صفحه 2 از 3 نخستنخست 1 2 3 آخرینآخرین
نمایش نتایج : از شماره 11 تا 20 , از مجموع 21
Like Tree68تشکر

موضوع: چاپ فایلهای Raw

كاربر ويژه Amir Mohebi آواتار ها
    تشکر کرده
    8560

پیش فرض پاسخ: چاپ فایلهای Raw

نقل قول نوشته اصلی توسط Ali Shaterian نمایش پست ها
    سلام

به نظر من سپردن این کار به کسی دیگر کار اشتباهی است هرچند که توانایی های ایشان در پروسس بیشتر از ما باشد. یکی از مراحل اصلی عکاسی دیجیتال مرحله پروسس میباشد. اگر من در این قسمت ضعف داشته باشم خب باید آنرا تقویت کنم. آشنایی و تسلط به تبدیل فایل Raw و تنظیمات اصلی و در آخر گرفتن خروجی را باید خود عکاس انجام دهد تا بتواند عکسی که گرفته را به بهترین نحو نمایش دهد.
    حال اینجا یک مساله مطرح میشود که ممکن است عدم کالیبره بودن مانیتور ما با لابراتوار مشکلاتی را برای فایل خروجی بوجود آورد ، که به نظر من به راحتی قابل حل است. من شخصا هنگام چاپ کارهایم در کنار اپراتور چاپ هستم و ایشان با نظر من خروجی چاپ را میدهد.
    دوم اینکه برای من که در 90درصد قراردادهای عروس ، کار آلبوم ژورنالی وجود دارد باید طراحی را خودم انجام دهم چون مشتری نمونه کارم را دیده است و طبق آن بهم سفارش داده است. حال با این توضیح اصلا غیر ممکن است من این کار را به کسی دیگر بسپارم.
    جناب شاطریان
    به سلامتی که کار شما زیاد شود، یا مجبور خواهید بود کسی را برای طراحی استخدام کنید ، یا کار را به گرافیست‌های مستقر در مراکز چاپ یا صحافی بسپرید. وقت شما در آینده چنان ارزشمند خواهد بود که خودتان فرصت نمی‌کنید تعداد زیادی عکس روتوش و پروسس کنید.
    من هم که حجم کار کمی دارم، چون شغل اصلی‌ام اکثر وقتم را می‌گیرد، گاه پارسال در اوج کار شرکت که 9 شب به منزل برمی‌گشتم، چنان از طراحی صفحات آلبوم بیزار بودم که حاضر بودم به هر قیمتی کار را به کاردان بسپرم و کاردان را نیز یافتم اما باز هم دری به تخته خورد که خودم کار را انجام بدهم.
    حرفه‌ای هایی را می‌شناسم که پتانسیل طراحی و حتی نفر مورد نظر را نیز در اختیار دارند، اما از خدمات بیرون برای طراحی و روتوش استفاده می‌کنند چرا که وقت این کار را ندارند. نمونه کار را هم از نمونه همان موسسه‌ای که برای آن‌ها کار انجام می‌دهد به مشتری نشان می‌دهند.

فراموش نکنید که در آمریکا، مراکز بسیاری برای پروسس و چاپ حرفه‌ای وجود دارند که طرف حساب آن‌ها عکاسان حرفه‌ای است که از دانش پروسس بی‌بهره نیستند.
    مخصوصاً‌برای برگزاری نمایش‌گاه عکس، این مراکز خدمات حرفه‌ای پروسس و چاپ می‌دهند. چاپ آن‌ها نیز معمولاً با دستگاه‌های CS Lightjet است (که در ایران موجود نیست) و در درجه بعدی Lambda (که در ایران خوشبختانه موجود است).
    اتفاقاً در مورد خیلی از عکس‌های طبیعت، گاه آرزو می‌کنم مرکزی در دسترس داشتم تا بهترین خروجی ممکن را برایم تهیه می‌کرد. اغلب حتی 20 درصد بهبود برای یک عکس، بسیار مهم است. خیلی از "ذره‌بین پیکسل بینی" هایی که خیلی طرف‌دار دارند و در مورد تفاوت آن‌چنانی فلان لنز و فلان سنسور قلم‌فرسایی می‌کنند، به زحمت تفاوت 5 درصدی ایجاد می‌کنند. اما پست‌پروسس تولرانسی بسیار بیش از این حرف‌ها دارد.
    nmroshan، Arash، Soha.T و 6 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    امير علي محبي
    نورپردازی پرتره در استودیو | [instagram: amir_talkbylight]

Moderator nmroshan آواتار ها
    تشکر کرده
    11580

در تایید صحبتهای شما باید بگویم که اصلا باید پروسس مخصوص چاپ را، موضوعی جدا دانست. پردازش برای چاپ در نیمه های مسیر پردازش، از پروسس مخصوص نمایش مانیتوری، جدا می‌شود.

