بهتر است برای هر عکس یک شماره معین گردد ، بعد یک نظر سنجی بالای تاپیک اضافه شود که هرکس فقط یک رای داشته باشد خیلی ساده و موثر
Printable View
من هم با نظر بردیا عزیز موافقم
اگر عکس ها ضعیف تر هم هست بهتر است که تایید شود اینطور شاید من و کسانی مثل من که در این فورم هیچ قطبی نیستیم فکر کنیم حق مون ضایع میشه
عکس من هم در تاپیک هفته دوم ردشده و دلیل شو رو می خواهم بدونم که ضعف این عکس چه بوده این رو بصراحت میگم که بعضی عکس ها که تایید شده واقعا آدم رو به شک می اندازه
از دوستان و عزیزان می خواهم مرا یاری کنند تا از شک خارج شوم عکس را در تاپیک عکس های ردشده ارسال کردم
بهتر بود تاپیک نقد آثار برتر و قبول شده وردشده هم مد نظر گرفته میشدنقل قول:
این معیارها بستگی به پیشزمینه داور از لحاظ تجربه، آشنایی با آثار هنری، دیدگاه شخصی او و سایر عوامل دارد. که بسیاری از این عوامل کاملا شخصی هستند.
به عبارت بهتر قضاوت هنری در بسیاری از جنبهها، میتواند وابسته به شخص باشد.
بهر حال برای بهتر شدن تاپیک بهتر است نقدی وجود داشته باشد تا درک ما بالا برود
امیدوارم این پست بنده در این تاپیک مورد تایید داوران و مدیران قرار بگیرد و ارسال شود چون پست های این تاپیک هم فکر کنم نیاز به تایید دارد چون من واقعا از داوران عزیز انتقاد دارم واینجا تاپیک انتقاد میباشد
با احترام
هراتی
با سلام.ضمن تشکر از نظرات شما .در مورد پست آقای هراتی عزیز ذکر چند نکته لازم است :
در حال حاضر عکس های تایید شده مورد تایید کامل داوران نمی باشد. (اگر به تعداد تشکر های پای هر پست هم توجه کنید متوجه اختلاف سطح عکس ها خواهید شد- یعنی نظر عموم بازدید کنندگان-) هر هفته تایید کردن عکس های ارسالی حدود 10% سختگیرانه تر خواهد شد تا زمانی که به سطح مورد نظر برسیم. چند تن از دوستانی که عکسشون تایید شده بود تازه وارد و پست اولشان در فروم بوده است. تایید کردن عکس های ضعیف نتیجه ای جز پایین ماندن سطح تمرین و عکاسیمان - ما هم مثل شما- نخواهد داشت.نقل قول:
اگر عکس ها ضعیف تر هم هست بهتر است که تایید شود اینطور شاید من و کسانی مثل من که در این فورم هیچ قطبی نیستیم فکر کنیم حق مون ضایع میشه
به دلیل زیاد بودن تعداد عکس های مردود از توضیح در مورد دلیل رد شدن عکس ها معذوریم. هرچند که مهمترین دلیل رد شدن عکس گرفتن 3 امتیاز منفی از 3 داور است. (تعداد کل داورا ها 5 نفر است). شما می توانید در قسمت عکس های رد شده عکس خود را به نقد و بررسی بسپارید ( که همین کار را هم کرده اید.)نقل قول:
عکس من هم در تاپیک هفته دوم ردشده و دلیل شو رو می خواهم بدونم که ضعف این عکس چه بوده این رو بصراحت میگم که بعضی عکس ها که تایید شده واقعا آدم رو به شک می اندازه
همانطور که قبلاً هم عرض کردیم احتمال بروز تغییرات در جهت بهتر شدن بخش تمرین هفتگی وجود دارد و به زودی شاهد اجرای تصمیمات جدید خواهید بود.
با سلام خدمت تمام دوستان
عزیزان بهتر نیست حساسیت و نوع اعتراض به این تاپیک رو یه مقدارکمتر کنیم ( روی سخنم با فرد خاصی نیست )
منظور شروع هرکاری درمراحل اولیه مشکلات و سختیهای زیادی رو هم به دنبال داره ، سعی کنید حدالمقدور کمی از اعتراضات بی اثر خودداری کنید .
روندانتخاب داوران و انتخاب عکس و تنکس ، همه و همه دیگه انتخاب شده و تمام .
اینکه درهفته اول کدوم عکس اول شده و کدوم دوم این موضوع دیگه به عهده داوران و مدیران نیست .
(انصاف کن برادر )
فعلا موقعیتی پیش اومده که همه دارن از اون به نوعی استفاده می کنن و تا حد زیادی هم از این موضوع خوشحالند .
پس سعی کنید اعتراض و پیشنهادی که دارید تا حد زیادی مورد قبول باشه و جنبه شخصی نداشته باشه یعنی فردی برخورد نکنید .
( اول کار زیاد سخت نگیرید به جای اینهمه انتقاد سعی کنید کمی هم روحیه بدید )
امیدوارم کسی از مطالب من ناراحت نشه که منظورمن مقداری همکاری با داوران بود نه چیز دیگه .
بهتره این مورد روهم بدونید که من نه عکسی فرستادم و نه قصد ارسال عکسی رو دراین هفته دارم دلیل این کارم هم اینکه زیاد از موضوع خوشم نیومد همین .
همه ما برای شرکت در این کار-عکاسی مشتاقیم و انگیزه داریم! کاری رو داریم که باید دیده بشه و دوست داریم بازخورد خوبی بگیریم
اما قرار بر اینه که فراتر از این حرکت کنیم
برای من، قبول داوری برای اینکه بهتر قضاوت میکنم نبوده، برای من اون چیزی که اهمیت بیشتری داشت دست به دوربین شدن بود و تمرین ِپذیرش تنوع افکار با همه هم-فرومی هام
ما اینجا تمرین میکنیم تا تازه ها رو ببینیم، فکر کنیم و انتخاب
دوست داریم خروجی ما هم دیده بشه و این هم هدف سخت افزاری و اصلی این تاپیکهاست
اما میدونین چیه؟ باید صمیمیتر باشیم
باید با زبان عکس با هم بیشتر حرف بزنیم
باید بتونیم اونقدر به عکس نزدیک بشیم که "چرا و چگونه این چنین است و آن چنان" برای ما مهم نباشه
من قبول مسئولیت رو منوط به شناخت خودم از گروهی که کار میکنیم کردم!(البته برای خودم،نه برای مدیران و همفرومیها) و خودم به شناخت خودم ایمان دارم
یقینا اعمال سلیقه در اعلام نظر دخیله اما در چیزی فراتر از اون،خیر
به ما اعتماد کنید و با خیال راحت برید و با قلبی مطمئن عکاسی کنید
سلام.
1- در مورد ایجاد تاپیک جدید برای نقد عکسهای هفته نظری ندارم ولی امیدوارم دفت شود تا به سرنوشت گالری دچار نشود.
2- در مورد نقد عکسها توسط داوران، برای اینکه از حداقل فرصت ها بیشترین استفاده برده شود، پیشنهاد می کنم خلاصه ای از نقد برخی عکسها که دارای نکات آموزنده ای هستند
(در یکی دو جمله یا سطر)، در همان پست ارسال کننده و زیر عکس با قلم قرمز درج شود.
گلعذاری ز گلستان جهان ما را بس / زين چمن سايه آن سرو روان ما را بس ...
سلام به دوستان عزیز و مدیران محترم
2 3 ماه پیش وقتی که سرور سایت رو به داخل ایران انتقال دادید ، تم جدیدی برای سایت گذاشته بودید که موضوعات داغ روز و هفته و پربازدید ترین ها رو نشون میداد ، که خیلی
هم جالب بود ، ولی نم دونم که دلیل برداشتن آن چی بوده !!
با این حال ، به نظرم اومد که اگر یک قسمتی در کنار تالار عکاسی باشه که تاپیک عکس هفته همیشه در اون قسمت وجود داشته باشه ، خیلی بهتر است ، چون همیشه در
دسترس همه ی اعضا هست ، و حتما نباید عکسی ارسال شود تا اینکه تاپیک بالا بیاید و دوستان و اعضای سایت متوجه ی این تاپیک شوند و به آن سر بزنند
این ایده به خصوص برای کسانی که زیاد به سایت سر نمیزنند و یا اینکه در این تاپیک اشتراک نیستند بسیار مناسب است ، و تعداد بازدید ها هم بسیار افزایش خواهد داشت
سلام
سه موضوع قبلي به نظرم به نوعي بيشتر سوژه محور بودند تا موضوع محور ، خوشحالم كه در موضوع چهارم دست دوستان عكاس براي انتخاب بازتر است.
عكسهاي ارسالي موضوع 4 " دو نفري " حتما بايد به نوعي با انسان مرتبط باشد يا هر دو تايي امكان پذيرش دارد؟
اگر اسباب زحمت نشود و امكانش هست با پست قبل ادغام شود. با تشكر
سلام
تأکید بیشتر روی سوژۀ انسانی است، اما اگر فکر میکنید بدون انسان میتوانید کار متفاوت و بهتری ارائه کنید که در خور باشد، بسمالله.
سلام به دوستان و مدیران عزیز
این صحبت من بیشتر با مدیران هست :
این تاپیک به جهت بهبود و اجرای هر چه بهتر بخش عکس هفته به وجود آمده تا از نظر اعضای سایت عکاسی نیز استفاده بشه
خواب تا الان خیلی ایده ها و نظر های جالبی داده شده که هر کدام به تنهایی میتونه باعث بهتر شدن و جذاب تر شدن این بخش بشه ،
ولی از این 3 هفته ای که از شروع فعالیت این تاپیک میگذره ، تنها رسیدگی که به چشم میخوره از مدیران تنها زدن دکمه ی تشکر و خواندن نظرات است به جای عمل به برخی از
آنها ، !!!!!!!!
اگر این تاپیک به جهت ارزش گذاری برای نظر اعضا به وجود آمده ، پس چرا هیچ یک از نظرات به ثمر نشسته !!!!
عکس هفته تاپیک بسیار خوب و فعالیتی نو به حساب میاد و همچنین این تاپیک به جهت بهبود آن ، ولی متاسفانه به دلایلی که گفتم ، ممکنه بنده بیشتر این تاپیک رو ، فعالیتی
جهت رفع مسئولیت تلقی کنم ( با عرض پوزش ) ،
پاسخ شما مدیران در این باره چیست ؟
پی نوشت : لطفا این صحبت بنده دلیل بر نفی زحمات مدیران نشمرید ، چیزی که واضح است در این سایت ، زحمات ارزشمند مدیران هست که سایت را به این شکلی که هست ،
درآورده ، ولی بحث بنده بیشتر راجب تاپیک های پیشنها و انتقاد هست !!
موفق باشید
سلام و احترام
ضمن تشکر از داوران عزیز
خوب این بخش عکس هفته به خودی و خود برای من جذاب شده و ایده بسیار خوبی بوده سطح انتخاب اولیه و نهایی هم که در حال توسعه است
پیشنهاد میکنم اگر امکان دارد به نوعی به شرکت کنندگان نمره داده شود تا کاربران از سطح کلی کار خود و دیگران بیشتر آگاه شوند
البته احساس میکنم این پیشنهاد وقت گیر خواهد بود
پیشاپیش از پاسخ شما سپاسگذارم
هر پیشنهادی مزایایی دارد. از طرف دیگر ممکن است معایبی داشته باشد و یا محدوددیت های فنی داشته باشد. به همین دلیل بسیاری از پیشنهاد ها عملی نیست.نقل قول:
درآورده ، ولی بحث بنده بیشتر راجب تاپیک های پیشنها و انتقاد هست !!
مواردی مثل وقت گیر شدن داوری و . . . را هم در نظر بگیرید. همچنین منتظر هستیم با گذشت مدتی از زمان اجرای کار، معایب فعلی مشخص شود تا بتوان در موردش تصمیم گرفت. مسلماً نظراتی که در هفته اول و دوم داده می شدند هرچند محترم اما صرفاً نظر بوده و بر اساس نقاط قوت و ضعف تاپیک نبوده است.
جو رقابت و مسابقه خوب است ولی آن میزانی که مورد نظر کاربران است برای مدیران و داوران مهم نیست. داوران و مدیران هم همپای بقیه در این بخش عکس می گذارند و برای بهبود عکس هایشان فکر می کنند. با این تفاوت که می دانند انتخاب نخواهند شد. پس توجه داشته باشید که هدف اصلی ارتقا سطح عکاسی است و نه مسابقه با دوستان. شاید به همین دلیل پیشنهاداتی که جو رقابت را تشدید می کند چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.
تمام پیشنهادات دوستان مورد بررسی قرار می گیرد و در تاپیک مدیران مورد بحث واقع می شود.
پی نوشت : دوستان جهت ارسال عکس لطفاً به محدودیت 750 پیکسلی برای عرض کادر توجه کنند. چندین عکس این هفته به همین دلیل مردود شده است.
سلام دوستان
اول از همه از همکاری همه دوستان خوب فروم در تاپیک های عکس هفته تشکر میکنم.
