دوستان من یه لنز 50mm f1.8 دارم چه فیلتری بگیرم و چه مبدلی که بعدا بتونم از اون فیلتر روی دهانه های لنزهای گشادتر هم استفاده کنم؟
Printable View
دوستان من یه لنز 50mm f1.8 دارم چه فیلتری بگیرم و چه مبدلی که بعدا بتونم از اون فیلتر روی دهانه های لنزهای گشادتر هم استفاده کنم؟
اصولا توصیه می کنم برای این لنز و لنز 50 اف 1.4 هیچ فیلتری تهیه نکنید.
اول اینکه به شدت بر روی خروجی شما اثر خواهد داشت و باعث Vignette شدید در خروجی شما خواهد شد ( حتی اگر بهترین نوع فیلتر باشد )
فوکوس لنز هم قدری کند تر می شود.
در ثانی المان ابتدایی این لنز آنقدر عقب تر از دهانه است که ضربه و ... ای به آن آسیب برساند.
فقط کافی است برای پاک کردن اش از یک وسیله خوب استفاده کنید.
Marumi ظاهرش خیلی خوبه ولی اختلاف قیمتش با بقیه فیلترها خیلی زیاده!!!
و اینکه امروز هویا بود55 تومن و هاما 14 لایه کتد بود 110 تومن و مارومی بود 25 تومن که بنده همان مارومی رو انتخاب کردم و خریدم...
و سئوالم از دوستان واساتید هم همین هستش که برای لنز 18-105 نیکور با توجه به قیمت 350 تومنی اش کار درستی هست یا خیر؟
با تشکر
مهرشاد
با سلام خدمت اساتید عزیز
قصد خرید فیلتر مناسب برای 105mm G و 60mm D که هر دو دهانه ی 62 دارند را دارم.
میخوام پلاریزه باشه. بیشتر هم برای محو بازتابش نور در عینک آفتابی در محیط آتلیه احتیاج دارم
قیمت هم مهم نیست.
اگر جایی برای خرید در اصفهان هم سراغ دارید ممنون میشم بگید
با تشکر
دوستان کسی میتونه پاسخ بده ؟
شرمنده یه سوال دارم شاید از آماتور بودنم حتی سوالم اشتباه باشه اما فکر می کنم بپرسم بهتر از ندانستن باشه!!
می خواستم بدونم فیلتر های زایس روی لنز های سیگما و کانن هم بسته میشند؟ و اینکه درسته هزینشون خیلی بالاتر از فیلتر های معمولی هست اما توی فکر هستم وقتی یه لنز با کیفیت تر خریدم برای عکاسی های طبیعت زیر نور خورشید براش یه فیلتر پلاریزه با کیفیت هم بخرم یکی از دوستانم دوربین سونی دارند و خیلی از این فیلتر راضی هستند و اینکه برعکس از فیلتر های ارزان قیمت خیلی بدی شنیدم در این حد که اصلا تاثیر مثبتی ندارند
فیلتر پلاریزه مناسب و با کارایی پیشنهادتون چی هست؟
و فیلتر اسکای لایت به عکس های طبیعت چه میزان تاثیر می گذاره؟ یه نمونه هایش رو دیدم خیلی خوب بود خوشم اومد :دی!
میشه با پلاریزه مقایسه بفرمایید؟
خیلی ممنونم
سلام خدمت دوستان. دوستان لنز من 24-70 نیکون است . و می خوام چند عدد فیلتر برای ان تهیه کنم
برای اغراق رنگ از چه فیلتری استفاده کنم؟
و برای مات و به یمک نقاشی شدن تصویر ( ابشار ) از کدام فیلتر nd ؟
ممنون . و مارک های خوب چه چیزی هستند ؟
جواب سوال اولتون مثبت هست
یعنی میشه روی هر لنزی بست و فقط باید سایز دهانه مورد نظر بسته بشه
فیلتر نگذاشتن به مراتب بهتر از فیلتر بد گذاشتن ست. یه قانون بی چون و چرا
برای پلارایز من هویا مولتی کوتد و سیگما رو پیشنهاد میدم البته جدیدا دیدم B+W هم تو بازار اومده ولی خیلی بعید به نظز میرسه که اصل باشه لذا فعلا دو تا پیشنهاد اول رو مد نظر داشته باشید
در مورد فیلتر skylight هم به نقل قولی از دوستان(مهدی مرادی) در فروم مربوطه بسنده میکنم
نقل قول :1- در عكسبرداري روي فيلم رنگي ريورسال نور روز (57000 كلوين) در سايه نزديك به آفتاب.
