با سلام،
من يك علاقمند آماتور عكاسي هستم، ولي مايلم عكاسي را بعنوان يك هنر در اوقات فراغت بصورت جدي تر ادامه دهم. در حال حاضر دوربين من s3is كانن است. لطفا در مورد انتخاب كانن يا نيكون بعنوان اولين DSLR مرا راهنمايي فرماييد.
Printable View
با سلام،
من يك علاقمند آماتور عكاسي هستم، ولي مايلم عكاسي را بعنوان يك هنر در اوقات فراغت بصورت جدي تر ادامه دهم. در حال حاضر دوربين من s3is كانن است. لطفا در مورد انتخاب كانن يا نيكون بعنوان اولين DSLR مرا راهنمايي فرماييد.
دوست گرامي. در واقع با توجه به بودجهي محدودي كه دارم، يكي از دو مدل كانن 1000D و نيكون D60 را در نظر دارم. البته در آينده كه تسلط بيشتري پيدا كنم و توان مالي كافي داشته باشم، مدلهاي بالاتري تهيه خواهم كرد. مهم اين است كه مارك(brand) آن را از همين الان مشخص كنم تا بعدا از لحاظ لنز دچار مشكل نشوم. در ضمن، بيشتر به عكاسي از طبيعت و نيز عكسهاي ماكرو علاقمندم.
سوال ديگرم نيز اين است كه با لنز كيت(لنزي كه همراه دوربينهاي مزبور فروخته ميشود) ميشود عكاسي ماكرو انجام داد يا خير؟
با تشكر
يه نگاه اينجا بندازي بد نيست :
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=8379
از اونجایی که تو عکاسی ماکرو بحث کاهش شدید عمق میدان وضوح مطرح میشه و بهطبع اون فوکوس صحیح و مطلوب کمی مشکل هست بی شک وجود لایوویو بسیار بهکار خواهد آمد که در 1000D در دسترس هست و البته قضیه عمق میدان وقتی هست که شما از لنز های ماکرو استفاده کنید نه لنز کیت...
در مورد عکاسی ماکرو با لنز کیت هم به آن اندازه (یعنی خوب!!) نه نمیشود!! ولی مثلا تو لنز کیت کنن میتونید تا 25سانتی متر هم به سوژه نزدیک بشید که البته این بیشتر امش "کلوزآپ" هست تا ماکرو اما به حر حال بد نیست دیگر
درضمن مطمعن باشید برندها آنقدر پیش رفته اند که تفاوتها به چشم نمیآید...
در ضمن اگر بودجه تان بیشتر شد به جای تعویض بدنهحتما به فکر تعویض لنز باشید چون این لنزها هستند که نمیتوانند تمام توان یک دوربین رو آشکار کنند (منظورمهمین لنزهای کیت هست)
موفق باشید
با سلام ، بنده هم چند وقتی است به درد شما دچارم (S3 دارم و در صدد خرید SLR هستم) . چند هفته پیش هم در مورد همین 2 دوربین مد نظر شما تحقیق و تفحص می کردم و به چند ویژگی در این دو دوربین رسیدم که بد نیست بدانید:
1- 1000D لامپ کمکی فوکوس ندارد و D60 دارد که وجود این موهبت برای فوکوس خصوصا در تاریکی میشه گفت از نان شب واجب تر است . (البته دوستان Canon دار ، به این امر اعتقادی ندارند) . دوربینهای کنون به جای لامپ فوکوس از فلاش استفاده می کنند .
2-سنسور 1000D، از نوع CMOS و D60 از نوع CCD است که کارایی اولی تا حدودی بهتر از دومی است .
3-در مورد خرید لنزهای بعدی ، بد نیست بدانید که در رده لنزهای ارزان قیمت تر ، نیکون لنزهای بیشتری در اختیار شما می گذارد تا کنون .
اما همه اینها به کنار ، تا دوربین را در دستتان نگیرید ، نمی فهمید کدامیک واقعا دوربین مورد علاقه شماست . بهرحال هرکدام را بخرید حتما عکسهای زیبایی با آن خواهید گرفت (صرفنظر از برند دوربین) .lol
چون 1000D تازه خریدم جواب شما دوست عزیز رو میدم .ماکروی لنز کیت 1000D از اونچه که فکر میکردم به مراتب بهتر بود البته مثل دوربین های کامپکت Slr like نمیشه به سوژه نزدیک شد اما سرعت و دقت فکوس نسبت به اونها خیلی خیلی بهتره کلا من رو مدتی مشغول خواهد کرد ضمنا 18-55 IS رنج واید خوبی رو به شما میده که میتونین استفاده کنین.
-حداقل برای من اینجوری نبوده فکوس دستی هم بسیار لذت بخش و کارامد هست.نقل قول:
1000D لامپ کمکی فوکوس ندارد و D60 دارد که وجود این موهبت برای فوکوس خصوصا در تاریکی میشه گفت از نان شب واجب تر است
به نظر من داشتن یا نداشتن لایو ویو گزینه خوبی برای انتخاب نوع برند و دوربین نیست فقط به چشم یک امکان به اون نگاه کنید . من اون رو از توی منو غیر فعال کردم (واقعا نیاز چندانی به اون نیست) .نقل قول:
از اونجایی که تو عکاسی ماکرو بحث کاهش شدید عمق میدان وضوح مطرح میشه و بهطبع اون فوکوس صحیح و مطلوب کمی مشکل هست بی شک وجود لایوویو بسیار بهکار خواهد آمد که در 1000D در دسترس هست و البته قضیه عمق میدان وقتی هست که شما از لنز های ماکرو استفاده کنید نه لنز کیت...