حال اگر بحث چاپ در سایز بزرگ هم اضافه شود که آنهم موضوعی خواهد شد علیحده. و روشی خاص را می طلبد.
    Arash، Amir Mohebi، yasin-m و 4 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    نعما م. روشن
    مقالات سایت عکاسی |وبلاگ (از عکاسی) | اینستاگرام : Nemaroshan

كاربر ويژه Arash آواتار ها
    تشکر کرده
    4010

خوب این نیاز دقیقا وجود داره. قصدم اینه که بگم لزوما مربوط به فایل راو هم نیست. یعنی همیشه کسانی هستند که نیاز به ویرایش حرفه‌ای تر دارند.
    روشها هم مختلف است.
    مثلا در عکاسیهای پرکار کسی استخدام می‌شود که عکسها رو رتوش و ویرایش می‌کند.
    در عکاسیهای کم کار؟ کسانی هستند که بصورت دوره‌ای میایند و عکسها رو یا در محل و یا جمع می‌کنند و می‌برند و کارها رو انجام می‌دهند.
    همین حالا در عکاسیهای خلوت تر برای مشتریان کارهایی مثل کراپ کردن و تنظیم رنگ و شارپنس و تغییرات وسیع وایت بالانس انجام می‌شه.
    یعنی این اتفاقها میافته.
    مثلا در آتلیه ما کسی نیست که آلبوم دیجیتال درست کنه. قصدی هم براش نیست. مرکزی بر اساس درک متقابل سلیقه ما و تواناییهای آنها این خدمات رو به ما می‌ده.

و در رده حرفه‌ای تر که مربوط می‌شه به کارهای حساس؟ مثلا عکسهای نمایشگاهی؟ تجربه دم دستش همین نمایشگاه گروهی در نیاوران بود.

عکاسان حرفه‌ای هم فایلهاشون برای چاپ آماده نبود و بیشتر زحمت آماده سازی بر عهده مسعود قدیری بود و عکسها در عکسباران چاپ شد. بر تمام مراحل نظارت کامل داشتیم. تست ها رو می‌دیدیم . بعضی را تجدید چاپ کردیم. بعضی را همانجا دوباره اصلاح کردیم و ...
    خلاصه اینکارها در اینجا انجام می‌شود ولی معتقدم که عکاس اگر بداند چه می‌خواهد؟ و می‌خواهد به چه چیزی برسد؟ می‌تواند.
    یعنی لازم نیست همه کارها رو خودش انجام بده. دانایی لوازمی داره... مثلا باید بداند برای رسیدن به تصویر خاصی در پروسس چگونه عکاسی کند! حتی اگر خودش اون نوع پروسس رو بلد نباشه.... اگر درست عکاسی کرد می‌تواند کسی را مسئول پروسس کند و خروجی لازم رو از طریق اون فرد بگیرد.
    nmroshan، Amir Mohebi، Kaveh Ghobadi و 3 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    آرش عاشوری‌نیا
    www.arashnia.com/blog
    www.kosuf.com

كاربر همراه Ali Shaterian آواتار ها
    تشکر کرده
    508

سلام

من شخصا با ایجاد چنین مراکزی موافق هستم و وجودش را ضروری میدانم ولی نکته ای است در این میان که اگر مرکزی بتواند همان پروسس و طراحی مد نظر را خروجی بگیرد قطعا هزینه ای بیشتر را باید پرداخت کنم.

