صفحه 1 از 2 1 2 آخرینآخرین
نمایش نتایج : از شماره 1 تا 10 , از مجموع 16
Like Tree50تشکر

موضوع: سوال در مورد شاتر اسپید در دوربین فیلمبرداری

  1. #1
    كاربر همراه ehssanehs آواتار ها
    تاریخ عضویت
    July 2005
    محل سکونت
    Mashhad
    نوشته ها
    185
    تشکر شده
    266
    تشکر کرده
    433

    پیش فرض سوال در مورد شاتر اسپید در دوربین فیلمبرداری

    با سلام
    می خواستم بدونم که شاتر اسپید در دوربین فیلمبرداری چه نقشی داره؟ و چه طور عمل میکنه؟ و کجا کاربرد داره؟

    ولی هرچی فکر میکنم دوربین فیلمبرداری که مثل عکاسی شاتر متحرک نداره که سرعتش تنظیم بشه؟

    آیا تغیرات در شاتر اسپید باعث تغییر در کیفیت رنگ دوربین میشه و آیا در استفاده از خاصیت اسلو موشن در دوربین (fx-1000 ) تاثیر داره؟
    با تشکر
    mreza1001، شاهین اکبری، Navid7h و 2 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

  2. #2
    كاربر فعال
    تاریخ عضویت
    December 2006
    نوشته ها
    676
    تشکر شده
    4097
    تشکر کرده
    285

    پیش فرض پاسخ: سوال در مورد شاتر اسپید در دوربین فیلمبرداری

    سلام،
    سوال بسیار خوبی است :) از دوربین فیلمی شروع می‌کنم، اول این‌که به‌هرحال دوربین شاتر احتیاج دارد، چون وقتی که فیلم دارد حرکت می‌کند نباید نور ببیند، پس یک شاتر نیاز است. حالا در دوربین فیلم‌برداری این شاتر نرمال یک نیم‌دایره است (نیم دایره یعنی شاتر ۱۸۰ درجه)، یعنی در واقع هر فریم فیلم شما با شاتر نرمال ۱/۴۸ام ثانیه نور می‌بیند. اما می‌توان این شاتر را بست، مثلاً کرد ۶۰ درجه (یعنی یک دایره که ۶۰ درجه‌ی آن قاچ خورده و در حال چرخش است)، این طوری فیلم خیلی کمتر نور می‌بیند و در نتیجه، هر فریم فریز می‌شود در عوض شاتر نرمال یا بازتر از نرمال Motion Blur دارد، درست مثل تفاوت یک فریم عکس که در ۱/۳۰ام ثانیه گرفته شده با عکسی که در ۱/۱۰۰ ثانیه گرفته‌شده است، حالا فیلم‌بردار می‌تواند تصمیم بگیرد که چقدر Motion Blur در فریم‌ها می‌خواهد. البته اندازه‌ی شاتر به وضوح در ثبت هم تاثیر می‌گذارد و باید نوردهی و دیافراگم به مقدار مناسب تصحیح شوند تا Exposure صحیح صورت بگیرد. این تا این‌جا.

    محاسبه‌ی زمان هم ساده‌است فرمول آن این است:
    کد:
    زاویه شاتر                زمان نوردیدن
    ------------  =  --------------------
    سیصد و شصت       تعداد فریم بر ثانیه
    که به سادگی می‌بینید شاتر ۱۸۰ درجه برای فیلم ۲۴ فریم بر ثانیه، معادل ۱/۴۸ام ثانیه نوردهی می‌شود و الی آخر...

    یک کار دیگر شاتر در دوربین فیلم‌برداری، انتقال نور به ویزور است، یعنی آن نیمه‌ی دیگر شاتر آینه است و وقتی که نور به فیلم نمی‌رسد آن را به ویزور می‌تاباند، البته در دوربین‌های مدرن مکانیزم‌های دیگری هم هست. در دوربین‌های فیلم‌برداری ۳۵ در بسیار از موارد باید دوربین متوقف شود، لنز باز شود و بعد اندازه‌ی شاتر عوض شود (و یا کلاً یک دیسک شاتر دیگر نصب شود)، البته بعضی دوربین‌های مدرن امکان تغییر الکترونیکی شاتر را دارند.