2- در روزهاي آفتابي كه آسمان شفاف و تميز است هنگام ظهر اغلب حرارت نور آفتاب از حدود 5800 كلوين تجاوز ميكند براي جبران رنگ آبي اضافي ميتوان از اسكاي لايت فيلتر استفاده نمود.
3- صحنههايي كه در اثر انعكاس رنگ آبي آسمان به رنگ آبي تماس پيدا كرده .
4- عكسبرداري در نقاط كوهستاني خصوصاً ارتفاعاتي كه از 2000 متر تجاوز نمايد.
5- در عكسبرداري از مناظر پر برف در آفتاب .
6- عكسبرداري از دريا در نور آفتاب و عكسبرداريهاي هوايي.
7- بعضي از فلاشهاي الكترونيك ارزش حرارت نوري آن بالاتر از 5800 كلوين است و عكسهاي رنگي كه با اين نوع فلاشها برداشته ميشوند تمايل به رنگ آبي و به اصطلاح ( سردي رنگ ) دارد در چنين شرايطي استفاده از فيلتر اسكاي لايت نتيجه مطلوبتري ميدهد.
در ضمن لازم به عرض است با توجه به اینکه حدودا 13 سال است که کلیه شرکت های تولید کننده عدسی جهت انواع لنز از شیشه هایی با قابلیت uv استفاده میکنند دیگر هزینه برای خرید فیلتر یو وی عملا بی معناست و بهتر است از فیلتر اسکای لایت بهره برد چرا که مانند فیلتر یو وی هم نقش محافظتی فیزیکی دارد و هم کاربرد های بهتر و بیشتری گذشته از اینکه بهره مندی همزمان از دو فیلتر پلاریزه و اسکای لایت در نور غروب و یا عکاسی از مناظری که طیف رنگی خورشید را در خود دارند بسیار بسیار ترکیب عالی و منحصر به فردی خواهد شد
-------------
فیلتر پولارایز هم که کاملا مشخص هست موارد استفاده و پیشنهاد میکنم برای کسب اطلاعات بیشتر به فروم فیلتر پلارایز مراجعه کنید
-----------------
در پناه اورمزد یکتا
در مورد غلظت رنگ به اعتقاد من فیلترهای پولارایز غلظت رنگ بسیار زیبایی ایجاد میکنند به خصوص در آبی آسمان
در مورد فیلترهای nd هم به نظرم بحث خیلی گسترده هست و با توجه به قیمت این نوع فیلترها , موجودیت آنها در ایران و نیازهای عکاس بهتر هست که به تاپیک فیلترهای nd مراجعه کنید
به طور مثال شاید با nd 8 شما رضایت خاطر کسب کنید اما عموما اینطور نیست و باید خیلی دقیق نیازها شناخته بشه
اما بنده به شخصه یک عدد فیلتر HOYA nd400 از خارج از ایران تهیه کردم و بسیار راضی هستم ...
-------------
در پناه اورمزد یکتا
برای اشباع رنگ، معمولاً از فیاتر Polarizing استفاده میشود.
اگر رنگ خاصی رو بخواهید اشباع کنید، فیلترهای ژلاتینی رنگی استفاده میشه.
برای ثبت اثر آب روان، بصورت Blurred ( محو و پنبه ای شکل ) از فیلترهای NDx8 به بالا توصیه میشه.
