راهنمایی کنید:مراحل کلی ویرایش دیجیتال چیست؟
منون از راهنمایی قبلیتون در مورد خرید دوربین که منتج به تصمیم به خرید d80 یا d200 شد که البته هیچکدومش الان توی بازار نیست...
من چند سالیست عکاسی نگاتیو میکنم ولی تا بحال دوربین دیجیتال نداشتم واشنایی ودلبستگی به اونم با مطالعه یکساله این سایت در من بوجود اومد.
اینجوری که من فهمیدم در این عکاسی مرحله دیگری هم غیر از عکس گرفتن وجود داره که همون ویرایش بعدی روی عکس هست برای رسیدن به اهداف متفاوت...
من مهندسی خوندم و تنها به اتوکد تسلط دارم ولی تا حالا حتی به سراغ فتوشاپ و بقیه اینجور برنامه ها نرفتم
واسه اینکه کلا" اشنا بشم با مراحل و ابزار و چگونگی انجام این عملیات ها چه باید بکنم شاید یکیش یاد گرفتن فتوشاپ باشه ولی من منظورم کلیست یعنی اگه امکانش هست واسم بگین از وقتی که عکس رو به pc منتقل میکنیم چه مراحلی با چه ابزاری باید انجام بشه تا من یکی یکی با یادگیری هر مرحله بتونم مهارت پیدا کنم و این مستلزم اینه که من مراحل کلی این عملیات رو بدونم.
شاید این مراحل توی کار وکم کم باید تجربه بشه ولی من یا کاری رو نمیکنم یا باید درست و حسابی بکنم و بخاطر همین خواهش میکنم راهنماییم کنین.
ممنونم
پاسخ: راهنمایی کنید:مراحل کلی ویرایش دیجیتال چیست؟
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
masih-s
منون از راهنمایی قبلیتون در مورد خرید دوربین که منتج به تصمیم به خرید d80 یا d200 شد که البته هیچکدومش الان توی بازار نیست...
من چند سالیست عکاسی نگاتیو میکنم ولی تا بحال دوربین دیجیتال نداشتم واشنایی ودلبستگی به اونم با مطالعه یکساله این سایت در من بوجود اومد.
اینجوری که من فهمیدم در این عکاسی مرحله دیگری هم غیر از عکس گرفتن وجود داره که همون ویرایش بعدی روی عکس هست برای رسیدن به اهداف متفاوت...
من مهندسی خوندم و تنها به اتوکد تسلط دارم ولی تا حالا حتی به سراغ فتوشاپ و بقیه اینجور برنامه ها نرفتم
واسه اینکه کلا" اشنا بشم با مراحل و ابزار و چگونگی انجام این عملیات ها چه باید بکنم شاید یکیش یاد گرفتن فتوشاپ باشه ولی من منظورم کلیست یعنی اگه امکانش هست واسم بگین از وقتی که عکس رو به pc منتقل میکنیم چه مراحلی با چه ابزاری باید انجام بشه تا من یکی یکی با یادگیری هر مرحله بتونم مهارت پیدا کنم و این مستلزم اینه که من مراحل کلی این عملیات رو بدونم.
شاید این مراحل توی کار وکم کم باید تجربه بشه ولی من یا کاری رو نمیکنم یا باید درست و حسابی بکنم و بخاطر همین خواهش میکنم راهنماییم کنین.
ممنونم
اگر چیزی از فتوشاپ نمی دانی اول باید همین برنامه را یاد بگیری در واقع شاید بشود گفت مادر نرم افزارهای بیت مپی است. بعد از اینکه به فتوشاپ تسلط پیدا کردی در همین سایت عکاسی کمی وقت بگذاری همه چیزهارو یاد می گیری منظورم www.akkasee.com/digitalcamera که مطالبی بسیار خوبی درش هست. ارسال عکس هم وقتی دوربینتو گرفتی تو خودش برنامه مربوط را بر روی سی دی دارد.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
towfigh
اگر چیزی از فتوشاپ نمی دانی اول باید همین برنامه را یاد بگیری در واقع شاید بشود گفت مادر نرم افزارهای بیت مپی است. بعد از اینکه به فتوشاپ تسلط پیدا کردی در همین سایت عکاسی کمی وقت بگذاری همه چیزهارو یاد می گیری منظورم
www.akkasee.com/digitalcamera که مطالبی بسیار خوبی درش هست. ارسال عکس هم وقتی دوربینتو گرفتی تو خودش برنامه مربوط را بر روی سی دی دارد.
ممنون دوست عزیز منهم توی سوالم اشاره کردم که حتما" فتوشاپ کلید اصلی ویرایش هستش .
