سلام به همگی
چند وقتیه که خیلی به این موضوع فکر میکنم که دوربینهای مثلا 10 ساله اینده چه مشخصاتی دارن
تعداد و سایز پیکسلها یا مثلا اینکه کنون یا نیکون و غیره محدود به قطع 35 خواهند ماند و ...
نظر شما چیه؟
سلام به همگی
چند وقتیه که خیلی به این موضوع فکر میکنم که دوربینهای مثلا 10 ساله اینده چه مشخصاتی دارن
تعداد و سایز پیکسلها یا مثلا اینکه کنون یا نیکون و غیره محدود به قطع 35 خواهند ماند و ...
نظر شما چیه؟
مزدک مطهری
فکر کنم اگر از رییس بخش R&d نیکون و کنون هم این سوال را بپرسیم نتونند به راحتی جواب بدن. 10 سال زمان بسیار درازی در صنعتی است که کل عمر ان حدود همین 10 سال است البته کاری به مقدمات و تاریخ ان که طولانی تر است ندارم منظورم از زمانی است که محصول در بازار برای مشتری قابل خرید بود.
فکر کنم یکخورده پیش بینی های ما علمی تخیلی میشه مثلا رزولوشن 100 مگا پیکسل و ایزوی 256000 و فاصله یاب لیزری که فاصله دقیق نقطه فوکوس تا سنسور را در اگزیف ثبت میکند یا ثبت Dna و نگه داری اطلاعات ان در اگزیف برای اثبات مالکیت عکس. مثلا وقتی شاتر را فشار میدهید دوربین از شما نمونه Dna میگیرد. ثبت اطلاعات شبکیه که همین الان بحثش هست.
با علیرضای عزیز کاملا موافقم...
یادم است همین چند ماه پیش ( شاید پارسال ) داشتن ایزو 25600 یک رویا بود و دوستان آن را خیال پردازی می دانستند.اما حالا Nikon D3 ایزو 256 دارد.در عرض کمتر از یک سال...!
این صنعت هنوز 10 ساله هم نشده است و راه درازی تا پیشرفت دارد.هنوز نو پا است.به نظرم در طی 10 سال آینده دوربین هایی که در حال حاضر در دست داریم کمتر از 10% امکانات و کیفیت دوربین های آن زمان را داشته باشند.یک سری اصول مشترک است.اما یک سری پیشرفت ها بشدت سریع.
اما به نظرم ایکاش همین پیشرفت را در عرصه لنز ها هم ببینیم.چرا که در این چند دهه که از عمر عکاسی می گذرد پیشرفت های لنز ها بسیار بسیار کند تر از بدنه ها بوده اند.در عرصه لنز ها نیاز به یک انقلاب است.مانند موضوع لنز های مایع...
کاوه قبادیExposure.ir
I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson
من دور از انتظار نمیدونم که یک چرخش جدی در ساخت لنز هم پیش بیاید به مانند چرخش ورود لنزهای زوم که واقعا دنیای لنز را دگرگون کرد. حتما عکسهای عکاسان دهه 60 میلادی را دیده اید که یک گونی لنز روی گردن و کولشان داشتند. به قول کاوه لنزهای مایعی که منطق عملکردشان شبیه عدسی چشم انسان است یعنی فاصله کانونی با تغییر قطر عدسی عوض شود.
در مورد لنزها جایی خوندم که اینده اپتیک در استفاده از سطوح اپتیکی اسفریکال و استفاده از شیشه های اپتیکی خاص مثل کلسیم فلورایت و ... است.
ولی به شخصه فکر میکنم رقابت داغ مگاپیکسل به زودی باید تموم و یا حداقل بسیار کند بشه.
چند روز پیش با دوستی در سوئد صحبت میکردم که یه Mrk Iii 1ds خریده
میگفت که این دوربین به لنزهای بسیا ر شارپ احتیاج داره برای اینکه خروجی واقعا 21 مگاپیکسلی تولید کنه.
این یعنی که یا لنزا باید خیلی رشد کنن و یا مگا پیکسل متوقف بشه و یا سایز پیکسلها بزرگ بشه
و مورد اخر یعنی خروج از فرمت 35
مزدک مطهری
درسته بی شک روزی خواهد آمد که این داستان مگاپیکسل جور دیگری خواهد شد. منتها همانطور که کاوه جان هم اشاره کرد هنوز تحول عمده ای در دنیای لنز اتفاق نیوفتاده( از بابت یک جهش). این دو (دوربین و لنز) لازم و ملزوم یکدیگرند. 1ds از بابت مگاپیکسل واقعا بعضی از لنز های خود همین کارخانه را به چالش کشیده. به این دلیل که جهت ارایه یک وضوح خوب در 21 مگا پیکسل... هر لنزی توانایی ارایه کیفیت اپتیکی مطلوب(شارپ بودن و در کل کیفیت اپتیکی قابل قبول) را جهت ارایه به این سنسور ندارد.......