به عنوان مثال در حال حاضر طراحی هر برگ آلبوم را لابراتوارها 5000 تومان حساب میکنند به احتساب آلبوم 15 برگی میشود 75000 تومان و درآخر هزینه چاپ و صحافی. خوب قیمت تمام شده با توجه به زحمت عکاسی در باغ و آتلیه ( که برای هر مجلس چندین ساعت طول خواهد کشید ) و قیمت کلی که حالتی رقابتی دارد با دیگر همکاران به نظر شما ارزش پرداخت رو دارد؟

در اینجا دو بحث بوجود میاید اول بحث بیزینس که با این بازار رقابتی در ایران و اجرت بسیار پایین عکاسی به نسبت به کشورهای دیگر مثلا آمریکا و دوم اینکه نبود کسانی در این مراکز ( لابراتوارها ) که بتوانند دقیقا طبق نظر ما خروجی را تحویل مشتری بدهند.

حال اگر بتوان با نیروهای دیگر در کنار خود به نتیجه رسید به نظر من نتیجه ریالی و کاری بهتر خواهد بود. من در حال حاضر به طور متوسط ماهی 5 مجلس عروسی دارم که با همسرم دقیقا با زمان کافی به نتیجه میرسیم و در صورتیکه به بیش از 10 مجلس در ماه برسم حتما یک نیرو هم بکار خواهم گرفت.
    nmroshan، Amir Mohebi و Kaveh Ghobadi تشکر می‌کنند.
    5D Mark II , 40D
    24-70 f2.8 , 70-200 f4 IS
    علی شاطریان

كاربر ويژه Kaveh Ghobadi آواتار ها
    تشکر کرده
    14101

خوب اینجا دو نظر مطرح می شود.

یکی در مورد فایل هایی است که بیشتر جنبه بیزنسی دارند.مثل همان کارهای آتلیه ای و عروسی و مراسم.

یکی هم فایل هایی که یک عکاس ( حالا عکاس مستند اجتماعی باشد و یا طبیعت و یا معماری و یا .... ) دارد.

اما در ابتدای صحبت ام بگویم که هیچ گاه پردازشی که فرد دیگری از عکسی که بنده گرفته ام را هرچقدر هم که خوب باشد دلنشین خودم نمی دانم.

با علی جان موافقم.کسی که در مرحله ای ضعف دارد باید آن قسمت را تقویت کند.اینکه کسی چون پردازش نمی دانند عکس را بدهد به فلان موسسه تا برایش یک کار خوب خلق کند یک نقطه ضعف جدی برای عکاس است و نشان می دهد که عکاس هنوز به تسلط کامل بر ابزار ( که نرم افزار های ما جزیی از ابزار است ) هایش نرسیده است.

اینکه در آتلیه آنقدر سرمان شلوغ باشد که مجبور شویم مراحلی از کار را به دیگران بسپاریم یکبحث است و اینکه پروسس ندانیم و مجبور باشیم آن را به دیگری بدهیم یک بحث دیگر است.

مثلا این همه مقاله و نرم افزار و تست و آموزش که در قسمت تاریکخانه دیجیتال معرفی می شود برای چیست؟برای اینکه عکاس تمامی مراحل را خود به تنهایی بداند.

حالا اگر سرمان ( در آتلیه ) آنقدر شلوغ شد که مثلا برای یک کار سر مجلسی مجبور شدیم مراحل روتوش و ... را به اپراتور حرفه ای بسپاریم به نظرم اشکالی ندارد ( که در حال حاضر در ایران یک موضوع رایج است ) اما اینکه ما عکسی تهیه کنیم مثلا در باغ و بعد مشتری بخواهد که آن عکس را با بک مشکی داشته باشد و ما توانایی این کار را نداشته باشیم و از اپراتور حرفه ای بخواهیم که این کار را انجام دهد به نظرم پر از اشکال است!

از کجا معلوم که ما بتوانیم از کار اپراتور ایراد بگیریم ؟ و ایرادات و اشکالات را ببینیم؟

بهترین حالت استخدام یک فرد ( انحصاری ) برای آتلیه و استودیوی ماست.که نظرش و سلیقه اش با ما همخوانی داشته باشد ( هرچند که محال است حتی 30% نظرش با ما هماهنگ باشد )

با انجام این کار ما وارد مرحله بیزنسی شده ایم . بعد هنری قضیه کاملا فراموش شده است.

بنده شخصا راضی به انجام این عمنل نیستم.

در مرود عکس های خارج از استودیو و آتلیه و عکس هایی که برای بیزنس نیستند که این موضوع شدیدا غیر عملی است.چرا که بهترین اپراتور و ادیتور دنیا هم نمی تواند آن نگاه شما را باز آفرینی کند.آن چیزی که شما موقع چکاندن شاتر دیده و خواسته اید.اصلا بیان آن دید غیر ممکن است.

