مغازه جدیدی که در پایتخت باز شده این کیت را داشت به قیمت 50 هزار تومان
البته با لیبل Exir
Printable View
مغازه جدیدی که در پایتخت باز شده این کیت را داشت به قیمت 50 هزار تومان
البته با لیبل Exir
سلام آقا سپهر
ممكنه طبقه و اسمشو Pm بزني
ممنون حميد جان
تماس گرفتم گفت 40. البته اگه برم چونه ميزنم
يه مدل fomex هم گفت دارم 195 - dr ray
ضمنا من پستهاي قبلي شما رو خوندم .ديدم با اين تريگر exir كار كردي.من كه پول اين fomex رو ندارم اما
حالا كه تست كردي به نظرت مدل پيشنهادي سيامك زرگريان بهتره يا اين.
تو flickr مدل آقا سيامك تستش جواب داده بود
با سلام
اگر حضوری خرید کنید تا 35 هم به شما می دهند
مدل دکتر دری هم کاربرد خاص برای فلاش های استدیوی دارد که مناسب کار شما نیست
در این مدل امواج مادون قرمز از سوی فرستنده ارسال می شود و فتو سل ها را فعال می کند
مدل سیامک عزیز را هم که یک از دوستان دارد از نزدیک مشاهده و مقایسه کردم , هر دو در یک سطح هستند و مدل rt1 یک مزیت دارد و ان قابلیت نصب کابل سینک می باشد و باید دید تا چه حد به کار شما می آید
خودم امروز همان تریگر رو از ایران فلاش به قیمت 35 تومان خریداری کردم
در فضای باز امتحان شد تا فاصله 25 متری به خوبی کار میکرد و فاصله بیشتر یکی در میان عمل میکرد!!
اما در فضای داخل بدون هیچ مشکلی عمل میکرد
این تریگر با این قیمت به نظر من بسیار معقول میاد
خیر کابل سینک نداشت
اما اگر شما یک تریگر فلاش استدیو هم با مارک Exir داشته باشید میتوانید همزمان از 2 تریگر استفاده کنید
يك سوال برام پيش اومد. گشتم چيزي نديدم.
اگر 3 تا فلاش استوديو داشته باشيم براي sync كردنشون روش كار چيه؟
همشون فتوسل دارن؟
ميشه master اونها يه hot shoe مثل ex ii 430 يا sb 800 باشه؟
نقل قول:
Pre-Flash باعث عدم سینک شدن فلاش ها میشه
مگه فلاش های فوق حالت فلاش ساده بدون پری فلاش ندارند؟
اگر فلاش های استدیو فتو سل داشته باشه که اغلبشون داره میتونید با یک فلاش که پری فلاش نزنه تریگرشون کنید. من گاهی این کار رو میکنم.
per-flash و باعث عدم سینک میشه چون سنسور فلاش استدیویی با فلاش اول که برای نور سنجی زده میشه شلیک میکنند و با فلاش دوم دیگه شارژ ندارند که شلیک کنند من خودم بیشتر اوقات فلاش nissin Di466رو رو حالت منوال میزارم و قدرتشم رو حداقل و یک نگاتیو سوخته هم به فلاش چسبونو که بدون مشکل راحت جواب میده .
میتونید از فلاش های قدیمی هم استفاده کرد که در کل پری فلاش ندارند ولی یکم باتری ها ضعیف باشند تا شارژ بشه آدمو میکوشه.
سلام
رفتم قصر دوربين راديو فلاش رو بگيرم
فروشنده گفت اين هفته يه راديو فلاش برام مياد ttl رو ساپورت مي كنه.!!!! :think:;
گفتم چي هست؟ گفت اصل چين ( تيت نيست ) :biggrin:. تو رنج 100 تومان.
فعلا صبر كردم تا بياد يه تستي بزنم
راديو فلاش معمولي rf01 خريداري شد. فعلا ttl رو نداشت. من هم از همين manual ها يكي خريدم.
