بحث جالبی رو در یکی از فروم ها دیدم...
شما چی فکر میکنید ؟کد:http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=162393
Printable View
بحث جالبی رو در یکی از فروم ها دیدم...
شما چی فکر میکنید ؟کد:http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=162393
من بعد از مدتها کچل کردن اعضای این فروم بالاخره لنز مورد نظرم رو خریدم :::big grin::: و خیلی هم راضی هستم . خوبه از آرش که اولین پیشنهاد دهنده و راهنمای من در خرید این لنز بودن همین جا تشکر کنم و صد البته از باقی دوستان .
و اما .. حالا یه مشکل پیدا کردم و اونم خرید فیلتر هست . لنز 18-55 که اصلن قابل فیلتر نبود و ارزش هم نداشت آدم براش فیلتر بذاره ولی وقتی نیم میلیون پول لنز میدی , قضیه فرق میکنه . من تمام این بخش فیلترها رو خوندم ولی هنوز چند سوال برام باقی مونده :
1- خرید فیلتر یو وی آیا ضرورت داره یا نه ؟
2- فیلتر یو وی روی عکس اثر خوب داره یا بد ؟
علت اینکه این دو سوال رو میپرسم برای اینه که جواب ها 50 - 50 بودن . موافقین و مخالفین . بعضی در این قسمت گفتن فیلتر خوبه و بعضی گفتن ضرورت نداره ! علت تاثیر گذاریش روی عکس رو هم میپرسم برای اینه که بعضی میگن در دورنماهای طبیعت رنگ آسمان و ابر و افق رو خوشرنگ تر میکنه و شارپ تر و بعضی میگن اثر خوبی نمیذاره و عده ای هم میگن اصلن هیچ اثری نداره و شیشه ای بیش نیست !
حالا به نظر شما بودن یا نبودن :::big grin::: ؟ مساله کدام است ؟؟؟ ارزش داره 27 تومن بدم و فیلتر بخرم یا اینکه نمیخواد ؟ البته این رو هم اضافه کنم که هود هم دارم ! ممنون میشم راهنماییم کنین .
مگه 135-18 نخریده بودین ؟
چند تا می خواین 330 براتون بخرم :)
قضیه ی فیلتر هم سلیقست. جای دیگه هم گفتم من ترجیح می دم فیلتر استفاده كنم كه دم به دقیقه مجبور نشم لنز رو پاك كنم. تمیز كردن فیلتر آسونتره و اگه خطی خشی چیزی بیفته هم با 20-30 تومن قابل برگشته ولی اونجوری نیم ملیونتون پریده :cool:
بنده تا حدودی با فیلتر موافق نیستم...
اصلا چرا باید یك المان اضافی و احتمالا بی كیفیت رو جلوی لنز ببیندیم؟
اما!
همین فیلتر در بسیاری از موارد كار سازه...
چند وقت پیش لنز 1 میلیونی دوست عزیزی ( امیر سوكی ) از دستش افتاد...
روی هوا و زمین با پا:::big grin::: نگه اش داشته بود.
اما به جلوی لنز ضربه وارد شده بود و فیلتر یو وی شكسته شده بود...
اما به لنز و المان ابتداعی اسیبی نرسیده بود.
در مورد خرید فیلتر نظرم كاملا واضح است.
اگر فیلتر می خرید از یك برند خوب و با كیفیت بخرید كه برای ایچنین فیلتری حدود 40 تا 50 هزار تومان باید بپردازید.
اما اگر فیلتر بی كیفیت می خرید بهتر است اصلا نخرید.
همان طور كه فرهاد جان فرمودند تمیز كردن فیلتر اسان تر و كم دردسر تر از لنز است.
اما كلا تا جایی كه می شود از فیلتر استفاده نكنید...
من از فیلتر یووی سیگما استفاده میکنم. به دلیل اینکه اینطوری اعصابم راحتتره. متوجه افت کیفیتی هم نشدهام. اگر هم افت کیفیت داشته باشیم در صورتیکه قابل قبول باشد باز هم از فیلتر استفاده خواهم کرد.
دو سه مورد که فیلتر و هود ناجی لنزم بودهاند را هم تجربه کردهام.
فيلتر يو وي روي رنگ ها هم اثر ميگذاره؟ :::confused2:::
يه سوال ديگه...