مطالب سایت رو هم تقریبا" اگه بیشتراز یکبار نخونده باشم کمتر نخوندم ومسائل خوب و جامعی توی اون هست وهمچنین آگاهم که توی سی دی همراه دوربین اطلاعات لازم هست ولی من دنبال مراحل کلی قضیه ام و نمی خوام به کار راه اندازی اکتفا کنم .خواستم از قبل با مراحل و کارهایی که میشه انجام داد و مسیرهای مختلف وبرنامه های متفاوت واسه این کار آشنا شوم. شاید سوالم رو خوب مطرح نکرم وبهتره بگم من یه چارت جامع واسه این کار میخوام ...
ممنون از کمکت.
برای یادگیری فوتوشاپ کتابهای اینترنتی وجود دارد. ولی یک سی دی آموزشی فارسی به اسم آموزش فوتوشاپ بامداد در ایران هست که شامل 3 سی دی می باشد و بسیار مفید است.
به زبان انگلیسی هم Lynda Photoshop Learning بسیار سی دی آموزشی خوبی است. هر چند در این سایت هم به بسیاری از موارد استفاده از فوتوشاپ برای ویرایش عکس پرداخته شده و دوستان عزیز زحمت زیادی در این مورد هم کشیدند.
این لینک را نگاه کنید.
سلام اینهم برنامه خوبیه امیدوارم به دردت بخوره.
http://wbt.roshd.ir/setup/wbtsetup.exe
نصب کنيد
روش کار برنامه نصب به اين صورت است که ابتدا اين فايل اجرايي کوچک (حدود 40 کيلوبايت) در کامپيوتر کاربر قرارگرفته و اجرا مي*گردد. اين برنامه که به زبان فارسي طراحي شده است، شروع به جستجو در کامپيوتر کرده و فايلهايي که براي نصب سيستم آموزشي مورد نياز هستند را در يک ليست ذخيره مي*کند و سپس به ترتيب شروع به بارگيري فايلهاي فوق از طريق شبکه مي*نمايد. توصيه ميشود در هنگام انجام مراحل نصب، از باز کردن صفحات وب ديگر و يا بارگيري فايلها خودداري کنيد تا سرعت نصب در بالاترين حد ممکن باشد. بر طبق سرعت ارتباط و حجم فايلهاي مورد نياز، کاربر بايد زماني را در انتظار پايان عمل نصب بماند
پس از پايان يافتن برنامه نصب، آيکوني با نام Roshd Training Softwares براي اجراي برنامه در صفحه Desktop و منوي Programs از منوي Start ايجاد ميشود و به اين ترتيب، کاربر ميتواند در هر زمان به سرعت به سيستم آموزشي دسترسي داشته باشد.
ممنون
کلی تر به قضیه نگاه کنید. ویرایشها جزئی از یک فرآیند کلی هستند به نام digital workflow . در این زمینه در آذر 84 یک کارگاه داشتیم
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=1866
که خلاصه اش را می توانید در فایل پی دی اف اش بیابید:
http://www.nmroshan.persiangig.com/d...m_workflow.rar
خواندن این کتاب نیز پیشنهاد میشود. متاسفانه لینکی برای دانلودش ندارم. اگر دوستان لینکی از این کتاب دارند، لطف کنند:
Digital Photography Workflow Handbook
by Bettina & Uwe Steinmueller
توضیحات بیشتر در مورد این کتاب:
h++p://www.outbackphoto.com/booklets/dop2000/DOP2000.html
این کتاب را آقای حیدری عزیز به من دادند. همین جا از ایشان بخاطر لطف همیشگی شان تشکر میکنم.
جناب آقای روشن آدرس زیر را دیده اید؟ چگونه چیزی است؟ ظاهرا" تعدادی از کتاب های مرتبط با ادوبی را می توان رایگان داونلود کرد. من چند تا را امتحان کرده ام.
http://www.giuciao.com/books/sorted.php?by=Adobe&ord=id
من يكي رو دانلود كردم موقع باز كردن فايل فشرده پسورد مي خواست
نادر عزیز، در هر صفحه ای که می خواهید کتابی را دانلود کنید، معمولا" پسورد مربوطه نیز درج شده است. باید دیده باشید. مثل صفحه زیر و پسوردی که نوشته ام:
http://www.giuciao.com/books/book.ph...y=Adobe&ord=id
Password=giftfromfatherxmas
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
جناب روشن مثل همیشه راهنمایی شم کامل وعالی و مفید بود و من دقیقا" دنبال همین مراحل digital workflow بودم و ممنون از شما.
من منظورم یادگیری فتوشاپ یا ... نبود و خواستار چارت کلی ویرایش دیجیتال بودم تا بتونم با پیدا کردن ابزار مورد نیاز و یادگیریشون توی این بخش توانایی بیشتری پیدا کنم.
از همه دوستان بخاطر کمکهاتون ممنونم.