مارکهای خوب فیلترهای غیر ژلاتینی (طلقی) زیادند، از جمله Hoya / B+W / Sigma
برای خرید، دقت کنید که بجای فیلتر، شیشه ! نخرید :oops:
فیلتر پلاریزه مدور Hoya CIR-PL 58mm
فیلتر یووی مولتی کوتد Hoya HMC 58mm
خیلی ممنون فقط این دو تا با هم چه فرقی دارند؟
و اینکه حدود قیمت اصلشون چنده؟ (از نورنگار چک کردم یکی 25 و یکی هم 35 بود؟)
و اگر دوستان جایی توی شیراز مطمئن سراغ دارند ممنونم میشم بهم معرفی بکنند)
پاسخ کاملا پیداست
فیلتر UV برای جلوگیری از ورود اشعه ماورای بنفش به داخل دوربین و سنسور هست و عموما تاثیر زیادی بر روی غلظت رنگ ندارد البته در قیاس با پلارایز
Cir PL هم که فیلتر پولاریزه دایره ای هست که تقریبا میشه گفت همه فیلترهای پلاریزه امروزی از این نوع هستند و قدیمی ترها به صورت خطی بودند که مشکلات زیادی از جمله گیجی فکوس و ... داشتند
اما دایره ای ها از این مشکلات ندارند(به شرط اصل و با کیفیت بودن)
از UV بیشتر به عنوان محافظ لنز استفاده میشه اما پلارایز قابلیت های فوق العاده ای داره
دوستان یک سوال داشتم ... فیلتر های پلاریزه مدور جز کدام دسته از فیلتر ها هستن ؟ خطی یا دایره ای ؟؟؟
همونطور که متوجه شدم با چرخوندن این فیلتر میشه شدت پلاریزه کردن رو بیشتر یا کمتر کرد . با این حساب میشه از اون به عنوان ND هم استفاده کرد ؟ و اینکه همچین فیلتر برای 72mm و 67mm چه قیمتی هست ؟
تفاوت فیلتر Polarizing با uv در چیه؟
بهتر نبود بجای 3 خط تایپ . در 1 خط توضیح میدادید کاربرد uv رو ؟ !!!
در نگاه کوتاه جواب شما بله است و در نگاه درازمدت خیر!
اگر شما عادت به استفاده از مجموعه خوب و ارزشمندی چون مقالات نکنید، ممکن است روزها و هفته های بعدی هم سوالاتی بپرسید که باز هم جوابشان در مقالات وجود داشته باشد، در واقع با این سه خط جواب صرفه جویی بسیاری انجام شده است.
شاد باشید.
پ.ن: ارزش اش را داشت که به جای یک خط جواب مستقیم شما، چهار خط در مورد فواید روش درست توضیح دهم.
بابک عزیز، دوست گرامی ... برای رفع سوء تفاهم عرض کنم خدمتتون که اگر در ازای پرسش هر دوست عزیزی مثل شما، دوستانی مثل آقای رضا اقبالی، یا این بنده ی کمترین یا مدیران فروم، سوالی رو که به تفضیل و جزئیات، در همین تاپیک بصورت کامل توضیح داده شده را چندین بار تجدید پاسخ کنند، تاپیک مثل کتابی خواهد شد که مثلاً از صفحه ی 150 تا 160 آن، چندین بار بصورت تکراری صحافی شده باشد ... آیا شما حاضر به خواندن و تورق چنین کتاب کسل کننده ای خواهید شد ؟ و یا ترجیح میدهید که آن صفحات، یکبار صحافی شده باشد و زحمت مراجعه به فهرست اول کتاب را بکشید ؟
چون ماهیت فروم، بصورت پرسش و پاسخ، اطلاع رسانی و ... میباشد ( که طبعاً خلاف یک کتاب، دارای بیش از یک نویسنده است ) بنابراین فاقد فهرست است، و مزید زحمت دوستان عزیزی که برای گرفتن یک پاسخ یک خطی، شاید مجبور به مطالعه ی بیش از 360 پست شوند ... کاری که خود بنده و بسیاری از اعضاء، بارها و بارها انجام داده ایم؛ و همه در اوایل، حسی مانند شما داشتیم ... حسی که شما در پست تون انتقال دادید، برای همه ی ما حسی آشناست ... طبیعتاً من و شما دوست داریم با صرف کمترین وقت، بیشترین اطلاعات را دریافت کنیم ... ولی بعد از مدتی فعالیت در این فرومها ( خودم رو عرض میکنم ) حس بودن در یک خانواده ی بزرگ بهم دست داد که باعث کمرنگ شدن و از بین رفتن حس مذکور در من شد ... حس بسیار قشنگی که امتدادش، دوستی های بسیار ارزش مندی حتی با تمامی اون اعضائی که به بنده تذکرهای آئین نامه ای میدادند و یا حتی پست های ناشیانه ی بنده را بدون اطلاع قبلی حذف میکردند، شد :::happy:::