يكي نيست بگه مگه تو فلاش ttl هم داري؟ lol
چون مي خواستم 3 تا فلاش با هم تخليه بشه. مي خواستم 3 تا بخرم ديدم خرجم زياد مي شه. 2 تا چشمي
خريدم . 5000 تومان و 8000 تومان. گرونتره قديمي تر بود اما هاما اصل بود. وصل كردم به 3 تا فلاش قديمي.
تجربه خوبي بود.
فردا نمونه عكس اينجا مي زارم.
از دوستاني كه راهنمايي كردند ممنونم. حميد مرادي و سيامك و سپهر ......
اولين تجربه عكس از مادرم - يك چتر با فلاش تابيده شده به داخل در سمت راست.
يك فوم با روكش آلومينيوم در سمت چپ با 2 تا فلاش كم جون كه به آن تابيده شده. همه با هم تخليه شدن.
ممنون از دوستان
http://www9.picfront.org/token/y4KU/...07/1756474.jpg
بدون ويرايش - فقط resize شده
با سلام یکی از مشکلات رادیو فلاش های اگزیر لایت ارتفاع بلند انها ( هنگام قرار دادن در گیره و چتر به دلیل ارتفاع زیاد هد فلاش مرکزیت چتر را ازدست داده و نور متناسبی نمی توان به سوژه تاباند و نیز عدم تحمل وزن فلاش های سنگینی مانند 580 کنون می باشد
برای این کار اقدام به ساخت کابل سینک یا رابط بین فلاش و رادیو فلاش کردم
این روش برای فلاش هایی مناسب می باشد که چنین اتصالی را روی بدنه داشته باشند
بزودی یک کابل دست ساز TTL و نیز ساخت کابل رابط برای فلاش هایی که رابط زیر را ندارند هم قرار می دهم
http://i.imagehost.org/0813/IMG_0065.jpg
http://f.imagehost.org/0013/IMG_0059.jpg
http://i.imagehost.org/0237/IMG_0050.jpg
بابت کفیت پایین عکس ها عذر خواهی می کنم خروجی مستقیم JPEG دوربین می باشد
سلام جناب مرادی.
از اونجاییکه متوجه شدم شما از فلش EX II 430 استفاده می کنید می خواستم بدونم برای اینکه بخوام از این فلش بصورت Off Camera استفاده کنم چطوری می تونم این کارو بکنم. آخه جای اتصال کابل نداره و نمی دونم چجوری باید این فلش را تریگ کنم. اگه در این زمینه تجربه ای دارید ممنون می شم کمکم کنید.
سلام. من امروز یک فلاش 430ex II خریدم. چطوری میتونم اونو جدا از دوربین استفاده کنم؟ کابل یا رادیو تریگر؟ کدوم بهتره؟ برای عکسبرداری پرتره. با تشکر
سلام برای فلاش Nissin Di466 تریگر مناسب چیه؟ ظاهرا این مدل های فعلی رو دوستان امتحان کردن جواب نمیده؟
استفاده از nokia n900 بجاي remote trigger
http://doitdifferent.wordpress.com/2...-remote-flash/
:::happy:::
جناب خدامي من تريگر مدل پست 209 رو خريدم. اگر خواستيد امتحان كنيد در خدمتم. اسم نداره. روش زده pt
اما فلاش nissin تا حالا تست نكردم .
مزيت اين pt نسبت به exir اينه كه كابل سينك هم بهش مي خوره و من استفاده مي كنم.
مزيت exir نسبت به اين pt هم اينه كه مي تونيد چند تا گيرنده رو با هم سينك كنيد(4 تا) يعني بايد 4 تا ست كامل بخريد
چرا كه اينجا ايرانه و خدمات تعطيل
من بجاي اين چند تا خريدن از چشمي استفاده كردم( 5 هزار تومان)
يكي از دوستان forum هم فلاش تريگر آورده كه همزمان remote controller هم هست :)
اگر نمي شناسيد تو pm بدم
1 فرستنده Exir میتونه چندین دریاف کننده رو همزمان تریگر کنه
برای مکان هایی که فلاش ها رو نمیشه با چشمی تریگر کرد،وچشمی ها در دید یکدیگر نسیتند
اما برد کمی داره 40متر فضای باز و هر دیوار 10-20 متر برد رو کم میکنه
دوست مون آقای ذبيح مند درست میفرمایند
سلام
ببخشید ولی مگر یک فرستند و دو گیرنده ( همه تنظیم شده بر روی یک کانال) چیز عجیبی است ؟
در این صورت وقتی فرستنده پالس ارسال کنند همه گیرنده ها فلاش ها را روشن می کنند !