قضیه عمق میدان در ماکرو و در لنز کیت هم مساله بسیار مهمیه در واقع خیلی بیشتر از دوربین های کامپکت و لایک .
به نظر من بهراحتی نمیشود در مورد اینکه برای ورود به دنیای DSLR نیکون را انتخاب کنیم یا کانن، نظر داد. خیلی چیزها در این تصمیمگیری دخیل است که سلیقه و حس کاربر نسبت به برند هم میتواند یکی از آنها باشد. البته هر چه خرید با مطالعه و اطلاعات بیشتر انجام شود، نقش این فاکتور کمرنگتر خواهد شد.
من پارسال، برای خرید اولین DSLRام، ابتدا میخواستم کانن 400D را بخرم؛ چون تبلیغات آن در مجلههای خارجی خیلی جذبم کرده بود و از نیکون هیچ تبلیغی ندیده بودم. راجع به کانن اطلاعاتی گرفتم و بعد رفتم بازار. اما قیمت آن بالاتر از چیزی بود که من میتوانستم برای خرید اختصاص بدهم. ضمنا آن موقع هیچ اطلاعاتی هم راجع به فاصله کانونی لنزها و اثرات آن، و نیز دیافراگم و خیلی چیزهای دیگر نداشتم. (حتی وقتی یک فروشنده گفت که کانن 400D لنر 55-18 دارد؛ گفتم یعنی چند برابر زوم دارد و این 18 و 55 یعنی چی؟!)
اما در سایتی خوانده بودم که برای عکاسی جدی، بهتر است یک Entry-level DSLR بخرید تا یک Point and Shoot؛ و من که تا قبل از آن فقط سونی را دوربین دیجیتالساز حسابی میدانستم!!! برای خرید یک DSLR مصمم شدم. کانن 400D به دلیل گفتهشده، از لیست من خارج شد. باز هم داشتم به اجبار به یک سونی فکر میکردم که یکهو پشت ویترین مغازهای، نیکون D40 با آن جعبهاش (که روی جعبه به جای عکس رنگی از دوربین، یک جور Line Art است و بیشتر به رسمهای فنی و صنعتی شبیه است) نظرم را جلب کرد. یکجورهایی "حس" کردم این دوربین میتواند من را وارد دنیای DSLR و دیافراگم و سرعت شاتر و... کند و احتمالا باید قیمتش هم مناسب باشد. (یاد فیلم "راز" افتادید؟ درست فکر کردید!)
قیمت را پرسیدم، دیدم همانطور است که فکر میکردم؛ و بعد در سایتهای مختلف (و از جمله ایمجینگ ریسورسز که یک سایت واقعا عالی است) در مورد آن تحقیق کردم و دیدم که خیلی از آن تعریف شده و مشخصات و امکاناتش برای من هم مناسب است. به هر حال، بعد از بررسیهای زیاد، به این نتیجه رسیدم که آن را بخرم؛ و خریدم.
با همه اینها، تا مدتها هنوز زیر بار فشار تبلیغات جذاب کانن 400D در مجلات بودم! اما کمکم، و بعدها که 400D را دست دیگران هم دیدم و سنجیدم و با نیکون D40 مقایسه کردم، از زیر بار فشار آن تبلیغات بیرون آمدم و به این نتیجه رسیدم که من واقعا نیکون را ترجیح میدهم.
به هر حال، کانن از لحاظ تبلیغاتی و اثرگذاری بر روی قشر عام، به نظر من موفقتر از نیکون عمل کرده است. مثلا همیشه در مجلاتی مثل National Geographic و New Scientist تبلیغات کانن هست؛ ولی حتی یک بار هم تبلیغی از نیکون را در این مجلات ندیدهام.
در کل، به سایتها مراجعه کنید؛ نقدها را بخوانید و نمونه عکسها را ببینید. به بازار بروید و پرسوجو کنید. مهمتر از همه، اگر میتوانید، سعی کنید هر دو دوربین را از نزدیک ببینید و امتحانشان کنید. این شکلی، مطمئنم بهترین تصمیم را خواهید گرفت. چون میدانید دلایل تصمیمتان چه بوده، و از تواناییها و محدودیتهای دوربینتان کاملا آگاه خواهید بود. با مطالعه و با طمانینه تصمیم بگیرید. حتی اگر این فرایند باعث شود دو هفته دیرتر دوربینتان را بخرید، کاملا ارزش خواهد داشت.
پ.ن.:
آقای دیوید دی. بوش یکی از طرفداران پر و پا قرص نیکون است. او کتابهای راهنمای مختلفی برای دوربینها (و البته برندهای غیر از نیکون هم) نوشته. من کتاب راهنمای نیکون D40 او را خریدم و کمک بسیار بزرگی برای من بود. در سایت او، میتوانید بیشتر دریابید که چرا نیکون Great [معرکه، کولاک!] است.
سلام
اول اینکه ورود جناب عالی رو به فروم عکاسی خوش آمد میگم .
دوم اینکه اینطور نظر دادن (اون هم اینجا ) اصلا جایز نیست :::happy:::
اینکه شما فقط تبلیغات کانن رو دیدید ، بنظر من مشکل شماست . چرا اینو میگم ؟
جون ما توی این فروم همه چیز ، همه برندها و همه ی عوامل رو بدون در نظر گرفتن برند و طرفداری و جانبداری از هیچ چیز و هیچ کسی بررسی میکنیم .
انتخاب شما 100% نمیشه گفت که صحیح هست . شما چشم بسته 40دی رو انتخاب کردید و فکر کردید که جز اون SLR دیگه ای توی بازار نیست !!! درحالی که در بازار بوده فقط توی اون مجلات ی که شما مطالعه فرمودید تبلیغاتش نبوده .
