البته با فیلتر های کلوز اپ Raynox میشه از فاصله 20 سانتی متری هم همون 50x رو زوم کرد
من تست کردم و به نظرم نتیجش از لنز معکوس خیلی بهتره
Printable View
لوازم مورد استفاده و بزرگنمايي حاصل رو بفرماييد.نقل قول:
البته با فیلتر های کلوز اپ Raynox میشه از فاصله 20 سانتی متری هم همون 50x رو زوم کرد
همچنين لنز معكوسي كه استفاده كرديد رو بفرماييد چه بوده ؟
سلام
از نظر تئوری و بر روی کاغذ ممکن است:
با توجه به این که ابعاد سنسور این دوربین 6.17 م م در 4.55 م م است اگر شما در حالت ماکرو با بزرگنمائی 1:1 از سلول کپک که ابعاد 0.02 م م در 0.02 م م دارد عکس بگیرید تصویری به اندازه 0.02 در 0.02 م م روی سنسور تشکیل می دهد که با توجه به رزولوشن 12 مگاپیکسلی دوربین، این تصویر شامل 13 پیکسل در 13 پیکسل (جمعاً 169 پیکسل) خواهد بود. حال اگر این عکس را با رزولوشن 240ppi چاپ کنید تصویری 42در 31 سانتیمتری حاصل می شود که در این تصویر چاپ شده، اندازه سلول کپک 1.34 م م در 1.34 م م است.
حال اگر بخواهید تصویر بزرگتری از کپک داشته باشید می توانید عکس را کراپ کرده و با رزولوشن 72dpi چاپ کنید که در این حالت کیفیت تصویر کاهش می یابد (ممکن است پیکسل ها دیده شوند) ولی تصویری 4.5 م م در 4.5 م م از سلول کپک خواهید داشت.
ولی در عمل لازم است عکس در شرایط عالی،دوربین روی سه پایه، فوکوس فوق العاده دقیق روی سلول کپک، بی تکان بودن مطلق سوژه و دوربین گرفته شود تا بتوانید به کیفیت مناسب برسید که شاید در مزرعه ممکن نباشد. ضمناً فوکوس دقیق روی یک جسم با ابعاد 0.02 میلیمتری اگر غیر ممکن نباشد حداقل بسیار سخت است.
ارادتمند
مرتضی جان
لازم نیست لنز قابلیت بزرگنمائی 40 برابر داشته باشد. موقع چاپ عکس با سایز مثلاً 30 در 20 سانتیمتر، تصویر تشکیل شده روی یک سنسور کراپدار حدود 13.5 برابر بزرگ می شود، حالا اگر لنز معکوس قابلیت بزرگنمائی 3 برابر را داشته باشد، تصویر چاپ شده از جسم، حدود 40 بار بزرگتر از اندازه واقعی جسم است. فقط مجموعه لنز و سنسور باید قدرت تفکیک پذیری کافی را داشته باشند. به همین ترتیب است که جزئیات هر یک از چشم های مرکب یک مگس که ابعاد کوچکتر از دهم میلیمتر دارد در عکس هائی که با لنز معکوس گرفته شده به وضوح دیده می شود.
ارادت
دوست عزيزم شاهین اکبری
از توضيحات شما ممنونم
لطفا در باره تفاوت اين 50برابر با بزرگنمايي ميكروسكوپي كه اشاره كرديد بيشتر توضيح بديد آيا زوم دوربين مثل تلسكوپ هست و به صورت نزديكنماييهست؟
در باره تجهيزات ديگه اي كه براي رصد شدنش توسط سنسور لازمه هم بگيد.
من نتونستم مطلبي در اين دو مورد پيدا كنم.
سلام
مگر بدون لوازم ميشود از اين دوربين بزرگنمايي 1 به 1 گرفت. ( مسائل چاپ مد نظرم نيست )نقل قول:
اگر شما در حالت ماکرو با بزرگنمائی 1:1 از سلول کپک عکس بگیرید
نقل قول:
لطفا در باره تفاوت اين 50برابر با بزرگنمايي ميكروسكوپي كه اشاره كرديد بيشتر توضيح بديد
توضيح اينكه خير . زوم 50X به اون معني كه شما گفتيد نيست. معنيش اينه كه نسبت حداكثر تله به حداكثر وايد در لنز اين دوربين 50 است نه اينكه در حالت 50X تصوير را 50 برابر اندازه واقعي نشان دهد.نقل قول:
50 برابر زوم اپتيكال يعني ميشه باهاش رو مد ماكرو از يه سلول كپك به ابعاد 0.02 مم يه تصوير 1.0 مم ديد كه اجزاش قابل تفكيك باشه؟
لنز معكوس ، فيلتر ماكرو يا كلوز آپ ، اكستنشن تيوب ، تله كانورتور ،و يا لنزهاي ماكرو لوازمي هستند كه به شما كمك ميكنند به بزرگنمايي بالاتري دست پيدا كنيد. برخي از اين لوازم تنها با دوربينهايي كه قابليت تعويض لنز دارند قابل استفاده است. اما اون بزرگنمايي مورد نظر شما رو نميدونم چگونه با كيفيت بالا ميتوان حاصل كرد. احتمالا لوازم و روشهايي براي عكاسي از درون ميكروسكوپ موجود باشد.نقل قول:
در باره تجهيزات ديگه اي كه براي رصد شدنش توسط سنسور لازمه هم بگيد.
سلام
حداقل فاصله فوکوس در حالت ماکرو برای این دوربین 0 سانتیمتر است پس قاعدتاً می توان با آن عکس با بزرگنمائی 1:1 گرفت.
http://www.dpreview.com/products/can.../specification
ارادت
برای رسیدن به بزرگنمائی 1:1 (یعنی تصویر تشکیل شده بر روی سنسور درست به اندازه واقعی جسم باشد) لازم است که دوربین بتواند به اندازه کافی به جسم نزدیک شود و در آن فاصله نزدیک بتواند فوکوس کند. فرق لنزهای ماکرو با لنزهای غیر ماکرو هم همین است یعنی حداقل فاصله فوکوس آنها به اندازه کافی کم است.
من تجربه عملی با این دوربین خاص ندارم ولی وقتی حداقل فاصله فوکوس آن صفر باشد قاعدتاً باید بتواند با بزرگنمائی 1:1 عکس بگیرد.
ارادتمند