    حالا در دوربین ویدیویی،‌این شاتر در اکثر مواقع وجود خارجی ندارد، اما سنسور به‌صورت الکترونیکی کنترل می‌کند که برای چه مدت نور را ثبت کند، مثلاً در سیستم NTSC به‌اندازه‌ی ۱/۶۰ام ثانیه (البته فریم ها Interlaced هستند و در عمل هر فریم ۱/۳۰ام ثانیه نور می‌بینند) و در سیستم پال به‌اندازه‌ی ۱/۵۰ام ثانیه (این‌جا هم ۱/۲۵ام است) نور را در هر فریم ثبت می‌کند. بعضی از دوربین‌ها امکان تغییر این مقدار را در اختیار کاربر می‌گذارند و جالب‌تر این‌که می‌توانند هر فریم را مثلاً ۱/۳ام ثانیه نور بدهند (که در یک سیستم ۳۰ فریمی به معنی این است که هر یک فریم به‌اندازه‌ی ۱۰ فریم نور می‌خورد). بعضی دوربین‌های فیلم‌برداری ویدیویی پا را فراترگذاشته مقدارها را به کاربر به‌صورت همان زاویه‌ی شاتر اعلام می‌کنند.

    شاد باشید.
    nmroshan، Amir Mohebi، ME و 30 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    کاوه!
    [EYES] [576 Megapixel Retina] [2 x Natural 22.3mm F3.2] [ISO 1 -800]

  3. #3
    كاربر جديد
    تاریخ عضویت
    April 2010
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5
    تشکر شده
    12
    تشکر کرده
    38

    پیش فرض

    با سلام.
    با مطالعه این پست به نظر میرسه با استفاده از سرعت های بالاتر شاتر در دوربین های SLR بشه فیلم برداری سریع انجام داد, اما عملا فیلم برداری سریع با فریم ریت دوربینها ( تا جایی که من دیدم در SLRها بیشتر از 60 فریم در ثانیه نبوده) محدود میشه.
    پس میشه گفت سرعت شاتر با نرخ فریم در فیلم برداری کاملا جدا از هم هستند و یکی صرفا برای تنظیم اکسپوژ و دیگری برای تنظیم سرعت فیلم برداری استفاده میشه؟

  4. #4
    Forum Moderator کوروش آواتار ها
    تاریخ عضویت
    October 2011
    نوشته ها
    2,650
    تشکر شده
    18518
    تشکر کرده
    12880

    پیش فرض

    سرعت شاتر به طور مستقيم،ربطي به اسلوموشن يا فست موشن ندارد، بلكه باعث مي شود حركات سوژه، حسي از تيزي و يا كشيدگي پيدا كنند. و افزايش فريم ريت باعث اسلو يا فست موشن مي شود.
    اما طبيعي است با افزايش فريم، لازم است سرعت شاتر هم افزايش پيدا كند تا فريمي نورنخورده باقي نماند.
    Mehrdad-PL، tractorspor، ata_m3 و 1 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

  5. #5
    كاربر فعال Babak Borhani آواتار ها
    تاریخ عضویت
    August 2005
    نوشته ها
    570
    تشکر شده
    1249
    تشکر کرده
    1253

    پیش فرض

    بعد از توضیحات دوست عزیزمون
    در ایران بهترین سرعت شاتر 50 و 100 است.
    tractorspor و Dariush Chegini تشکر می‌کنند.
    بابک برهانیhttp://sibsabz.persiangig.com


  6. #6
    كاربر جديد
    تاریخ عضویت
    April 2010
    محل سکونت
    Tabriz
    نوشته ها
    5
    تشکر شده
    12
    تشکر کرده
    38

    پیش فرض

    با توجه به توضیحات کورش عزیز, از نظر تئوری اگر سرعت شاتر رو بتونیم پایینتر از فریم ریت تعین کنیم میشه به راحتی ویدیو تایم لپس ضبط کرد.
    اما در عمل فکر نکنم مکانیسم دوربینها اجازه این کارو بده.
    اگر اشتباه میکنم لطفا تصحیح بفرمایید.