همانطوری که دوستان شاهد بودند در چهار هفته گذشته میزان سخت گیری جهت تایید نمایش عکسها زیاد نبود. هرچند که عکسهای بسیاری تایید نشدند ولی سطح کیفی خیلی از عکس های تایید شده بالا نبود. و این به خاطر احترام به دوستان جدیدی بود که تازه دست به دوربین شده اند و در این حرکت ما رو همراهی میکنند.
از این هفته روند تایید عکس های ارسالی سخت گیرانه تر خواهد شد. و روند سخت گیری بیشتر هر هفته ادامه خواهد داشت.
دلایل رد شدن عکس های ارسالی در مرحله اول قوانین مربوط به ابعاد ارسال عکس (حداکثر ابعاد ضلع بزرگ 750 پیکسل) و آپلود عکس در سرور سایت عکاسی خواهد بود.
و در مرحله دوم غیر مرتبط بودن عکس ارسال شده با موضوع است.
و در مرحله بعد مشکلات کیفی از نظر کادربندی، ویرایش، شرایط نوری، وضوح و ... .
البته در صورتیکه عکسی ایده بسیار عالی ای داشته باشد مطمئنا در مورد مسائل تکنیکی اون عکس زیاد سخت نگیری نخواهد شد.
امیدوارم دوستانی که عکس هاشون تایید نمیشه نا امید نشوند و سعی کنند با تمرین بیشتر و ایده های نو سطح عکاسی خودشون رو بالا ببرند که هر چه زودتر عکس هاشون در جمع عکس های تایید شده قرار بگیره.
با تشکر مجدد از دوستان.
برادرانه خواهش میکنم، به دنبال ایدۀ نو باشید. تاپیک هفتۀ پنجم پرشده از عکسهای سیاه و سفید ـ تأیید شده و نشده ـ که یک تکۀ آن قرمز است.
دوستان گرام بنده
عکسها فارغ از جلوۀ بصری قرمز بر زمینۀ تکرنک مشکی بررسی میشوند. رنگ مورد نظر باید بتواند ـ بدون تکرنگ شدن عکس ـ عنصر کلیدی باشد.
خودتون قضاوت کنید
آقا فرساد که گفتند قرار سخت بگیرید. پس بگیرید! به نظر من هیچ عیبی نداره اگه بعد از گذشت یک هفته مثلا کمتر از ۱۰ تا عکس قبول شده ببینیم در عوض این عکس ها ارزش بصری خواهند داشت و من بیننده را وادار می کنه که برای عکس دوره بعد حداقل کمی فکر کنم.
به نظر من تا سخت نگیرید هیچ پیشرفتی حاصل نمیشه. وحید جان اینکه بیای و از من خواهش کنی که روی عکسی که میگیرم فکر کنم تاثیر زیادی نخواهد داشت.:::happy:::
سلام
عکس هفته - موضوع شماره 5
بعد از 4 روز
یک پیشنهاد، خدمت دوستان خوبی که مدیریت این بخش از فروم بر عهده آنهاست.
قبل از هر چیز تبریک بخاطر این حرکت پسندیده که شروع شد و دوستان بی مزد و منت قبول زحمت کردند و روی این موضوع وقت میگذارند
برداشت من به عنوان یک کاربر از شروع بحث هفته عکس 5 یک برداشت ساده است تقریباً به همان سادگی که در پست نوید عزیز نوشته شده. با این دید ارسال هر عکسی با رنگ قرمز، تم قرمز، یا ابزاری قرمز، و ... میتواند یک برداشت مجاز باشد حال به هنر هر عکاسی بستگی دارد چه ثبتی ارسال کند و چه تاثیری روی مخاطب داشته باشد. قرار است رنگ قرمز نقش کلیدی در بیان مفهوم ثبت داشته باشد؟ یا قرار است فقط در ثبت وجود داشته باشد این رنگ جلوه بصری آن مهم است یا استخراج مفهومی از آن. اگر صحبت کلی است از نظر من پست نوید عزیز کاملاً گویا است و دایره بیشتری از ارسال ها میتوانند در این تاپیک وجود داشته باشند "به استثناء خشونت که گفته شد" با این دید فکر میکنم ایرادی به ارسال های دوستان وارد نباشد
4 روز بعد وحید عزیز توصیه ای به دوستان داشتند که از نظر من برای افزایش بار آموزشی یا به بیانی دیگر هدفمند کردن ارسال ها میتواند مفید باشد. اگر صحبت وحید مد نظر قرار گیرد انتخاب عکس احتمالا دایره کمتری نسبت به حالت اول خواهد بود و قطعاً عکس های کمتری فرصت نمایش در این تاپیک پیدا خواهند کرد
فرضا در راستای همین پیشنهاد اگر رنگ قرمز نقش کلیدی کادر را بازی کند و اولین نکته کلیدی عکس باشد و بقیه اجزا عکس در راستای مفهوم رنگ قرمز باشند؟ یا کلاً برداشت دقیق تری از مفهوم رنگ قرمز عنوان شود یا نکته و پیشنهادی خاص جهت به تصویر کشیدن از رنگ قرمز مد نظر است ...
سوال اینجاست چرا میباید بعد از 4 روز از شروع این تاپیک این نکته عنوان شود. من فکر میکنم بهتر است راهنمایی وحید عزیز در ابتدای همان پست اعمال میشد تا ارسال های دقیق تری صورت پذیرد. یا بطور کل اگر ثبت های خاصی مد نظر است، اشاره ای هر چند دور به نکات کلیدی باشد یا هدف از موضوع یا هر نکته ای که شروع کننده تاپیک مد نظر قرار میدهد برای بینندگان مشخص باشد. تا در همان محدوده ارسال داشته باشند
در غیر این صورت قضاوت سخت است :)
موفق باشید
نقل قول:
سوال اینجاست چرا میباید بعد از 4 روز از شروع این تاپیک این نکته عنوان شود. من فکر میکنم بهتر است راهنمایی وحید عزیز در ابتدای همان پست اعمال میشد تا ارسال های دقیق تری صورت پذیرد. یا بطور کل اگر ثبت های خاصی مد نظر است، اشاره ای هر چند دور به نکات کلیدی باشد یا هدف از موضوع یا هر نکته ای که شروع کننده تاپیک مد نظر قرار میدهد برای بینندگان مشخص باشد. تا در همان محدوده ارسال داشته باشند
سلام
جناب قشقایی
منعی برای ارسال عکس با ادیت موضعی (در اینجا سیاه و سفید + قرمز) نبوده و نیست.
بحث من بر سر این است که چقدر باید در این سیکل بسته گرفتار بود؟ شما صحبت بنده را فارغ از پنجمین موضوع ببینید.
چرا پست مشابهی برای هفتههای گذشته نوشته نشده؟
بنده مشکلی با این نوع ادیت ندارم اما اگر قرار است این روند (سیاه و سفید + قرمز) را در عکس به کار بست، کار باید خیلی خوب و متفاوت باشد تا خود را از بقیه عکسهای مشابه جدا کند.
خیلی سطحی و گذرا (تأکید میکنم سطحی، این تقسیمبندی صرفاً و فقط برای بیان بهتر است) بیایید عکس را اینگونه ببینیم: یکسوم: ایده، یکسوم: فرایند عکاسی، یکسوم: ادیت
سهم ادیت در کارهای مورد اشاره شده 70~90 درصد کلیت کار، گویی ایده پس از ادیت شکل گرفته!
در صورتی که مشخصاً نباید اینگونه باشد. خوب وقتی این پیشفرضِ تقریباً معمول رعایت نشده لازم دیدم یادآوری کنم.
به هر حال:
"منعی برای ارسال عکس با ادیت موضعی (در اینجا سیاه و سفید + قرمز) نبوده و نیست."
و
"به دنبال ایدۀ نو و بکر باید بود"
ممنون از توجه شما
جناب قشقایی عزیز سلام
در همون پست آقا نوید هم اگر توجه بفرمایید در پایین نوشته های ایشان یک نکته نوشته شده:
بنابراین هر عکسی در این حیطه قرار نخواهد گرفت به این معنی که اگر من از یک سیب قرمز در ظرف میوه معمولی عکس بگیرم با توجه به اینکه رنگ قرمز در عکس هست ولی یک عکس معمولی است و فکر و نکته ای را به دنبال ندارد اما فرض کنید در یک ظرف میوه تمام سیب ها زرد و یکی قرمز است یا اینکه تمام سیب ها نیمه خورده و یکی سالم است بنابراین این موضوع از حیطه یک عکس تکراری ساده بیرون می آید.نقل قول:
همچنان مانند هفتههای پیش خواستاریم که عکسها بازگوی فکر و ایدۀ نو باشند.
البته جسارت بنده را ببخشید روی سخنم با تمام دوستانم بود هدف صرفا کمک به تعالی این بخش هست.
سلامنقل قول:
بحث من بر سر این است که چقدر باید در این سیکل بسته گرفتار بود؟
فکر می کنم به 2 نکته باید توجه کرد
یکی اینکه این حرکت در اول راه خودشه و موضوعات متفاوت در هر هفته.ناگهان یه موضوعی میاد یکیش سخت تر میشه به اسم قرمز. باید فرصت داد
دوم اینکه برای من نوعی که active نبودم حالا باید بیشتر وقت بزارم و تلاش کنم.باید به عکس هفته فرصت داد تا خودمون راه بیفتیم
البته اگه عکسهام آرشیوی نباشه
بهتر نیست اون نکات گفته نشه تا بضاعت عکاسی فوروم دست همه بیاد؟ نه همه بلکه به نوعی نمایندگان همهنقل قول:
من کلی به این موضوع نگاه کردم و صحبت من اصلاً در مورد جزییات مورد اشاره در آن پست نبود پس قضیه عکسهای سیاه و سفید و رنگ ... رو منتفی بدانید سخن من مربوط به آن پست بود که به عنوان یک راهنمایی میتوانست در ابتدای تاپیک آورده شود
در تاپیکی که ارسال کنندگان آن میتواند عکاسان حرفه ای و هنرمند تا هنرجویان تازه کار باشد من فکر میکنم همه افراد پیش از ارسال به این موضوع فکر میکنند و یک احساس حداقلی از ایده نو و فکری نو نسبت به ثبت خود دارند در واقع بعید میدانم فردی کاملاً واقف باشد که عکس ایده نو ندارد و هیچ فکری پشت آن نیست با این حال همان عکس را تاپیک ارسال کند.
این صحبت نوید از نظر من یک صحبت کلی است بنابراین احتمالاً عکسهای زیادی میتوانند در این مجموعه باشند. صراحت آن پست فقط اشاره به عدم ارسال عکسهای خشونت آمیز بود.
:think:; شاید از منظر رقابتی بودن تاپیک به موضوع نگاه کنیم حق با شما باشد. منظور یک رقابتی سالم که به نوعی میتواند باعث پیشرفت باشد.
فکر میکنم اگر کفه ترازو به سمت بار آموزشی تاپیک باشد. بهتر است نکاتی که گردانندگان تاپیک مد نظر دارند به عنوان راهنمایی در ابتدا مد نظر باشد. فرضا همان موردی که وحید عزیز به آن اشاره کرد. یا آنکه تم رنگی قرمز هم میتواند جایگاهی در این تاپیک داشته باشد یا نه؟ و نکاتی دیگر
به هر شکل در انتها لازم میدونم عرض کنم این راهی که شروع شد قطعاً مفید خواهد بود این موارد فقط یک پیشنهاد برای بهتر بودن است بررسی و اظهار نظر با دوستان و گردانندگان تاپیک
موفق باشید :)
جا داره كه بابت انتخاب موضوع اين هفته ( طبيعت بي جان ) از مديران اين بخش تشكر نمايم ،
موضوع ، هم زيباست و هم جالب و هم اينكه جا براي فعاليت و تنوع زياد دارد و نگرشي متفاوت رو ميطلبد
براي شخص من اين موضوع جالب بود ، و نياز دونستم كه آن را مطرح نمايم
ممنون
موضوع شماره 7 " ارتفاع پايين "
واقعا موضوع نابيست و بنده رو به وجد آورد . حيف كه هنوز عكسي در اين تاپيك نميبينيم ... اميدوارم همزماني دو موضوع در حال فعاليت، باعث كمتر ديده شدن اين عنوان زيبا نشود .
اميدوارم اين موضوع ، شامل "ارتفاع كم" در مفاهيم هم بشود و به محدوديتهاي كودكي خلاصه نشود.
براي من تا به اين لحظه موضوع 7 خوش ايده ترين عنوان بوده تشكر ميكنم از نگاه خلاق در انتخاب موضوع . اميدوارم بتونم كاري در اين تاپيك ارائه كنم و همچنين بسيار مشتاق ديدن آثار دوستان تحت اين عنوان هستم .
مجددا سلام !
واسه شركت در موضوع شماره 7 : ارتفاع پايين معنايي هم قبوله ؟
معمولا رسم بر اینه که اگر کسی عکسش رو در معرض نقد و قضاوت دیگران قرار داد , باید منتظر نقد های خوب و بد هم باشه.
