با سلام، CHDK چيست؟ چه توانايي هايي به دوربين اضافه مي كند؟ آيا براي دوربين ضرري دارد؟ روي چه مدل دوربين هايي قابل اجراست؟
ممنون ميشم اطلاعاتتون رو به اشتراك بذاريد :::happy:::
Printable View
با سلام، CHDK چيست؟ چه توانايي هايي به دوربين اضافه مي كند؟ آيا براي دوربين ضرري دارد؟ روي چه مدل دوربين هايي قابل اجراست؟
ممنون ميشم اطلاعاتتون رو به اشتراك بذاريد :::happy:::
سلام.
در كل CHDK مخفف Canon hack development kit هستش كه امكانات بسيار زيادي رو به دوربيناي كامپكت كانون اضافه مي كنه. از جمله اين امكانات افزايش دامنه عملكرد شاتر، قابليت براكتينگ، ثبت فايل RAW ، نمايش لايو هيستوگرام و كلي امكانات ديكه هستش. در كل دوربين كامپكت رو به يه دوربين SLR like تبديل مي كنه.
درود
احتمالا مهمترين قابليتي كه دوربين پس از هك پيدا مي كنه امكان ثبت تصاوير در فرمت RAW هست. دوربين من Canon PowerShot SX20 IS هست و با توجه به اينكه تا حالا دوربين در حالت ارجينال بوده، فقط تصاوير رو در قالب jpg ميگرفتم. خيلي كنجكاوم بدونم تصوير RAW چه تفاوتي داره و در نگاه اول ميشه متوجه تفاوت ظاهري يك عكس RAW با معادل jpg اون شد؟ (ميگن RAW واسه ويرايش در فوتوشاپ مناسبتره) ...
ضمن عرض سلام مجدد، كسي از دوستان آموزش CHDK رو براي دوربين Canon PowerShot SX20 IS در اختيار داره؟ اگه لطف كنيد ممنون ميشم ......
همچنان منتظر آموزش CHDK براي SX20 از طرف دوستان هستيم ............
CHDK Download - build 1.1.0, revision #2538
آموزش نصب و استفاده اش هم همانجا هست.
فارسی که تا به حال ندیدم. مهمترین بخش، آماده کردن SD است. من توصیه می کنم از روش Bootable استفاده کنید. در این روش، هر بار که SD را در دوربین می گذارید ، CHDK به طور اتوماتیک فعال می شود:
Prepare your SD card - CHDK Wiki
روش نصب را هم از اینجا می توانید داونلود کنید:
File:CHDK Installation Guide.pdf - CHDK Wiki
ارادتمند
من یادمه چند تا تاپیک دیگه هم داشتیم که در این باره بحث شده بود...
اون زمان که من A640 داشتم و عضو اینجا شدم، چون مدت زیادی بود که با CHDK کار میکردم، تو اون تاپیک ها مطلب نوشتم و با چند تا از دوستان مشکلاتی که پیش میومد رو براشون راه حل پیدا می کردیم... اما الان متاسفانه چیز زیادی از مراحل نصب یادم نمیاد... فقط اینکه برای مموری های بالای ۲ گیگ، لازم بود که حتما مموری رو پارتیشن بندی کنید و یه پارتیشن با حجم کمتر از ۲ گیگ بسازید تا روی اون CHDK رو نصب کنید؛ ولی مطمئن نیستم که این فقط برای Bootable شدنش بود یا اینکه کلا روی کارت های حجیم تر قابل اجرا نبود!؟
غیر از این نکته، فقط فایل های برنامه رو روی کارت میریزید و دوربین رو در حالت نمایش عکس روشن میکنید (اگه اول به حالت دوربین برید و بعد برید روی نمایش عکس، کار نمیکنه) و بعد در منوی دوربین گزینه آپدیت رو انتخاب میکنید (جای این گزینه توی منو ها، بسته به دوربین فرق داره و معمولا در حالتی که این هک (یا آپدیت واقعی) روی کارت نباشه و به روشی که گفتم روشن نکرده باشید، نشون داده نمیشه). بعد لوگو CHDK میاد و هک فعال میشه؛ برای تغییر دادنش هم معمولا باید دکمه پرینت روی دوربین (شاید بسته به مدل دوربین دکمه دیگه ای لازم باشه) رو بزنید تا وارد منو ها بشید... فکر کنم برای بوت اوتوماتیک هم باید یه تنظیم در منو هک اننجام میدادید و بعد فقط کافی بود که مموری رو در حالت قفل قرار بدید و دوربین رو در هر حالتی که میخواید روشن کنید (دیگه لازم نیست حتما اول به حالت نمایش عکس برید) و سیستم هک طوریه که چک کردن قفل مموری دوربین رو از کار میندازه تا بتونید در حالتی که مموری روی قفل قرار داره هم عکس رو روش ثبت کنید.