انتخاب شما هم به شرط قیمت به سمت دی40 کشیده شده و بقول خودتون نمیدنستید که دی40 با 400دی چه فرقی داشت !
اینکه در آن زمان تبلیغات کانن مردم رو به طرف خودش جلب میکرد کار اشتباهی نیست فقط اشکال کار اینجاست که نیکون این کار رو نکرده که این هم به خودش مربوطه !!!
اصلا اینها به کنار ، شما فکر میکنید بغیر از این دو برند ، برند دیگری نیست که SLR تولید کند ؟
اگر اون زمان شما یک DSLR المپیوس میگرفتید چطور ؟ پنتاکس ؟ سونی ؟ ...
اینطور که شما میفرمایید انگار کانن آشغال دست جماعت می داده !!!
یعنی شما میفرماید چون نیکون تبلیغ نمیکند ما بریم نیکون بگیریم ؟ یعنی نیکون خوب هست ؟
در مورد آقای دیوید هم چه عرض کنم
شما اگر قبل از خرید دوربین کمی توی سایت جناب کن راکول مطالعه میکردید و حتی پول یک فول فریم رو بعلاوه ی یک یا چند لنز L داشتید بازهم D40 + 18-55 + SB600 رو تهیه میکردید lol ....
پس حرفهای یک جانبه رو زیاد ملاک قرار ندید
پی نوشت : (اصلا هیچ قصد دیگری بجز انتقال دانسته هام نداشتم پس لطفا به هیچ وجه از این حرفهام ناراحت نشید و اصلا به دل نگیرید )
---------
چرا دید عمومی بر این هست که لنزهای کانن گران هست ؟
کانن کیفیت رو گران میفروشد ، نیکون هم همینطور ، سونی هم همینطور و حتی سیگما هم همینطور
یعنی شما به اندازه پولی که میدهید لنزتون با کیفیت تر هست .
لنزهای معمولی کانن و ... گران نیستند
مثلا همین لنز 18-55 رو که روی دو دوربین مورد بحث به عنوان کیت ارایه میشه در نظر بگیرید .
با قیمتهایی تقریبا مساوی (اطلاع دقیقی ندارم) در حالی که لنز کانن کیفیتی بیشتر دارد .
و ...
---------
حالا اگر میخواهید بدانید کانن بهتر است یا نیکون اینجا رو بخونید : (حتما بخوانید)
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=7733
در مورد ماکرو هم دوستان اگر علاقه مند هستند میتونن از تکنیک لنز معکوس استفاده کنند تا به حالت سوپر ماکرو هم برسند : (حتما بخوانید)
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=2387
D60 و 1000D تفاوتهایی دارند که در این تاپیک بطور مفصل در موردش بحث شده :
http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=8379
اما در آخر باید بگم که اینها فقط وسیله اند . شما باید از اونها استفاده کنید و اگر درست استفاده کنید تفاوت آنچنانی باهم ندارند که شما رو پشیمون کنند .
موفق باشید:::happy:::
از نظرات همه دوستان و اساتيد ممنونم. مسلما بايد چنين انتخابي با مطالعهي كافي انجام بشود. شايد به قول يكي از دوستان محترم، "حس" فرد نسبت به يك برند خاص نيز در اين انتخاب موثر باشد. من اين حس را در حال حاضر نسبت به كانن دارم. البته تنها مشكلم با دوربينم (S3is) اين است كه عكسهايش كمي كدر هستند(در حالت Auto). شايد با افزايش اطلاعاتم در مورد تكنيك عكاسي، اين قضيه هم حل شود. بهرحال چشم انتظار نظرات ساير دوستان نيز هستم.
با تشكر
شاید یه کمی نامربوط باشه: می دونین که نیکون در هر تنظیماتی، نویز ریداکشن اعمال می کند و دست شما نیست؟ ولی کنن اون طور نیست. دلیل این که عکاسان آسمان شب اکثرا به سمت کنن می رن اینه.
سلام
یعنی چی نویز ریداکشن دست شما نیست ؟ چه ربطی داره ؟
اگر اشتباه نکنم دلیل اینکه عکاسان آسمان شب به طرف نیکون نمی رفتن این بود که سنسور دوربینهای نیکون (بغیر از چند دوربین اخیر مثل دی90 و دی300 و .. ) CCD بودند ولی سنسورهای کانن CMOS و این CCD در نوردهی طولانی دچار مشکل میشدند مثل هاله بنفش که در عکسهای دی60 دیده میشد ( فکر کنم توی تاپیک دی60 و دی40 درموردش بحث شده )
http://www.akkasee.com/forum/showpos...&postcount=356
و حالا نیکون به CMOS روی آورده و مشکلی هم نیست (اصلا)
http://www.astropix.com/HTML/I_ASTROP/NIK_CAN.HTM
http://astro.umsystem.edu/apml/ARCHI.../msg00002.html
http://www.dl-digital.com/astrophoto...kon-Noise.html
http://www.astropix.com/IMAGES/I_AST...N/D300_40D.JPG
البته منم یکم تند رفتم... ببخشین...
ولی یه دلیل دیگه هم هست: 14 بیت بودن دوربین های جدید کنون که یک نکته قوی هست در مقابل نیکون. (البته در astrophotography)
و این که noise ccd ها به صورت نقطه ای هست ولی cmos ها به صورت باز تر و ناحیه ای هست که با صحبت هایی که شد، مهم نیست.
یه چیز دیگه هم خوندم ولی زیاد مطمئن نیستم: کیفیت پایین تو low pass filter و در نتیجه حساسیت بالاتر کنن به IR نسبت به نیکن (گفتم ها مطمئن نیستم!)