اما پروسس چاپ یک چیز دیگری است و همان طور که جناب روشن فرمودند در اکثر مواقع ما فقط بر آن نظارت داریم( گاهی هم در آن دخیل هستیم ) چرا که پروسس چاپیک مرحله بسیار حرفه ای و تخصصی و تاثیر گذار است و باید توسط اپراتئر حرفه ای و وارد به دستگاه آن را اعمال کند.که خوشبختانه ما ( بنده و علی شاطریان عزیز ) در کرج دستمان برای اعمال این مرحله بسیار باز است و اکثر اوقات شخصا پشت دستگاه می نشینیم و این مرحله را انجام می دهیم.

اما در کل و برای جمع بندی...

پردازش برای یک فایل Raw باید توسط عکاس و همان فردی که عکس را گرفته انجام شود.مورد نقض این داستان آنجا است که تیراژ بسیار بالا باشد و فرصت کافی نباشد و کار بیزنسی باشد و نه هنری.

اگر هم که پردازش بلد نیستیم و بر اپراتور تکیه می کنیم وای بر احوال ما....!
    nmroshan، Ali Shaterian و Kholeno تشکر می‌کنند.
    کاوه قبادی
    Exposure.ir
    I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson

كاربر بسیار فعال babakdin543 آواتار ها
    تشکر کرده
    1522

موضوعات يکم داره قرو قاتي ميشه کاوه خوب تونست مسائل رو تفکيک کنه
    تا اينجا
    آيا نياز به همچين مراکزي در ايران براي پروسس عکس و چاپ وجود داره ؟
    جواب مثبته بسته به حرفهاي بودن يا غير حرفه اي بودن عکاس نياز وجود دارد

آيا امکان انجام آن در ايران وجود خواهد داشت
    موانع زيادي تو اين کار وجود داره به نظر من و از ديد من غير حرفه اي مهمترين عامل هنوز قانون کپي رايته حمزه اي عزيز نوشتن که در خصوص Tiff و Jpeg هم همچين خطري وجود داره ! بله وجود داره اما Raw معتبر تره اگر دعواي حقوقي تو اين زمينه در بگيره اوني که Raw رو در اختيار داره ميتونه برنده باشه
    از ديده حرفه اي ها بحث متفاوت ميتونه باشه که خود دوستان نظر بدن بهتره

براي علاقه مندان به برگزاري نمايشگاهها به نظرم اجباري مياد

ببخشيد افه ولي
    تجربه دم دستش همین نمایشگاه گروهی در نیاوران بود.

عکاسان حرفه‌ای هم فایلهاشون برای چاپ آماده نبود و بیشتر زحمت آماده سازی بر عهده مسعود قدیری بود و عکسها در عکسباران چاپ شد. بر تمام مراحل نظارت کامل داشتیم. تست ها رو می‌دیدیم . بعضی را تجدید چاپ کردیم. بعضی را همانجا دوباره اصلاح کردیم و ...
    خلاصه اینکارها در اینجا انجام می‌شود ولی معتقدم که عکاس اگر بداند چه می‌خواهد؟ و می‌خواهد به چه چیزی برسد؟ می‌تواند.
    یعنی لازم نیست همه کارها رو خودش انجام بده. دانایی لوازمی داره... مثلا باید بداند برای رسیدن به تصویر خاصی در پروسس چگونه عکاسی کند! حتی اگر خودش اون نوع پروسس رو بلد نباشه.... اگر درست عکاسی کرد می‌تواند کسی را مسئول پروسس کند و خروجی لازم رو از طریق اون فرد بگیرد.
    ارش جان بي رو در واسي بگم من خودم نمايشگاه گروهيتون رو نيومدم اما هر کي اومده بود بجز عکسهاي خودت از چاپها و پروسس ها راضي نبود و ميگفت دقيقا عين کارهايي بود که خود ما هم انجام ميديم و انتظارها بيشتر بوده حتي بچه ها معتقد بودن تو انتخاب عکسها هم دقت نشده بود مثلا ميگفتن اکثرا عکسهاي خوبشون رو ارائه نداده بودن
    M.vatandoost و microdeveloper تشکر می‌کنند.
    بابک دیناروند
    BabakPhoto
    Puppy