چه بسا، در راستای پیدا کردن جوابی، با مطالعه ی یک تاپیک بالای 1500 پست، به نکاتی شیرین تر از جواب سوالم رسیدم، که نسبت به اون فروم، همیشه حس دین پیدا کردم ... که هر آنچه اندک را بلدم، انعکاس دهم، شاید بکار دوستی بیاد که او نیز در آینده همین پرچم را افراشته نگاه دارد :::happy::: اطمینان دارم که مقتضیات این فروم ها رو بصورت کامل اشراف دارید و امیدوارم از پرچمداران آن باشید :::happy:::
سلام
امروز زنگ زدم سیگل برای خرید فیلتر Hoya HD پلاریزه، میگه 120 تومن، جا خوردم
فیلتری که تقریبا با این مدل برابری کنه از لحاظ کیفیت، قیمتشم روی 70-80 باشه چی دیگه هست؟؟
امروز رفتم فیلتر یو وی بخرم مارک کانن اصلی ( به گفته فروشنده و به شرط تست در عینک فروشی ) UV 400 را به قیمت 50 تومان دهنه 72
یه سوال و اوون اینکه آیا کاربرد فیلتر UV فقط در محافظت از لنز هست ؟و اگر بیشتر جنبه محافظتی داره یه مارک ارزوون تر پیشنهاد میکنید یا خیر ؟هر چند که در مقاله مربوط به فیلتر جمله زیر نوشته شده بود .
فیلتر UV که با فیلترهای مه و نور روز تشابه زیادی دارد برای جذب طیف نوری فرا بنفش که بین 10nm تا 400 nm قرار دارد طراحی شده است. این فیلتر در حذف اثر مه آلودگی و تاری که توسط اشعه فرابنفش در مناظر دوردست به وجود می آید اثر بهتری از فیلترهای مه و نور روز دارد.
توجه داشته باشید کمپانی کنن، که فیلتر هم میسازد ( UV/PL/UVprotector ) فیلترهایش در همان آمریکا، قیمتی بیش از این این قیمتی که به شما اعلام شده دارد ... به ایران هم که برسد، بسیار بیشتر خواهد شد ... مغشوش ترین بازار از منظر جنس غیر اصلی در ایران، همین فیلتر ها و باتری ها هستند. مثلاً فیلتر پولاریزه ی کنن برای دهنه ی 77 در آمریکا چیزی حدود 250$ یعنی حدود 330 هزار تومن است. اینجا که برسه حتماً میشه 500 تومن.
ضمن اینکه فقط هم به مثبت بودن تست UV400 در عینک فروشی بسنده نکنید. یک فیلتر UV خوب، موارد دیگری هم باید داشته باشد، از جمله کنترل Vignetting، عدم تولید Unsharpnessing و ... که فقط با تست و مقایسه خروجی آن میتوان نظر قطعی داد، نه تنها با تست عینک فروشی ... اما تست UV400 اولین تست باید باشد که سلامت حرف فروشنده رو هم محک خواهد زد.
موفق باشید.
سلام دوستان نظرتون راجع به این فیلتر چیه ؟
http://www.amazon.com/gp/product/B00...pf_rd_i=507846
کاتالوگ فیلترهای HOYA
http://www.hoyafilter.com/pdf/HOYACatalog.pdf
من فیلتر پلاریزه هویا رو خرید کردم از سیگل اما برای عکاسی در نور مناسب خورشید میتونین استفاده کنید و برای عکاسی در نور کم مناسب نمیباشد. در کل از لحاظ کیفیت مارک خوبیه
دلیلش هم اینه که بخاطر انجام پلاریزاسیون (حذف مقداری از امواج نوری بدلیل قطبیت) و نیز رنگ تیره ی شیشه های فیلتر، باعث کاستن میزان نور ورودی به لنز میشود و در نور کم، اثرش شدیدتر میشود. استفاده از فیلتر پلاریزه بسته به اینکه چقدر دو شیشه ی آن، روی هم دوران کرده باشند، بین نیم تا یک و نیم استاپ افت نوری در پی خواهد داشت.
سلام
اول بابت سوال مبتديانه ام عذر ميخوام.
دوتا سوال داشتم:
١.فرق اساسي بين سه فيلتر uv وpl وNd در چيست؟
٢.وآيا فيلترهاي pl وNdبراي پرتره گرافي آثار مخربي روي صورت به جا نميگذارد ويا باعث سافت شدن صورت سوژه نميشود؟
ممنون از پاسخگوئيتان.