من هم نمیخوام این رسم رو بر هم بزنم . اگر من هم عکسی رو برای یکی از موضوعات هفته فرستادم , قطعا انتظار هر نوع نقد و نوشته ای رو در مورد عکس خودم داشتم. ( چه درست و چه غلط , چه خوب چه بد )
اما من فکر میکنم نقد کردن نقد های نوشته شده برای یک اثر هم میتونه بار آموزشی خوبی داشته باشه . یک منتقد باید توانایی این رو داشته باشه که از نقدش دفاع کنه و برای اونها , نه دلیل شخصی بلکه منطقی و پذیرفته شده داشته باشه . و یک عکاس هم باید از نوع و نگرش و چیدمان و منطق عکس خودش دفاع کنه تا گفتگو حاصل بشه و هر دو طرف بحث در این میان از اطلاعات و دیدگاه یکدیگر بهره مند بشن.
درباره نقدی که در مورد عکس خودم در بیانیه پایانی نوشته شد نظری ندارم . دیگران میتونند این مورد رو مورد نقد و بررسی قرار بدن و درباره اش گفتگو کنند.
در مورد گروه داوری برگزیده شده که بیش از دو نفر هستند , انتظار بر اینه که عکس ها رو در حالت ها و زوایای متعدد بررسی کنند و انتخاب و دلایل انتخاب رو به صورت واضح بیان کنند.
قبل از اینکه در باره نقد و داوری بخواهیم قدمی رو به جلو برداریم , باید چارچوب هایی برای نقدمون در نظر بگیریم.
من فکر میکنم تعریفی که در نقد عکس ها از یک سوم ها و نقاط طلایی داره انجام میشه درست نیست. استفاده از فضای یک سوم ها تبدیل به خط یک سوم شده و در جای جای نقد عکس ها فقط اشاره شده که فلان عنصر اگر جلوتر بود , مثلا روی خط یک سوم قرار میگرفت . در حالی که نیازی نیست ما یک عنصر رو دقیقا و دقیقا روی خط یک سوم یا دقیقا روی نقطه طلایی قرار بدیم
به زوایای تشکیل شده در عکس ها دقت نمیشه
یه خطوط و هندسه عناصر تشکیل دهنده یک عکس توجهی نمیشه . دایره ها , مربع ها , مثلث ها هر کدام دارای معانی خاصی هستند و هر کدام بیان گر ثبات یا حرکت در عکس هستند . در مورد برخی موضوعات تکنیکی ( مثل طبیعت بی جان که یکی از سخت ترین انواع عکاسی محسوب میشه ) انتظار بر این بود که به این موارد اهیمت خیلی بیشتری نسبت به مثلا OverExpose یا UnderExpose بودن گوشه ای از عکس داده بشه
به بیان و مفاهیم دقت خاصی نمیشه ( یکی از ایراداتی که متاسفانه در این سایت رواج پیدا کرده , تاکید روی این نکته بوده که عکس باید بدون هیچ توضیحی , خود روایتگر مفهوم خود باشد , که البته در برخی موارد حرف درستی است اما در برخی موارد نه . در برخی از عکس ها بدون توضیح عکاس , هیچ معنی ای از عکس استنباط نخواهد شد)
فضای منفی در عکس و زیاد و کم بودن اون در یک عکس و قرینگی این فضا با عناصر موثر در عکس نیاز به دقت و بینش بیشتری داره . گاهی مواقع اون چزی که داوران به عنوان نقطه منفی از دیدگاه خودشون بیان میکنند از نظر من نقطه قوتی برای اون عکس محسوب میشه و این نیاز به گفتگوی بیشتری داره.
متاسفانه فضای نقدی که در این فروم جریان داره کمی تنبل و کم نفس است. و این جریان دو سویه است . یعنی از یک طرف باید عکاس آگاهانه و با منطق عکس بگیره و بتونه از عکسش دفاع کنه ( با خیلی از عکاسان مواجه میشم که بلافاصله هر نقدی روی عکس خودشون رو از هر کسی می پذیرند ) و از طرفی کسی هم که به عنوان نقد کننده و داور انتخاب میشه باید توانایی این رو داشته باشه تا اولا در انتقاد به مسائل و موضوعات بنیادی تری دقت کنه و از طرفی از نقد و داوری خودش بتونه دفاع کنه.
با تمام این احوال بخش عکس هفته , بخش خوبی است که میتونه عکاس رو برای رسیدن به هدفی خاص , راهنمایی کنه .
از این پتانسیل بالا میشه به صورت سودمندانه تری بهره جست .
یعنی به جای تاکید روی یک سری از موضوعاتی که در اونها ممکنه همه نوع ترکیبات رو دید و اختلاف سلیقه ها و دیگاه ها هم در اونها زیاده , تاکید روی ترکیبات ساده تر مثل خطوط , دایره , مربع , یک سوم ها , مارپیچ ها و ... باشه تا از ابتدا عکاس برای دید بهتر در عکاسی , راهنمایی و هدایت بشه و یا حداقل تمرین دوباره ای باشه.
و البته باید از دوستانی که قبول زحمت میکنند و بدون هیچ چشمداشتی کار داوری و هدایت این تاپیک ها رو انجام میدند , تشکر کرد.
اونچه که گفتم فقط به خاطر این بود که دوست داشتم این موضوع با کیفیت و حالت و هدف بهتری ادامه پیدا کنه
ممنون یاسر جان بابت تذکر هایی که دادی. :::happy:::
یعنی چی خب؟! از درجه رادار هواپیما عکس بگیرید؟! :;)
منظور ما از ارتفاع پایین عکس هایی هست که در ارتفاع پاپین و نزدیک زمین گرفته شده و البته بتونه این حس رو به بیننده القاء کنه که عکس از دید پایین گرفته شده. اگر از دید انسان ها بخواهیم به موضوع نگاه کنیم خب معمولا کودکی رو به یاد میاریم و حس و هوای اون موقع رو. ولی از نظر ما دید کرم خاکی هم باشه عیب نداره!!! lol مهم اینه که از پایین باشه!
چندین عکس تا به حال ارسال شده اما تایید نشده اند. یک موضوع فعال بیشتر نداریم و موضوع بعدی فقط اعلام شده است. تاپیکش همچنان قفل خواهد بود.نقل قول:
واقعا موضوع نابيست و بنده رو به وجد آورد . حيف كه هنوز عكسي در اين تاپيك نميبينيم ... اميدوارم همزماني دو موضوع در حال فعاليت، باعث كمتر ديده شدن اين عنوان زيبا نشود .
اول يك گله كوچيك از اينكه 2 پست من بعد از فكر كنم سه چهار روز تاييد شد.
در مورد سوالم چي فكر ميكردم چي شد ! فرساد خان تا اينجاش رو خوب اومديد " یعنی چی خب؟ " اما از اون به بعد هرچي بيشتر توضيح داديد بنده دلم سرد تر شد .:;)
فكر كنم بايد در مورد منظورم بيشتر توضيح دهم . ارتفاع پايين رو وحيد تشبيه كرد به زنگ دري كه در بچگي هميشه يك وجب تا فشردنش فاصله داشتيم و ... و خلاصه فضاي مورد نظر اغلب گرد حال و هواي دوران بچگي چرخ ميزد.
هدفم از ارتفاع پايين در مفهوم، نمايش عكس پير مردي با سپيدي هاي مو ! بود كه در حال نظاره به قاب عكس جواني خود است . ارتفاع پايين در سنين بالا ... البته ديگر الان براي من فرقي هم نميكند كه قبوله يا نه دستم رو شد...
اون تشبیهاتی که میگی برای خارج کردن متن از خشکی است و بیشتر کارکرد تلطیفی دارد!
فرضاً اگر مینوشتم:
"یک زحمتکش شهرداری چه دنیایی را خواهد دید"
ملت همه باید میرفتن تو چالهچولههای خیابون عکاسی؟
:think:;
خارج از صحبت شاهین برداشت برخی دوستانم از نوشتههای اول پست چنان است که گویی آن 4 خط نثر، خط قرمز عکسهای موضوعی است.
درود
چند نکته به نظرم رسید.
نخست اینکه بهتر است همه ی عکسهای پذیرفته شده، همزمان به نمایش گذاشته شوند تا هر یک، سهم زمانی مشترکی برای دریافت تشکر از سوی کاربران داشته باشند.
این کار، خاصیت دیگری که میتواند داشته باشد این است که ما عکسها را افزون بر ماهیت فردی شان، در یک مجموعه و کلیت خاص به تماشا مینشینیم و آنگاه چه بسا رأی و نظر ما سنجشگرانه تر شود.
نکته ی دیگر اینکه اگر داوران نیز با گذاشتن عکس، خود را در پیشگاه داوری قرار میدهند (که چنین است) تنها به داوری کاربران، بسنده نکنند و اگر به راستی عکسی از خود را درخور و برتر دانستند آن را با ذکر دلیل برگزینند و از سر خاکساری یا نمیدانم چه، از داوری آثار خود چشم نپوشند!
و البته میدانیم که هیچ چیز کامل و مطلق نیست و این کوشش گروهی، انگیختاری میتواند باشد تا شوری بدمد و سرانجام هنری بیافریند.
این که کاربران نیز بتوانند افزون بر تشکر، آگاهانه سخن بگویند و نظر بدهند و چه بسا رأی داوران را در رد و قبول و قضاوت عکسها به چالش بکشند، بهبود و بالندگی در این کار به بار خواهد آورد.
سپاس.
سلام
ممنون از نظراتتون
از اونجایی که خیلی از دوستان امکان سر زدن دائمی به سایت رو ندارند امکان نمایش همزمان عکس ها در آخر هفته وجود نداره.
در مورد داوری عکس های داوران هم بیخیال شین! سری که درد نمیکنه رو دستمال نمیبندند!
در مورد اینکه کاربران بتونند نظراتشون رو در مورد عکس ها بیان کنند تاپیک نقد و بررسی عکس هفته برای هر هفته به صورت جدا در نظر گرفته شده است.
و اما:
برخی از دوستان به صورت پیغام خصوصی دلیل رد شدن عکسشون رو جویا میشوند. قرار بر این بود که دوستانی که عکسشون رد میشه اون رو تو سایت قرار بدهند که نظر دوستان دیگر سایت رو هم بدونند. و برخی از عکس ها رو هم که در صورتیکه وقت باشه در شروع تاپیک نقد و بررسی با ذکر دلایل بررسی میکنیم.
تمام دوستانی که بحث داوری رو قبول کردند مشغله کاری زیادی دارند و همین زمانی رو که الان صرف بخش هفته میکنند نسبت به زمان آزادی که دارند بیشتر است. و اگر بنا باشه که به همه دوستانی که عکسشون رد میشه توضیح بدیم جناب نیک نژاد باید لطف کنند و ما رو به طور رسمی استخدام کنند! ;-)
این کاملا مشخص است که اعمال سلایق شخصی در امر داوری وجود دارد و خواهد داشت و این در تمامی مسابقات هنری که بحث داوری دارند وجود داره! خودم یکی از کسانی هستم که از دست داوران شاکی هستم! :;)
اگر داور یک نفر بود و اعمال سلیقه شخصی میکرد نظر دوستان در مورد اعمال سلیقه شخصی و این حرف ها کاملا محترم بود ولی در نظر بگیرید که ما پنج نفر هستیم با پنج نوع سلیقه متفاوت. متاسفانه امکان اینکه تاپیک ویژه مدیرت عکس هفته رو کاربران ببینید وجود نداره وگرنه میدیدند که در خیلی جاها ما اختلاف نظر داریم و چقدر بر روی بعضی عکس ها بحث میکنیم. و عکس ها برای تایید باید حداقل تایید سه داور رو داشته باشند.
چون هدف از تاپیک عکس هفته یادگیری و عکاسی بیشتر هست این طور هم نبوده که بخواهیم خیلی سخت بگیریم و برخی از دوستان در جریان هستند که اگر عکسشون عکس قوی ای بوده ولی مشکلات ویرایشی داشته به اونها تذکر دادیم که مشکل عکسشون رو رفع کنند و دوباره ارسال کنند.
و این رو هم خوبه که بدونید که فقط عکس های کاربران رد نمیشه! دو هفته هست که یکی از داوران عکس ارسال میکنند و عکسشون رو تایید نمیکنیم و همین مورد برای مدیران محترم سایت (هرچند که خطر بن شدن وجود داره! lol) و داوران دیگه و حتی خودم هم در هفته های پیش وجود داشته.
طبق تصمیم گرفته شده قرار هست که سخت گیری بیشتری در انتخاب عکس ها انجام بدیم تا سطح کیفی تاپیک بالا بره.
امیدواریم که ما رو تحمل کنید و همچنان به فعالیت در این تاپیک ادامه دهید.
منتظر عکس های بهتری از شما هستیم
موفق باشید
طبق قانون عکس انتخابی داوران نمی تواند از بین عکس های ارسالی خودشان باشد.نقل قول:
نکته ی دیگر اینکه اگر داوران نیز با گذاشتن عکس، خود را در پیشگاه داوری قرار میدهند (که چنین است) تنها به داوری کاربران، بسنده نکنند و اگر به راستی عکسی از خود را درخور و برتر دانستند آن را با ذکر دلیل برگزینند و از سر خاکساری یا نمیدانم چه، از داوری آثار خود چشم نپوشند!