سلام اقای ذبیح مند
لطفا شماره اون دوستی که فرمودید pm کنید.
---------------------------------------------------------------------------
40متر فاصله کمی نیست..برای اولین بار وقتی با حمید مرادی داشتیم تستش میکردیم این فاصله برامون به نظر زیاد می اومد...من تا حالا عکاسی رو ندیدم که از چتر یا سافت باکسش بیش از 10الی 15امتر فاصله بگیره:::happy:::
سلام به همه دوستان
سال نو مبارک.
کسی از بچه ها فلاش تریگر هات شو دار برای دو یا سه فلاش رو سراغ داره که بشه تهیه کرد؟
من دو تا از یک مارک دارم ولی متاسفانه همزمان تریگر نمی شند.
سلام
من یک تستی با فلاش تریگرهام کردم تمام مفروضاتم رفت زیر سئوال:think:;
منتها قبلش برای اینکه ضایع نشم بفرمایید که با دوربین بنده که حداکثر سرعت سینک 1/500 است و با فلاشهای استودیویی، آیا با سرعت بیشتر هم امکان سینک هست یا خیر؟ با فرض اینکه فلاش تریگر ها محدودیت سرعت سینک نداشته باشند. یا با دوربینهایی که حداکثر سرعت 1/250 است آیا امکان سینک فلاش های استودیویی (در حالت عادی) بالاتر از این سرعت هست یا خیر؟ (همانطور که عرض کردم فرض کنید فلاش تریگر یا هر وسیله دیگری که استفاده می کنیم محدودیتی نداشته باشد)
سلام جناب حمزه ای
شما وقتی از یک فلاشHot shoe به همراه دوربین استفاده میکنید سیستم چون میداند فلاش روی آن نصب است مثلا اجازه نمیدهد سرعت از 1/500 بیشتر شود. مگر آنکه High Speed Sync یا FP را روی فلاش فعال کرده باشید.
در صورتی که وقتی از تریگر استفاده می کنید دوربین نمی فهمد فلاش به آن وصل است ( فقط یک پایه از 4-5 پایه کفشک به تریگر وصل است ) در این صورت شما امکان استفاده از سرعت های بالا تر را خواهید داشت که نتیجه همان نرسیدن نور فلاش به برخی از نواحی سنسور خواهد بود
جواب منفی است.
سینک شدن یا نشدن (با فرض عدم محدودیت رادیو فلاش مثلاً وقتی از یک کابل خوب استفاده می کنیم) ارتباطی با مشخصات فلاش ندارد. بلکه وابسته به ویژگی شاتر دوربین و نحوه عملکردش است که تا چه سرعتی می تواند تمام سطح سنسور یا فیلم را یکباره در مقابل نور لحظه ای فلاش قرار دهد.
مگر اینکه فلاش استدیویی خاصی داشته باشیم که قابلیت High Speed Sync را با اون دوربین خاص داشته باشد. ( فلاش و دوربین همدیگرو بشناسند و این قابلیت برای هردو تعریف شده باشد و رابط بینشان هم امکان منتقل کردن اطلاعات لازم رو داشته باشه)
خط رو خط شدیم با نوید
پنتاکس می فهمد! اگر یک جوری میشد گولش زد خوب بود.نقل قول:
در صورتی که وقتی از تریگر استفاده می کنید دوربین نمی فهمد فلاش به آن وصل است
نقل قول:
کسی از بچه ها فلاش تریگر هات شو دار برای دو یا سه فلاش رو سراغ داره که بشه تهیه کرد؟
من دو تا از یک مارک دارم ولی متاسفانه همزمان تریگر نمی شند.
مارکش چیه؟ کانال ها را یک بار دیگر و در حالت های مختلف تست کنید نباید مشکلی باشد.
