بحث شیرین دقت شاتر! فقط همین یکی رو کم داشتیم :) خب، شاترهای این دوربینهای دیجیتال، یعنی شاترهای Focal Plane (و صد البته مکانیکی) دقت خیلی خوبی دارن و تازه بعد از تموم شدن عمرشون (که Ratingش معمولاً بین 50 تا 150هزار شات هست بسته به دوربین و شاتر) کم کم روی سرعتهای خیلی زیاد دقتشون رو از دست میدن، سرعتهای خیلی زیاد یعنی بالای 1/500م ثانیه که کم کم حتی تا یک استاپ هم ممکنه شاتر دقتش رو از دست بده ولی در حالت عادی، خیلی که وضع خراب باشه توی سرعتهای بالا زیر 10٪ اختلاف خواهید داشت، توی سرعتهای کم هم که اصولاً چون کنترللر دیجیتال داریم مشکلی نیست... پس نگران شاتر نباشید.
حالا که صحبت دقت شاتر شد، شاترهای Leaf دقت کمتری دارن، چه تو سرعتهای بالا چه پایین. اولاً بهخاطر فاصلهی کمشون با دیافراگم بسته به اینکه دیافراگم چقدر بسته است برای سرعتهای بالا باید Compensate کرد مثلاً اگه دارید با دیافراگم 22 عکس میگیرید و سرعت رو خودندید 1/250م ثانیه باید حتماً 1/125ام بگیرید که به همون نورسنجی برسید. علتش رو هم میتونید حدس بزنید دیگه؟ شکل دیافراگم و شکل شاتر و فاصلهی کمشون، باعث میشه که زمان باز و بسته شدن شاتر کلیش توی سیاهیِ دیافراگم حروم بشه... جدای از اون خود اینها هم دقت زیادی ندارن، خصوصاً برای سرعتهای بالا مثل 1/500 فنرشون جون نداره و اگه شاتر پدر و مادر دار باشه یک فنر اضافه هم داره که برای 1/500ام وارد عمل میشه و جون میده به شاتر، برای زمانهای بالا مثل یک ثانیه هم که تا 25٪ خطا به اصطلاح «چشم گاو» هستش! کلاً توی شاترهای Leaf باید 10 تا 15 درصد خطا رو به دلایل بالا طبیعی دونست.
بابک جان، راجع به مسالهی شما، واقعاً نباید همچین رفتاری رو ببینید. با اینکه فرمایشتون در مورد اینکه بالاخره باید یکی از شاتهای دوم برعکس بقیه باشه قبول دارم ولی چون شرایط آزمایش به کل زیر نور غیرقابلقبولی هست بهتره که تو شرایط عادلانه دوربین رو تست کنیم و از ایراد دار بودن یا نبودنش مطمئن بشیم :) با این که خیلی به عکاسی با حداقل تجهیزات اعتقاد دارم ولی عرض میکنم که «با این نور نمیشه عکس گرفت» .
ممنونم.