اون فيلتري كه رنگ آسمون رو به آبي كبود ميكشونه چه فيلتريه؟
پولاريزه!؟
[IMG]http://i29.*******.com/20pu0ph.jpg[/IMG]
دوستان برای لنز 18-55 اساسا فیلتر نیاز هست . با توجه به این که قیمت لنز پایین هست می گم
اساتید با تجربه آیا برای عکاسی Landscape و در فضای باز آفتاب یا نیمه ابری با لنز 15-85 کانن فیلتری ( پلاریزه ؟ یا ) پیشنهاد میکنید ؟
برای لنز 60م.م ماکرو نیکور فیلتر یو وی لازمه؟
جلوترین عدسی اون 2-3 بند انگشت داخل لنز هست و احتمال ضربه وکثیف شدنش خیلی کمه؟!
براش یو وی بگیرم یا لزومی نداره؟
بستگی به نظر خودتون داره.
من کلن روی هیچکدام از لنزهام یووی نبستم.
سلام بستگی به نیاز شما دارد اصولا خرید فیلتر (همه چیز !) باید با شناخت نیاز همراه باشد . اگر در اینده قصد خرید لنزی با دهنه بزرگتر را ندارید همان 72 مم را تهیه کنید . برای Landscape فیلتر های nd و gnd هم استفاده بسیار دارند که با شناخت نیاز خود میتوانید اقدام به خرید نمائید.
سلام خدمت همه برو بچه هاى عكاس، من يه لنز ٢٤-١٠٥ كانن دارم، به نظرتون چه فيلترى بايد بگيرم؟ اصلا لازم هست يا نه؟؟؟؟
سلام
با توجه به ژانری که عکاسی میکنید ممکنه احتیاج به فیلتر داشته باشید یا نداشته باشید
مثلا فرض کنید در عکاسی طبیعت (تقریبا) همه جا باید از فیلتر استفاده کنید
اما در عکاسیی مثل ورزشی استفاده نمیشود
البته ناگفته نمونه اکثرا برای جلوگیری از خط و خش افتادن روی عدسی جلویی لنز از فیلتر UV برروی لنز استفاده میکنند.
شاد باشید....
سلام
با توجه به اینکه باعث کاهش میزان نور ورودی می شه یا به عبارت دیگه مثل این هست که شما دیافراگم رو بیشتر بسته باشید باعث می شه مجبور بشید سرعت شاتر رو پایین بیارید! و در نتیجه امکان فلو شدن تصویر رو با توجه به امکان لرزیدن دست افزایش می ده در ضمن یک فیلتر ND لزوما UV بالایی نیست و حتی ممکنه اصلا UV نباشه!
سلام
همانند چالش های : دوربین فیلمی بهتره یا دیجیتال ؟ کانن بهتره یا نیکون ؟ و ..... ، استفاده و یا عدم استفاده از فیلتر بر روی لنز ها نیز همیشه مورد مباحثه قرار گرفته است! :think:;
برخی اعتقاد دارند هرگز نباید از فیلترهای محافظتی بر روی لنزها استفاده نمود ، چون بر این باور هستند که استفاده از یک قطعه شیشه ای دیگر در مقابل لنز باعث کاهش رزولوشن و مشکلات اپتیکی مانند ایجاد فلر و سایه در تصویر (ghosting / flare) می شود. در حالی که برخی دیگر بر این باورند که فیلترها به آسانی از المان جلویی لنز در مقابل آسیب های احتمالی محافظت می کنند و امکان تمیز کردن آنها راحت تر از شیشه خود لنز است.
منصورف برای کشف حقیقت ماجرا آزمایش هایی را انجام داده است که از آن بهره مند می شویم :
رفتار لنز با / بدون فیلتر با کیفیت :
با نگاه به نمودار بالا تقریبا رفتار یکسانی (در شرایط برابر) را شاهد هستیم . نتیجه این که استفاده از فیلتر مرغوب تاثیر منفی ای در کیفیت خروجی نخواهد داشت.