همان طور که فرساد گفت با وجود امکان ارسال مستقیم و بدون نیاز به تایید توسط داوران و مدیران تمام داوران و یا مدیرانی که تمایل به ارسال عکس در تاپیک هفته دارند ابتدا عکس را در تاپیک داوری ارسال می کنند. و در صورت تایید در تاپیک اصلی پست می کنند.
جهت اطلاع کاربران محترم عرض می کنم که پیش آمده عکس آقای آرش عاشورینیا به دلیل طول کشیدن داوری و اینکه در ساعات پایانی ارسال شده بود و تاپیک سر ساعت 12 قفل می شود با وجود تایید در قسمت داوری به خاطر رعایت قانون در تاپیک اصلی پست نشد. عکس بنده در ارتفاع پایین با 3 رای منفی رد شد. عکس بنده در موضوع قرمز به دلیل مغایرت با قوانین کلی سایت پس از تایید و ارسال حذف شد. همچنین عکس سایر داوران و مدیران هم پیش آمده که رد شده باشد. یا عکس های ارسالی برخی از قدیمی ترین کاربران سایت و بهترین دوستانمان که عکس های بسیار خوبی هم بوده فقط به خاطر عدم ارتباط با موضوع از دید داوران با رای منفی حذف شده است.
اطمینان داشته باشید که در این مورد کاملاً برابر و مانند کاربر عادی برخورد خواهد شد. ضمناً عکس های ارسالی در تاپیک داوری بدون نام نمایش داده می شود. (مثل امتحان نهایی که سربرگ ها جدا می شود.)
جناب میلانی
هر چند لفظ «قانون» چه بسا کارسازتر از «بیخیال شین» و «دستمال» و سخنانی از این دست باشد اما باز هم پاسخی بر اساس منطق و دلیل نیست!
می پرسید چگونه؟ خواهم گفت.
نخست اینکه بله، هرگز در جایگاهی که چند اثر را داوری میکنند دیده نشده که آثار داوران نیز بخشی از مجموعه ای باشد که باید مورد سنجش و بررسی قرار بگیرد!
بنابراین به روش معمول و جاری، یا داوران نباید اثری ارسال کنند و بی دلیل بدعت بگذارند یا باید این دردسر را به جان بخرند که آثار خود را نیز بسنجند و اگر لازم بود بعنوان اثر برتر برگزینند تا کاربران بدانند که اگر فلان اثر از فلان داور انتخاب نشد از سر شکسته نفسی و خاکساری و بیطرفی نبوده بلکه واقعاً برجسته شناخته نشده است.
مگر هدف از برپایی چنین مسابقه ای این نیست که بینندگان و خوانندگان، چیزی بیاموزند و یاد بگیرند؟
یک کاربر و یک مبتدی را تصور کنید که فقط قصد یادگیری دارد و اصلاً نمیداند داوران چه کسانی هستند و تنها عکسها را نگاه میکند و سرانجام اعلام نتایج را میخواند و با خودش میگوید پس فلان اثر (که اثر یکی از داوران بوده است و او نمیداند) درخور نبوده و حرفی برای گفتن نداشته است، در حالی که آن اثر چه بسا سرشار از هنر و برازنده ی جایگاه برتر بوده باشد.
ببینید.
راستش من یکی دو جا (بیشتر یا کمترش یادم نیست) آثار داوران را در میان آثار کاربران، بسیار درخور و برتر دانستم و بعید میدانم که خودشان این را حس نکرده باشند.
وانگهی، من مدتی نبودم و دیر به این قافله پیوستم و تاکنون عکسی در این تالار ارسال نکرده ام که رد یا قبول شده باشد و نمیدانم چرا در هر دو پاسخی که دریافت کردم به این موضوع، اشاره شد! حتماً روی سخن با من نبوده است.
اما در همین مورد هم نکته ای برای گفتن دارم.
اگر کاربران می پرسند: «دلیل رد آثار ما چیست؟» پاسخش نمیتواند این باشد که: «چون ما آثار خودمان را هم رد میکنیم!»
این یکجور به بیراهه بردن و دلگرم کردن است بجای پاسخگویی؛ اینگونه که مثلاً من با خودم بگویم اوه اوه اثر داوران و حتا مدیران چند بار رد شده است پس هیچ جای گله نیست!
ببینید:
به فرض و به عنوان مثال اگر کسی از ما بپرسد: «چرا ظرف غذای مرا میشکنید؟» و ما بگوییم: «چون ظرف غذای خودمان را هم میشکنیم!» آیا به او پاسخ داده ایم؟!
من با جناب غفاریان همعقیده ام که داوران نمیتوانند و حتا بر آن می افزایم که نباید پاسخگوی همه ی آثار تأیید نشده باشند.
پس هیچ مشکلی با این موضوع ندارم.
مشکل، زمانی سر بر می آورد که برای دلخوش کردن کسانی که آثارشان رد شده، با چنین سخنانی روبرو میشویم!
کاربران میتوانند در مورد رد و قبول و قضاوت عکسها نظر بدهند و آگاهانه مخالفت بکنند و همین برایشان کافی است.
لازم نیست برای دلخوش کردنشان خودمان را هم زیر سؤال ببریم!
ما انتظار نداریم کسی که به مسند داوری تکیه داده و میخواهد اینهمه عکس را بسنجد و برگزیند و بشناساند، خودش از ارسال یک عکس با حداقلهای لازم برای تأیید شدن و به نمایش درآمدن، عاجز باشد و بقول جناب غفاریان عکسش از سوی داوران دیگر، رد بشود!!!
وانگهی، چگونه است که هنگام ارسال عکس، یک داور با یک کاربر یکسان شمرده میشود و اثرش سخت مورد داوری قرار میگیرد اما در مرحله ی نهایی، بدون قضاوت، رها میگردد و هیچ به حساب نمی آید؟!
یا آره یا نه!
یا داور هستیم یا نیستیم! یا عکس می فرستیم یا نمیفرستیم! یا داوری میکنیم یا نمیکنیم! سرانجام چه؟!
و اما در مورد پیشنهادی که دادم تا عکسها همه همزمان در تاپیک گذاشته شوند، اصلاً متوجه پاسخ نشدم!
من هم دقیقاً به همین علت که همه ی دوستان نمیتوانند هر روز به سایت سرکشی کنند گفتم که عکسها پس از تأیید، همزمان وارد تاپیک شوند و سپس یک هفته، مهلت داده شود برای بازدید و تشکر. دلایل این پیشنهاد را هم بیان کردم.
سرانجام اینکه مدتهاست تاپیکهای پیشنهاد و انتقاد را فقط جایی برای ثبت نظر میدانم و هرگز انتظار ندارم که پیشنهادها و انتقادهای بنیادین، بیطرفانه مورد بررسی قرار گیرد و خدای ناکرده تحقق یابد.
همین ثبت نظر برای من بسنده است چون مرا خشنود میکند که خاموش نماندم و آنچه برای بهبود و بالندگی سایت (که در آن بخشی از عمرم سپری میشود) بایسته میدانستم، گفتم.
برپایی این تالار، حرکتی سازنده و خجسته بود و باید از برپادارندگانش سپاسگزاری کرد.
اما یادمان باشد که همه ی ما پیش از این نیز بلد بودیم روی گزینه ی تشکر کلیک کنیم و اگر قرار باشد همه چیز به همین جا ختم شود چندان پیشرفتی نکرده ایم!
مبادا این کار، همه ی توجه و تمرکز ما را برباید و ما را از پرداختن به کار مهمتر یعنی فعالیت در تالار نقد عکس که دیرگاهی سوت و کور مانده است باز بدارد!
درست است که این مسابقات، ما را ترغیب و تشویق به عکس گرفتن در موضوعات مختلف میکند اما اگر از تمرین در مباحث علمی و نظری و انتقادی، غافل باشیم با شات زدن زیاد نمیتوانیم این کمبود را جبران کنیم.
شاد باشید.
سلامنقل قول:
اگر کاربران می پرسند: «دلیل رد آثار ما چیست؟» پاسخش نمیتواند این باشد که: «چون ما آثار خودمان را هم رد میکنیم!»
این یکجور به بیراهه بردن و دلگرم کردن است بجای پاسخگویی؛ اینگونه که مثلاً من با خودم بگویم اوه اوه اثر داوران و حتا مدیران چند بار رد شده است پس هیچ جای گله نیست!
اصلاً منظور بنده این نبود. بله حرف شما درست است.
ما فقط بر این نکته تاکید داریم که اگر عکسی رد شد می تونید توی تاپیک عکس های رد شده و یا قسمت نقد و بررسی عکس هفته عکس رو آپلود مجدد کنید. (نه اینکه توی پیام خصوصی ارسال بشود اون هم بلافاصله) البته گهگاه برخی از دوستان در پیام خصوصی سوال می پرسند یا دلیل رد شدن یا اینکه فلان عکس بالاخره رد شده یا تایید که منظور من با این دوستان نیست.
عکس های رد شده ای که در تاپیک عکس های رد شده آپلود شده اند تا جایی که دیده ام تمامشان نظر داوران و یا دلیل رد شدنشان را در همان تاپیک دریافت کرده اند.
حداقل دلیلی که برای عدم داوری عکس های خودمان داریم آشنایی بیشتر با موضوع است که رقابت را ناعادلانه می کند.
حداقل دلیلی هم که برای ارسال عکس داریم آشنایی بیشتر دوستان با موضوع است.
این جریان قبلاً در تاپیک داوری مطرح شده و ما حتی عکس های مدیران را هم از جرگه داوری خارج کرده ایم. فکر می کنیم اینگونه بهتر باشد. تمام دوستان مثل شما فکر نمی کنند.
با عرض سلام
به نظر من بهتر است که عکس های داوران و مدیران هم مورد داوری قرار بگیرند.چه بسا در بعضی مواقع این موضوع برای من آزاردهنده می باشد
شاید من دوست داشته باشم با بزرگان و مدیران در این تاپیک رقابت کنم و وقتی که عکس این عزیزان مورد داوری قرار نمی گیرد فکر می کنم که ایشون نسبت به من ترحم کردند و زیاد حس خوبی ندارم
البته این را میدانم که عکس من در مقابل عکس آن بزرگان حرفی برای گفتن ندارد ولی خوب من اینجوری راحت تر هستم
در مورد بقیه قسمتهای فرموده های شما، جناب میلانی پاسخ درخور را دادند و انصافا شما به نکات خوبی اشاره کردید اما به نظر من:
همیشه اول ببینید هدف چه بوده
وقتی هدف را در نظر گرفتید فکر کنید که چطور ممکن است چنین اتفاقی بیفتد؟
این که شما یا دیگران چه انتظاری دارید در درجه دوم اهمیت قرار میگیرد چون در درجه اول، باید در نظر گرفت اعضای هیئت داوران یک تعداد عکاس هستند که ممکن است دارای قابلیتهای خاصی در یک، دو یا حداکثر چند ژانر عکاسی باشند! نه در همه ژانر ها! چه شده که توقع میرود همه داوران همه نوع حرفی برای گفتن و همه نوع اندامی برای عرضه در مقابل تمام عکاسهای جامعه عکسی داشته باشند؟خیر !این واقعیت نیست!
بنده در موضوعاتی معین ارسال عکس داشتم! 2 مورد از آنها رد شد چون یکی راوی صحنه ای بود که زیاد با مذاق ِگمنامهای مراقب اینترنت در داخل ایران جور در نمیامد، و دومی به دلیل این که عکس خوبی نبود! قربان! همه ما که متخصص تمام انواع و اقسام موضوعات عکاسی در دسته بندی های گوناگون نیستیم! و همه موضوعات هم حاصل 5رای مثبت از تما 5رای برای موافقت با طرح شدن نیستند! همیشه بهترین دید را نداریم، همیشه بهترین ابزار برای انتقال بهترین مفاهیم و پیام هارا نداریم!(عین بقیه کاربران)
اگر واقعا صرف داور بودن من و رفقا برای دوستان انتظارات را به فلک برده، به قول شاعر عزیزمان "از طلا بودن پشیمان گشته ایم،مرحمت فرموده ما را مِس کنید"
ما یک مشت عکاس هستیم(یا حداقل من فقط یک عکاس هستم) که ممکن است در بعضی زمینه ها به گمان عده ای، در شرایط خاصی بتوانیم به سایت کمک کنیم آن هم با محوریت تنوع افکار و شرایط و جغرافیایی که در آن هستیم
فکر میکنم وقتی چنین تعریفی از گروه داوران داشته باشید، زمینه های بیشتری برای تقابل کمتر خواهیم داشت
سخت بگیرید اما سعی نکنید به کبوتران، پرواز بیاموزید
نقل قول:
با عرض سلام
به نظر من بهتر است که عکس های داوران و مدیران هم مورد داوری قرار بگیرند.چه بسا در بعضی مواقع این موضوع برای من آزاردهنده می باشد
شاید من دوست داشته باشم با بزرگان و مدیران در این تاپیک رقابت کنم و وقتی که عکس این عزیزان مورد داوری قرار نمی گیرد فکر می کنم که ایشون نسبت به من ترحم کردند و زیاد حس خوبی ندارم
البته این را میدانم که عکس من در مقابل عکس آن بزرگان حرفی برای گفتن ندارد ولی خوب من اینجوری راحت تر هستم
افراد ماهر در زبردست در عکاسی در فروم عکاسی زیاد هستند. اگر ما 5 نفر برای داوری انتخاب شدیم فقط و فقط به خاطر برتری در عکاسی نبوده است. و اصلاً هم به این خاطر نبوده است که عکس های ما برتر است.