ضمن تشكر، دستورالعملي كه آقاي چگيني زحمت كشيدن كاملا جامع بود. ولي هرچي طبق دستورالعمل پيش ميرم نتيجه نميگيرم (البته من پارتيشن بندي نكردم). حدس خودمم اينه كه يا فرمت كردن مموري رو صحيح انجام نميدم يا با اين مموري نميشه ...
مموري من اينه :
فایل پیوست 39594
ضمنا ميشه بگيد از كجا ميشه كلاس مموري رو تشخيص داد؟ مرسي
کلاس مموری اون عددیه که داخل حرف C نوشته شده... تو تصویر بالا مموری کلاس 4ه.
اما در مورد پارتیشن بندی... من چون اون زمان فقط یه کارت یک و یه کارت دو داشتم، این کار رو انجام ندادم، الان هم PC ندارم که روش انجامش رو روی PC امتحان بکنم..
با این حال ویکی CHDK (همون سایتی که آقای چگینی صفحاتی از اون رو لینک داده بودن) چک کردم، اینطور که گفته شده، اگه دوربین مدل ۲۰۱۱ یا جدید تر باشه، و فرمت کارت هم FAT16 یا FAT32 باشه، بدون هیچ دردسری (فقط با دانلود فایل هک مناسب دوربین و باز کردن زیپ اون و کپی فایل ها در روت کارد SD) بو بعد روشن کردن دوربین به اون روشی که توضیح دادم، باید بتونید از هک استفاده کنید؛ اما در مورد دوربین های قدیمی تر، باید حتما کارت فرمت FAT16 بشه و چون کارت های با حجم بیش از ۴ گیگ رو نیمشه با این فایل سیستم فرمت کرد، در اینصورت باید دو پارتیشن داشته باشید که یکیش رو که حجم زیر ۴ گیگ داره، FAT16 بذارید و فقط برای بوت شدن هک استفاده کنید (تازه اگه درست متوجه شده باشم، این فقط برای بوت اوتوماتیکه و بوت دستی احتمالا مشکلی نداره)
تو همین ویکی یه لینک بود که نوشته بود برای پارتیشن بندی و نصب CHDK در ویندوز: WICKS
این صفحه هم احتمالا کمک میکنه: Prepare your SD card - CHDK Wiki
بدون اینکه مموری 4 گیگ رو پارتیشن بندی کنم با استفاده از نرم افزار CardTricks طبق فایل آموزشی آقای چگینی عمل کردم. الان آیکون ها و منوی CHDK رو رو صفحه می بینم. به صورت Bootable هم نصب شده. همینه؟ پس چرا فایل RAW رو توی مموری پیدا نمیکنم؟ فقط JPEG هست ...
باید تو منوی هک، قسمت ذخیره فایل خام رو فعال کنید...
اینجا رو بخونید: CHDK User Manual - CHDK Wiki (تصاویر فیلتره)
این هم یه PDF آموزش اولیه ست: File:CHDK User Quick Start Guide.pdf - CHDK Wiki
پ.ن: بجز ذخیره فایل خام، بیشترین استفاده ای که من از CHDK می کردم اینا بود: محدوده باز تر سرعت شاتر، براکتینگ، زوم حین فیلم برداری (اون زمان دوربینا زوم اپتیک برای فیلمبرداری نداشتن) نمایش میزان باتری و ساعت، هیستوگرام زنده، نمایش قسمت های overexpose و underexpose به تفکیک کانال رنگی (zebra) و از همه هیجان انگیز تر، برنامه نویسی برای انجام تصویر برداری های خاص (مثلا برای یه پروژه ای اینطور برنامه نوشته بودم که بعد از شروع برنامه، ۱۰ ثانیه صبر کنه و بعد از باز ترین فاصله کانونی، پله پله زوم کنه و در هم پله یه عکس بگیره)
پ.ن: مطالب ویکی رسمی CHDK رو دسته کم نگیرید: CHDK Wiki
ابتدا برای اینکه ورژن دقیق دوربین را متوجه شوید نرم افزار Camera Version را از این اینک دریافت کرده یکی از عکس هایی که با گرفته اید را با این نرم افزار باز کنید تا ورژن به نمایش در آید. بعد بر حسب همین ورژن فایل های CHDK را از سایت دریافت کنید.