حال به سراغ سناریو دوم می رویم ، یعنی بستن فیلتر نامرغوب :
نتیجه جالب است ، استفاده از فیلتر ارزان تاثیر نامطلوبی (افت کیفیت در حدود 10 درصد) در خروجی تصویر ایجاد می کند. قطعا اگر با این فیلتر مستفیم در برابر خورشید عکاسی کنید ، عوارض ghosting و flare دامن شما را خواهد گرفت. :::angry:::
مطالعه این آزمایش ها به ما می گوید اگر از یک فیلتر مرغوب بر روی لنز خود استفاده کنید و آن را تمیز نگه دارید ، نباید نگران افت کیفیت بود. اگر از فیلترهایی با پوشش چند لایه استفاده شود اثری از عوارض ghosting و flare هم نخواهد بود.
و اینکه اگه پول کافی برای تهیه فیلترهای با کیفیت که گاهی قیمتی برابر لنزهای پرایم دارند را ندارید و می خواهید با حداقل بودجه از المان جلویی لنز خود محافظت کنید ، پس افت کیفیت تصویر نوش جان شما باد ! lol
من خودم با بررسی هایی که انجام دادم به این نتیجه رسیدم که بستن فیلتر خوبه اما به شرطی.
شرطش اینه که واقعا از فیلتر عالی که هم مانع رسیدن اشعه فرا بنفش به سنسور میشه و هم هیچ افت کیفیت تصویر رو نداره استفاده بشه و هم از المان جلویی لنز محافظت می کنه.
این حرف عکاسها که یک المان اپتیکی اضافه نباید جلوی لنز باشه رو من قبول نمی کنم چرا که اگه اون المان کوچکترین تاثیر منفی رو کیفیت تصویر نداشته باشه و وظیفه خودش رو هم که همون محافظت از لنز و سنسور هستش رو به خوبی انجام بده آیا کسی هست که باز هم با بستن فیلتر مخالف باشه؟
بهترين فيلتر های جهان هم تأثير منفی خودشون رو دارن ميتونيد به تست فيلتر ها مراجعه کنيد
حالا اينکه اين افت کيفيت چقدر برای شما مهم باشه مربوط به خودتون ميشه
من معمولاً از هود استفاده ميکنم مگر اينکه باد بياد
در تایید فرمایش شما این بررسی ساده را خدمت دوستان ارایه می کنم:
در سری عکسهای زیر عکس اول بدون فیلتر uv، عکس دوم با استفاده از 5 فیلتر مدل بالا(از برندهای ... ,B&W, Heliopan) و سومی با بستن 5 فیلتر ارزان قیمت و مدل پایین تر تهیه شده است.
فایل پیوست 51475
این هم نگاهی به درون فیلترها
5فیلتر با کیفیت خوب:
فایل پیوست 51476
5فیلتر ارزان:
فایل پیوست 51477
LensRentals.com - Good Times with Bad Filters
بر فرض اگه بهترین فیلترهای جهان هم تاثیر منفی خودشون رو داشته باشند که بعید میدونم آیا ارزش این رو نداره که از لنز و سنسورتون محافظت کنه؟ خیلی از تستهایی که در فرومهای عکاسی روش بحث می شه به سایتهایی نظیر dxomark و ... که با نمودار و ارقام و اعداد نتایج رو ذکر می کنند ارجاع دادخ میشن. به نظر من همه چیز نمودار و ارقام نیست و بحث کیفیت کمی محصول رو هم باید در نظر بگیریم. بهترین راه حل تست یک فیلتر اینه که خودتون یک عکس با فیلتر و یک عکس بدون فیلتر بگیرید و مقایسه کنید. چون اولین نفری که از عکس شما خوشش خواهد آمد و تاییدش خواهد کرد خود شما هستید. در فرمایش جناب nima13195 باید عرض کنم که این تست با 5 فیلتر از مارکهای مختلف که روی هم سوار شده اند انجام شده. بستن 2 تا فیلتر UV رو هیچ کسی توصیه نمی کنه چه برسه به 5 تا و این دلیلی بر افت کیفیت تصویر به دلیل بستن فیلتر نمی باشد.
این بحث کاملا سلیقه ای است دوستان.