كاربر ويژه Arash آواتار ها
    تشکر کرده
    4010

ارش جان بي رو در واسي بگم من خودم نمايشگاه گروهيتون رو نيومدم اما هر کي اومده بود بجز عکسهاي خودت از چاپها و پروسس ها راضي نبود و ميگفت دقيقا عين کارهايي بود که خود ما هم انجام ميديم و انتظارها بيشتر بوده حتي بچه ها معتقد بودن تو انتخاب عکسها هم دقت نشده بود مثلا ميگفتن اکثرا عکسهاي خوبشون رو ارائه نداده بودن
    بحث انتخاب عکس که جداگانست. اما کارهایی که خود ما انجام می‌دیم یعنی چی؟ خوب اینکارها رو هم ما انجام دادیم! چرا گمان می‌کنید کسانی که نمایشگاه می‌گذارند از آسمان آمده‌اند و یا کسانی که احیانا مدت بیشتری عکاسی کرده‌اند حتما با هسلبلاد عکاسی می‌کنند؟
    تمام این عکسها با همین دوربینهایی که خود ما داریم گرفته شده... توسط خود ما ادیت شده و تلاش شده از بهترین نرم‌افزارها (با توجه به اینکه پولی برای هیچ کدام از این نرم‌افزارها پرداخت نمی‌شه!‌) ادیت بشه... تنظیم رنگ بشه... بزرگ بشه... و چاپ بشه...

حالا اشکالی در کیفیت وجود داشته؟ برمی‌گرده به زمان عکاسی، سایز بزرگ عکسها و نگاه پیکسلی!
    Amir Mohebi و M.vatandoost تشکر می‌کنند.
    آرش عاشوری‌نیا
    www.arashnia.com/blog
    www.kosuf.com

كاربر همراه M.vatandoost آواتار ها
    تشکر کرده
    1277

نقل قول نوشته اصلی توسط Kaveh Ghobadi نمایش پست ها
    خوب اینجا دو نظر مطرح می شود.

با علی جان موافقم.کسی که در مرحله ای ضعف دارد باید آن قسمت را تقویت کند.اینکه کسی چون پردازش نمی دانند عکس را بدهد به فلان موسسه تا برایش یک کار خوب خلق کند یک نقطه ضعف جدی برای عکاس است و نشان می دهد که عکاس هنوز به تسلط کامل بر ابزار ( که نرم افزار های ما جزیی از ابزار است ) هایش نرسیده است.

مثلا این همه مقاله و نرم افزار و تست و آموزش که در قسمت تاریکخانه دیجیتال معرفی می شود برای چیست؟برای اینکه عکاس تمامی مراحل را خود به تنهایی بداند.
    كاوه جان و همچنین بقیه بزرگواران
    سلام

حرف شما کاملا درست ، برای یک عکاس خیلی بد است که عکسش را به کسی بدهد برای ویرایش. یعنی کسی که خود را عکاس می داند یا بطور حرفه ای این کار را انجام می دهد بسیار بد است که ویرایش را نداند.
    اما...

همه که عکاس نیستند بعضی از مردم عکاسهای حرفه ای هستند ولی حرفه آنها عکاسی نیست و لزومی ندارد که عکسشان را خودشان ویرایش کنند البته اگر یاد بگیرند و وقت هم داشته باشند قبول است اما اگر نه پس یک راه بیشتر نمی ماند و آنهم سپردن عکس برای ویرایش.

مثلا من خودم چند عکس داشتم که می خواستم در یک مجله معماری چاپ کنم . پروژه طراحی یک مجتمعی بود که ماکت آن تهیه شده بود و به درخواست مجله عکسهایی از آنها تهیه کردم و برای مجله فرستادم.آنها از من خواستند که عکسها را تا حد امکان ویرایش کنم و برای چاپ در مجله بهینه کنم. اما من به آنها گفتم که من معمار هستم نه عکاس. البته همین مسئله باعث شد که من با این فروم آشنا شوم و یکجورایی درگیر عکاسی شوم و بطور جدی بهش فکر کنم.:)

به هر حال منظورم این بود که لازم نیست همه ویرایش بدانند.و فلسفه بوجود آمدن این مراکز هم همین مسئله باید باشد.

گرچه توصیه شما را برای یک عکاس کاملا بجا و لازم می بینم.
    microdeveloper تشکر می‌کند.