یه چیز به نظر کم اهمیت تر: دوربین هایی مثل 40D کنن، بدنه فلزی و weather proof دارند در حالی که تو اون رنج قیمت و امکانات در نیکون دوربینی نیست. (مثلا D300، قیمتش بالاتره ولی تقریبا هم امکانات هستن)
این نکته توسط «آکیرا فوجی» بار ها تاکید شده!
البته حرف منم همین جوری از خودم نبود:
http://www.akkasee.com/forum/showpos...4&postcount=10
البته این قدر قاطع نمی تواند نظر داد.
دوربین های جدید ( 3 یا 4 دوربین اخیر ) کانن 14 بیت هستند ( همان طور که دوربین های جدید نیکون هم 14 بیت هستند )
بزرگ ترین تفاوت در بین سنسور ها بود که در حال حاضر نیست.
اما وقتی دوربینی را برای نوردهی بلند مدت و بستن پشت تلسکوپ نیاز دارید بنده 40 دی را پیشنهاد می کنم ( نه 50 دی و نه 450 دی و نه 1000 دی و نه ......... ) خیلی از اینها Cmos هستند اما ایده آل نیستند.خیلی از این ها 14 بیت هستند اما باز هم ایده عال نیستند.خلاصه برای هر کاری وسیله مناسب را انتخاب کنید.
اما اگر نه تفننی و هر از گاهی عکاسی شب می کنید نیکون های جدید ( مثل دی 300 و دی 90 ) بسیار هم عالی هستند.
اصلان جان اتفاقا درست گفته بودی.
نیکون در فایلهای خام دستکاری میکنه.
البته این موضوغ رو چند بار در جاهای دیگه گفته بودم.علت اینکه عکاسان نجومی از نیکون زیاد استفاده نمی کنن این نیست که چون نیکون سی سی دی بود و کنون سی ماس
سی ماس هم در نوردهیهای طولانی حاله بنفش تولید می کنه که اصولا ربطی به سی ماس بودن یا سی سی دی بودن نداره.
نیکون همچنان فایلهای خام رو انگولک میکنه دلیلش هم کاهش نویزه.یعنی اکه حتی نویز ریداکشن رو هم غیرفعال کنید باز هم یک فیلتر نرمافزاری اعمال میشه (حتر در فایلهای رو)که معمولا ستاره ها رو اشتباها حذف میکنه.
سلام
البته فکر میکنم که نیکون دست از این کارش برداشته باشه.
در دی 300 و دی 80 از ایزو 400 ، نویز ریداکشن فعال میشه و نمودارهای دپریوو هم کاملا اینو تایید میکنن.
ولی بنظر میاد که در دی 90 اینجوری نباشه.
http://www.dpreview.com/reviews/Niko.../GreyGraph.png
http://www.dpreview.com/reviews/Sony.../lumi_gray.png
با سلام
به نظر بنده دو عامل تاثیر گذار در انتخاب انسانها وجود دارد اولیش عامل منطق است که وادار به جستجو و مقایسه جنس مورد نظر با رقبا و سبک و سنگین کردن ان است که امری واجب است و می توان برای ان قالب و چهارچوبی در نظر گرفت که مستقیما به شرایط و نیازهای افراد بستگی دارد مثلا برای بنده سرعت فکوس و زمان بین دو عکاسی و...
اما عامل دوم که به نظر من تاثیر قوی تری دارد اسمش را عامل احساسی می گذارم که هیچ قالب و چهار چوب و منطقی ندارد و برای هر شخص کاملا خصوصی و مشخص می باشد مثل عشق به یک برند یا نام و حتی یک خصوصیت ظاهری که می تواند برای شخصی جذاب و دیگری دافعه ایجاد کند که نمونه ان در این فروم دوستی از ارم قرمز رنگ نیکون متنفر است و برای دیگری زیبا . با این تفاسیر اگر بنده بنا به هر دلیلی از یک مدل از برندی خوشم بیاد هزار ویک دلیل منطقی و غیر منطقی بیاورند که این مناسب و خوب نیست بنده احتمال زیاد به خرجم نخواهد رفت .حالا دوست عزیز شما باید بین این دو نیرو تعادلی بر قرار کنید تا هم احساس شما و هم منطق شما راضی باشد تا در اینده با هر مشکلی به فکر تعویض نیفتید و ختم کلام باید یه جورائی عاشق دوربینتم باشی. (و امروزه هر کدام را انتخاب کنی باور کنید در استفاده های غیر تخصوصی هیچ تفاوتی احساس نمی کنید)
ممنون از همگی... چند تا مشکل منم حل شد...
ولی این حل نشد: چرا 50D مناسبتر از 40D نیست؟ (برای نوردهی بلند مدت و ...)
یکی از دلایل این است که On-Chip Lens در این دوربین در مقایسه با کانن40دی کوچکتر شده و نور کمتری را جذب می کند.که این عامل باعث خواهد شد که مقدار نور کمتری را در مقایسه با دوربین های دیگر کانن دریافت کند.On-Chip Lens ها هرچقدر کروی تر باشند نور بیشتری را به سمت فتودیود انتقال می دهند.
همین طور ساختار Cmos های کانن در مقایسه با Cmos های مثلا سونی متفاوت هستند.
Cmos های کانن در یک زمان مشخص ( مثلا X ) و با نوری به شدت مشخص ( مثلا Y ) تعداد کمتری فوتون را دریافت می کنند.
http://www.fareastgizmos.com/entry_i...mb-450x229.jpg
در تصویر بالا سمت چپ Cmos های کانن است.