در مطلب قبلی که نوشتم عرض کردم که عکس های بسیار خوبی از سایر دوستان بوده است که به دلیل عدم انطباق با موضوع رد شده است. پس عکس داوران هم می تواند رد شود.نقل قول:
ما انتظار نداریم کسی که به مسند داوری تکیه داده و میخواهد اینهمه عکس را بسنجد و برگزیند و بشناساند، خودش از ارسال یک عکس با حداقل های لازم برای تأیید شدن و به نمایش درآمدن، عاجز باشد و بقول جناب غفاریان عکسش از سوی داوران دیگر، رد بشود!!!
با این اوصاف بهتر است داوران عکس نگذارند. شاید قوانین را اصلاح کنیم.
پاسخ سخنان شما در نقل قولی که از من آورده اید، پیشاپیش چشمک میزند اما انگار نخواستید ببینید!
من از «حداقل های لازم برای تأیید شدن و به نمایش درآمدن یک عکس» سخن گفتم، نه از «شاهکار بودن و به شگفتی وا داشتن یک عکس» از سوی داوران!
بله، چه بسا داوران بقول شما در یک یا دو ژانر عکاسی متبحر باشند اما یک عکاس که بناست در تمام شاخه های عکاسی نظر بدهد و مسابقاتی برپا سازد و عکسهای دیگران را بسنجد و برگزیند، دست کم باید حداقلهای لازم را در تمام موضوعاتی که خودش مطرح میکند بداند و یک دانش کلی داشته باشد تا بتواند به درستی قضاوت کند و چیزی بیاموزاند.
در سخن جناب میلانی این نکته که اندکی در لفافه گفته شد به روشنی دیده میشود که داوران گاه بعنوان سرمشق، عکس میگذارند تا دیگران بدانند چگونه عکسهایی باید ارسال کنند و اصول کار دستشان بیاید.
بنابراین کسی که سرمشق میدهد تا دیگران را با موضوع، آشنا کند و اثرش راهگشا و روشنگر باشد، چگونه ممکن است که خودش از عهده ی ارسال یک عکس با حداقلهای لازم برای تأیید شدن برنیاید؟!
وانگهی، اگر باز هم بر این نکته اصرار می ورزید که گروه داوران، تنها در یکی دو شاخه از عکاسی تبحر دارند و در ژانرهای دیگر چه بسا نمیتوانند یک عکس با حداقلهای لازم که فقط مجوزی برای ورود به مسابقه میخواهد (و قرار نیست شاهکار باشد) آماده کنند، همین بهترین گواه است بر این حقیقت که نباید اصلاً موضوعی را که خود بر آن چیرگی ندارند به داوری بگذارند، چه رسد به اینکه سرمشق اشتباه نیز به دست شرکت کنندگان بدهند!
دکتر روشن گرامی را به یاد بیاوریم که نه خداست و نه استاد و متخصص در همه ی شاخه های عکاسی و نه همه فن حریف (هیچ هنرمندی را در جهان با این مشخصات نمیشناسیم)، اما به درستی و راستی میتواند تالار عکسهای شما را داوری کند و صدها عکس در دهها ژانر متفاوت را آگاهانه و در یک نگاه بسنجد و برگزیند.
برای اینکه یک عکس گیرا و گویا را بشناسیم لازم نیست حتماً در آن ژانر خاص از عکاسی، استاد و زبردست باشیم.
اگر باز هم این را نمی پذیرید پس باید به داوران بگویید که اول ژانر عکاسی خود را برای همه مشخص کنند و آنگاه فقط در ژانری، طرح موضوع نمایند که توان داوری آن را دارند!
.
متاسفم برای اینکه بحث از حالت منطقی به یک چالش رودر رو در حال شکل عوض کردن است! اما مایلم روشنتر بیان کنم که وقتی عکسی همگی استانداردهای لازم برای دیده شدن توسط همه در تاپیک موضوع هفتگی را ندارد، لزوما نشانه ضعف تمام عیار عکاس نیست! حال این عکاس داور باشد یا نباشد فرقی ندارد
دوم اینکه متوجهم موضوع شخصی نیست اما اگر به نظر شما واضح است که یک داور باید از حداقل هایی برخوردار باشد و حالا نیست، حتما و قطعا و یقینا و بدون حب و بغض درخواست میکنم موضوع را با مقامات ارشد فروم مطرح کنید، میدانم یا یا قانع خواهید شد یا نتیجه دیگری خواهید گرفت
به فرض که موضوعی را که مطرح میکنیم، خود به قضاوت درباره آن توانا نیستیم
چه کنیم؟ اگر این فرض درست باشد (به فرض محال) یعنی ما کاری کرده ایم که مطمئن نبودیم بهترین قضاوت را درباره بازخورد کار خواهیم داشت
اگر هم دقیقا برعکس این عمل کنیم و موضوعی را انتخاب کنیم که صد درصد بر آن تسلط داریم و به آن چیره ایم(که آن هم شبیه به فرض محال است) آن وقت که دیگر عملا داریم به سمتی که میخواهیم و سوار هستیم پیش میرویم و این نوعی خودخواهیست و خودخواهی هم صلاحیت را میگیرد
میبینید؟ بحث دقیقی نیست! روی هواست! هدف مشخص است اما نمیخواهیم ببینیم
وقتی دستها را به هم فشردیم، همه با هم یکی هستیم! داور و کمک داور و پیستون راست و چپ نخواهیم داشت! همگی تیمی هستیم که برای بهتر شدن در تلاشیم
در این میان، تمرکز را بر موضوعاتی گذاشتیم که از توان فروم و اهلش خارج است که برای هر کدام از آنها یک رفراندوم عمومی ترتیب دهند
موضوعات انتخاب شدند و این وسط همه چیز بهانه بود برای اینکه هدفمند در ویزور نگاه کنیم و شرایط را تنظیم کنیم و خلاصه آخرسر "عکس بگیریم"
این روش کار نیست! اگر بحث کلی دارید من متوجه بخشی که منطقی بود و در راستای هدف ایجاد این بخش جدید، شدم
اگر جزئی و عملکردی انتقاد دارید، به مدیران انتقال دهید چون آنها لزوما یا پاسخ شما را به حق خواهند داد یا به عنوان مافوق به داوران میتوانند نکاتی را تذکر بدهند
اگر هم کل سیستم داوری را دارای ایراد میدانید، بپرسید مبنای منطقی چنین چینشی چیست تا آگاهان پاسخ شما را بدهند
این راه مناسبی برای دستیابی به تغییری که شما فکر میکنید التزامی برای آن وجود دارد، نیست
من لزومی به ادامه بحث نمیبنم و در جایگاهی هم نیستم که بیشتر از این توان بحث را داشته باشم
توصیه میکنم به قدرتمند ترین صلاح خود پناه ببرید! دوربین!
چه بحث شیرینی
این بحث شیرین همیشه وجود داشته است. برخی افراد هستند که منتقد آثار هنری هستند و لزوماً خودشان هنرمند چیره دستی نیستند. هرچند که بنده موافق چنین منتقدانی نیستم اما این واقعیتی است که وجود دارد. چه ما بپذیریم و چه نپذیریم. تا جایی که میدانم خودم چنین فردی نیستم! سایر داوران هم بعید میدانم که باشند! اما اگر هم باشند و یا در یک ژانر تبحر اجرا نداشته باشند (مثلاً من صور فلکی را نمی شناسم و در ستاره گرافی ضعیفم) فرق عکس خوب و بد را در آن ژانر تشخیص می دهند. (همانطور که بنده با دیدن عکس های فراوان و بررسی آن ها می فهمم که عکس خوب نجوم چه عکسی است و عکس معمولی چه عکسی) .نقل قول:
وانگهی، اگر باز هم بر این نکته اصرار می ورزید که گروه داوران، تنها در یکی دو شاخه از عکاسی تبحر دارند و در ژانرهای دیگر چه بسا نمیتوانند یک عکس با حداقلهای لازم که فقط مجوزی برای ورود به مسابقه میخواهد (و قرار نیست شاهکار باشد) آماده کنند، همین بهترین گواه است بر این حقیقت که نباید اصلاً موضوعی را که خود بر آن چیرگی ندارند به داوری بگذارند، چه رسد به اینکه سرمشق اشتباه نیز به دست شرکت کنندگان بدهند!
در مورد آقای روشن (چون نام بردید) و سایر دوستانی که مدیر هستند (چه در زمینه فنی سایت و یا فن عکاسی فعالیت می کنند) : مدیران به تالار های گفتگوی داوری دسترسی و بر آن ها نظارت دارند. همچنین حضور محسوسی هم دارند. هرچند که هرگز در امر قضاوت دخالت نمی کنند اما نظارت و راهنمایی می کنند و گروه داوری از این هدایت دلگرم است.
نخستین پیام من در این تاپیک، روشن و رسا بود و هرگز قصد کش دادن موضوع را نداشتم اما اکنون که دوستان لازم میدانند من هم شانه خالی نمیکنم.
جالب است که بعضی از دوستان، حتا تحمل ثبت یک نظر را ندارند و تا پوزه ی نظر دهنده را به خاک نمالند و از زبان خودش اعتراف نگیرند که اشتباه کرده و سوءنیتی داشته و فریب خورده بوده است، از پا نمینشینند!
نتیجه ی پناه بردن به دوربین و «فقط دوربین» بهتر از این نمیتواند باشد!
من یک پیام دادم و هیچکس را داوری نکردم.
این خود داوران بودند که آمدند و سخنانی گفتند که من با استناد به همان سخنان، پرسشهایی برایم پیش آمد و با دوستان در میان گذاشتم.
بگردید ببینید من کجا گفته ام که این داوران به نظر من صلاحیت ندارند؟!
هر سخنی که من گفته ام واکنشی به سخن خود ایشان بوده است و بس.
جناب میلانی به عنوان یکی از داوران فرمودند: ما به دلیل «آشنایی بیشتر با موضوع» که «رقابت را ناعادلانه» میکند، عکسهای خودمان را هنگام داوری از گردونه بیرون میگذاریم.
این معنایش چیست؟
معنایش روشن است و هیچ نیاز به تفسیر ندارد اما چه میتوان کرد که ناگزیر از شکافتنش هستم!
معنای سخن این است که داوران، بدون تردید، موضوعاتی را برای مسابقه انتخاب میکنند که خودشان آشنایی بیشتری با آن دارند و میدانند چه میخواهند.
این یعنی اشراف داشتن یا چیره بودن بر موضوعی که به ذهنشان رسیده و آن را قابل طرح و اجرا دانسته اند.
بسیار خوب. باید هم چنین باشد وگرنه چه چیز را میخواستند داوری کنند!
و همچنین فرمودند: دلیل ارسال عکس از سوی داوران «آشنایی بیشتر دوستان با موضوع» است.
این یعنی که داوران با ارسال عکس خودشان میخواهند دوستان شرکت کننده را با موضوع مسابقه، بیشتر آشنا بکنند و در واقع سرمشقی بدهند که دیگران بدانند چه بایدشان کرد (که البته این هم جای بحث دارد اما فعلاً از آن درمیگذریم).
اما زمانی که داوران میگویند: تعدادی از عکسهای خودمان هم برای ورود به تاپیکها تأیید نشده است، همه ی سخنانی که در بالا گفته شد، متناقض و وارونه جلوه میکند!
داوری که موضوع را خودش مطرح کرده است و به دلیل آشنایی و چیرگی اش بر موضوع نمیخواهد اثرش در رقابتی ناعادلانه، برترین شناخته شود و برای حفظ عدالت، اثرش را فقط بعنوان سرمشق ارائه میکند، چگونه است که عکسش حتی مجوز ورود به تاپیک را نمیگیرد؟!
آیا این دقیقاً بدین معنا نیست که آن داور، موضوع را نمیشناسد و توان داوری در آن موضوع را ندارد؟
و آیا دست کم، داوری که اثرش رد شده است نباید حق رأی و نظر در آن موضوع را از او سلب شده دانست؟
آیا آنچه گفتم و در پیش رو نهادم فراتر از سخنانی بود که خود داوران در پاسخ به من گفتند؟! آبشخوری جز این داشتم؟!
و اما نکته ای دیگر:
شناخت موضوع، ابتدایی ترین و مهمترین مسأله است.
این به بیراهه رفتن است که بگوییم عکسی بسیار چشم نواز و هنرمندانه بود اما فقط به موضوع ارتباطی نداشت و این که چندان مهم نیست!