Forum Administrator Kholeno آواتار ها
    تشکر کرده
    4056

بحثهای جالبی مطرح شد. اما کاوه جان هم من هم شما و هم خیلی از بچه های دیگه از پروسس عکسهای خودمون همونقدر لذت می بریم که از عکاسی و احتمالا با ارائه اینگونه خدمات (که من نمی دونستم در ایران هم هست) باز هم خودمون این کار رو انجام می دهیم.
    اما همانطور که گفتم بحث نیاز هست. به نظرم اینکه عکاس حرفه ای حتما پروسس حرفه ای رو هم بلد باشه نمی تونه یک اصل باشه. البته یک حسن است و حسن بسیار بزرگی هم هست. اما وقتی شما یک عکاس حرفه ای هستی با مشغله فراوان و هر شات شما کلی ارزش پولی دارد دیگه وقت صرف کردن برای پروسس و ویرایش و ساعتها ذل زدن به مانیتور دیگه کار یک حرفه ای نیست و حتما این کار رو به کس دیگری محول خواهد کرد. همانطور که علی گفت که من می شینم کنار اپراتور برای چاپ، یک عکاس حرفه ای هم فایلهاشو به هر کسی نمیده برای پروسس. به کسی میده که کاملا سلایق و موارد مورد توجهشو می شناسه و خروجی طبق خواسته خودش ازش تحویل می گیره. همانطور که علی پرینت قابل قبول خودشو از لابراتوار تجویل می گیره.
    همانطور که در زمان نگاتیو 90% عکاسها بعد از عکاسی می رفتند لابراتوار و با نظارت خودشون عکسها رو ویرایش و چاپ می کردند چه اشکالی داره این اتفاق در یک تاریکخانه دیجیتال هم بیفته؟
    بله وجود داره اما Raw معتبر تره اگر دعواي حقوقي تو اين زمينه در بگيره اوني که Raw رو در اختيار داره ميتونه برنده باشه
    بابک جان اصل حرفت درسته ولی طبق گفته خودت اینجا ایرانه. همانطور که برای همه شما دعا می کنم که هیچ وقت کارتون به مریضی و بیمارستان نکشه، براتون دعا می کنم که کارتون هیچ وقت به دادگاه و دعاوی حقوقی هم نیوفته! از طرف هم چک داری هم سفته هم هزار جور مدرک دیگه، طرف راست راست تو خیابون راه میره نمی تونی کاریش بکنی حالا تو همچین مملکتی فکر می کنی می تونی با داشتن فایل Raw حقتو بگیری؟
    Amir Mohebi، yasin-m و Kaveh Ghobadi تشکر می‌کنند.
    پيام حمزه‌ای
    PayamPix

كاربر بسیار فعال babakdin543 آواتار ها
    تشکر کرده
    1522

نقل قول نوشته اصلی توسط kholeno نمایش پست ها
    بابک جان اصل حرفت درسته ولی طبق گفته خودت اینجا ایرانه. همانطور که برای همه شما دعا می کنم که هیچ وقت کارتون به مریضی و بیمارستان نکشه، براتون دعا می کنم که کارتون هیچ وقت به دادگاه و دعاوی حقوقی هم نیوفته! از طرف هم چک داری هم سفته هم هزار جور مدرک دیگه، طرف راست راست تو خیابون راه میره نمی تونی کاریش بکنی حالا تو همچین مملکتی فکر می کنی می تونی با داشتن فایل Raw حقتو بگیری؟
    والا اين مورد تو ايران بستگي داره به هر چيزي که ميتونه بهش بستگي داشته باشه :::big grin:::
    يعني چي! يعني اينکه اگر کسي که عکست رو دزديده دولتي باشه که هچ اما اگر خصوصي باشه و قاضي قاضي آگاهي باشه و اگر وقت داشته باشه و اگر انسان سالمي باشه و اگردانش عکاسي داشته باشه و اگر کارشناس دادگاه هم دانش عکاسي داشته باشه و اگر تو قانون به صراحت بندي در اين خصوص وجود داشته باشه اگر يارو از که عکست رو دزديه باشه تو دادگاه حاضر بشه و اگر منشي دادگاه شيتير نگرفته باشه و پروندت رو گم نکرده باشه شايد بتوني حقت رو بگيري شايد
    Kholeno و microdeveloper تشکر می‌کنند.
    بابک دیناروند
    BabakPhoto
    Puppy

صفحه 2 از 3 نخستنخست 1 2 3 آخرینآخرین