من passport color checker استفاده میکنم. 80 دلار خریدمش. هم صفحه خاکستری داره ، هم صفحه رنگی با 24 رنگ و نرم افزار مخصوص کالیبراسیون رنگ.
اندازه مناسب هم داره
این هم خوبه، اگه بتونید اینجا پیدا کنید : WhiBal - LensAlign
من passport color checker استفاده میکنم. 80 دلار خریدمش. هم صفحه خاکستری داره ، هم صفحه رنگی با 24 رنگ و نرم افزار مخصوص کالیبراسیون رنگ.
اندازه مناسب هم داره
این هم خوبه، اگه بتونید اینجا پیدا کنید : WhiBal - LensAlign
Nikon D750
من این تاپیکو خوندم جالب بود اما یه سوالات ریزی برام پیش اومد که فکر میکنم در تنظیم wb واستفاده از این کارتا مهم باشه
1- قبل از استفاده از این کارت حالت wb در چه حاتی باید قرار داد auto یا cuostom اخه من تو فیلم دانش سا رویی دیدم میگفت اولین عکسو کنار مدل با این کارت عکاسی کنید اما
قبلش باید دوربین رو در حالت auto قرار داشته باشه و بعد این عکس رو به عنوان عکس مرجع در دوربین مد cuostom رو برای wb انتخاب کنید یا در کمرا راو با قطره چکان کار کنید
اما در یک اموزش دیگه تو سط مارک والاس کا روی هر دو برند کنون و نیکون داشت اموزش میداد میگفت که در دور بین کنون ابتدا باید حالت wb در cuostom قرار بدید و یه عکس از
مدل و کارت بگیرید و بعد از این مرحله این عکس رو باز هم در حالت cuostom برای دوربین قرار بدید .واقعا مدو مش درستتره؟
2-اگر من نور فلاش هامو کم یا زیاد کنم دو باره باید با شرایط نوری جدید یه عکس با کارت به عنوان مرجع بگیرم و دوباره اینکارو انجام بدم ؟
3- اگر مدل من حالت فیزیکیه خودش رو تغییر بده مثلا از حالت نخست که رو صندلی نشسته رو زمین بشینه یا بپره یا دو ربین رو عقب جلو کنم زاویه تابش فلاش هارو تغییر بدم
باید دوباره مراحل عکاسی از کارت خاکستری رو انجام بدم؟
اگر بحث فقط و فقط در مورد تنظیم تراز سفیدی یا White Balance هست که مورد 2 و 3 نیازی به دوباره پیادی سازی وایت بالانس ندارند.
ولی اگر نور فلش رو اندازه گیری میکنید (Flash Metering) در مورد 2 و 3 نیاز به انجام دادن مجدد آن دارید.
در مورد شماره 1 هم از نظر بنده اهمیت چندانی ندارد چون به گمانم دستوری به دوربین از این لحاظ داده نشده منتهی بنده حالت Flash رو انتخاب میکنم (نظر شخصی)
دلیل:
-در واقع درجه کلوین روی حالت Flash برای نور فلش تنظیم شده که البته یک درصد تلورانس در انواع فلش ها دارد که باعث میشود معمولا 200 کلوین کم یا زیاد باشد
از جایی که شما قصد دارید برای فلش نور رو تنظیم کنید وقتی در این حالت عکاسی میکنید دوربین متوجه عمل شما میشود (البته در صورتی که این مورد برای دوربین تعریف شده باشد)
که شما تراز سفیدی رو در حالت Flash تنظیم کرده اید قصد تنظیم برای فلش رو دارید در نتیجه بهتر نتیجه خواهید گرفت.
من از NOVOFLEX استفاده می کنم . دلار که 1000 تومان بود، 60 هزار تومان خریدم ! دراندازه 25*20 .دو رو، سفید و خاکستری . واقعا نتیجه قابل
توجه ای دارد .
حتی وقتی وایت بالانس در حالت فلاش باشه ( با nissin 866II و nikon sb 27 + چتر و سافت باکس ) باز هم با استفاده کردن از کارت نتیجه
بسیار بهتر خواهد بود !
محمدهادی نوری
مسلما همینطوره ، شما یک فلش ثابت داشته باشید با یک دوربین کنون عکس بگیرید ، با یک نیکون عکس بگیرید حالا وارد لایت روم کنید و یکی از عکس هارو رو حالت White Balance Flash قرار بدین
نتیجه در هر سه متفاوت خواهد بود.
برمیگردد به میزان کلوینی که از سمت شرکت برای هر یک تعیین شده + داشتن درصد خطای درجه ی رنگی در فلش ها.
یکی از عواملی که فلش های گرانقیمت را از ارزان قیمت جدا میکند همین درصد خطای کمتر هست.
شاید با یک کیت ارزان قیمت فلش از 10 عکسی که میگیرید حداقل 5 عکس درجه ی کلوین متفاوت داشته باشند.
سلام
تفاوت کارت خاکستری با کالر چکر(color checker) در چیست ؟(فارق از بحث ساخت پروفایل دوربین)
ممنون
عسگری
فکر میکنم وقتی از کارت خاکستری استفاده میکنیم، با اینکه در تنظیم وایت بالانس،رنگها هم تنظیم میشن،اما رنگها کالیبره نمیشن.شما وفتی از کالرباکس یک عکس بگیرین،بعد اون رو توی نرم افزارش باز بکنبن،میبینین رنگهای باکس رو تشخیص میده ،بعد اصلاح میکنه وبعد این اصلاحات رو روی نرم افزار لایت روم یا فتوشاپ کامپیوتر شما اعمال میکنه،بعد از اون هر چی که عکس بگیرین به شرط اینکه با کارت خاکستری وایت بالانس تنظیم شده باشه،رنگها کالیبره خواهند بود.
دوستان خسته نباشید
نظرتون راجع به کارت خاکستری برند mennon چیه? کسی تجربه استفاده ازش رو داره? قیمتش 80 تومنه