SD Card رو درون دوربیت فرمت کامل کنید.
با نرم افزار SDM Installer می توانید SD Card را Bootable کنید. به این صورت که ابتدا گزینه ی Format را انتخاب کرده سپس گزینه ی Create Partition رو انتخاب می کنید (اگر ظرفیت SD شما بیشتر از 2 میاشد گزینه ی No را انتخاب کنید تا دو پارتیشن تشکیل شود)
حالا نرم افزار پیغام میدهد SD را از رم ریدر برداشته و مجددا وارد کنید.
اگر گزینه ی Format Disk از سوی ویندوز به نمایش در آمد فرمت کنید.
حالا SD شما به دو بخش تقسیم می شود، یک پارتیشن 2 مگابایتی و یک پارتیشن بزرگتر که بقیه فضای SD را به خودش اختصاص داده.
سپس گزینه ی Make Bootable Disk را انتخاب کنید.
با استفاده از Swap Partitions به پارتیشن شمار ه 2 بروید.
حالا همین کار را برای پارتیشن 2 هم انجام دهید (فقط فرمت).
توجه داشته باشید که جلوی پارتیشن 2 مگابایتی حتما گزینه ی Bootable card نوشته شده باشد اگر اینچنین نبود مجددا قبل از ایجاد پارتیشن گزینه ی Format و سپس Make Bootable را انتخاب کنید.
قبل از اینکه فایلها را درون SD بریزید با استفاده از Swap Partitions پارتیشن شماره 1 (2 مگابایتی باید اولین پارتیشن باشد).
فایل های CHDK را از حالت زیپ خارج کرده و درون SD Card بریزید.
SD Card را را در حالت Lock قرار دهید و درون دوربین قرار داده دوربین را روشن کنید تا بوت شود.
پس از روشن شدن دوربین با جمله ی تصویری موجد نیست! مواجه می شوید که با فشار دادن دکمه ی شاتر تغییرات قابل توجه ای صفحه نمایش مشاهده می کنید.
برای وارد شدن به منوی تنظیمات CHDK باید دکمه ای شبیه به دکمه ی زیر را فشار دهید (ممکن است این کلید در دوربین شما با شکل دیگری نمایش داده شده باشد) بعد از فشردن این دکمه باید کلمه ی <Alt> در دوربین نشان داده شود.
توجه: برای تغییر دادن پارتیشن به جای استفاده از نرم افزار بالا، می توانید از منوی خود ِ CHDK نیز استفاده کنید به این صورت که:
بعد از فشار دادن دکمه ی <Alt> ،و سپس Menu دوربین، ,وارد منوی اصلی CHDK می شوید
سپس از منوی Miscellaneous Stuff می توانید Swap Partitions را انتخاب کرده و بر روی پارتیشن مورد نظر بروید.
توجه داشته باشید که برای ریختن و مشاهده ی عکس ها درون کامپیوتر، حتما باید به پارتیشن شماره 2 (پارتیشن بزرگتر Swap کنید).
هر موقع خواستید از CHDK استفاده نکنید کافیست قفل SD را در حالت UNLOCK قرار دهید.
بسیار ممنون و متشکر, بدون پارتیشن بندی و با نرم افزار CardTricks هک رو اجرا کردم. ولی حالا فایل RAW رو نمیتونم پیدا کنم.
یه سوال: وقتی دکمه Print رو میزنم و علامت <ALT> پایین صفحه ظاهر میشه و بعدش شاتر رو می چکونم دوربین عکس نمیگیره و باید یه بار دیگه Print رو بزنم تا <ALT> ناپدید بشه تا بتونم عکس بگیرم. این طبیعیه؟
با SD چهار گیگا بایتی نیازی به ایجاد پارتیشن نیست.