  7. #7
    كاربر فعال AmirS آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2009
    نوشته ها
    896
    تشکر شده
    2131
    تشکر کرده
    1291

    پیش فرض

    سرعت شاتر نمیتونه از فریم ریت کمتر بشه… بله اگر دوربین این امکان رو داشته باشه که هر فریم ریت دلخواه (مثلا ۱ فریم در ساعت!) رو برای فیلم برداری انتخاب کنیم و بعد با سرعت شاتر دلخواه (مثلا ۱/۱۰۰) تصویر برداری کنیم فیلم تایم لپس داریم…ولی حتی اگر به فرض بتونیم با سی فریم در ثانیه و سرعت شاتر یک ساعت! تصویر برداری کنیم (و ۱۰۷۹۹۹ دیگه ای فریمی که باید ت این یه ساعت که مشغول فریم اول بودیم گرفته می شدند هم از یه جایی بطور معجزه آسا بوجود بیان) اون وقت عکس هایی با یک ساعت نور دهی داریم که اگه شانس بیاریم سفید خالص (اوراکسپوز) نباشن، همه اتفاقات این یک ساعت رو در خودشون دارن و در نتیجه فکر نکنم چیز بدرد بخوری ازش در بیاد!؟•••بذارید قضیه رو یه جور دیگه نگاه کنیم. فرض کنید فیلم برداری همون عکاسی تایم لپس‌ه… یعنی یه تعداد عکس میگیریم و بعد با فریم ریت دلخواه پخش می کنیم… اگه فاصله زمانی بین عکس ها به فریم ریت متناسب باشه فیلم با سرعت طبیعی داریم و در غیر این صورت یا اسلو موشن میشه و یا فست موشن. بنابراین میشه گفت که اسلو/فست موشن فقط به اختلاف فریم ریت ضبط (فاصله بین ثبت ها) و فریم ریت پخش (فایل ویدیویی نهایی) بستگی داره و سرعت شاتر اینجا بی اثر‌ه. و البته اگه ریت ضبط از ریت پخش کمتر باشه، بعضی از فریم ها تکراری پخش میشن و اگه برعکس باشه، بعضی از فریم ها پخش نمیشن.حالا بریم سراغ سرعت شاتر… اینجا هم دقیقا همون نقشی رو داره که تو عکاسی داره (یادتونه که داریم تایم لپس می گیریم) یعنی اولا در نور تصویر اثر داره و ثانیه میتونه در فریز شدن تصویر و یا بوجود اومدن motion blur موثر باشه. و البته سرعت رو میتونیم تا حد مورد نیاز (بشرط وجود نور کافی) بالا ببریم، ولی برای پایین آوردنش محدودیت فریم ریت ظاهر میشه چون اگه مثلا ۳۰ فریم در ثانیه ضبط کنیم و سرعت شاتر ۱ ثانیه (ریت ضبط) بخوایم، بعد به تضاد می خوریم چون تا فریم اول رو ضبط کنیم یک ثانیه گذشته و ۲۹ فریم رو از دست می دیم (مگه اینکه ۳۰ تا دربین داشته باشیم که هر کدوم یکی از فریم ها رو بگیرن :) ).اما دو تا نکته: اول اینکه برای ساختن فیلم اسلوموشن از فیلمی که فریم ریت ضبط کافی نداشته (بصورت نرم افزاری) میشه از ترکیب دو فریم پشت سر هم، یک فریم میانی ساخت و تعداد فریم ها رو دو برابر کرد، (یعنی مثلا سی فریم رو بکنیم شصت تا) بعد با سرعت پخش پایین دوباره به ریت اولیه برگردیم. در این حالت فریم میانی بصورت یه تصویر motion blurی در میاد و اگه فریم های اصلی هم خودشون blur باشن، نتیجه چیز بی کیفیتی میشه… ولی اگه خود فریم های اصلی فریز شده باشن، نتیجه بهتری خواهیم داشت. بنابراین سرعت بالاتر از این نظر برای اسلوموشن بهتره.و نکته دوم اینکه دلیل پیشنهاد جناب برهانی در خصوص سرعت ۵۰ و ۱۰۰ برای ایران به فرکانس برق شهر مربوط میشه و اینکه چراغ ها با سرعت ۵۰ بار در ثانیه دارن روشن و خاموش میشن و در نتیجه اگه سرعت شاتر ما متناسب با این عدد باشه نور دهی یکسانی در همه فریم ها خواهیم داشت و در غیر اینصورت تصویر به اصطلاح پرش داره.
    Babak Borhani و tractorspor تشکر می‌کنند.