نه می شود کسی که می خواهد فیلتر ببندد را راضی به باز کردنش کنید و نه بالعکس. بنده خودم یک فیلتر مرغوب UV B+W برای 70-200 گرفته بودم. (بیشتر به خاطر محافظت) بعد از مدتی به این نتیجه رسیدم که باز کردن فیلتر و مراقبت از لنز برای من از نظر ذهنی راضی کننده تر است و وسواس ذهنی کمتری می آورد. یک نفر هم ممکن است بر عکس بنده به هیچ وجه راضی نشود چنین کاری کند. آخرِ بستن یا نبستنش هم این است که X صدم درصد از شارپنسش کاسته شود. مهم خود عکس است. هیچکس، عکس خوب را برای خیلی شارپ نبودن، عکس بدی نخواهد دانست!
در استفاده از فیلتر uv و یا عدم استفاده از آن نسبت منفعت به ضرر مطرح است. هدف آزمایشی که در پست قبل ملاحظه فرمودید، نمایش مضرات استفاده از فیلترهای کم کیفیت است که این مسئله بار ها توسط اساتید مورد تایید قرار گرفته است. بنابراین نتیجه نهایی از این قرار است: استفاده از فیلترهای بی کیفیت(و اغلب ارزان قیمت) ضرر بیشتری نسبت به سودی که می توانند برسانند دارند.
برای تشخیص فیلترهای خوب از بد(با فرض تقلبی نبودن فیلتر) نیاز به تست و بررسی خروجی آنها می باشد(از جمله: میزان عبور اشعه یو وی، فلر، وینیتینگ یا تاریکی تصویر در گوشه ها، یکنواختی فیلتر). خوشبختانه برخی از متخصصین در اینترنت زحمت این تستها را برای ما کشیده اند. یکی از قوی ترین مقایسه های انجام پذیرفته میان فیلترهای نام آشنا را در لینک زیر مشاهده بفرمایید:
UV filters test - Introduction - Lenstip.com
UV filters test - supplement - Introduction - Lenstip.com
این مورد را باید در خاطر داشته باشیم که در برسی ها و تستها بحث بر سر برتری و با کیفیت تر بودن فیلترهای یک برند نمی باشد بلکه مقایسه میان فیلترهای مختلف یک برند نیز انجام می پذیرد. به عنوان مثال فیلتری که در عکس زیر عملکرد بسیار ضعیفی از خود نشان داده است از برند Hoya می باشد. با این وجود فیلتری از همین برند و البته با قیمتی در حدود 4 برابر از بهترین فیلتر uv های این مقایسه شناخته شده است:
فایل پیوست 51480
افزایش فلر(flare) در هنگام استفاده از فیلتری با کوتینگ کم. فیلتر مورد استفاده: HOYA 72mm UV G series
فایل پیوست 51481
سلام دوستان
آيا براي پرتره گرافي با لنز پرايم (چه پرتره محيطي و چه استوديويي) از فيلتر هم استفاده ميكنيد؟ اگه پاسخ مثبته چه نوع فيلتري؟
با توجه به اينكه تازه قصد شروع كار در ژانر پرتره رو دارم ممنون ميشم در اين مورد توضيح بدين.
فیلتر، خصوصا uv برای من حکم درپوش لنز داره استفاده نمیکنم مگر زمانیکه نیاز باشه اگه هدف محافظت از عدسی بیرونی باشه هود بهترین انتخاب هست. بعضی از دوستان برای
یک لنز1 میلیونی 200 تومان فیلتر uv ..با منطق محافظت از لنز با کمترین افت تصویر خریداری میکنن غافل از اینکه هزینه تعویض عدسی بیرونی لنزشون از اون فیلتر کمتره!!
دوست گرامی کجا هزینه تعویض عدسی کمتر از 200 تومان هست؟؟؟؟؟؟
در این صورت شما ارزش عدسی رو زیر سوال میبرید یعنی ارزش یه فیلتر uv با قیمت 200 هزارتومان بیشتر از ارزش عدسی یک لنز هست !!!؟؟؟؟که با هیچ منطقی جور در نمی آید. ا گه اینجوری بود که نصف بیشتر کازخونه ها تولید فیلتر uv رو متوقف میکردند.
استفاده از فیلتر uv مزایای خودش را دارد و توصیه می کنم بیشتر مزایای این فیلتر را مورد مطالعه قرار دهید.