قصد دارم با استفاده از اون چارت workflow روی هر قسمت بحث کنیم تا بصورت متمرکز نرم افزارهای مورد نیاز و انواع اونو اینجا داشته باشیم چون شاید روی بیشترش توی فروم بحث شده ولی این واسه مبتدیهایی مثل من کمی گنگ ومشکل آفرین هست. پس ابتدا چارت کلی رو اینجا میگذارم و از ابتدا روی تک تک مراحل بحث میکنیم تا بهترین نرم افزارهای مورد نیاز هرقسمت و نحوه یادگیری و چگونگی تهیه اون مثل لینک دانلود و کتاب وcd و ...مشخص شود . پیشاپیش از کمک همه دوستان ممنونم.
سرفصل مراحل Digital Workflow:
-----------------------------------------------------------
* سيستم مناسب براي روند كاري ديجيتال
------------------------------------------------------------
1- انتقال فايلها به كامپيوتر
تغيير دادن نام فايلها : آيا الزامي است؟
طرز ساخت سلسله مراتب دايركتوري براي جايدهي فايلها
Write protection نمودن فايلهاي منتقل شده
تهيه backup اوليه و قوانين تهيه back-up
حذف فايلها از روي كارت حافظه : اهميت آن و موقع مناسب براي انجام آن
----------------------------------------------------
2- مرور اوليه عكسها، اهميت، روش و ابزارهاي مناسب آن
---------------------------------------------------
3- تاريكخانه ديجيتال digital darkroom
- اصول كلي تاريكخانه ديجيتال
مديريت رنگ color management
فرمتهاي فايلي
تفاوت تصاوير 8 بيتي و 16 بيتي
Pixel dimension و document size
Metadata و اهميت آن در مديريت فايلهاي تصويري
- ويرايش تصاوير درتاريكخانه ديجيتال:
• حذف نويز
• لايه هاي تنظيمي (( adjustment layers و ارزش آنها
• استفاده از ابزار level و curve و نكته هاي مهم آنها
• Shadow/highlight : چرا ابزار منحصر بفردي است؟
• تنظيم رنگ و ابزار Hue/saturation : چرا گاهي تنها راه تنظيم رنگ همين ابزار است؟
• شارپ كردن و اصول مهم آن
• ذخيره كردن به صورت TIFF/PSD
-----------------------------------------------------------------------
4- چاپ تصوير / انتشار تصوير
---------------------------------------------------------------------------
5- تهيه back-up نهايي : چند بار بايد back–up بگيريم؟
------------------------------------------------------------------
6- آرشيو نمودن و مديريت فايلهاي تصويري: استانداردهاي لازم و نرم افزارهاي آرشيو و مديريت فايلهاي تصويري:
Digital assessment manager
از دوستان واساتید خواهش میکنم به ترتیب از شماره 1 مراحل کار و نرم افزارهای مورد نیاز و یا لینک به بحث های قبلی رو اینجا پست کنند .
دوباره تاکید میکنم که احتمالا"روی بیشتر این مطالب قبلا" بحث شده ولی جمع شدن انها در یک جا و احتمالا" بروز شدنشان میتونه خیلی ثمر بخش باشه .بازهم از همه ممنونم...
مهم این است که عکاس دیجیتال باید این مراحل را در ذهن داشته باشد و آنهارا در عمل رعایت کند. و گرنه همه اینها که ابزار خاصی را لازم ندارند.
در مورد مدیریت رنگ هم در فروم و هم در آرشیو مقالات سایت مطالب مفصلی وجود دارد.
در مورد متادیتا نیز در آرشیو فروم ( EXIF و نیز XMP ) مطالبی پیدا خواهید کرد.
درباره آرشیو و کاتالوگ سازی و مدیریت فایلهای تصویری نیز به این آدرس در فروم مراجعه کنید:
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=1841
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
مهم این است که عکاس دیجیتال باید این مراحل را در ذهن داشته باشد و آنهارا در عمل رعایت کند. و گرنه همه اینها که ابزار خاصی را لازم ندارند.
در مورد مدیریت رنگ هم در فروم و هم در آرشیو مقالات سایت مطالب مفصلی وجود دارد.
در مورد متادیتا نیز در آرشیو فروم ( EXIF و نیز XMP ) مطالبی پیدا خواهید کرد.
درباره آرشیو و کاتالوگ سازی و مدیریت فایلهای تصویری نیز به این آدرس در فروم مراجعه کنید:
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=1841
جناب روشن واقعا از راهنماییهاتون ممنونم
دقیقا من هم منظورم اون بخشهایی بود که احتیاج به نرم افزار و ...دارند . قصدم ازین سوال ایجاد مرجعی واسه کلیات workflow بوده و انتقال تجربیات اساتیدی مثل شما در ضمینه انتخاب و کار با نرم افزارهای متنوع و اینکه کدوم نرم افزار در هر قسمت مفید دتر .