جناب شاطریان
به سلامتی که کار شما زیاد شود، یا مجبور خواهید بود کسی را برای طراحی استخدام کنید ، یا کار را به گرافیستهای مستقر در مراکز چاپ یا صحافی بسپرید. وقت شما در آینده چنان ارزشمند خواهد بود که خودتان فرصت نمیکنید تعداد زیادی عکس روتوش و پروسس کنید.
من هم که حجم کار کمی دارم، چون شغل اصلیام اکثر وقتم را میگیرد، گاه پارسال در اوج کار شرکت که 9 شب به منزل برمیگشتم، چنان از طراحی صفحات آلبوم بیزار بودم که حاضر بودم به هر قیمتی کار را به کاردان بسپرم و کاردان را نیز یافتم اما باز هم دری به تخته خورد که خودم کار را انجام بدهم.
حرفهای هایی را میشناسم که پتانسیل طراحی و حتی نفر مورد نظر را نیز در اختیار دارند، اما از خدمات بیرون برای طراحی و روتوش استفاده میکنند چرا که وقت این کار را ندارند. نمونه کار را هم از نمونه همان موسسهای که برای آنها کار انجام میدهد به مشتری نشان میدهند.
فراموش نکنید که در آمریکا، مراکز بسیاری برای پروسس و چاپ حرفهای وجود دارند که طرف حساب آنها عکاسان حرفهای است که از دانش پروسس بیبهره نیستند.
مخصوصاًبرای برگزاری نمایشگاه عکس، این مراکز خدمات حرفهای پروسس و چاپ میدهند. چاپ آنها نیز معمولاً با دستگاههای CS Lightjet است (که در ایران موجود نیست) و در درجه بعدی Lambda (که در ایران خوشبختانه موجود است).
اتفاقاً در مورد خیلی از عکسهای طبیعت، گاه آرزو میکنم مرکزی در دسترس داشتم تا بهترین خروجی ممکن را برایم تهیه میکرد. اغلب حتی 20 درصد بهبود برای یک عکس، بسیار مهم است. خیلی از "ذرهبین پیکسل بینی" هایی که خیلی طرفدار دارند و در مورد تفاوت آنچنانی فلان لنز و فلان سنسور قلمفرسایی میکنند، به زحمت تفاوت 5 درصدی ایجاد میکنند. اما پستپروسس تولرانسی بسیار بیش از این حرفها دارد.