تصور من از liveview اینه که نور از لنز مستقیما بر روی سنسور تابیده میشه و سنسور در همه لحظات خروجی دیجیتایز شده روی lcd نمایش میده
اگر این تحلیل من درست باشه این قابلیت در دراز مدت باعث میشه فتو سل های روی سنسور آسیب ببینن.
آیا اینطور هست ؟
تصور من از liveview اینه که نور از لنز مستقیما بر روی سنسور تابیده میشه و سنسور در همه لحظات خروجی دیجیتایز شده روی lcd نمایش میده
اگر این تحلیل من درست باشه این قابلیت در دراز مدت باعث میشه فتو سل های روی سنسور آسیب ببینن.
آیا اینطور هست ؟
تصور بنده جیزی غیر از این است!
به نظرم مشکلی برای سنسور ایجاد نمی شود.در دوربین های ارزان قیمت و با سنسور های به مراتب کوچکتر و حساس تر مثل SLR LIke ها و کامپک ها شاهد جندین هزار شات و ساعات های زیادی فیلمبرداری هستیم.که در نهایت اغلب به دلایلی غیر از اشکالات سنسور تعویض می شوند.
حالا در دوربین های حرفه ای با سنسور های چند ده برابر آن سنسور ها و دقت و کیفیت بیشتر احتمالا این مشکل تا
پایان عمر دوربین به وجود نخواهد امد.شاید هم پیش بیاید!
اما این موضوع مثل نوردهی طولانی مدت به کمک دوربین است که هنوز در هیچ جایی ندیده ام که دلایلی علمی داشته باشند برای دوری کردن از این روش.
در دوربنی های جدید هم شما اگر چند دقیه لایو یو را فعال کنید خود به خود خاموش می شود.
خلاصه اینکه بسیاری هستند که از زمان خرید دوربنی حتی یک باز هم از این قابلیت دوربین استفاده نکرده اند ( چند تایشان دوستان بنده هستند )
پس در کل نتیجه می شود که دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.
اما اگر کسی بسیار حساس باشد می تواند به سراغ دوربین هایی برود که لایو ویو غیر مستقیم دارند ( مثل اکثر الیمپوس ها و سونی ها ) این دوربین ها از یک سنسور جداگانه برای انتقال تصاویر استفاده می کنند.
کاوه قبادیExposure.ir
I am a visual man. I watch, watch, watch. I understand things through my eyes. Henri Cartier-Bresson
من دیروز راهنمای 40d رو مطالعه میکردم. تنها موردی که نوشته بود ممکنه سنسور ایراد پیدا کنه این بود که در هنگام لایو ویو دوربین رو رو به خورشید یا یک منبع نوری قوی نگه داریم.
اگه همچین بلایی رو سر چشمتون هم بیارید مطمئن باشید آسیب میبینه!:)