کاملا درست و منطقی هست... ولی من اونو نگفتم، منظورم این بود که در 50d اندازه هر فوتودیود و میکرولنزش تقریبا با 40d برابره، فقط به خاطر نبود گپ، تونسته به این دنسیتی برسه... لطفا منو با دلیل روشن کنین...
غیر از اون، پردازنده DIGIC4 داره که اصولا باید بهتر عمل کنه... (البته اینهم هست که تو سری EOS xxxD ها هر چه digic بالاتر رفته، اکثرا کیفیت عکس کمتر شده! (منبع: review دوربین 450d تو dpreview) )
من برای خرید بین دوربین D90 نیکون و 50 D کنون دو دل هستم می خواستم اگه ممکنه کمکم کنید...مرسی
من هم زمانی که این kiss x3 رو می خریدم همین فکر رو می کردم ولی الان که با کار برد هاش آشنا تر شدم تازه فهمیدم که چه موجود بدرد بخوریه (مخصوصا برای کاربرد های آماتوری)
1- شما بدون اینکه از رابطه بین سرعت شاتر -ایزو - f - اطلاع دقیق داشته باشید می تونید در مود های حرفه ای و M با توجه به نور لایو ویو ببینید که عکس شما چه خروجی خواهد داشت(البته به غیر از حالات خاص مثل فلاش و همین طور افزایش شدید نور هم در زمان قبل از عکس دیده نمیشه ولی معلوم میشه که عکس قرار روشن تر از معمول بیفته)
2- هیستوگرام رو قبل از عکس برداری نشان می دهد
3- که کمی حرفه ای تر است برای فکوس کردن فوق دقیق (که خوراک مایکرو و پرتره-برای من- می باشد) به این صورت است که با زوم دیجیتال روعکس 5 برابر و با زوم بیشتر تا 10 برابر رو نشون می دهد و در این حالت شما دقیقا نقطه مورد نظرتان را با فکوس دستی یا اتو بدست می آورید
مسلما کاربرد های حرفه ای تری (مثلا در ترکیب بندی) و ... دارد که باید از اساتید با تجربه پرسید
پ ن : این امکانات در Kiss X3 بود مطمین نیستم که در 1000D هم باشد
دوستان بنده بعد از مدت ها تحقیق و شش ماهی تجربه جدی برای یادگیری عکاسی هنوز جواب این سوال و نمی تونم پیدا کنم که در شرایط نور برابر و فرض بفرمایید لنزهای 1.8 85 م م یا 70-200 2.8 در هر دو برند نیکون و کنون در آتلیه و فضای باز مخصوصا
بادی های فول فریم مثل 5D mrk III , 6D از کنون در کنار D750 نیکون کدام یک خروجی شارپ تری میده ؟ یعنی تفکیک بافت مو و پلک چشم ها و تفکیک رنگ بهتری داره در خروجیش ؟
به قول یکی از صاحبان تجربه عکاسی در تبریز بافت مو رو مثلا حس می کنی نه اینکه قبول کنی که بافت مو رو نشون میده ؟
لطفا در این مورد کمی عزیزان از اطلاعات خوبشون در اختیار بنده حقیر هم بزاره - از حالا خیلی ممنونم
سلامی دوباره به دوست عزیز در واقع خیر درگیر نیستم الان 6 ماه هست که بعد از ساعت های کاریم در کارگاه عکاسی یکی از دوستان با برند کنون کار می کنم البته بیشتر یاد میگیرم نه کار و گه گاهی ور می رم باهاشون اما بعضی عکسها اونقدر بافت تمیزی دارن تو اینترنت که خودمم گیج شدم البته از هم کنون دیدم هم از نیکون اما نمی دونم شاید اتفاقی شده البته اما یکی بیشتر متعلق به نیکون بود
واقعا موندم در آینده نزدیک که دیگه یکم بودجه جور کردم بخوام برندمو انتخاب کنم چی رو انتخاب کنم واقعا برای کسی که اغلب در فضای باز یا یا کمی در فضای داخلی کار پرتره فشن و بعضی وقت ها کلوزآپ کار می کنه کدوم نتیجه بهتری داره و از چه بابت ؟
در واقع استراکچر و بافت تصویر دقیقتر و رنگ های دقیقتر
مثل بافت نرم و دقیق تار مو و پلک ها و ... مثل اینکه بخوایین دستتونو بکشین لابه لای تار مویی
اگر از بدنه و لنز مشابه در دو برند استفاده کنید، شما هیچ وقت نمیتونید تشخیص بدید کدام عکس با کدام دوربین گرفته شده.
پیشنهاد من به شما اینه که قطعا فول فریم تهیه کنید. حتی دست دوم.
و روی لنزها تحقیق کنید. هر برندی که لنزهای بهتری ارزانتر و ثابل دسترس تری داشت انتخاب بهتری است.
لنزهایی مثل 85مم 135مم و 70-200.
نیکون 135مم داره؟!! :redface:
سلام جناب دانش پایه
بلی دارد یک عدد خیلی خوبش رو هم دارد!