سلام دوستان
راجع به فیلتر پلاریزه Hoya CIR-PL 58mm تجربه ای دارید؟ من از نورنگار قیمت گرفتم 35 تومان. با توجه به قیمتش، فکر کردم شاید اصل نباشه. نظر شما چیه؟
اینم عکسش:فایل پیوست 20057
در ضمن اگه مدل دیگه ای با کبفبت بهتر سراغ دارید، حداکثر تا 60 تومان، ممنون میشم اگه بهم معرفی کنید. اگه فروشنده رو هم میشناسید، یواشکی آدرسشو بهم بدید. :::happy:::
hama ***** UV 390 HTMC 77
***** به چه معنی است ؟ ( یه مدل هم هست با این مشخصات که این ستاره هارو نداره)
390 به چه معنی است ؟
HTMC به چه معنی است ?
IV به چه معنی است ?
مولتی کتد چند لایه است ؟
قیمت این فیلتر چند است ؟
باور کنید من صرفا همان عبارت را در گوگل سرچ کردم و اولین لینک را باز کردم تا به این اطلاعات برسم.
hama.de | 00070677 Hama UV Filter 390 (O-Haze), 77 mm, HTMC coated
Highlights
- Colour-neutral
- Protects the lens against scratches, dust and finger-marks
- Multi-layer coating (HTMC): four layers of coating are vapour-deposited on each side
- Quality standard (glass): ProClass *****
- Impact of the picture:
- Clear, sharp photos in colour and black/white
- Blocks UV rays up to 390 nm
- Filters haze and avoids unsharpness
بهترین راه برای رسیدن به جواب (اگر این دو فیلتر را دارید):
از یک موضوع مشابه و شرایط کاملاً مشابه در سه حالت زیر عکس تهیه و مقایسه کنید
1) بدون فیلتر
2) فقط با فیلتر ND
3) فقط با فیلتر PL
و نهایتاً انعکاس نتیجه (صحیح و یا نا صحیح) که در صورت صحت نتایج، دوستانی که همین سوال را دارند، از نتیجه ی این آزمایش عملی شما، منتفع شوند :::happy:::
و اگر این دو فیلتر را ندارید، بفرمائید تا در فرصت مقتضی اقدام شود.
سلام دوباره.
ظاهراً اون مدل قبلی موجود نبود، من متوجه نشده بودم.
اما 2 تا گزینه دیگه هست:
1- Marumi CPL (نورنگار، 35ت)
2- Hoya HD (پیکسل، 85ت) که البته یه کم قیمتش بالاست در شرایط فعلی.
گزینه دوم که همه گفتن فیلتر خوبیه. درباره گزینه اول کسی تجربه ای داره؟ از نظر کیفیت و قیمت و ... در مقایسه با دومی چطوره؟
سلام
در مورد فیلتر GND سوال داشتم.
قیمت حدودی فیلترهایی مثل کوکین به همراه هولدر چقدر میشه ؟
در مورد سایر مارکها، مدلی که مشابه 121F کوکین باشه هست ؟ چه مدلی و قیمتش ؟
ممنون
فیلتر کوکین GND قیمتی حدود 45 تومن داره و هولدر و رینگ تبدیلش هم مارک خود کوکین 70 تومنه چینیش 40 تومنه . . .
ممنون از پاسختون. روی این هولدر فیلتر پلاریزه هم نصب میشه ؟ آیا حتما باید پلاریزه کوکین نصب بشه ؟
این قیمت که گفتین کجا میشه تهیه کرد. لطف میکنید آدرس رو برام بفرستید ؟
مرسی
سلام
ظاهرا هولدر کوکین در سایز P یک مدل واید هم برای لنزهای واید داره. اما فقط یک فیلتر روی اون نصب میشه. آیا کسی از این هولدر استفاده کرده ؟
آیا بهتر نیست سری x رو بخرریم و روی لنز واید ببندیم ؟
اگر لنز اولترا واید ندارید که نیازی به خرید هولدر سری بزرگ تر از P ندارید. من حتا واسه استفاده روی ۱۰-۲۰ هم از هولدر سری P با قاب تک فیلتر استفاده میکنم البته در صورتی که ناچار باشم کمی فیلتر رو از حالت افقی خارج کنم، معمولان تصویر دچار وینیت میشه.