  8. #8
    كاربر جديد
    تاریخ عضویت
    June 2013
    نوشته ها
    23
    تشکر شده
    1
    تشکر کرده
    47

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط AmirS نمایش پست ها
    و نکته دوم اینکه دلیل پیشنهاد جناب برهانی در خصوص سرعت ۵۰ و ۱۰۰ برای ایران به فرکانس برق شهر مربوط میشه و اینکه چراغ ها با سرعت ۵۰ بار در ثانیه دارن روشن و خاموش میشن و در نتیجه اگه سرعت شاتر ما متناسب با این عدد باشه نور دهی یکسانی در همه فریم ها خواهیم داشت و در غیر اینصورت تصویر به اصطلاح پرش داره.

    ببخشید مگه ی چراغ میتونه در عرض کم تر از 1/50 (یک پنجاهم) ثانیه خاموش و روشن بشه؟
    ینی بطور کامل نورشو از دست بده و مجددا به روشنایی اصلیش برگرده؟

  9. #9
    كاربر آشنا
    تاریخ عضویت
    February 2011
    نوشته ها
    69
    تشکر شده
    71
    تشکر کرده
    32

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط sa`eed نمایش پست ها
    ببخشید مگه ی چراغ میتونه در عرض کم تر از 1/50 (یک پنجاهم) ثانیه خاموش و روشن بشه؟
    ینی بطور کامل نورشو از دست بده و مجددا به روشنایی اصلیش برگرده؟
    بله هرتز ایران 50 هست از روشن شدم در ثانیه تشکیل میشه یهنی 50 بار قطه و وصل میشه اگر یه دیمر بگیری و لامپ کم مصرف با کم کردن نور اون پرشو میبینی

    میتونی توی مانیتور های قدیمی هم بگیری دوربینو تا مشاهده کنی اونا هرتزشون متضاده پرش رو میبینی
    sa`eed تشکر می‌کند.

  10. #10
    كاربر همراه mostafa_1366 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2013
    محل سکونت
    DEZFOUL
    نوشته ها
    479
    تشکر شده
    1160
    تشکر کرده
    2646

    پیش فرض

    نقل قول نوشته اصلی توسط ss_movies نمایش پست ها
    بله هرتز ایران 50 هست از روشن شدم در ثانیه تشکیل میشه یهنی 50 بار قطه و وصل میشه اگر یه دیمر بگیری و لامپ کم مصرف با کم کردن نور اون پرشو میبینی

    میتونی توی مانیتور های قدیمی هم بگیری دوربینو تا مشاهده کنی اونا هرتزشون متضاده پرش رو میبینی
    کلیت حرفتون درباره هرتز درسته ولی دیمر یک مقاوت متغیره که ولتاژ رو کم و زیاد میکنه. روی فرکانس برق نمیتونه تاثیر بزاره. پرش لامپ های کم مصرف بخاطر ساختار خود اونهاست چون به تغییر ولتاژ حساس هستند.
    nikon D5200+18-55+50/1.8 G+ 18-105

صفحه 1 از 2 1 2 آخرینآخرین

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •