Iridient Developer یک مبدل RAW است که منحصرا برای Mac OS و توسط یک شرکت کوچک ساخته میشود. مبدل نسبتا شناخته شده ای است و بسیاری از افراد معروف مانند اندرو رادنی ( مولف مشهور کتاب مدیریت رنگ) و نیز Alain Briot (مولف و عکاس مشهور فاین آرت) از آن تعریف کرده اند.
اخیرا نسخه جدید این مبدل عرضه شده است که بخاطر پشتیبانی خوب آن از فایلهای سنسورهای X Trans فوجی، مجددا سر زیانها افتاده است.
ظاهرا این مبدل از موتور Dcraw استفاده نمیکند. موتوری که اساس بسیاری از مبدلهای RAW است حتی ACR .
کلا نرم افزار قدرتمندی به نظر می آید و بر خلاف بسیاری از مبدلهای RAW دارای کنترلهای بسیار کامل و نیز اینترفیس مدرن و آشنا است. حتی برخی امکانات خاص آن از ACR نیز بیشتر بود. مثلا شارپسازی خاص R-L Deconvolution و نیز روش خاص برخورد با نویز.
شاید مهمترین مزیت آن نسبت به ACR ، قدرت بیشتر آن در Detail Resolving باشد بدون ایجاد آثار مصنوعی. در مورد فایلهای فوجی نیز بخوبی میتواند بدون ایجاد مشکلات معمول Color Smearing جزئیات را احیاء کند:
ACR
Irridient
به هر حال برای تست، نسخه آزمایشی آن از سایتش قابل دریافت است.
Iridient Digital - Iridient Developer
من هم نسخه آزمایشیاش را دریافت کردم و واقعا در مورد فایلهای فوجی تاکنون بهترین بود. عملا در مورد چند فایلی که تست کردم مشکلات معمول فوجی ایجاد نمی شد و بسیار بهتر از ACR ( نسخه ۸) بود. این مساله نشان میدهد که مشکل فوق، در ذات سنسور و خروجی آن نیست بلکه مبدلها باید پیشرفت کنند.
پینوشت: مشکلی که وجود دارد این است که ما در اکثر موارد به خاطر Workflow ای که به آن عادت کرده ایم، نمی توانیم از چنین نرمافزارهایی، هر چند هم که بعضا بهتر عمل کنند استفاده کنیم. به نوعی وابسته سیستم ( در اینجا ادوبی) شدهایم و نرمافزارهای دیگر در این ورک فلو بخوبی قرار نمی گیرند.
اما به هر حال شاید در مورد برخی فایلها که برای مان مهمتر باشند یا با روش معمول بخوبی تبدیل نشوند، داشتن این آلترناتیوها بد نباشد.