من در کل خودم از فیلتر استفاده نمیکنم . و فکر میکنم برای محافظت از لنز همون هود کافیه چون فیلتر باعث افت کیفیت تصاویر میشه مگر فیلتر هایی که خیلی قیمتشون بالاست که نسبت به قیمت لنز ارزشش رو نداره . تنها مشکل من کثیف شدن عدسی بود که فکر نمیکنم با تمیز کردنش اسیبی ببینه
چرا که نه بسیاری از فیلتر ها چندین برابر یک عدسی که هیچ ،هزینه تولید بسیار بیشتری از بک لنز کیت شامل چندین عدسی....دارند ارزش هم ریال تعیین میکنه نه من!
بنظرم جمله منو با دقت مطالعه نفرمودید هزینه تعویض عدسی بیرونی لنزی با قیمت 1 میلیون که استفاده عمومی دارند 18.135 18.105 حتی لنز با ارزشی مثل 50 اف1.4 زمانیکه دلار 1100 تومان بود 68 هزار تومان اقای قاسمی (راجع به قیمت عدسی جلو (1SET LENS GROUP UNIT)هزینه جهت اعضا محترم سایت 680000ریال وتحویل48ساعت است) اعلام کردند که همون 200 تومان الان میشه.
اگر فیلتر 5% هزینه لنز باشد به نظر شما گران است؟
فیلتر کاربری خاص دارد زمانی که شما احساس میکنید محیط کار آلوده است و نسبت هزینه لنز و فیلتر اندک باشد خرید فیلتر ارزشمند خواهد بود ولی وقتی هزینه لنز با فیلتر برابری میکند خیر نیازی به فیلتر نیست
وقتی کسی 15 روز یکبار هم نیازی به تمیزکردن عدسی ندارد معلوم است فیلتر کاربردی نیست (البته اگر لنز گران باشد باز هم ارزش دارد)ولی کسی که روزی 10 بار عدسی را تمیز میکند میداند فیلتر چقدر ارزشمند است
ضمنا زمانی که فرضا یک حرفه ای برای ارسال لنز به تعمیرگاه صرف میکند با ارزش تر از یک فیلتر است
اینها تنها مزایای حفاظتی بود و مزایای دیگر را نیز میتوان اضافه کرد
بله فکر میکنم من هم منظورم همین بود . شما یه لنز میخری 800 تومن اونوقت فیلتر خوبش 250 هزار تومن ! این به نظر من غیر منطقی هست ( مگر به قول شما جاهای الوده یا مشکلات دیگه ) ولی صرفا برای محافظت خیر . به نظرم بیمه برای این مورد کافی هست
اگر فیلتری 5 درصد قیمت لنز باشه و 20 درصد از کیفیت اون رو کم کنه قطعا گران است !!
هر فیلتری کاربری خاص دارد اگر نیاز باشد بله استفاده میشود
داشتن فیلتر برای عکاس حرفه ای ضروری است
ما هرگز شیشه و طلق بی کیفیت را فیلتر درنظر نمیگیرم
فیلتر زمانی برای عکاسی مورد استفاده قرارمیگیرد که مزایای آن نسبت به معایب چیره شود
در مورد حفاظت هم صلاح خویش چی ...
ولی مزایای فیلتر صرفا حفاظت نیست
این پست در سال 2011 یعنی سال 1390 که دلار 2000 تومن نوشته شده هست.
repair 18-105 VR lens?: Nikon SLR Lens Talk Forum: Digital Photography Review
عدسی بیرونی لنز 105-18 نیاز به تعویض داشته و خود نمایندگی نیکون اعلام کرده که هزینه تعویض برابر 130$ که میشد 260 هزار تومن در سال 2011.
با احتساب دلار 3100 تومنی در حال حاضر، هزینه تعویض عدسی بیرونی این لنز در کشورمان صرف نظر از انواع و اقسام هزینه هایی که منجر به افزایش قیمت خواهند شد حداقل 403 هزار تومن اون هم اگه قیمت جهانیش افزایش نداشته باشه.
پس میبینید که در خوش بینانه ترین حالت قیمت عدسی بیرونی لنز 105-18 حدود دو برابر یک فیلتر 200 تومنی حال حاضر هست.
تکنولوژی ساخت عدسی ها اصلا قابل قیاس با فیلترها نیست و بسیار بسیار پیچیده تر از این حرفهاست به همین دلیل هم قیمتهای اونها غیر قابل مقایسه هست.