وقتی در تنظیمات RAW تیک فعالسازیش رو زدید باید گزینه ی DNG هم تیک بخوره بعد در اولین تست دوربین میاد 3 شات پشت سر هم می گیره، اینکارها انجام شد؟
زمانی که عکس نمی گیره یعنی اینکه منوی تنظیماتش فعال بوده که قبلا باز کرده بودید اگر نه که نباید در حالت عادی اینطوری باشه
گزینه DNG Format از اول تیک خورده بود. نه 3 تا شات پشت سر هم نگرفت.
برای اینکه بتونم وارد منوی CHDK بشم باید دکمه Print رو بزنم (که متعاقبش نشانه <ALT> پایین صفحه ظاهر میشه) بعد دکمه منوی دوربین رو بزنم. برای خارج شدن هم یه باره دیگه دکمه منو رو میزنم. حالا نمیتونم عکس بگیرم تا زمانی که Print رو بزنم و <ALT> ناپدید بشه. این بدیهی و درسته یا نه؟
ورژنی که دانلود کردید با ورژن دوربینتون یکی هست؟نقل قول:
گزینه DNG Format از اول تیک خورده بود. نه 3 تا شات پشت سر هم نگرفت.
برای خارج شدن باید حتما دکمه ی پرینت رو بزنید . دکمه ی منو برای خارج شدن نیست.نقل قول:
برای اینکه بتونم وارد منوی CHDK بشم باید دکمه Print رو بزنم (که متعاقبش نشانه <ALT> پایین صفحه ظاهر میشه) بعد دکمه منوی دوربین رو بزنم. برای خارج شدن هم یه باره دیگه دکمه منو رو میزنم. حالا نمیتونم عکس بگیرم تا زمانی که Print رو بزنم و <ALT> ناپدید بشه. این بدیهی و درسته یا نه؟
مموری رو از دوربین بیرون آوردم و unlock کردم. حالا میتونم فایلهای PNG رو روی کامپیوتر ببینم. ولی هنوز نتونستم فایل RAW رو پیدا کنم ...
ویندوز من 7 هست. آیا باید برای مشاهده فایل های RAW کدک خاصی دانلود کنم؟ اگه آره میشه لطف کنید چه کدکی؟ بازم ممنون
شما می تونید Adobe DNG Converter رو دانلود کنید
همانطور از اسمش هم که معلومه برای تبدیل هستش
اینم یه WORK FLOW از این نرم افزار
(DNG (Digital Negative یک فرمت برای فایل های خام (Raw) است و نیازی به تبدیل به Raw ندارد. DNG یک قالب عکس خام مستقل از دوربین است. اگر شما عکسی با فرمت خام دوربین (مثلاً CR2 که فرمت خام دوربین های کنن است) داشته باشید و بخواهید آن را با ACR باز کنید، نرم افزار acr باید پروفایل دوربین شما را داشته باشد ولی برای dng چنین چیزی نیاز نیست. توضیح آن که فتوشاپ فرمت فابل خام با پسوند cr2 نرم افزار chdk را نمی شناسد ولی فایل های با فرمت dng آن را می شناسد. با فرمت dng عکس بگیرید.
DNG Convertor برای تبدیل فابل های خام دوربین ها به فرمت dng است (که در رویژن های جدید، این کار می تواند با کاهش حجم بدون کاهش زیاد کیفیت همراه باشد.
ميشه راجع به پسوندهاي فرمت RAW يه خورده توضيح بدين؟ كلا چه پسوندهايي براي RAW وجود داره؟ dng چه تفاوتي با cr2 داره؟ ممنون
در دوربین های دیجیتال، اطلاعات ثبت شده توسط هر یک از فتودیودهای سنسور پس از گذشتن از مبدل آنالوگ به دیجیتال و پروسسور دوربین ، توسط پروسسور دوربین کدگذاری شده و به همراه Metadata عکس (شامل سرعت شاتر، اپرچر، ISO، وایت بالانس و ...) در یک فایل با پسوند CR2 (کنن) ، NEF (برای نیکون) ، ORF (المیمپوس) و ... ذخیره می شود که به نام فایل خام RAW شناخته می شود. این اطلاعات بدون پردازش به صورت عکس قابل مشاهده نیستند و باید توسط نرم افزاری که به همراه دوربین ارائه می شود یا نرم افزارهائی مانند ACR یا فتوشاپ اول رمز گشائی شده و سپس پردازش شده و تبدیل به عکس گردند. از آنجا که هر دوربینی سیستم کدگذاری خود را دارد، نرم افزارهائی مانند ACR یا فتوشاپ بایستی سیستم رمزگذاری دوربین را در اختیار داشته باشند تا بتوانند آن را پردازش کنند و برای همین است که ACR مرتباً Update ارائه می کند تا بتواند عکس های خام دوربین هائی را که جدیداً وارد بازار می شوند رمزگشائی و پردازش کند.