درسته نوید جان. منتها من عرض کردم فلاش استودیویی. فلاش هم Mettle هست.نقل قول:
شما وقتی از یک فلاشHot shoe به همراه دوربین استفاده میکنید سیستم چون میداند فلاش روی آن نصب است مثلا اجازه نمیدهد سرعت از 1/500 بیشتر شود. مگر آنکه High Speed Sync یا FP را روی فلاش فعال کرده باشید.
پس با نادیده گرفتن نقش رابط بین فلاش استودیویی و دوربین حداکثر سرعت سینک همان حداکثر سرعت سینک دوربین است. که خوب باید هم همینطور باشه. اما من با دوربینم و فلاش 160 Mettle که همان JTL است تا 1/800 ثانیه سینک کردم!
حالا جالبترش فلاش تریگر هست. حداکثر سرعت فلاش تریگرم 1/250 است اما با اون هم تا 1/800 ثانیه سینک شد:mlaugh:
حالا پیدا کنید پرتقال فروش را.
حالا دوربین و فلاش یک چیزی ساید دلیلی دارد اما تریگر کننده تان چه مدلی است؟؟؟نقل قول:
حالا جالبترش فلاش تریگر هست. حداکثر سرعت فلاش تریگرم 1/250 است اما با اون هم تا 1/800 ثانیه سینک شد
حالا پیدا کنید پرتقال فروش را.
احتمالاً D50 در اثر ممارست و ریاضتی که بهش داده اید به درجاتی از عرفان رسیده که می تونه با 800/1 ثانیه سینک کنه.
فکر کنم منطقی ترین جواب همین باشد.:biggrin:نقل قول:
احتمالاً D50 در اثر ممارست و ریاضتی که بهش داده اید به درجاتی از عرفان رسیده که می تونه با 800/1 ثانیه سینک کنه.
اتفاقا من می خواستم خواهش کنم دوستانی که دوربینی با حداکثر سرعت سینک 1/500 دارند ( که این روزها خیلی نایاب است) با فلاش تریگرشان (هرچی که هست) تست کنند ببیند می تونند تا 1/500 سینک کنند. چون من فکر می کنم اگر دوربین و شاتر می تونست با سرعت بیشتری سینک کنه فلاش تریگر سینک می کرد در واقع دوربین کم میاره نه فلاش تریگر. (لااقل این فلاش تریگر)
وقتی سرعت رو روی 1/1000 می گذارم کل تصویر سیاه میشه نه فقط قسمتی از اون
فلاش تریگرم RF-602 هست.
آقا پيام
من با lx3 كه يه كامپكته و محدوديت سينك ندارم هم دچار همين وضعيت شده بودم و الان كه پست شما رو ديدم ياد داستان خودم افتادم.:::happy:::
البته فلاش مورد استفادم sb-26 نيكونه.
تريگرم مارك exir light كه خيلي از بچه هاي فروم دارند.سرعت سينكشو زده 250/1 ثانيه.
اما من تونستم تا 640/1 ثانيه سينك كنم و عكاسي كنم و يادمه كه حدود 800/1 افت نور رو احساس ميكردم...
سلام
منم پارسال پريسال يك عكس گرفته بودم كه با سرعت 1/4000 سينك شده اون موقع نميدونستم اصلا سرعت سينك چيه . حالا نميدونم چه طوري سينك شده؟
http://www.akkasee.com/files//galler...DSC_8454_1.JPG
البته در اين عكس دوربين با كابل دست ساز به يك فلاش ارزون قيمت وصل شده
البته در دوربین های کامپک و ... که شاتر مکانیکی ندارند سرعت سینک بالا یک موضوع طبیعی است اما در دوربین D50 داستان متفاوت است و داستان اش بیشتر به همان درجات سلوک و .. مربوط است lol ( کمال همنشینی در کنار پیام عزیز و نازنین چوب را هم به تعالی می رساند چه برسد به نیکونی دی 50 ! )
اکثر تریگر های جدید موجود در بازار حتی تا 1/200 هم هماهنگ نیستند ( متاسفانه ) تریگر های حرفه ای هم که گران قیمت هستند.
برخی از تریگر ها هم که اصولا با فول فریم ها سازگار نیستند.