من 1 نکته هم اضافه می کنم
فیلتر هرچند گران است ولی سالها باقی می ماند پس نه تنها هزینه اضافی نیست بلکه برای لنزهای دیگر هم کاربرد دارد یعنی شما میتوانید برای چند لنز از یک فیلتر استفاده کنید
که کاملا مقرون بصرفه است شما هیچ زمانی نمی دانید در چه شرایطی ممکن است عکاسی کنید
از نظر هزینه من ترجیح میدهم فیلتر تعویض کنم تا عدسی :D
زمانی که فیلتر صدمه دید شما فیلتر را بر می دارید و به عکاسی ادامه می دهید ولی اگر عدسی صدمه ببیند به فنا رفته اید lol نه تنها چند روز لنز ندارید ممکن است مشتری از دست برود
به هر شکل اگر فکر میکنید نیازی نیست خوب مشخص است نیاز نیست و هر کس نیاز خود را بهتر میداند برای خیلی ها عکاسی آنچنان مهم نیست و چند روز میتوانند برای تعمیر صبر کنند ;-)
در تکمیل فرمایش شما، تمامی فیلترهای شرکت B+W حداقل قابل استفاده تا 50 سال هستند. یعنی اگه الان یه فیلتر از این شرکت بخرید 50 سال بعد هم همون فیلتر رو بدون هیچ گونه تغییری در عملکرد و شکل ظاهری میبینید.
همیشه بحث بر سر بستن و نبستن فیلتر هست و خواهد بود و این وسط هر کس نیاز خودشو بهتر میشناسه.
نکته ای هم اضافه کنم که باز شدن لنز مشکلات مخصوص به خودشو داره. لنزها در محیط وکیوم کارخانه اسمبل میشوند تا داخل لنز از وجود هر گونه گرد و خاکی در امان باشه. حال حساب کنید که اگه این لنز در محیط یه تعمیرگاه باز بشه اون هم در ایران، چه خطراتی محیط داخلی لنز و عدسی ها رو تهدید می کنه.
هزینه سرویس تعمیر در خارج بسیار متفاوت است برای تعویض قطعه ای 50 دلاری ممکنه 100دلار دست مزد بگیرند مثال ساده : تمیرگاه مرکزی برای تمیز کردن سنسور معمولا اجرتی نمیگیرند شما ببینید نیکون و کنون 30تا 150 دلار یعنی 100 تا 500 هزار تومان!!برای تمیز کردن سنسور اجرت می گیرند
فناوری ساخت فیلترها کاملا قابل مقایسه با عدسی هاست و مثل عدسی ها در اختیار چند کمپانی به تعداد کمتر از انگشتان دو دست هست در مورد قیمت هم شما از Rodenstock ...بپرسید چرا قیمت فیلتر uv ساخت شما از یک لنز18.55 شامل چندین عدسی موتور لرزشگیر ...گرانتر هست
شرايط كار در پرتره گرافي استوديويي كه كاملا مشخصه (حالا شايد براي پرتره محيطي بشه گفت بستگي به شرايط داره). لااقل بفرمائيد در پرتره گرافي استوديويي با لنز پرايم بهتر است از فيلتر استفاده كنيم يا خير؟
درود
زمانی برای عکاسی از پرتره از فیلترهایی مثل دیفیوزر برای سافت کردن پوست و فیلتر های خاص مثل dot برای محو کردن بیشتر اطراف سوژه استفاده می شده! ولی در حال حاضر می توان تمام این اثر ها را با استفاده از پردازش به راحتی بدست آورد.
در خصوص فیلتر UV هم اگر هدف استفاده بعنوان محافظ باشه ممکنه بد نباشه اگرچه شخصاً ترجیح می دهم استفاده نکنم حتی در فضای باز!
ارادتمند
البته استفاده از فيلتر UV اين مزيت رو هم داره كه در صورت كثيف شدن، فيلتر بايستي تميز بشه و تماسي متوجه لنز نيست. در صورتي كه بدون فيلتر، ممكنه سايش هاي مكرر (حالا با هر تميزكننده اي) به منظور
تميز كردن شيشه لنز، به مرور اثرات منفي خودش رو نشون بده. آيا اين تفسير صحيحه؟ اگه درسته كه بهترين كار ميشه استفاده از يه فيلتر UV مرغوب.