فایل پیوست 77628
کیفیت ساخت بسیار بالاست و نکته ی جالب امکان کنترل نواحی خارج از فوکوس است Defocus Image Control
داره(البته جمله بالا سوالی به نظر نمیاد)
https://owencherry.com/2013/10/22/ni...-show-and-tell
دوستان گلم اصل موضوع فراموش نشه یه وقت ؟
بنده از فرایش دوستان اینطوری متوجه میشم که از لحاظ کیفیت بافت تصویر و شارپنس تفاوتی بین بادی های فول فریم کنون و نیکون وجود نداره ؟ (در صورت استفاده از لنزهای مشابه خود برندهاشون )
درسته ؟ یعنی کسی مثل بنده که دوست داره با 70-200 یا 85 -1.8 که هر دو برند نیکون و کنون دارن عکاسی کنه (پرتره) چه انتخابی باید داشته باشه ؟
(جهت اطلاع عزیزان قبلا 5100 نیکون داشتم که به جهت خرابی فروختم و مدتی هم هست که با 60D کنون تست می زنم) اما مردد هستم و بعد از کلی ززحمت کمی بودجه کارو جور کردم
البته جالبه نمی دونم چرا تو سایت دی پی رویو که قبلا هم فکر کنم گفتم وضوح تصاویر فول فریم های نیکون کمتر از فول فریم های کنون دیده میشه - حالا نمی دونم چرا اینطوریه آیا همینه موضوع یا فرق می کنه دلیل وضوح کمتر تصاویر نیکون تو کراپ چیه
آیا به همین اندازه وضوح کنون بالاست
دوستان در مورد ابهامی که در آخرین پست عرض کردم فرمایشی ندارند ؟؟؟؟؟؟:?
بزرگواران واقعا دلیل مشکل وضوح و دقت پایین تصاویر نیکون در مقایسه سایت دی پی رویو همانطور که بالا عرض کردم چی می تونه باشه ؟ آیا کیفیت همان چیزی هست که تو سایت دیده میشه ؟
اگه اینجوری باشه که کنون خیلی تصاویر دقیق و شارپ و با وضوح بالاتری داره ؟
ببخشید اگر موضوع اینطوری مطرح شد ولی یه ابهام جدی هست حداقل برای بنده ؟ یعنی به همین سادگی قابل تشخیص هست تفاوت خروجی های بین این دو برند ؟
خواهشن کمی عزیزان عنایتی بفرمایید به این موضوع
نمونه شو بزارید اینجا
Nikon D750 Review: Digital Photography Review
لطفا خروجی jpeg رو برای کارت بازی روی صورت دخترک کنار تصویر سمت بالا راست قرار دهید و اختلاف فاحش وضوح را مقایسه کنید
مبنا قرار دادن فرمت Jpeg برای مقایسه کار خیلی اصولی و صحیحی نیست. پیشنهاد می کنم Raw همان تصویر را ملاحظه بفرمایید.
فایل پیوست 77676
فایل پیوست 77677
دوست عزیز ، JPEG اصلن ملاک و معیار مقایسه نیست .
شما همان عکس رو در RAW ملاک قرار بدهید و نتیجه را مشاهده کنید .
عکس JPEG ناشی از خروجی پروسسور دوربین است و تغییراتی که این پروسسور روی عکس اعمال میکند . ضمن اینکه در تنظیمات دوربین به سادگی میشود حالت پیشفرض را تغییر داد و مثلن عدد شارپنس را بالاتر قرار داد و به شارپنس بیشتری رسید . مثل آن یکی دوربین . ضمن اینکه آن شارپنس بیشتر ، چیز بدون عواقبی هم نیست ! مثل همان عکس JPEG آن یکی دوربین که حالت وزه اطراف موهای سوژه ایجاد کرده .
حالت Default یک کمپانی در پروسسور ممکن است روی شارپنس بیشتری تنظیمشدهباشد که بعدا شاید لازمباشد حتی کمترش کرد ...
عکس JPEG ملاک ارزیابی نیست .
بسیار بسیار ممنون از لطفتان
اما
در حالت Raw هم کمی وضوح تصویر کنون بالاتر به نظر میاد نه ؟ (البته صرفا از دید بنده هست که عرض کردم یه آماتور)
نظر شما در این مورد چیست ؟ کدام وضوح و شفافیت و بافت تصویر بهاری داره با این حساب ؟ ( طبق نمونه ای که محبت فرمودید و آپلود کردید ) ؟؟
خواهش میکنم
چیزی که من می بینم خروجی آنقدر به هم نزدیک است که زیاد ارزش وقت صرف کردن و مقایسه های میلی متری ندارد. البته متاسفانه پست های قبلی را مطالعه نکردم و نمی دانم شما دوربین را برای چه نوع عکاسی احتیاج دارید اما در حالت کلی یک عکاس آماتور (به معنای تازه کار و همانطور که از نام تاپیک بر می آید) در شرایط میدانی قرار نیست کاری را با یکی از این دو مدل دوربین انجام دهد که با دیگری نتوان انجام داد. برای شخص من در انتخاب بدنه، ارگونومی آن ، نوع ارتباطی که من به عنوان عکاس با بدنه دوربین برقرار می کنم ، موجود بودن و اقتصادی بودن لنز های وابسته به آن و ... از چند درصد رزولوشن یا دینامیک رنج کمتر یا بیشتر بسیار مهم تر هست چون شما هنگام عکاسی در کنار دانش فنی و سواد بصری مقدار زیادی نیاز به ایجاد شدن حس هنری و دید خلاقانه دارید و در این مواقع یک بدنه که شما با آن حس خوبی دارید قطعا خودش را نشان خوهد داد.
موفق باشید.
وضوح تصویر تفاوت چندانی ندارد ...
و شاید قدرت تفکیک ( که البته به لنز بر میگردد ) در نمونهی نیکونی بیشتر باشد . نگاه کنید به تفکیک خطوط در پیشبند مثلثی زردرنگ زیر شانهی عکس ...
به نظرم شما بهتر است به این تفاوتها خیلی توجهنکنید که به پارامترهای بسیاری بستگی دارند منجمله لنزهای مورد استفاده در ریویو ...