این بدان می ماند که یک شناگر، زمین فوتبال را با استخر شنا اشتباه بگیرد و ما جلویش را بگیریم اما بگوییم بالاخره که ورزشکار و قهرمان است، این اشتباهش چندان هم مهم نیست!
به تازگی در تاپیک عکسهای مفهومی، عکسی ارسال و تأیید شده است که از فقر تکنیک و کیفیت رنج می برد اما مفهومی در خود نهفته دارد که قابل نمایش دانسته شده است.
چرا؟
چون نخستین شرط لازم را به جا آورده است، یعنی موضوعیت دارد.
.
هدف مشخص است: بیشتر عکاسی کردن / عکسهای هدفمند گرفتن (عکسها از باری به هر جهت بودن رهایی یابند) / و عکس خود را از چندین منظر (داوران و کاربران) به قضاوت گذاشتن
روش مشخص است: راهاندازی بخشی به نام عکس هفته توسط مدیریت / پیشبرد روال اجرایی توسط مدیریت، داوران و همکاری اعضای فروم (که روابط دوستانهای بین بیشتر کاربران برقرار است)
* خوب یکی از مزایای روش به کار رفته، پویایی آن است؛ یعنی کسی ادعای این را ندارد که پیشبرد پروژه بینقص و در کمال نهایی خود آغاز شده اما به جد ادعای این را داریم که کاری کمنظیر انجام شده، با حداکثر سلامت ممکن! پویاست از آن جهت که به صورت نامحسوس یکسره تلاش برای رفع کاستیهاست.
نتیجه نهایی: نتیجه این فرایند کاملاً حاصل یک فعالیت دو سویه است؛ آنچه ما میتوانیم انجام میدهیم (بدون هیچ چشمداشتی)، و فکر میکنم اغلب دوستان عزیزم در فروم نیز سوی دیگر این داستان را به خوبی دریافته باشند و به راحتی این بار را بر زمین نگزارند.
پس اجازه دهید برای آیتم آخر را اینگونه بنویسم: «نتیجه: عکسهای بهتر و برایند کیفی بالاتر عکاسیِ کاربران سایت عکاسی»
اصولاً و قاعدتاً گزینش آثار از میان داوران، امری خاص مینماید. چه اشکالی دارد که داوران عکس بگذارند اما در انتخاب نهایی آنها نباشد؟ اجازه دهید عملی به این موضوع نگاه کنیم.
داوران اگر عکس بگذارند و این عکسها در معرض قضاوت خودشان قرار بگیرد. مطمئن باشید اعتراض بالایی خواهد شد؛ 10 برابر همین پستهایی که اخیراً زده شد، ارسال خواهد شد. خوب برای جمع داوران ضرری نخواهد داشت. اما، اما دود این قضیه به چشم کاربران عادی خواهد رفت! که به دنبال عکس و عکاسیاند و نه چیز دیگر.
* بحث داوری در این سری تاپیکها اصلاً به معنای مسابقه نیست. برای این است که یک عکس خوب و بدیع را در آخر هفته ببینیم. فکر کنیم؛ کمی از بحثهای فنی فاصله بگیریم. کفۀ ترازوی خلاقیت و اندیشه را سنگینتر از تجهیزات کنیم.
اجازه دهید این بحث (شرکت دادن عکس داوران در انتخاب عکسهای برتر و...) را خاتمه یافته قلمداد کنیم.
دوستدار همۀ شما
هدف اصلي از تشكيل تاپيك عكس هفته فقط و فقط تشويق كاربران به گرفتن عكس بيشتر بود. مسلما براي ايجاد انگيزه و همچنين هدفمند شدن آن و يا دچار نشدن به سرنوشت تاپيك "عكسهاي شما" اين عكسها در معرض قضاوت چند داور و همچنين كل كاربران قرار ميگيرد .اينكه داوران چه كساني هستند و يا اصلا تخصص لازم را دارند يا ندارند در نتيجه نهايي خيلي تاثير گذار نميتواند باشد چون
اول : اين مسابقه عكاسي فقط در ميان كاربران فروم عكاسي است قرار نيست به كسي جايزه اي داده شود و يا اگر عكس كسي رد يا تاييد شد اتفاق خاصي برايش بيافتد .
دوم : بنا بر سابقه و شناختي كه از داورها در فروم وجود دارد ميتوان گفت كه اكثر كاربران فروم مشكلي با قضاوت ايشان ندارند .چه اينكه عملكرد دوستاني كه بعنوان داور تقبل زحمت نموده اند بيشتر به دوست و هم فروم بودن ميخورد تا يك قاضي فوق منطقي و خشك رسمي .و شايد نتوان كسي ديگري را كه به اندازه اين دوستان در فروم شناخته شده باشد براي داوري انتخاب نمود
سوم : نتيجه نهايي كه هر هفته اعلام ميشود فقط به نظر داوران محدود نمي باشد و در مورد عكسهايي هم كه الزاما از نظر داوري عكس برتر نيستند راي گيري ميشود . جالب اينكه در اين چند هفته در اكثر مواقع انتخاب كاربران خلاف انتخاب داوران بوده است .
اينكه داوران خودشان در مسابقه شركت بكنند هيچ ايرادي ندارد اما براي كم كردن حساسيت در اين مورد ميتوان شرطي گذاشت كه مثلا عكس منتخب دواران در هر هفته نبايد از ميان عكسهاي ارسالي خودشان باشد .
به دوستان پيشنهاد ميكنم كه هيچ وقت هدف تاپيك را فراموش نكنند ا: يجاد انگيزه و تشويق براي گرفتن عكس بيشتر و بهتر
جهت بیرون آمدن از بحث مذکور! :)
در مورد موضوع عکاسی این هفته جسارتا انتقاداتی دارم.
یک بار دیگر پست اول را مرور می کنیم:
ژانری به اسم پرتره داریم، اگر پرتره محیطی را به عنوان یک زیر شاخه در ژانر پرتره نظر بگیریم، پرتره محیطی با محوریت کسب و کار زیر شاخه بعدی خواهد بود. توضیحی که در پست اول داده شده است، تاکید بر المان های خوب برای معرفی فعالیت شغلی دارد، اما در چند عکس که اتفاقا پرتره های محیطی خوبی هم هستند این فاکتورها (محوریت کسب و کار و المان مذکور) را یا نمی بینیم یا بسیار کمرنگ هستند.نقل قول:
اصغر آقای بقال با کلاه همیشگیاش
قصابی چنگیز و گوشتهای آویزان و مگسهای سمج!
میوهفروشِ گرانفروش سر خیابان!
و هزار جور کاسبی دیگر با کاسبهای تیپیک خودش ...
موضوع هفته «پرتره محیطی» با محوریت کسب و کار است. پرترههایی از یکی از کاسبهای محل که دربرگیرندۀ فضای کاری وی نیز باشد. یعنی عکس غیر از چهره کاسب دارای المانهای خوبی باشد تا بتواند اطلاعات خوبی از شغل و فعالیت کاسب محترم ارائه نماید.
این تاپیک از ابتدای روز ۲۱ مهر تا پایان 27 مهر جهت ارسال آثار دوستان باز خواهد بود.
سلام
در مورد یک پست کاملا حق با شماست و متاسفانه پست تایید شد و چون خیلی هم نامربوط نبود و تایید شده بود تصمیم گرفتیم حذف نشود. من همینجا از طرف داوران از این بابت عذرخواهی میکنم.
بقیه پست ها هم بجز یک پست کاملا گویای کسب و کار شخص هستند و فقط در مورد یک پست کمی این مسئله کمرنگ هست که به علت قوی بودن خود پرتره بعد از کلی بحث به این نتیجه رسیدیم که تایید کردنش بهتر از تایید نکردن است.
باور کنید کار تایید کردن عکس ها کاری بسیار سخت تر از داوری آثار است. ما تمام تلاشمون رو میکنیم که حقی از کسی ضایع نشه و سطح کیفی تاپیک هم افت نکنه.
ممنون از دقتی که داشتین.
:-)
در مورد پرتره محیطی و باز زیر شاخه کسب و کار فکر کنم دسته بندی درستی نیست . محوریت کسب و کار فقط یک تعریفی است برای تاپیک مورد نظر و گر نه پرتره های محیطی می توان گفت فعالیت های اجتماعی را نشان می دهد و در دسته عکس های مستند قرار می گیرد
نقل قول:
یعنی عکس غیر از چهره کاسب دارای المانهای خوبی باشد تا بتواند اطلاعات خوبی از شغل و فعالیت کاسب محترم ارائه نماید.
در مورد عکس های ارسالی این هفته در برخی موارد پرتره هست محیط کاری نیست .در بعضی موارد محیط است و پرتره نیست(شاید ما نمی بینیم)و در بعضی موارد هیچ کدام نیست
بهتر است مدیران بر نحوه داوری هم مدیریت کنند
در بعضی عکس ها نه کاسب معلوم است و نه کسب
چقدر مطمئن!
موردی بگویید تا نظر شما بررسی شود. البته در پیام خصوصی
یا اینکه صبر کنید هفته تمام شود و سپس در تاپیک «نقد و بررسی عکس هفته» روی عکسهای مورد نظر شما بحث شود.
یکی از قویترین و مناسب ترین(با عنوان) عکسهای ارسال شده برای موضوع شماره 8 با عنوان پرتره محیطی عکس دوم یا پست شماره 4 می باشد.
تعارف که نداریم اگر عکس متعلق به شخص دیگری می بود باز این حقیقت تغییر نمی یافت.
انتخابهای اعضاء که خوب کاملا مشخص است و بحثی در آن نیست
در حیرتم که چرا و چگونه داوران محترم متوجه آن نشدند
عکاسی ما شده داستان شتر مرغ ,گفتد بار ببر گفت مرغم گفتند بپر گفت شترم.
متاسفانه این رویه غلط در ما! بوجود آمده که عکس را تنها و تنها از از بعد هنری آن می بینیم و اصلا توجهی به مسایل فنی و تکنیکی عکس نداریم
در بحثهای مربوط به گالری هم این بحث ها وجود داشت و عده اندکی از دوستان و از جمله اینجانب همیشه به این نکته پافشاری و اصرار داشتیم که مسایل فنی و تکنیکی نیز در مورد یکی عکس مهم هستند و لازمه یک عکس خوب تنها کادربندی خوب ,سوژه مناسب و.. نیست ,عکسی که پیش و پا افتاده ترین مسایل فنی مانند فوکوس بودن(فوکوس مناسب) محو نبودن نورسنجی مناسب را نداشته باشد اصلا میشود آنرا عکس نامید؟
برخی از دوستان عکس را با نقاشی و گرافیک اشتباه گرفته اندو این نوع نگرش به عکاسی از طرف گروه داوری بسیار مایه تاسف است
بردیای عزیز اینگونه برخورد و نگرش از شما واقعا مایه تاسف است.
اصلا از بحث عکس شما که بگذریم محکوم کردن داوارن به این شکل بی انصافی محض است. شما مطمئن باشید که تمامی عکس ها از نظر هنری ، مفهومی و فنی مورد بررسی قرار میگیرند و بر روی عکس ها در بخش مدیریت بحث های فراوانی انجام شده و عکس برتر انتخاب میشود. و مدیران خوب انجمن نیز بر روند انجام داوری نظارت کامل دارند. نمی خواهم نام ببرم ولی آیا فکر میکنید که از برخی مدیران خوب انجمن که واقعا سمت استادی برازنده آنها است بهتر موضوعات داوری را درک میکنید. چطور است که هنوز هیچ کدام از مدیران هیچ گونه تذکری در این زمینه به تیم داوری نداده اند.
و اما در مورد عکس شما که به اشتباه تایید شد! بد نیست که قبل از زیر سئوال بردن داوری یک نگاهی به تعریف عکاسی پرتره داشته باشید! عکس شما با اشتباه یکی از داوران تایید شد و چون بلافاصله دو تا تشکر خورده بود و بالاخره محیطی از کسب و کار رو نشون میداد و از نظر خود شما هم مناسب این تاپیک بود! تصمیم بر این گرفته شده که حذف نشود. و اتفاقا چقدر هم خوب شد که حذف نشد تا این مبحث آغاز شود و حداقل برای دوستانی که اطلاعات اندکی دارند بتوانیم تفاوت یک عکس پرتره محیطی با موضوع کسب و کار و یک عکس با موضوع محیط کسب و کار را نشان بدهیم. برعکس نگرش شما عکسی که ارسال کرده اید فاقد هرگونه پرتره میباشد! حداقل اگر وقت خواندن مطالب آموزشی در این زمینه را ندارید خوب است با یک جستجوی ساده در بخش تصاویر گوگل نگاهی به نمونه عکس های پرتره داشته باشید. این هم لینک جهت سهولت کار.
برفرض مثال که هر عکسی رو که انسان در اون وجود داشته باشد به عنوان عکس پرتره در نظر بگیریم! باز هم عکسی که ارسال کرده اید مناسبتی با موضوع اعلام شده ندارد. خوب است حداقل قبل از ارسال عکس نگاهی به متن نوشته شده در شروع تاپیک داشته باشید:
موضوع هفته «پرتره محیطی» با محوریت کسب و کار است. پرترههایی از یکی از کاسبهای محل که دربرگیرندۀ فضای کاری وی نیز باشد. یعنی عکس غیر از چهره کاسب دارای المانهای خوبی باشد تا بتواند اطلاعات خوبی از شغل و فعالیت کاسب محترم ارائه نماید.
