیر اینگونه است و هر چقدر این فاصله کانونی بیشتر باشد اثر آن بیشتر است شاید برای 400 میلیمتر سرعت شاتر بالرزش دست من حداقل باید 200/1 باشد)
ولی در فاصله های کمتر نسبت به سوژه موضوع متفاوت تر است که خوب هم طبیعی است هم مبنای علمی دارد.
و مورد دیگر آنکه فرض کنید در یک محیط با دیاف و ایزو ثابت و نورسنجی فرضی ایکس شاتر شما 800/1 باشد. در همان نور محیط بی آنکه چشم بتواند در کادرهای بسته میزان کم شدن نور را درست تشخیص دهد(( جهت رسیدن به همان نورسنجی ایکس با ایزو با دیاف ثابت برای فاصله های بسیار کوتاه)) تا رسیدن به Magnification مورد نیاز......... سرعت شاتر حدود 6/1 کمتر خواهد بود!(مخرج کسر)
راستش بنده چون 135f2 را داشتم بدنبال 150 ماکرو سیگما نرفتم. ولی اینجور که در سایت ها میخوانم لنز خوبی است.
با توجه به ارنج لنزهایم و نزدیک بودن قیمت 150 سیگما با 100 کانن در ایران..... من ترجیح دادم خاصیت ثانویه لنز ماکرو من یک پرتره کوتاه تر باشد تا بلندتر. اما شما بک نیم نگاهی هم به 150 سیگما داشته باشید. مخصوصا که نسبت به 100 کانن در اندک فاصله بیشتری به Magnification 1:1 خواهد رسید(حدود7 سانتیمتر) که یک حسن خواهد بود. توام با خاصیت ثانویه پرتره بلند برای شما با بوکه مناسب......
کد:
http://www.pbase.com/lightrules/135v150
اما با توجه به بررسی های این دو لنز در فاروم ها بگمانم سرعت فکوس 100 کانن باید بیشتر باشد. من سعی میکنم یک فیلم از این لنز را اینجا بگذارم اگر دوستان دیگر که 150 سیگما دارند یک فیلم از سرعت فکوس آن بگذارند برای مقایسه بهتر میشود. نتیجه گیری کرد. در ضمن شما چون در خارج هستید احتمالا بتوانید با کرایه این دو لنز مقایسه بهتری را داشته باشید البته نمیدانم هزینه ها چقدر خواهد بود و آیا ارزش این کار را دارد یا خیر؟!
ارادتمندتان