درود
شرکت هایی که لنز را تولید می کنند مطمئنا فکر این مسئله را هم کرده اند و لذا نوع کوتینگ مورد استفاده در این بخش عدسی ها حتما مقاومت بیشتری دارد.
بنده شخصا به این مسئله اعتقادی ندارم! مگر چند مرتبه نیاز به تمیز کردن سطح لنز خواهید داشت؟ متوسط دو روز یکبار که در سال می شود حدود 180 بار (تازه در بدترین شرایط)
تازه اگر فرض کنید شما در سال همیشه دوربین دستتون باشه و وسواس هم داشته باشید!
لذا این موارد مجموعا آنقدر خاص نیست که بخواهد همه چیز را تحت تاثیر قرار دهد! بنده شخصا آخرین باری که لنز را تمیز کردم فکر کنم هفته گذشته بود آن هم بعد از 3 ماه!
ولی در برخی موارد هست که ریسک زیادی در استفاده از دوربین وجود داره و آن هم در هنگام عکاسی در محیط هایی هست که برش فلز، جوشکاری، آتشبازی، مکانهای دارای فلور و اکسید فلور و موارد مشابه وجود دارد!
ذرات ریز بریده شده از فلزات به قدری داغ می شوند که در اثر برخورد با شیشه باعث ذوب شدن شیشه و فرو رفتن در آن می شوند! در بهترین حالت ممکن این مسئله در مورد عدسی دوربین منجر به ایجاد لک خواهد شد (تازه اگر فرض کنیم آسیب دیگری به لنز نرسد)
از طرفی از فلور و اسیدهای مشتق از آن نیز تاثیر مخربی روی شیشه دارند که می تواند در مورد عدسی هم صادق باشد.
با احترام به دوستان بنظرم بحث بی مورد است، اگر لنز گران باشد قطعا نیاز دارد و الا خیر.(بمنظور محافظت)
محافظت از لنز با استفاده از فیلتر، بنظرم بسته به تشخیص فرد خیلی خوبه، ولی احتمالا آخرین مزیت استفاده از فیلتر حساب میشه و کاربرد اصلی آن چیز دیگری است.
مشکل آنجاست که اگر این ترفند، ارزان قیمت انجام شود(فیلتر ارزان) اثرش گران میشود و اگر گران تهیه گردد، شاید ارزشش از لنز بیشتر گردد.
من خودم فیلتر UV ندارم، چون لنز با ارزشی ندارم و اهل فیلتر 20 هزار تومانی هم نیستم!! از پارچه های مخصوص برای تمیز کردن سطح عدسی لنز استفاده میکنم.
در مورد سوال شما بنده چه در آموزش ها و چه حضورا، ندیدم کسی از فیلتر برای این کار استفاده کند مگر حالت خاصی پیش بیاد.
ارادتمند
درود
البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که نصب هر المان اضافی در جلوی لنز به خودی خود منجر به کاهش کیفیت تصویر می شود! لذا به نظر شخصی بنده بجز در موارد خاص و زمانهایی که استفاده از فیلتر الزامی هست بهتره استفاده نگردد.
در خصوص صحبت فیلتر های ارزان هم با شما کاملا موافقم! در بخش راهنمایی جهت خرید فیلتر نمونه های زیادی از اثر فیلترهای بی کیفیت بر روی تصاویر گزارش شده است.
درود
ببینید این مسائل چیزهای شخصی هستند! و ممکنه برای همه صادق نباشد. ولی بنده ابتدا فیلتر محافظ تهیه کرده بودم و در تست تصاویر هم اتفاقا افت کیفیت فاحش نبود ولی الان نزدیک به 3 یا 4 سال هست که بخاطر امانت دادن فیلتر مذکور به یکی از دوستان (خدا خیرش بده باعث شد از شر فیلتر راحت بشوم) دیگه از فیلتر محافظ استفاده نکردم! مگر در زمانهایی که قصد عکاسی صنعتی، یا مکانهای پر ریسک را داشتم!
اما فیلترهای دیگر را بخصوص برای عکاسی نجومی و منظره زیاد استفاده می کنم!