ما که هر چه گشتیم کاسبی نیافتیم!
حال چگونه انتظار دارید که عکس شما به عنوان عکس برتر با موضوع پرتره محیطی با محوریت کسب و کار انتخاب شود؟! :think:;
تمامی دوستان انجمن میدانند که در طول مدت فعالیت در انجمن هیچ وقت تا به حال با هیچ کدام از دوستان بدینگونه صحبت نکرده ام. ولی این دفعه لازم میدونم که جواب شما را به شیوه خودتان بدهم تا شاید اندکی فکر کنید و بفهمید در یک محیط عمومی و دوستانه چگونه باید سخن بگویید.
بحث جالبی است ( از هر نظر )
اولا که یه ذره بیخیال بشید و زیاد جدی نگیرید
اما چند تا سوال مطرح شد . به این ترتیب :
آیا یکی از قویترین و مناسب ترین(با عنوان) عکسهای ارسال شده برای موضوع شماره 8 با عنوان پرتره محیطی عکس دوم یا پست شماره 4 می باشد؟
آیا اگر عکس متعلق به شخص دیگری می بود باز این حقیقت تغییر نمی یافت ؟
عکسی که پیش پا افتاده ترین مسایل فنی مانند فوکوس بودن(فوکوس مناسب) محو نبودن نورسنجی مناسب را نداشته باشد اصلا میشود آنرا عکس نامید؟
آیا برخی از دوستان عکس را با نقاشی و گرافیک اشتباه گرفته اند ؟ این نوع نگرش به عکاسی از طرف گروه داوری بسیار مایه تاسف است؟؟
اما سوال های پست بعدی :
محکوم کردن داوارن به این شکل بی انصافی محض است؟
آیا فکر میکنید که از برخی مدیران خوب انجمن که واقعا سمت استادی برازنده آنها است بهتر موضوعات داوری را درک میکنید؟
اینکه "هنوز هیچ کدام از مدیران هیچ گونه تذکری در این زمینه به تیم داوری نداده اند" یعنی تائیدی بر داوری عکس هفته ؟
عکسی که ارسال شده , فاقد هرگونه پرتره میباشد؟
=======
البته من نمیخوام به این سوالات پاسخ بدم
اما اینها سوالات خوبی هستند و جواب دادن به اونها میتونه راهگشای نوع تفکر و جو حاکم بر تاپیک های نقد هفته باشه.
کسانی که عکسشون رو در معرض قضاوت قرار میدند باید انتظار هرگونه برخوردی رو داشته باشند . حتی اگر یک نفر بیخبر از عکاسی هم اومد و گفت : این که آشغاله و اصلا عکس نیست , نباید ناراحت بشه.
کسی هم که کار داوری رو برعهده داره دقیقا با همین مساله در قضاوت مواجه خواهد شد . یعنی باید بدونه که نقدش مورد قضاوت واقع خواهد شد و ممکنه با این حرف روبرو بشه که : فلانی اصلا داوری و نقد بلد نیست.
یک : همیشه عکسی که بیشترین تشکر رو به دست آورده , بهترین عکس نیست
دو : همیشه عکسی که داوران انتخاب کردند , بهترین عکس نیست
سه : همیشه اونچیزی که ما فکر میکنیم , نیست
چهار : هیچ آدمی هم خدا نیست.
پنج : آدم ها اشتباه میکنند
شش : سلیقه آدم ها یا گروه های داوری هم با هم متفاوته
اینه که زیاد سخت نگیرید
فقط یک نکته :
نباید اینطوری باشه. یعنی یا کلا عکس رو باید تائید کنید یا اینکه تائید نکنید. نباید به اشتباه تائید بشه یا به اشتباه رد بشه . اینطوری کار گروه داوری بیشتر زیر سوال میرهنقل قول:
و اما در مورد عکس شما که به اشتباه تایید شد! بد نیست که قبل از زیر سئوال بردن داوری یک نگاهی به تعریف عکاسی پرتره داشته باشید! عکس شما با اشتباه یکی از داوران تایید شد و چون بلافاصله دو تا تشکر خورده بود و بالاخره محیطی از کسب و کار رو نشون میداد و از نظر خود شما هم مناسب این تاپیک بود! تصمیم بر این گرفته شده که حذف نشود
گاهی نمونه این رفتار در کار مدیران اینجا هم اتفاق میافته ( ولی خب اونا از شما با تجربه ترن . همیشه میگن تصمیم گروه مدیرا این بوده . حتی اگر فقط یک شخص اعمال نظر کرده باشه ;-))
سلام
متأسفانه ما هر چه میگوییم هدف چیست و ساز و کارش چیست. باز مورد عتاب قرار میگیریم که چرا فلان عکس بهمان نشد!
توضیحات مکفی دربارۀ عکس را فرساد گفت.
اما این چه شیوۀ گفتاری است آقای سعادت؟ آیا ارزش آن را دارد که دوستان خود را برنجانید؟ آنهم با سخنان توهم گونهای که گویی عزم را جزم کردهایم که کارهای شما دیده نشود؟
یک بار میگویید که دیگر عکس نمیفرستید، بار دیگر میفرستید و پست پشت پست میزنید که چرا عکس من فلان نشد.
آقای سعادت، متأسفانه درگیری زیاد با اپسیلونهای عکاسی موجب شده یقۀ عکسهای دیگر را بگیرید که چرا فقط هنری است، پس شارپنسش کو؟
در پیام خصوصی هم که بی نصیب نمیگذارید بنده را!
فکر کنید، به نتیجه برسید، آیا دوست دارید با این سری تاپیکها همراه باشید یا خیر؟ اگر هم دوست دارید و انتقادی دارید؛ باشد مشکلی نیست اما لطفاً بدون توهین، توهم و... .
در نهایت این نکته را باز میگویم که بحثهای این شکلی که بنمایهاش توهین و افتراست تنها برای کاربران معمولی (معمولی نه به معنی تعداد پستها و...) ضرر دارد و دودی اگر در کار باشد به چشم آنها میرود.
دربارۀ سیستم مدیریتی فروم و بحثهای این چنین هم لطفاً در تاپیک مربوط به خودش پست بزنید.
در پناه حضرت حق
پایدار باشید.
باز هم که دعواست امشب!
توقع ها شدت یافته است و دل همه پُر
کینه هایی به دل مانده و رها نمی شوند!
تمام شعرها و ضرب المثل ها نیز هنگام دعوا جوانه می زنند
----------------------------------------------------------------
واقعا خوب نیست بخاطر یک عکس این همه تعصب نشان دهیم
به نظرم صندوق پیغام های خصوصی بهترین مکان برای ادامه ی صحبت های شاکی و طرفهای مورد اشاره ی ایشان است
برای من ِ تازه وارد و خیلی از دوستان تازه وارد و تازه واردان ِ آینده این مطالب چندان آموزنده نیست
شرمنده بابت این پست
---------------------------------------------------------------
کاش موضوع بیشتر از این بیخ پیدا نکند و همه با هم دوست باشیم:::happy:::
به خدا همه ی ما شاهکاریم ! اصولا ملت شاهکاری هستیم ! مایه ی تفریح و کمی استراحت روح و روان و جان ! lol
به قول خودم عـــــــــــجــــــــــــ ـــــــب !:think:;
گاهی بعضی بحث ها را می بینم نه می توانم قضاوتی بکنم نه نتیجه ای بگیرم نه چیزی دستم بیاید نه چیزی یاد بگیرم نه هیچی ! صرفا فقط یک سری اظهار فضل را مرور کرده ام.
باز هم تشکر از اظهار فضل دوستان و گرامیان و سروران....
اما یک نکته کم اهمیت و کوچک.....!!!!!
شرط و پایه و اساس همه ی مسابقات و برنامه ها و حرکت ها و هر چیز دیگری که قرار است توسط یک عده ( حالا اسم اش داور باشد یا چیز دیگری ) داوری شود این است که شما با شرکت در آن حرکت رسما نظر ایشان را بدون کم و کاست ، درست یا غلط ، جانبدارانه یا ... پذیرفته اید.ساده اش می شود اینکه وقتی شمای نوعی در یک مسابقه شرکت می کنید این اجازه را به داوران داده اید که اثر شما را با سلیقه و دانش و اطلاعات خودشان قضاوت کنند.شما هیچ حقی برای دلیل خواستن و یا بحث کردن در مورد نتیجه اش را ندارید و نخواهید داشت.صرفا می توانید تا پیش از اعلام نظر داوران اگر قوانین آن مسابقه اجازه دهد بخواهید که اثرتان مورد داوری قرار نگیرید.به جان خودم این اصل پایه و اساس و ... تمام مسابقات در سراسر گیتی است.اما برخی دوستان که اتفاقا خیلی هم ادعای ............... می شود این را یا نمی دانند یا سوادشان نمی رسد یا هر چیز دیگری.... اما ادعایشان ...................................!!!!!!!!
اصولا اگر به قول آن دوستان .................! اگر قرار بود اینجا شخصی و انفرادی تصمیم گیری و اجرا شود نظر و تصمیم بنده این بود و هست و خواهد بود که اصولا این تاپیک فلسفه ای برای وجود و حضور اش ندارد و باید بسته و یا بهتر از آن حذف ود:::whistling::: اما حیف که اینجا نظر یک نفر تعیین کننده نیست!
آقای سعادت این برخورد شما و موضع گیریتون نسبت به این موضوع صحیح نمی باشد. حتی اگر حرف شما هم منطقی باشد، مطمئن باشید هیچ کس حاضر نیست با این لحن بپذیرد.
شما خیلی راحت می توانستید عکس خودتان را در اینجا می گذاشتید و در موردش صحبت می شد. این گونه صحبت کردن با کسانی که به من و شمای نوعی لطف می کنند، یک مقدار به قول جناب غفاریان بی انصافی و شاید حتی بالاتر است!
صحبت کلی با همه دوستان به عنوان عضوی کوچک:
ما در اینجا یک جامعه مجازی هر چند کوچک هستیم، و پرخاشگری و لحن بد که متاسفانه چند صباحی است در این جامعه شدت یافته است، یکی از بزرگترین آفت ها برای این جامعه است. در همین چند وقت اخیر شاهد بودیم که چگونه رفتارهای پرخاشگرانه منجر به انحراف از بحث های اصلی شده است، فکر می کنم 99 درصد ما برای یادگیری اینجا هستیم، پس این بستر را با دست خود خراب نکنیم.
از مدیریت محترم هم درخواست دارم در مورد این گونه بحث ها کمی قاطعانه تر عمل کنند، ابتدا با پرخاشگری و کنایه شروع می شود و در ادامه با انواع توهین ها ادامه پیدا می کند.
ممنون
ذکر چند نکته :
متاسفانه عکس های بسیاری (به نسبت کل عکس ها) علی رغم نزدیکی با موضوع به دلیل کیفیت نامناسب رد شده اند و تصمیم گروه داوری بر این است که سختگیری بر سر کیفیت عکس ها هر هفته بیشتر شود. منتها در این سختگیری آموزشی بودن فروم هم مد نظر قرار دارد.
در مورد عکس بردیا نقدی نوشته بودم که قرار بود طبق روال هر هفته یک روز بعد از اعلان نتیجه در تاپیک مربوطه منتشر شود که هم اکنون منتشر شده است. اگر این عکس کیفیت مناسبی نداشت علی رغم دفاع بنده از تایید شدنش دوستان با تاییدش موافقت نمی کردند. بنده این عکس را تایید کردم. عکس به سه تایید هم رسید منتها قرار بود با حضور تمام داوران بار دیگر درباره اش صحبت شود که بنده متوجه نشدم و به اشتباه زود تر از قرار تایید را نهایی کردم. الان هم پشیمان نیستم. اطمینان دارم در جلسه 5 نفره هم به نحوی دفاع میکردم که دو داور دیگر هم تایید عکس را قبول کنند. سابقه حذف عکس حتی پس از تایید و گرفتن تشکر ( به دلایل مختلف از جمله وجود امضا در عکس یا سایز نامناسب یا ارسال دو عکس توسط یک کاربر) وجود دارد و در صورت نیاز این عمل باز هم انجام خواهد گرفت. اینجا یک محیط دوستانه و متفاوت با فروم های دیگر است هیچ لزومی برای گاوبندی وجود ندارد. :::love2::: ظاهراً برخی از دوستان دیدشان به همه چیز گاوبینندانه است!
یک نکته غیر فنی اینکه بنده شخصاً داور بودنم را بیش از اینکه مدیون سابقه 10 ساله ام در عکاسی ، کیفیت عکس ها و توان نقد و مطالعات مبانی نظری و یا سابقه و میزان فعالیتم در سایت عکاسی بدانم، مدیون رعایت اخلاق در فروم میدانم.
میشه اینجا رقابت نکنیم؟
نه اینکه رقابت چیز بدی باشد، اما درگیری گالری رو به اینجا نیاریم.