مبحث بعدی میزان نور محیط است.اگر نور خیلی زیاد باشد و دیافراگم هم بسیار باز فکر کنم نتایجی اینچنین حاصل خواهد شد.( باید مقداری تست کنم ! )
الان می خواستم بگم یه شیرین کاری دیگه کردم که شما پارسال پیارسال این کار و کردید:biggrin:نقل قول:
منم پارسال پريسال يك عكس گرفته بودم كه با سرعت 1/4000 سينك شده اون موقع نميدونستم اصلا سرعت سينك چيه . حالا نميدونم چه طوري سينك شده؟
فرستنده فلاش تریگر من ورودی PC هم داره یعنی بدون گیرنده میشه با سیم فلاشها رو تریگر کرد. با این روش تا حداکثر سرعت دوربین یعنی 1/4000 سینک کرد. پس یعنی طبق صحبت شما با این مبدلهای ساده که ورودی سینک دارند هم باید بشه تا حداکثر سرعت شاتر دوربین سینک کرد.
امیر و اسد عزیز که D70 دارید با این آداپتورها و فلاش تریگر هاتون یه تستی بکنید.
من با تریگر اکسیر لایت بالای 125 مشکل دارم! نوار باریکی رو سیاه میکنه که اگر نور روز باشه مشکلی نیست یعنی سینک دوربینم که 180 است و خودش کم است را هم از دست می دهم. اما با تریگر mdm که برای فلاش استدیو دارم تا 180 مشکلی نیست.نقل قول:
اکثر تریگر های جدید موجود در بازار حتی تا 1/200 هم هماهنگ نیستند ( متاسفانه ) تریگر های حرفه ای هم که گران قیمت هستند.
از pc بدنه هم استفاده می کنم بازم می فهمه فلاشی تو کاره و 180 بالاتر اصلاً نمیره. حالا امروز باید فرستنده رو به دوربین pc به pc وصل کنم ... اما بازم چون به دوربین وصل میشه بعید می دونم فرق کنه.
اصولاً خود موجود فانی باید ظرفیت نظر حق را داشته باشد مثلاً این D70 و D50 گویا دارند فکر کنم پیر مرد صاحبدلی چون D2H الان به سینک 8000/1 هم رسیده باشد . . . صد البته استاد هم شرط است.
همان مدل باب اکسر لایت را من به راحتی تا 1/250 سینک می کنم و تا بحال مشکل نداشتم
ولی مشکل اکثر رادیو فلاش های چینی در فضای باز و در دماهای پایین می باشد و دچار اختلال می شود
بهترین راه خرید یک جفت پاکت ویزارد Plus II هست که قیمت ان حدودا 150 می شود
مدل Mini TTL هم مشکل باطری دارد که باطری ان به سختی یافت می شود ( یا بطور کل در ایران اصلا یافت نمی شود - باطری مخصوص دستگاههای فلز یاب به انها می خورد )
سلام
D50 و D70 تنها با فلاشهای TTL محدودیت سرعت سینک 1/500 دارند، آن هم بر میگردد به زمان لازم برای اندازهگیری اکسپوژر مناسب برای فلاش.
با فلاشهای استودیویی محدودیتی در مورد سرعت سینک وجود ندارد(در مورد دوربینهای فوق البته).
اما پیام عزیز حتماً از فلاش تریگر خوبی استفاده میکنند چرا که فلاش تریگرهای معمولی همان سرعت مورد ادعای خودشان را هم ساپورت نمیکنند.
سلامنقل قول:
D50 و D70 تنها با فلاشهای TTL محدودیت سرعت سینک 1/500 دارند، آن هم بر میگردد به زمان لازم برای اندازهگیری اکسپوژر مناسب برای فلاش.
با فلاشهای استودیویی محدودیتی در مورد سرعت سینک وجود ندارد(در مورد دوربینهای فوق البته).