در قالب DNG، اطلاعات فایل خام بدون رمزگذاری دوربین، در قالبی استاندارد ذخیره می شود بدین ترتیب شما برای پردازش عکس نیازی به رمزگشائی ندارید.
خیر، این دو فایل برای استفاده تقریبا فرقی با هم ندارن...
فقط DNG چند مزیت به بقیه فایل ها خام داره؛ مثلا حجمش کمتره، تو اکثر نرماقزار های پردازش فایل خام قابل مشاهده و ویرایشه... اطلاعات مربوط به پردازش های انجام شده داخل خود فایل نگه داری میشه (فرمت های دیگه یه فایل xmp میسازن و اطلاعات رو توی اون میذارن که ممکنه سهوا پاکش کنید یا موقع کپی کردن یادتون بره). تو نسخه های جدید مبدل DNG میشه با حذف بخشی از اطلاعات مربوط به داینامیک رنج و ... حجم رو بطور قابل ملاحظه ای کم کرد و...
پ.ن: خیلی از عکاس های معروفی که میشناسم، در اولین گام های فرایند مدیریت و پردازش عکسشون، فایل های خام رو به dng تبدیل میکنن و فایل خام اصلی دوربین رو دور میندازن... من هم به پیروی از اونا، همین کار رو میکنم.
دوستانی که احیانا در باره CHDK دنبال طلاعات جدیدی هستن می تونن از اینک زیر در تاپیک canon sx50 hs مطالب خوبی رو که اخیرا بین دوستان ردو بدل شده ببینن.البته محوریت sx50 هست ولی خیلی موارد می شه گفت کلی هست.
لینک
متاسفانه این تاپیک مدتیه آپ نشده در حالیکه CHDK پر از سوال و مطالب جدیدی هست که مورد نیازه و باید اطلاعاتمون رو بهتر به اشتراک بذاریم.به خصوص راهنمای فارسی خاصی هم در این زمینه نداریم و خب خیلی ها هم از عهده ترجمه و پیچیدگی احتمالی ناشی از ضعف زبان انگلیسی برنمی یان.
برای همه دوستان آرزوی موفقیت دارم.
سلام دوستان.
ببخشید من سوالی واسم پیش اومده - با SDM هر کاری میکنم تا پارتیشن رو دو تیکه کنم نمیشه
پس از :
Formatting a single partition on disk1 named SDM
Making card bootable ...
در قسمت پایین مینویسه: Making card bootable failed - retry with debug on for more information
fat16 هم که تیک بزنم اصلا فرمت نمیشه: Formatting failed - retry with debug on for more information
مموری رو با دو فرمت fat و fat32 فرمت کردم.
ورژن فریمور رو از روی عکس با برنامه CameraVersion13-sfx درآوردم و chdk از سایت مربوطه دانلود کردم.
با برنامه assist که اینو مینویسه: No official SDM builds are available for this camera
ضمنا در منو اصلا گزینه framware update وجود نداره - در هیچ قسمتش.
دوربین powershot a4000is هست - اگر امکان دارد راهنمایی بفرمایید. ممنون میشم.
دوست عزیز در انجمن canon sx50 hs همین موضوع در پست شماره 127 توضیح داده شده.می توانید مراجعه کنید.
خود من بدون پارتیشن بندی و چنین مواردی که دوستان اشاره کردن (چند جا دیدم) کارم رو انجام دادم.فقط ابتدا با کمک خود دوربین sd card رو فرمت کنید، محتویات فایلی که unzip کردید رو درونش کپی کنید و کارت رو وارد دوربین کنید.
حالا شما نباید دوربین رو روشن کنید.باید با دکمه play back یعنی همون دکمه ای که با اون عکس های گرفته شده را مرور می کنید وارد دوربین بشید، دکمه منو رو بزنید و حالا firm update رو انتخاب کنید.
موفق باشید و اگر توضیح دیگه ای نیاز دارید حتما به تاپیکی که گفتم سر بزنید.