بنظر من هم تا زمانی که جهش اساسی(یک انقلاب یا جهش ژنتیکی:biggrin:) در روند کلی لنزها اتفاق نیوفتاده است دوربین ها چیزی بیش از هم اکنون (از بابت ترند تغییرات) نخواهند شد. و احتمالا سنسورها به سمت پیکسل سایز های کوچکتر پیش میروند. تا حداکثر همین ابعاد فول فریم. 35mm
جالب است مقاله ای جایی میخواندم که سنسورهایی که از پیکسل سایز های کوچکتر برخوردار باشند بشرطی که بتوانند بر مشکلات کوچکتر بودن پیکسل سایز فایق بیایند. قادر خواهند بود بیشترین کیفیت اپتیکی لنزها را بیرون بکشند! نمونه این مورد را 40D عنوان کرده بود.......شاید تلاش کارخانه ها(( تا زمانی که عمده لنزهای تولیدی کارخانه ها برای همین قطعه 35mm باشد)) رو به سمت پیکسل سایزهای کوچکتر باشد (فعلا بحث مدیوم فرمت ها و لنزهای آن باشد...)
به هر حال آنچه که فعلا ارزیابی ها را نامطمین میکند سکون در روند تغییرات اساسی لنزهاست....... و هر چیزی بیش از آن یک زیاده گویی یا تخیلی بیش نیست(علیرضا عزیز درست میگوید)
اما با همین روند کنونی من فکر میکنم کارخانه ها باید فکری به حال این داست های سنسور داشته باشند استفاده از موادی که تحت هیچ شرایطی جاذب ذرات نباشد( چه از بابت بار یونی چه از بابت Friction ) چیزی مثل استفاده از نانو تکنولوژی در Low Pass Filter
اگر اشتباه نکنم در مورد رنگ ماشین ها به نتایج قابل قبولی رسیده اند منتها هنوز به صرفه اقتصادی مطلوبی دست نیافته اند
حالا میخوام یک روند کلی هم به نظر شخصی بدم: .......................باشد ببینیم دوستان دیگر نظرشان چیست
سلام
اگه بخواهیم چشم انسان رو با دوربین های دیجیتال موجود در حال حاضر مقایسه کنیم برای مثال شما چه اعدادی رو واسه رنج ایزو و دیافراگم چشم قرار میدید؟
به نظرم از نظر سرعت شاتر نمیشه مقایسه کرد چون چشم تصاویر رو به صورت کاملا پیوسته دریافت و تحلیل میکنه و نمیشه گفت تصاویر دریافتی تشکیل شده از یکسری فریم و .... و از اونجایی که عملا چشم ما قادر به تفکیک نوسانات بالای 100 هرتز بر ثانیه (و حتی در برخی موارد نوسانات پایینتر..مثل لامپ مهتابی..لامپ تنگستن.. حتی TV ) نمیباشد، پس عملا چشم سرعت های پایین رو ساپورت نمیکنه :biggrin:
بدون نویز بودن تصاویر دریافتی چشم در محیط بسیار تاریک هم جالبه.
فقط یه چیز اونم اینه که چشم انسان همیشه در مد اتوماتیک کار میکنه :::big grin:::
هدفم از بیان این مقایسه اینه که شاید تولید چیزی شبیه چشم انسان مفید و شاید مد نظر باشه در آینده!
اصلا مقایسه درستی هست یا نه؟
به نظر من، مطمئنا بحث مگا پیکسل، بحث جدی نخواهد بود.
چیزی که شاید قابل پیگیری باشه، باید Dynamic Range باشه. اگر این مساله در دوربینهای دیجیتال بهبود پیدا کنه، خیلی تاثیر گذار خواهد بود. فقط کافیه مقایسهای بین Dynamic Range چشم انسان و Dynamic Range دوبین دیجیتال داشته باشیم تا این نیاز احساس شود.
به شخصه در حسرت بسیاری از عکسهایی بودهام که نمیشد با دوربین دیجیتال به دلیل همین Dynamic Range پایین ثبت کرد.
این فقط بیان یک نیاز بود. نمیدانم تا چه اندازه این بحث در شرکتهای معتبر مورد بررسی باشه.
سلام
در امضای کاوه خان (جناب kakooch ) چنین چیزی میبینیم:
[EYES] [576 Megapixel Retina] [2 x Natural 22.3mm F3.2] [ISO 1 -800]
این حجم مگاپیکسل(البته اگه الکترونیکی مقایسه کنیم) در این سایز سنسور ؛ اونم بدون نویز...
آیا تکنولوژی به اینجا رسیده؟ میرسه؟
سلام به همه اساتيد
به نظر من Dynamic Range ، Noise ، fps ، Mega pixel و Auto focus مواردي هستند كه هنوز خيلي جا براي كار دارند. البته به لطف فناوري Nano اين موارد خيلي زود پيشرفت قابل ملاحظه اي خواهند داشت.
همين چند ماه پيش فيلمي از يك دوربين با سرعت 2000 fps ديدم. اين اتفاق در دوربين هاي عكاسي هم خواهد افتاد و ميتوان از صحنه هاي زيبا فيلم 20 Mega pixel با سرعت بالا و با مشخصات خوب در هر Frame گرفت.
ویرایش توسط Tooraj : Saturday 7 June 2008 در ساعت 15:24
تورج فارسی