بله دلیل آن وجود hybrid electronic / mechanical shutter در این دوربینهاست. ولی حالا که دوستان اینقدر به من لطف دارند نفخات عرفانی من و D50 رو هم به اون اضافه کنید. :biggrin:
مشکل اصلی غیر از کیفیت ساخت، فرکانس پایین این تریگرهاست. درمورد باتری مگه چه نوع باتری لازم دارند؟ اگر منظورتون باتریهای لیتیومی CR2 باشه که به فور هست.نقل قول:
ولی مشکل اکثر رادیو فلاش های چینی در فضای باز و در دماهای پایین می باشد و دچار اختلال می شود
بهترین راه خرید یک جفت پاکت ویزارد Plus II هست که قیمت ان حدودا 150 می شود
مدل Mini TTL هم مشکل باطری دارد که باطری ان به سختی یافت می شود ( یا بطور کل در ایران اصلا یافت نمی شود - باطری مخصوص دستگاههای فلز یاب به انها می خورد )
از این باطری های سکه ای می خوره که گویا در داخل یافت نمیشه CR2450
http://www.supplierlist.com/photo_im...ll_Battery.jpg
با سلام
پیام جان شرمنده دیر جواب می دهم.دیشب رفتم استودیو عکس ها رو گرفتم ولی از آنجایی که دیر وقت بود نشد عکس ها را آپلود کنم.
عکس پایین با D70s با تریگر فلاش و سیم سینکرون گرفته شده است.این تریگر فلاش را چند روز پیش برایم فرستادن .تفاوت این تریگر با قبلی هااین است که روی D70sبیشتر از 1/250سینک نمی کند ولی برای دی 90و دی 300 با قبلی ها فرق ندارد.
قبلی ها با D70sتا 500راحت سینک می کردند.ولی متاسفانهیادم نمی اد آنها بالاتر سینک می کردند یانه.دوتا تریگر قبلی جنس S&Sبود.
http://a-maddah.persiangig.com/image/D70s.jpg
همانطور که می بینید تریگر های چینی روی D70sبا افزودن سرعت, کل عکس تیره تر می شود اما در روی دی90 و دی 300 از پایین کادر تیره و کم کم بطرف بالای کادر روشن باقی می ماند.البته در این دو عکس D300چون با کادر عمودی عکس گرفته شده است سمت چپ کادر تیره است.
http://a-maddah.persiangig.com/image/D300.jpg
پایدار باشید
یا حق
سلام
قیمت پاکت ویزارد بیشتر از قیمتی هست که حمید گفته!(آن قیمت مربوط به خرید یکی از دوستان در گذشته و در خارج از کشور می باشد.)
فکر میکنم قیمت هر کدام از آنها حدود 230 هزار تومان باشد و شما باید حداقل یک جفت از آنها را خرید بفرمایید.
رادیو ترگرهای خوب هم هست که احتمالاً کار را راه می اندازه قیمتش ارزان نیست اما نصف پاکت ویزارد است.
سلام
اون قضیه ولتاژ بالای بعضی فلاشهای قدیمی در مورد فلاش تریگر ها هم صدق می کنه دیگه ؟ درسته؟ یعنی ممکنه باعث سوختن تریگر بشه؟ اگر به وسیله کابل به فلاش وصل بشه هم همین خطر وجود داره؟
بله صدق می کنه . اگر از تریگر های گرانقیمت استفاده می کنید احتیاط کنید. اما من یک مدت بایک فلاش متز 40 230 ولتی با ترگیر اکسیر لایت کار کردم نسوخت البته من گفتم فوقش می سوزه و 35000 تومان ضرر می کنم بهتر از صدمه خوردن دوربینمه.نقل قول:
اون قضیه ولتاژ بالای بعضی فلاشهای قدیمی در مورد فلاش تریگر ها هم صدق می کنه دیگه ؟ درسته؟ یعنی ممکنه باعث سوختن تریگر بشه؟ اگر به وسیله کابل به فلاش وصل بشه هم همین خطر وجود داره؟
با سیم این خطر کمتر است. البته در مورد دوربین فرقی نمی کند مگر اینکه ورودی ایمن شده باشه.در مورد دوربین خودم می دونم که ورودیش ایمنه اما وقتی با کابل به فلاش استدیو وصل می کنم برگشت ولتاژ رو تو دوربین حس می کنم حالا نمیدونم ایراد از کابل یا فلاشه یا امری عادیه.