اصولا جمع فعال فروم جمعی محدود است. برخلاف سیاستهای همهگیر سایت عکاسی باید بگم علتی که باعث میشه عکس هفته رو دوست داشته باشم محدود بودنش هست.
اگر قرار بود در جای بزرگی با شرکت کنندگان فراوان و جایزههای فیلان باشد. که نه داوران را میشناسی و نه شرکت کنندگان را؟ مثل تمام مسابقات دیگر شرکت نمیکردم.
بگذارید عکس بگیریم. عکس همدیگر را ببینیم. همین بس نیست؟
که دوستانی زحمت میکشند تا جو فروم از بحث یکسویهی ابزار بیرون بیاید؟
عکسها در برابر همه هست. داوری هم جلوی چشم همه انجام میشود.
چیزی برای پنهان کردن نیست.
جایزهای هم که در کار نیست.
مهم عکس گرفتن، عکس دیدن، در مورد عکاسی حرف زدن و فکر کردن است.
باقی همه بیحاصلیست و ...
سلام و احترام
اینجا صحبت از داور نیست صحبت از یک تیم داوری با سلیقه های متفاوت و استقلال فکری است بنابراین خرده گرفتن کمی بی انصافیست
از نظر بنده موضوع تاپیک اصولا رقابت و مسابقه نیست بلکه چالشی است در جهت اینکه عکسهای بهتری ثبت کنیم
دوستان اگر تیم داوری را قبول دارید آپلود کنید و اگر قبول ندارید تحریم کنید و عکس نفرستید:::blushing:::
از برتریهای این تاپیک به گالری
1- نیاز به تایید عکس
2- حضور 5 داور برای تایید عکس به جای یک طلایی در گالری
3- عدم نیاز به کامنت از طرف بیننده
4- نقد فنی بر روی عکسهای منتخب شده
5- فضای دوستانه تر
امیدوارم همه بیشتر به این موارد و مواردی که خود بهتر میدانیم توجه کنی
شاد باشین
پیشنهاد می کنم همزمان با روال تایید عکس ها، عکس های تایید نشده و عکس های خودِ داوران هم در تاپیکی موازی قرار بگیرند تا با تعداد تشکرها نظر کاربران دیگه هم مشخص بشه و به نوعی توسط اعضا هم داوری بشه.
من نمی دونم داوران چطور انتخاب شدند، اما پیشنهاد می کنم کسانی که مایل به داوری هستند با رای گیری در تاپیکی با عنوان «انتخاب داوران عکس هفته» مورد گزینش اعضا قرار بگیرند و 5 یا 7 نفری که بیشترین رای(تشکر) رو داشتند انتخاب شن. به این ترتیب هیچ حرف و حدیثی برای داوری باقی نمی مونه.
داوري و بحث داوری و اعتراض و ....
دوستان عزیز درباره تاپیک عکس هفته فقط می تونم بگم عالیه .
دلیلش هم سختگیری داوران و با اهمیت بودن عکسها برای کاربران و کسانی هست که دراین تاپیک فعالیت می کنن .
فرق گالری با این تاپیک دراین هست که درگالری افراد برای دل خودشون عکس ارسال می کنن ولي دراین تاپیک اعضا برای تايید شدن و داوری و پیدا کردن ایراد عکسهاشون عکس ارسال می کنن .
درگالری نیازی به کیفیت و تکنیک و کادربندی و .... نیست اصلا لازم نیست که عکسي که ارسال کردین تایید بشه کافیه با دوسه نفردوست بشيد و هرروز به هم امتیاز بدید. زیر عکس هم بزنید عکس خیلی خوبیه ولی از لحاظ تکنیکی اندک ایراداتی داره . و يا یه خورده از عکس تعریف کنید و اگه از کسی خوشتون نمی اید تا دلتون می خواد درمورد عکسش ايراد بگیریدوامتیاز منفی بدید.
البته روی سخنم با کاربران طلایی نیست چون نوع عکسهای ارسالی دریک نوع خاص فیلترنمی شن و هرکاربری هم می تونه فقط یک یا دونوع ژانری رو داوری کنه نه اینکه یک تنه همه عکسهارو برسی کنه خوب این کار معلومه که نتیجه نمی ده . (نمی خوام درمورد گالري بدگویی کنم ولی قبول کنید که گالری احتیاج به بازنگری داره )
خوب تفاوت گالری و تاپیک عکس هفته زیاده ،منظورمن اینکه از بحثهای جانبی پرهیز کنیم و بيشتربه مسایل فنی بپردازیم مثلا همين تاپیک نقد و بررسی عکس هفته خودش خیلی جالب و مفیده ، به شرطی که بی خودی اعتراض نکنیم . چیزی که دراکثر برنامه ها دیده می شه و بیشتر جنبه مخاطب گرایی داره مثل برنامه 90 و کارهایی که گزاشگرا برای جذب مشتری انجام میدن .
بحث بعضي از دوستان اینکه داوري باید با نوع دید ما باشه يعنی این سبک عکاسي درسته و چیزی که شما دوست دارید درست نیست .
سوال ساده ای دارم فکر کنيد می خواهید دریک آتلیه عکاسی کنید و از شخصي عکس گرفتيد .
اون شخص دوست داره صورتش رو طوری رتوش بزنید که صورتش صافه صاف بشه کلا عکسهایی که عموم پسندهستند.
و اون روز هم یکی ازدوستانتون که درضمینه عکاسی فعالیت می کنه و اندک شناختی هم از نوع عکاسی داره ، می خواد بیاد عکسی که گرفتید رو ببینه و اشکالات شما رو عنوان کنه .
حالا سوال اینکه شما اگه جاي این عکاس باشید چی کارمی کنید ؟
من متاسفانه تا بحال در اين بخش عكسي نفرستاده ام ولي اين پيشنهاد مث اين ميمونه كه براي انتخاب داوران جشنواره كن به جاي دعوت از اسكورسيزي و تارانتينو و امثالهم يك رفراندوم بگذارند و بعد مثلا ساركوزي و ژاك شيراك راي بيارن و بشن داور جشنواره كن.:eek: دقيقا همينقدر بي ربط!:think:;
عزیزان بدانند! ما هفت قرآن به میان خوشبختانه مشکل ِ ایرادگیری از نوع بنی اسرائیلی کم نداریم! ایده های اصلاحی هم تقریبا اگر قرار بود همگی اجرایی شوند کلا سر فروم کچل میشد و اصولا بخشی به اسم عکس هفته نمیماند
زبان ما مو درآورد و در صدد بستن یک کش برای جمع کردنشان هستیم! بروید عکس بگیرید! آنقدر خوب عکس بگیرید که مَن ِداوری که ازش بیزارید و اورا لایق داوری نمیدانید هم نتواند در مورد عکس شما بی مروّتی بکند!
خطم کلام رو گفتم! هدف این نیست که بگیم فلان کس بهتر است و در جمع داوران نیست ولی فلان کس یک عکس دوست است و در داوران!
شما آنقدر خوب عکس بگیرید که حد ندارد! بگیرید!به خدا هدف ما هم همین است! چند بار باید به لطافت یادآودری کرد؟ بشتابید دوستان! شما عکس بگیرید، بقیه اش به عهده ما!
فقط عکس بگیرید! عکس! ایراد هم در کنارش خواستید بگیرید، ولی طوری نشود که وسط ایرادهای متمادی تراشیدن، یکی مثل من 3صبح بیاید یاداوری کند که دوستان، عکس هم بگیرید بدک نیست ها!!
بعضی کاربران همینجوری خواسته و ناخواسته در تاپیک عکس هفته و تاپیک های دیگر خوانده و نخوانده به دوستانشان رای میدهند! و حتی اگر دکمه ی تنفر هم در سایت موجود بود به بعضی نفرات دیگر تنفر هم می زدند! چه برسد به اینکه داور انتخاب کنند، خب مشخص است اکثریت دوستان خود را مورد لطف قرار خواهند داد، در ضمن مگر اکثریت اعضا با افراد این انجمن آشنایی دارند که بتوانند داور انتخاب کنند؟
به نظر من هر چه در انتخاب عکس سخت گیری بشه بهتره و سطح عکس ها و تاپیک بالاتر میره
به من بود سخت گیری را بیشتر هم می کردم!!
دوست عزیز؛ اینجا انجمن عکاسی هستش و نه انجمن «همه جور آجیل» که از هر قشری توش فعالیت داشته باشن. گذشته از اینها من و شمایی که کاربر جدید هستیم هرگز این پتانسیل رو در خودمون نمی بینیم که کاندید بشیم و دوستان با تجربه تر اعلام آمادگی می کنند. کاربران داور رو با توجه به شناختی که به تخصص و اخلاق و رفتار شخص کاندیدا دارن انتخاب می کنن.
این صرفاً یک پیشنهاد بود برای مدیران.
با عرض سلام
در مورد تاپیک هفته فقط میتونم بگم عالی است
هرچند از نتیجه داوری و تایید عکس ها راضی نیستم
و در مورد اشتباه تایید شدن یا نشدن عکس هر دوستی شاکی هستم
ولی بهتر است سخت نگیریم
و با هم مهربان تر باشیم
با درود
هراتی
وحید جان
آیا از دیدن پرتره مبین عزیز در تاپیک پرتره محیطی(فارغ از اینکه پرتره بسیار قوی زیبا و بی نقصی بود ولی هیچ ربطی به بحث تاپیک نداشت زیرا که نه محیط کاری مشخص بود و نه کسب و کاری) و همچنین
عکس آقای عبدل پناه که نه فوکوس مناسب و مشخصی داشت و
مهمترین و اصلی ترین المان موجود در کادر یا همان پرتره که محو شده بود (عکس که که ایشان از آن به عنوان لطف داوری یاد کردند!) ,
هم شوکه شدید؟
عکس مبین عزیز نیز بسیار قوی بود ,حتی قویتر از عکس ارسالی بنده ولی چرا باید این موضوع اینقدر شوک آور باشد
در مورد عکس بنده بایستی خاطر نشان کنم:
همانطور که اطلاع دارید اصولا نوع عکاسی من چیز دیگریست ,حتی در مورد آن عکسها نیز هرگز ادعایی نداشته و ندارم.
این عکس قبلا توسط استاد روشن در فروم تایید و نقد شده ,البته مثبت
همچنین جنابان سیف الله صمدیان و جواد پورصمد(که حتما معرف حضور هستند) نسبت به این عکس نظر مثبتی داشتند ,حتی بسیار مثبت
با توجه به رای اعضاء نیز که رتبه سوم را کسب کرده بود
پس میتوان آن را یکی از عکسهای قوی در آن تاپیک به حساب آورد ,آیا اشتباه میکنم؟
با تشکر
روزبهاني جان اي كاش بحث پيام خصوصي رو عمومي نكرده بوديد. اگر كاربري براي ديگري پيام خصوصي ميفرستد دليلش همين عمومي نشدن است.
آقاي قديري راد فارغ از شيوه بيان ايشون، ماهيت طرح چنين مسائلي به نظر من بسيار حرفه اي و به دور از احساس ميباشد و من اون رو خود پسندي نميدونم ابدا.
عکس من عکسی بود که به منظق شما نباید انتخاب می شد و شد! ضعیف بودن عکس بنده و ارتباط آن با این جملات را روشن می کنید؟
عکس شما اصولا در این ژانر نبود تا بخواهد انتخاب شود. نه اینکه چون عکس بنده انتخاب شد عکس شما انتخاب نشده است. این دو توفیر دارند. برای اهدافی که در سر دارید به هر عملی متوسل نشوید لطفا!نقل قول:
یکی از قویترین و مناسب ترین(با عنوان) عکسهای ارسال شده برای موضوع شماره 8 با عنوان پرتره محیطی عکس دوم یا پست شماره 4 می باشد.
تعارف که نداریم اگر عکس متعلق به شخص دیگری می بود باز این حقیقت تغییر نمی یافت.
انتخابهای اعضاء که خوب کاملا مشخص است و بحثی در آن نیست
در حیرتم که چرا و چگونه داوران محترم متوجه آن نشدند
عکاسی ما شده داستان شتر مرغ ,گفتد بار ببر گفت مرغم گفتند بپر گفت شترم.
متاسفانه این رویه غلط در ما! بوجود آمده که عکس را تنها و تنها از از بعد هنری آن می بینیم و اصلا توجهی به مسایل فنی و تکنیکی عکس نداریم
در بحثهای مربوط به گالری هم این بحث ها وجود داشت و عده اندکی از دوستان و از جمله اینجانب همیشه به این نکته پافشاری و اصرار داشتیم که مسایل فنی و تکنیکی نیز در مورد یکی عکس مهم هستند و لازمه یک عکس خوب تنها کادربندی خوب ,سوژه مناسب و.. نیست ,عکسی که پیش و پا افتاده ترین مسایل فنی مانند فوکوس بودن(فوکوس مناسب) محو نبودن نورسنجی مناسب را نداشته باشد اصلا میشود آنرا عکس نامید؟
برخی از دوستان عکس را با نقاشی و گرافیک اشتباه گرفته اندو این نوع نگرش به عکاسی از طرف گروه داوری بسیار مایه تاسف است