هر دو دوربین ، در کلاس برند خود ، شناسنامه و اعتبار مشخص خود را دارند
سلامی دوباره ببخشید دوباره مزاحمتون میشم
بعد از فرمایش دوستان رخصوص مقایسه عکس های راو دوربین ها متوجه شدم که تفاوت های خیلی خفیفی بین عکس های کنون و نیکون وجود داره تو نمونه فایل های Raw هر دو برند
اما ظاهرا سنسور کنون تقریبا حدود 20% داینامیک رنج پایین تری داره و تو عکاسی منظره طیف بالای داینامیک رنج به درد می خوره - حالا با این حساب
1- اگر این طوری هست اون وقت همه باید نیکون رو انتخاب کنند که تو فایل Raw تفاوتی ملموسی بین خروجی فایل راو کنون و نیکون نیست ولی نیکون داینامیک رنج بالاتری داره و به جاش به درد می خوره ( نه ؟ ) آیا به این شکل نیست ؟ پس چرا گزینه انتخاب فنی کنون پیش می یاد ؟؟؟؟؟؟؟
2- اگر موضوع اختلاف لنزهای هر دو برند کنون و نیکون باشه ظاهرا شاید بیش از 90% لنزهای پر کاربرد و هر دو برند داره . خوب الان اختلاف کیفیت و مشخصات لنزهاشون خیلی باهم متفاوته که باعث میشه هر کسی یکی از برند ها رو انتخاب کنه ؟ یا قیمت ؟ یا صرفا حس اولیه ؟
واقعا چیه با این حساب موضوع انتخابش ؟؟؟؟
خوب کسی که می خواد انتخاب کنه باید یه آینده نگری هم بکنه
سلام
اگر قبلا از ه برندی دوربین داشتین شاید انتخاب مجدد اون برند کمک میکنه به راحتی کار
همین
هر دو برند دوربین هایی در یک سطح دارند و لنزهای خوب و بد
خلاصه حس اولیه و اینکه دوستان شما چه برندی دارند که بتونین لنز قرض بگیرید
در هر سطحی که بخواین کار کنید هردو برند محصولات مشابه با حدود قیمتی یکسان دارند
تفاوت در زمینه های دیگر نیز وجود دارند. مخصوصا نحوه کار با دوربین. کافی هست یک بار بدنه ها را دست بگیرید تا ببینید نحوه تغییر تنظیمات در کدام یک منطقی تر است. مثلا در یک از این برند ها برای تغییر برخی تنظیمات نیاز به گرفتن همزمان یک دکمه و چرخاندن یکی از چرخنده هایش را دارید. در دیگری، تغییر تنظیمات به این شکل دیده نمی شود.
چیدمان منوها و پیچیدگی آنها هم می توانید برخی را کلافه کند.
من شخصا یکی از دلایلم برای اینکه برند x را بیشتر قبول داشته باشم همین موارد بالا است. البته در روز اولی که دوربین را خریدم شاید به دلایل دیگری به سمت آن برند کشیده شدم.
احتمالا 14-24 رو با توجه به آپرچر 2.8 و قیمت بسیار پایین تر گفتن وگرنه اگر پول باشه و نیاز به دیافراگم 2.8 نباشه 11-24 چرا که نه.....
واقعا لنز 11-24 لنز جالبیه اگر بخوایم تو کراپدار معادل این 11 رو داشته باشیم باید یک لنز با فوکال 6.875 داشته باشیم.
خوب با این حساب یه نظر دسته جمعی دوستان بفرمایند بدون احتساب لنز ها (چون بررسی اون جای دیگه ای هست . انتخاب بر اساس لنز مورد نظر برای انتخاب برند دیگه میشه موضوع لنزها) کیفیت خروجی بادی های هم رده کنون و نیکون تفاوت ملموسی دارند یا ندارند ؟
خوب وقتی Jpeg و یا Raw عکاسی می کنید ؟
تا حالا انصافا کسی بوده که بدون احتساب بحث مالی (چون در اینجا تو خرید اول انتخاب میشه) دوست داشته باشه بره به سمت اون یکی برند و به نا به دلایلی ؟؟؟( اگر دوست داشتین تو صفحه شخصی هم میشه جواب بدید) و به چه دلیلی؟
به نظر بنده کارکردن با منو و تنظیمات و آرگنومی به مرور تبدیل به عادت و ازبر میشه اونی که مهمه اینه که :
بعدا نگیم اه اینو نمی دونستم کاش با اون یکی برند شروع می کردم یا جلو می رفتم ؟ خوب تغییر برند شاید خنده دار و یا خیلی پر هزینه باشه
ممنون خوب بنده به جهت مطالعه تئوریک نه زیاد کم بصورت عملی هنوز اینو درک نکردم چون بصورت مداوم عکاسی نمی تونم انجام بدم به جهت کار با دوربین دوستم اونم در آتلیه که وقت نداره:-D
پس در جمع بندی با تتوجه به اختلاف بسیار کم و غیر ملموس خروجی های دو برند کنون ونیکون نتیجه می گیریم
الویت انتخاب بر اساس :
آرگونومی و حس بهتر و ارتباط بهتر با بادی و منو تنظیمات بادی هر کدوم از برند ها
2- بررسی دسترسی و کیفیت و قیمت لنز های مورد استفاده در هر کدوم از برند ها
بازار دست دوم هم شاید به نظرم شاید به درد بخورد
اگر مطلب ناقص یا نادرستی هست ممنون میشم عزیزان کمی هم حوصله به خرج بدن - مرسی
در مورد ارگونومی تجربه شخصی خودمو بگم ... من برند نیکون رو خیلی خیلی دوست دارم ....بی دلیل..مثل استقلالی یا پرسپولیسی بودن ... نمیدونید با معرفی D500 چقدر خوشحال و هیجان زده شدم . بگذریم... زمانی که با دیدن کلی ریویو تصمیم گرفته بودم یه nikon D5100 بخرم وقتی همزمان یه کنن 600D رو تو دستم گرفتم تاثیر ارگونومی انقدر زیاد بود که یه 650D کنن خریدم .