سلام،
خب، من دیدم که اینجا دربارهی Skyport خیلی کم صحبت شده و چون من نزدیک به شش ماه هست از این دستگاه استفاده میکنم گفتم تجربیاتم رو بنویسم:
قبل از هرچیز اینکه من مدتها با چهارتا PocketWizrd Multimax کار میکردم تا اینکه برای یک پروژه(*) احتیاج به عکاسی با فلش و خارج از استودیو داشتم، در نتیجه فرصت رو غنیمت شمرده دو شاخه فلش D-Lite Elinchrom رو با یک کیت A از سری Ranger Quadra عوض کردم (و البته بینهایت و بهصورت غیرقابل وصفی از این کار خوشحالم) و از اونجایی که ژنراتور این فلاشها بهصورت توکار مجهز به گیرندهی Skyport هست و همراه کیت یک فرستندهی ELS هم میدهند، گفتم این سیستم رو تست کنم، برای همین و با توجه بهاینکه میخواستم از روی نورسنج هم تریگر فلش رو داشتهباشم و در ضمن دو تا هم 580EX II داشتم، برای اینکه اونها رو هم بتونم بهاین سیستم متصل کنم یک کیت تریگر که شامل یک فرستنده و یک گیرندهی ELSهست هم خریدم. این تا اینجا.
نکات قابل ذکر اینکه؛
اندازه:
من خیلی بهاین سیستم علاقه دارم در حدی که MultiMaxها رو فروختم و الآن فقط از همین سیستم Skyport استفاده میکنم. دلیل علاقهام هم دو تاست، یکی سادگی و سهولت استفاده از این سیستم و دیگری اندازهی بسیار مناسب فرستنده و گیرنده.
باطری:
گیرنده، با باطری داخلی کار میکند که با آداپتوری که به همراه کیت میآید شارژ میشود. من یک بار گیرندههایم را شارژ کردهام و الآن حدود ۶ ماه بعد و حداقل ۱۵۰۰ شات روی یکی از آنها نیازی به شارژ دوباره نبوده است. فرستنده یک باطری ساعتی CR2430 دارد که آنها هم هیچکدام بهشارژ نیازی پیدا نکردهاند.
کارکرد:
هیچ دکمهی اضافی یا نمایشگری روی این سیستم وجود ندارد. هم گیرنده و هم فرستنده، هر کدام یک دیپ سوییچ ۳ تایی دارند که میشود یکی از ۸ فرکانس کاری دستگاهرا روی آنها تنظیم کرد. هر دو یک دکمهی انتخاب گروههم دارند. در گیرندهها میشود هر گیرندهرا عضو یک گروه کرد تا هنگام تریگر کردن فقط آن گروه (که روی فرستندههم تنظیم شدهاست) تریگر شود یا اینکه در فرستنده میشود "All" را انتخاب کرد تا همهی گروههای آن کانال تریگر شوند.
اتصالات:
فرستنده با یک پورت ۲.۵ میلیمتری TRS (مثل فیش صدای مونو، اما نازکتر از آن) یا سوارشدن روی Hotshoe دوربین یا نورسنج تریگر میشود، کابل تبدیل کانکتور ۲.۵ میلیمتری به PC هم در بستهبندی موجود است و بهاین ترتیب میتوان فرستنده را به هر دستگاهی (دوربین، لنز، شاتر یا نورسنج) که اتصال PC دارد متصل کرد. گیرنده، یک پورت ۳.۵ میلیمتری TRS (برای اتصال همان فیش مونوی استاندارد) دارد. در نتیجه برای اتصال آن به هدهای استودیویی هیچ مشکلی ندارید، اما برای اتصالش به فلاشهایی که Hotshoe یا کانکتور PC دارند به ترتیب بهیک مبدل Hotshoe به جک 3,5 میلیمتری و یا یک کابل PC به جک 3.5 میلیمتری نیاز دارید که هیچکدام همراه مجموعه عرضه نمیشوند، کیت، همانطور که گفتم با شارژر (برای گیرنده)، باطری فرستنده، یک دربِ یدکی باطری فرستنده!، سیم ۳.۵ به ۳.۵ و سیم PC به ۲.۵ و یکی دو سیم دیگر کهالآن یادم نیست (اما به هیچ کاری هم نمیآیند!) و یک کیف حمل برای مجموعهی تریگر ارایه میشود. راهنماها هم که هستند.