اگر سری Z یا X رو بخرید باید برای فیلترهای بزرگتری هم تهیه کنید که در اون صورت هزینهٔ زیادی رو باید متقبل بشید. (البته اگر که میخواین از فیلترهای مرغوب استفاده کنید. فیلترهایی مثل singh ray یا lee)
در ضمن سری X دیگه خیلی بزرگه. همون Z هم کافیه.
اگر هم که دوربین رو روی سه پایه نصب میکنید، یه راه کم خرج تر اینه که کلا بیخیال هولدر بشید و با دست فیلتر رو نگاه کنید. اولش یه کم سخته اما با کمی تمرین راحت میشه این کار رو انجام داد.
ممنون.
لنز من 11-16 هست. امروز پرسیدم گفتند سری P برای لنزهای واید مدلی دارد که فقط یک فیلتر روی آن سوار شده و مخصوص لنزهای واید هست. قیمت فیلتر و هولدر هم حدود 150000 تومن که با توجه به قیمت دلاری اون، خیلی بالا بهم گفتن. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. و اینکه بفرمایید از چه فیلترهایی استفاده میکنید ؟ 121F
من این هولدر رو دو سال پیش از یه مغازه در باب همایون خریدم به قیمت ۳۰ تومان. این قیمت ۱۵۰ تومان واسه کدوم فیلتر بوده؟ اگه برای GND cokin بوده، واقعا قیمت بالایی بهتون گفته. تا جای که میدونم فیلترهای cokin نباید قیمتی بالا تر از ۳۰-۴۰ دلار داشته باشند. البته از اون جای که اینجور فیلترها در ایران خیلی رایج نیست و کمیاب هستند، شاید ناشعه با قیمت واقعیشون خریداری کنید.
به هر حال تا دقیقا نوع فیلتری که قیمت کردید رو نگید نمیشه نظر داد.
فیلترهای UV که برای محافظت از لنز تولید میشن از قیمت 10،000 تا تقریبا 60،000 (به غیر از سایز) در مارکهای مختلف موجود.
سوالم اینه که اگر این وسیله فقط برای محافظت(در بدنه های دیجیتال) و تاثیری در کیفیت عکس نداره،این اختلاف قیمت از کجا ناشی میشه؟
سلام،
دوست عزیز این فیلتر فقط جهت محافظت از لنز تولید نمی شود. فیلتر های UV همانطور که از اسم آنها مشخص است، از بین برنده اشعه ماوراء بنفش هستند.
دلیل اختلاف قیمت به غیر از بحث سایز به عواملی مانند کیفیت شیشهای که در ساخت فیلتر استفاده می شود، لایه های ضد انعکاس استفاده شده در آن، مقومت در برابر آب و لک و خش و غیره مربوط است.
فیلترهای خاصی برای محافظت از المانهای جلوی لنز در بازار موجودند که به Lens Protector مشهورند. کیفیت آنها از حد شیشه ی معمولی تا شیشه هایی که دارای پوشش های چند لایه ی ضد بازتاب و نیز شیشه هائی طراحی شده برای ارائه ی مقاومت بالا در قبال ضربه هستند ... بعنوان نمونه در برندهای زیادی که در بازار داخلی هستند میتوانید با قیمتهای بسیار نازلی این شیشه ها (تاکید میکنم: شیشه ها ! ) را تهیه کنید (نمونه: فیلتر UV سونی دهانه ی 77 در باب همایون دیدم بقیمت 15 هزار تومان !! ... موندم که قیمت تمام شده اش در کارخانه باید چقدر باشد که امروز بعد از چند دست چرخیدن، به من 15 هزار تومان اعلام میشود) ... در مقابل، در برندی مثل Hoya نیز Protector برای دهانه ی 77mm با قیمت 80هزار تومان وجود دارد ... نحوه ی شکسته شدن آنها با هم کاملاً متفاوت است و نیز میزان تحمل ضربه نیز در آنها به نسبت 1 به 4 است ! (از دلایل اختلاف قیمتها) ... (فیلمی کوتاه از تست شکست شیشه در اثر برخورد گلوله ی فولادین را میتوانید در سایت هویا ببینید) ... از نظر برخی ها (مثل این حقیر) خرید یک پروتکتور 80 تومنی، به تعویض المان جلوئی شکسته ی یک لنز 3.5 میلیون تومنی ارجحیت دارد.