این یه معیار کاملا شخصی و سلیقه ایه که هیچ کس بهتر از خود شما نمیتونه تشخیص بده دوربین های هر دو برند رو در دست بگیرید .
اگر در مورد ژانر مورد نظرتون مطمئن شدید ...اول به لنز های تخصصی اون ژانر و تجهیزات جانبی مورد نیاز در هر سطح در برند مورد نظر (مقایسه کیفی و قیمت ) فکر کنید و از اساتیدی که قبلا این راه رو پیمودن کمک بگیرید .
و اگر در مورد ژانر مورد علاقتون به نتیجه نرسیدید یه بادی سطح مبتدی (حتی دست دوم) با یه لنز کیت (18-135 یا 18-105 یا 18-140 کنن نیکون نیکون) تهیه کنید تا بعدا حتی درصورت تغییر برند ضرری متحمل نخواهید شد .
نظر شخصی :
زیاد به تفاوت بادی در دو برند فکر نکنید در غیر اینصورت هر یکی دوسال باید حسرت برند دیگر رو بخورید ... تا همین چند ماه اخیر مثلا نیکون در رده 7D کنن چیزی نداشت .... یا قبل زمانی D800 نیکون بالا ترین تراکم پیکسل در ره فول فریم رو داشت .
فایده نداره
من تقریباً مطمئنم الان آقای اشرفی میاد میگه:
خب، با توجه به گفته های دوستان، نیکون یا کنون ؟!:::whistling:::
سلام! این بخش از نوشته شما مربوط به چند روز قبله و در این مدت شما سوالهای دیگری مطرح کردید و بقیه هم به تناسب تجربیات یا مطالعاتشون پاسخ شما رو دادند.
ظاهرا مثل اکثر افراد، هنوز شکیاتی دارید!
جدای از بحث های تخصصی اجازه بدید یک روش انتخاب برند دوربین رو که تجربه شخصی خودم هست بهتون بگم.
شاید تا حدودی یا به شما و یا به افرادی که مثل شما در تردید هستند بر حسب شرایطی کمک کنه.
بنده هم حدود دو سال همین شرایط رو داشتم. کلی خودم رو درگیر آمار و ارقام کردم و در آخر با این روش تونستم برند و مدل مورد نظر رو انتخاب کنم ( با توجه به هزینه ای هم که داشت)؛
چون مهمترین معیارم و بیشترین کاربردم رو در عکسهای خانوادگی و پرتره دیدم، نمونه عکسهای موجود در سایت دی پری ویو در بخش مقایسه دوربین ها رو به خانمم نشون دادم.
خانمم اصلا در جریان مدل ها نبود. جالبه که هر بار و با هر ترکیبی که نمونه ها رو بهش نشون می دادم تصاویر پرتره و رنگهایی رو تایید می کرد که مربوط به دوربینهای نیکون و سونی بود!!!
بنابراین، نتیجه گرفتم که به هر دلیل فنی یا غیر فنی، با سیستم پردازش این دوربین ها رضایت بیشتری داره. خوب، همین باعث شد که دیگه بقیه ملاک ها رو بزارم کنار. چون می دونستم که بقیه موارد رو میشه با تسلط به ویرایش عکس جبران کرد.
فقط بحث لنز های مختلف بود که با موارد مورد نیازم در آینده برای تمام برندها یکسان بود. تکلیف سونی که با توجه به قیمت برام مشخص بود. بنابراین به خاطر رضایت همسرم از نمونه ها رفتم سراغ نیکون و الان هم بسیار راضی هستم.
پیشنهاد می کنم گاهی ملاک تکنیکال رو بزارید کنار وبرندتون رو با ملاک احساس و عواطف انتخاب کنید.
تصمیم نهایی بنده هم برای سوییچ بین 60دی کنون و دی7100 نیکون رو خانمم کشید.
جالبه ایشون تصمیم نهایی بین دی750 و 5دی مارک 3 رو هم کشیدن !!
نظرخواهی از کسی که از آمار و ارقام و این دنگ و فنگا فارغه، گاهاً خیلی خوب جواب میده.
لامصب این آمارها آدم رو شوت میکنه گوشه رینگ جوری که نفهمیده از کجا خورده...
ممنون دوستان عزیز
بنده به نظرم روی پرتره و پرتره محیطی و فشن بیشتر علاقه دار که کار کنم و شاید کمی هم منظره گرافی -
تو پرتره به نظرم اکثریت دوستان هم تایید کنند وخود بنده هم نمونه عکس های کنون رو واقعا دوست دارم و خیلی هاشون فوق العاده بودند البته با لنز هایی مثل 70-200 2.8 کنون که فکر می کنم همه عکاسان حرفه ای در مورد کیفیت و شارپنس این لنز شکی نداشته باشند
اما تو عکاسی فضای باز در مورد شارپ بودن کنون مردد هستم و باعث میشه یکم شکاکیت و تردد بیشتری در خصوص شارپنس داشته باشم . شاید مشکل از بنده هست که نمی تونم درست در مورد خروجی و عکس های دوربین ها قضاوت کنم
یک نمونه از پرتره هایی که خیلی می پسندم تو این لینک هست
Ksenia | JuzaPhoto
Laura | JuzaPhoto
واقعا شارپنس اینها مجذوب می کنه
آیا تو عکاسی از مناظر هم به همون قدرت ظاهر میشه ؟