سلام
با توجه به اینکه تصویر RAW خروجی سنسور رو نگهداری می کنه آیا میشه فقط بخش رنگ های مادون قرمز رو ذخیره کرد و بدون نیاز به فیلتر مادون قرمز، عکس مادون قرمز گرفت ؟؟
متشکرم
سلام
با توجه به اینکه تصویر RAW خروجی سنسور رو نگهداری می کنه آیا میشه فقط بخش رنگ های مادون قرمز رو ذخیره کرد و بدون نیاز به فیلتر مادون قرمز، عکس مادون قرمز گرفت ؟؟
متشکرم
فکر میکنم که ممکن نیست
چون فیلتر تعبیه شده در جلوی سنسور اجازه نمیدهد که نور مادون قرمز به سنسور بتابد؛ در نتیجه در خروجی سنسور نورمادون قرمز ثبت نشده که بتوان آنرا استخراج کرد.
خیلی خیلی متشکرم
البته می دونم که برای خیلی از دوربین ها از این فیلتر استفاده می کنند ،ولی وقتی با دوربین به فرستنده مادون قرمز بلوزیون نگاه می کنم می تونم نورش رو ببینم ! برای همین فکر کنم یا Panasonic FZ35 این فیلتر رو نداره یا کامل فیلتر نمی کنه !
درست متوجه شدم یا اشتباه می کنم ؟؟؟
چطور می تونم این مورد رو تست کنم ؟
اگه بشه این کار رو کرد با چه برنامه ای می تونم تستش کنم؟
فوتوشاپ یا لایتروم می تونند ؟
فیلتر خاصی لازمه ؟
متشکرم
حتی اگر قدرت این فیلتر روی سنسور کم باشد، باز هم اطلاعات مربوط به نورمادون قرمز به صورت مجزا از سایر قسمتهای طیف نوری ذخیره نمی شود.
اگر فیلتر روی سنسور دوربینی در این زمینه ضعیف باشد ( که در مورد برخی دوربینها اینگونه است) برای تهیه عکس مادون قرمز باید از فیلتری بر روی لنز استفاده کنید که قسمت زیادی از نور مرئی را حذف کند. در آن شرایط البته نیاز به اکسپوزهای طولانیتری خواهید داشت.
متشکرم
خیلی قضیه روشن شد :)
البته می دونم که این اطلاعات به صورت جدا ذخیره نمیشه ،ولی فکر می کنم بشه با پردازش تصویر جداشون کرد :) ولی برنامه ای برای این کار پیدا نکردم ... بازم اگه کسی برنامه خاصی پیدا کرد به منم بگه
شاید با Mathlab بشه !
من چون Image Processing کار کردم، تا حدی روی این قضیه تحقیق کردم.
2 تا مشکل وجود دارد:
1- low pass filter در جلوی sensor عملا مانع از دریافت طول موج های IR می شود و چیزی برای استخراج نمی ماند.
2- تصویر ثبت شده توشط Sensor در حوزه فرکانسی قابل تفکیک به طول موج های مختلف نیست. بدین معنی که خروجی Sensor این اطلاعات اضافه را دخیره نمی کند.
خیلی متشکرم :)
۱.ظاهرا این مشکل در مورد دوربین من وجود نداره. لا اقل میشه با زیاد کردن مدت نور دهی بر طرفش کرد.چون عکس های IR ی که با FZ35 گرفتند رو توی اینترنت پیدا کردم :)
۲.در این صورت قضیه منتفی میشه ! ولی چون فرمت RAW و پردازشگر دوربین های مختلف فرق می کنه ،راهی هست که این مورد رو تست کنم ؟ با چه برنامه ای می تونم ببینم فایل RAW دوربین من این داده ها رو ثبت کرده یا نه ؟
خیلی خیلی متشکرم