فیلترهای UV زیادی هم در بازار موجودند که آنها نیز از شیشه ی معمولی محصور در یک رینگ فلزی شروع شده و تا چندین لایه پوشش (هر کدام برای رسیدن بمنظوری خاص) بر روی شیشه های با استحکام بالا ختم میشوند. و نهایتاً با در نظر داشتن اینکه "هر گران و ارزانی بی حکمت نیست" باید با توجه به سقف بودجه، بهترین را انتخاب نمود.
محافظ هم داریم (lens protector) که خیلی وقتا خیلیا به نوشته های پشت جعبه دقت نمیکنن و به جای UV میخرن !!! مثل خودم که الان یکی به قیمت 45 تومان رو دستم مونده ...
در صورتیکه از فروشنده UV درخواست کرده بودم protector بهم داد !!
سلام
جدا از بحث فلسفه استفاده از فیلترهای UV در گذشته ( پیشگیری از خطای نور سنجی دوربین ) ، با قرار دادن این فیلتر در دوربین های دیجیتال امروزی این مشکل حل شده و ضرورت استفاده از آن تقریبا منتفی است و صرفا از جنبه محافظتی آنها بر روی لنز استفاده می شود.
به هر حال این فیلتر ، پرتوهاي ماورا بنفش موجود در نور روز را کنترل می کند و از ايجاد كمي رنگ آبي ناخواسته در عکس جلوگيري مي كند.
تشکر از راهنمایی همه دوستان
برای لنز کنون 85-15 (72 ɸ) تصمیم دارم فیلتر uv بگیرم،میخوام از تجربه دوستان استفاده کنم پیشنهاد شما که تجربه بیشتری دارید چه مارک ومدلیه،لطفا با قیمت؟
فیلتر wide با uv فرق داره ؟
آیا wide قابلیت محافظتم داره؟
لطفا دقیقتر توضیح بدی،اگرم ممکن مدلشو بگید.
صفحه لوازم جانبی سیگما:
.::Sigma::.
منظور از فیلتری که واید است این است که در صورت استفاده بر روی لنزهای Wide Angle ، رینگ فلزی مشکی رنگ فیلتر، در عکس ثبت نمیشود. واید بودن فقط در ارتباط با رینگ فلزی فیلتر است و به خواص اپتیکی و فیزیکی شیشه ی آن نامرتبط است.
چون زاویه دید لنزهای واید، زیاد است، حتی میتونه تصویر رینگ فیلترهای غیر واید رو هم در عکس ثبت کنه ... بنابراین رینگی که برای فیلترهای واید میسازند را ترجیحاً نازک تر میگیرند، تا این مسئله تا حد زیادی مرتفع بشه ... کلاً تنوع دردسر در عکاسی زیاده :-)
پی نویس: ضخامت رینگ فلزی فیلتر Sigma UV 77mm بنده (بجز قسمت رزوه شده) معادل 4.20 میلیمتر (کولیس دیجیتال) است. طبعاً رینگ واید باید از این عدد کمتر باشه.
شرکت HOYA دو مدل فیلتر UV داره،HMC و HD !
فرق این دو مدل چیه؟
بین دو برند Sigma و Hoya کدوم بهتر؟
در مورد فیلترهای سری HMC و HD در برند هویا
HMC مخفف عبارت Hoya Multi-Coated و به معنی فیلتر هویا با پوشش چند لایه است. این فیلترها توانایی به حداقل رساندن بازتاب در سطح فیلتر ، نظیر کاهش فلر و سایه را در خود دارا می باشند. در نتیجه این کنترل ها ، انتقال نور به طور متوسط بیش از 97 درصد است که باعث می شود شارپنس ، کنتراست و رنگ های متعادل خوبی به دست آید.
سری Super HMC با انتقال نور متوسط 99.7 درصد ، حداکثر کارایی را ارائه می کند.
HD مخفف High Definition و به معنی کیفیت بالا است . این سری ، دارای بالاترین کیفیت ساخت می باشد. علاوه بر موارد ذکر شده در سطر فوق (کاهش بازتاب ها) ، قابلیت های ویژه ای نظیر ضد آب ، ضد لکه و چربی و ضد خش در این سری گنجانده شده است.
موفق باشید.