خب گفتنیهای من دربارهی GPS بیشتر شده و قیمت GPS های دستی نیز هر روز کمتر میشود. چنانچه نگاهی اصولی به مدیریت عکسهای دیجیتال داشته باشیم، میتوان و باید GPS را بعنوان وسیلهی جانبی عکاسی دیجیتال بحساب آورد. بنابراین تاپیکی جدا در بخش تجهیزات جانبی باز کردم تا تمام مطالب را در اینجا مطرح کرده و موشکافی کنیم.
سابقهی GPS در این فروم به دو پست زیر باز میگردد:
http://akkasee.com/forum/showpost.ph...&postcount=103
http://akkasee.com/forum/showpost.ph...&postcount=142
در پست اول من تازه متوجهی کاربرد GPS در عکاسی دیجیتال شدهام و بدلیل گران بودن GPS های دستی موجود در ایران بدنبال همان GPS که سام جوانروح استفاده میکند. این GPS بدون LCD است و فقط نقاط را ثبت میکند و از دقت و حساسیتش بیخبرم (آیا در اتومبیل با شیشههای بسته کار میکند؟ آیا در لابهلای انبوه درختان کار میکند؟)
مسئلهیی که هست این است که آن GPS یعنی Globalsat DG-100 در ایران یافت مینشود (و البته در ادامه خواهید دید که دیگه این موضوع اهمیتی نداره!)
قیمت جی پی اسهای Garmin (تقریبا بهترین سازندهی GPS) در ایران به حد معقولی رسیده است.
قبل از اینکه وارد بحث شوم (اگر تا الان نشده باشم!) لازم است نکتهیی بسیار مهم را تاکید کنم:
هرگز این وسیله برای عکاسی ضروری نیست.
فقط یک گزینه است که با توجه به کاربردهایش در صورت احساس نیاز میتوان تهیه کرد.
ارزانترین جی پی اس دستی Garmin با قیمت حدود 130،000 تومان:
توضیحات:
کد:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=144&pID=6403#
با دو باتری قلمی حدود 22 ساعت کار میکند و 10،000 نقطه را ثبت خواهد کرد. کابل انتقال نقاط به کامپیوتر همراهش نیست و یا باید به قیمت حدود 7،000 تومان بخرید یا خودتان درست کنید.
کاربرد GPS در مدیریت عکسهای دیجیتال:
تاریخ و ساعت GPS و دوربین را تنظیم میکنید.
پس از انتقال عکسها و نقاط به کامپیوتر، متادیتای عکسها بر اساس تطبیق تاریخ و ساعت تکمیل شده و مختصات گرفته شده از GPS به آنها اضافه میشود.
نتیجه:
10 سال دیگر که یادتان نیست این عکس را در کجا گرفتهاید، براحتی روی نقشه خواهید دید که کجا بودهاید!
در غیر اینصورت یا باید به حافظهی خود اتکا کنید و یا باید اطلاعات موقعیت مکانی را در نرم افزار DAM خود بصورت دستی وارد کنید.
به کمک این GPS تا 500 مکان با ارزش یا جالب توجه از هر نظر (رستوران، سرویس بهداشتی بین راه، جایی با پتانسیل بالا برای عکاسی، محلی مناسب جهت برپایی چادر و ...) را میتوان برای معرفی به دوستان یا مراجعات بعدی علامت گذاری کنید.
بهترین GPS دستی موجود در ایران تا این تاریخ و به نظر بنده همان است که رضا جان در دومین لینک که در ابتدای تاپیک گذاشتهام، معرفی کرده است با قیمتی در حدود 520،000 تومان.
خوشبختانه تمام جی پی اس های Garmin از ارزانترین تا گرانترین ضدآب هستند با سطح مقاومت IPX-7 به این معنی که در برابر سقوط تصادفی در آب به عمق یک متر و بمدت سی دقیقه مقاوم هستند.
ـ آیا ضرورت دارد GPS های گرانتر را بخریم؟
میزان نیاز و کاربرد شما میزان ضرورت موضوع را تعریف میکند. ارزانترین جی پی اس دستی که معرفی کردم نقشههای از پیش آماده شده را قبول نمیکند. دقت بالایی ندارد. حساسیت کمی دارد. قطب نمای الکترونیک و ارتفاع سنج بارومتریک ندارد. در سفرهای داخلی یا خارجی امکان دیدن نقشهی محل و جستجو بر اساس نام مکان یا خیابان، دریافت پیشنهاد کوتاهترین مسیر و مانند آن را ندارید.
بعد از اینکه خودم تهیه کردم جزئیات موضوع و کار با نرم افزارهای مربوطه برای تکمیل متا دیتای عکسها یا انتقال نقشه به GPS را شرح میدهم.