سازگاری:
مجموعه بدون هیچ مشکل یا گیر خاصی با سیستم Ranger Quadra کار میکند. من تابهحال یک Missed Shot یا برعکس تریگر ناخواسته نداشتهام، جالب تر اینکه از روی فرستنده و با استفاده از دکمههای + و - میتوان توان فلش را زیاد و کم کرد :) از طرف دیگر، با نگهداشتن دکمهی + میتوان نور مدلینگ Quadraها را روشن و خاموش کرد. این سیستم ، به خصوص هنگام نورسنجی، ینهایت موثر است و سرعت کار را بالا میبرد.
در مورد سازگاری با 580EX II، وقتی گیرنده با کابل یا از طریق Hotshoe به فلش متصل است فلش هیچ مشکلی ندارد، اما اگر خود ۵۸۰ را به عنوان Master بهکار میبرید، وقتی با کابل PC متصل هستید، فلاشِ Slave شما تریگر نمیکند (بهظاهر این محدودیتی است که کنون وضع کردهاست و امکان تریگر کردن Slave از طریق تریگر کردن پورت PC روی Master نیست.) و وقتی هم که با Hotshoe Adapter تریگر کنید، احتمالش هست که Slave فعال نشود. من چند بار این مورد را تست کردم، اما بیشتر تحقیق نکردم (در اینترنت دیدم چندجا راهحلهایی پیشنهاد دادهاند، اما من نه از حالت Master Slave استفاده میکنم نه از TTL)، من خودم الآن برای هر ۵۸۰ یک گیرنده دارم که از طریق تبدیل Hotshoe به فلش متصل هستند و هیچ مشکلی هم با این Setup ندارم.
برد: برد تبلیغ شدهبرای این دستگاه ۵۰ متر در فضای بسته و ۱۵۰ متر در فضای باز است، من هیچکدام از اینها را آزمایش نکردهام، اما خودم در استودیو و بیرون استودیو هیچوقت با این سیستممشکلی نداشتهام.
جمع بندی:
من سادگی، اندازه، قابلیت اعتماد و قیمت مناسب این دستگاهها را به دیگر سیستمها ترجیح میدهم، از آنجایی که از تریگر فقط بهعنوان تریگر استفاده میکنم و از فنآوریهایی مثل TTL یا موارد مشابه هم بهرهمند نیستم، بهنظرم این بهترین سیستمِ موجود است. تنها ارتقایی که اگر من بودم برای این مجموعه در نظر میگرفتم، افزودن یک کابل PC به 3.5mm درون مجموعهی کیت بود :)
شاد باشید،
کاوه
*-عکاسی شغل من نیست و هر از چندگاهی بهصورت موردی برای کاتالوگ یا بروشور از یک محصول یا محصولاتی عکاسی میکنم.
پ.ن.: لازم است تا یک تاپیک مجزا برای Ranger Quadra باز کنیم، بهتجربهی شخصی من که از انواع مختلف فلش؛ از Bowens و Broncolor و Elinchromگرفته تا انواع فلشهای چینی و تایوانی و ایرانی استفادهکردهام، بهنظرم این سیستم، بهترین سیستمفلش موجود، به خصوص برای عکاسی دیجیتال، چه داخل استودیو و چه بیرون استودیو است. اندازهی هد ۴۰۰ به حد غیرقابل باوری (باید گفت در حد توهینآمیزی!) کوچک است، کیفیت لامپ مدلینگ بیشاز حد تصور است و کل مجموعه با ۲ هد ۴۰۰ و باطری و همهچیز زیر ۵ کیلو وزن دارد. در مورد کیفیت نور، یکسان بودن نور بین هر شات، سرعت ریشارژ فوقالعاده بالا و Modifierهای Elinchrom هم (که همهی آنها با یک آداپتور روی این سیستم سوار میشوند) لازم نیست توضیحی بدهم :)