ارادتمند
اگر برای محافظت هست شما لنز رو بیمه کنید که نه عدسی جلو بلکه هر اتفاقی براش افتاد حداقل خیالتون از پس جبران خسارت راحت باشه
حتی اگر قیمت تعویض عدسی جلوی لنز 50 تومان هم باشد من ترجیح میدهم از فیلتر محافظ 150 تومانی استفاده کنم
و به طور کلی از لنز بدون فیلتر محافظ استفاده نمیکنم چراکه در طبیعت عکاسی میکنم و کثیف شدن لنز و تمیز کردن مکرر آن باعث از بین رفتن کوتینگ عدسی جلویی میشود. :::angry:::
به عقیده من بستن فیلتر UV کاملا صلیقه ای هست
همانطور که من سالها نتونستم کسی رو قانع کنم که ماشین روفرمونی،روکش صندلی، رو داشبردی نمیخواد.تازه بماند که بعضیها بعداز پنج سال هنوز مشما و برچسبهای ماشین و خیلی از لوازم خونشون رو هم نکندن نمیشه به کسی هم گفت که فیلتر نبد
به شخصه برای هیچ یک از لوازمی که دارم از محافظ استفاده نمیکنم و به همه دوستانی که نظر و صلیقه متفاوتی با من دارن احترام میزارم. به همین راحتی:-)
در پست شماره #40 به اثرات منفي احتمالي ناشي از تميزكاري مكرر لنز اشاره كردم كه گويا مورد تاييد شما هست، ولي مصطفي جان كه ظاهرا كمتر به تميزكاري مكرر لنز نيازمندند از اين بابت چندان نگراني ندارند. اين يعني بسته به شرايط كاربري، نسخه ها متفاوت خواهد بود.
نتيجتا ميشه گفت اگر كاربريتان به نحوي است كه نياز به تميزكاري مكرر لنز پيدا نمي كنيد و به لحاظ فيزيكي هم آسيبي متوجه لنز نيست، ميشه گفت عدم استفاده از فيلتر مشكلي نداره. اما بسته به شرايط محيطي، اگر شيشه جلويي لنز نياز به تميزكاري مكرر پيدا ميكنه، استفاده از فيلتر باكيفيت توصيه ميشه.
ممنون از همگي
دوستان منم میخوام یه حرف از استاد بزرگ عکاسی شهرمون اضافه کنم که گفتن:
وقتی تصمیم به خرید لنزی داری قبل از هر کاری سایز دهانه لنزتا پیدا کن وقبل از خریدلنز فیلتر uv تا تهیه کن.
من این موضوع را به چشمم دیده ام! بعضی اوقات کثیفی طوری است که بسیار سخت پاک میشود و حتی گاهی ترکیبی از آب و گل روی لنز پاشیده میشود که پاک کردن آن میتواند مشکل ساز باشد البته این موضوع برای عکاسان طبیعت وشاید در ماکرو کارها بیشتر پیش می آید چراکه همیشه نزدیک زمین عکاسی میکنیم.
در کنار فرمایش جناب شهبازی باید بگم که وقتی دوربین دستته هر اتفاقی ممکنه
چند مورد که برام پیش اومده و فیلتر به دادم رسیده:
1-پرت شدن سنگ ریزه از زیر چرخ ماشین تو جاده خاکی که فیلترم ترک خورد
2-برخورد انگشترم با فیلتر که باعث خش شدید شد
3-موقع بستن درب لنز از دستم در رفت صاف رفت وسط فیلتر یه خط هم اونجا جا خشک کرد
نمیدونم شما بچه کجایین ولی طرفای مابیاین که همه جا کوه و دره و دار و درخته من وبهتر درک میکنین
اینم تاثیره فیلتر
فایل پیوست 62609
عمر استفاده از لنز بسيار طولاني است. مثلا من لنز مايكرو رو ٨ سال پيش خريدم. اگر مي خواستم هر سال آن را بيمه كنم فكر كنم تا حالا بيش از قيمت لنز به بيمه پرداخت كرده بودم.
استفاده از يك فيلتر مناسب براي لنزهاي گرانبها راه حل معقول تري هست. البته براي بعضي لنزهاي ارزان واقعا توجيه اقتصادي ندارد.