-
از کدوم نقطه فوکوس بیشتر استفاده میکنید؟
سلام.
چند روز پیش با یکی از دوستان که کار خبری میکنه صحبت میکردم، حرف نقطه فوکوس وسط اومد.
من slr ندارم ولی خوب، کار کردم با slr و بیشتر کارم رو با همون نقطه فوکوس وسطی انجام میدم.
اما این دوستم میگفت که بدون نقطه فوکوس نمیشه زندگی کرد و همه ی عکاس های حرفه ای از همه ی نقطه فوکوسها استفاده میکنن و " دائما " در حال تغییر نقطه فوکوس هستند.
دوستم که 20d داره میگفت به همین دلیله که کنون اون main dial رو نزدیک دکمه ی رهایی شاتر و دم دست عکاس گذاشته (خوب میدونیم اون dial کارهای مهم دیگری هم مثل تغییر دیاف در مد AV و شاتر در مد TV رو داره.)
اما به نظر من این یک امر شخصی و بنا بر عادت هستش و وحی منزل نیست که عکاس حرفه ای = استفاده از تمام نقاط فوکوس.
یادمه یه بار آقا آرش هم توی تاپیکی میگفت که 95 درصد کارهاش رو با همون وسطیه انجام میده.(البته این هم یک نظر شخصیه)
حالا خواهشی که از دوستان دارم اینه که بنویسید بیشتر از کدوم نقاط و از کدوم حالت فوکوسینگ استفاده میکنید.
ترجیحا شرایطی رو هم که از نقطه فوکوس یا حالت خاصی از فوکوس(مثلا AI Servo تو کنون) استفاده میکنید رو ذکر کنید.
دوستانی که کار خبری میکنن دریغ نکنند.
یه چیز دیگه؟ آیا با تغییر نقطه ی فوکوس نقطه ی نور سنجی هم تغییر میکنه؟؟؟(در کنون)
بخشید سرتون رو درد اوردم.ممنون.
-
پاسخ: ز کدوم نقطه فوکوس دوربینتون بیشتر استفاده میکنید؟
عموما از نقطه وسط استفاده میکنم. کمتر از تمام نقاط همزمان. بندرت از نقاط غیر وسط.
-
سلام
من عمومن از فوكوس اتوماتيك استفاده مي كنم ولي چك مي كنم ببينم اگر نقطه اي خارج از سوژه ي مورد نظرم در اين حالت روشن مي شه اون موقع مي رم روي فوكوس دستي و در اين حالت از هر نقطه اي كه به منطقه ي فوكوس مورد نظرم نزديك تر باشه استفاده مي كنم. براي پرتره و عكس هاي نزديك هم كه در 70% مواقع از قفل فوكوس استفاده مي كنم.
-
منم از نقطه وسط بیشتر موقع ها استفاده میکنم
-
بيشتر از نقطه اي استفاده مي كنم كه سوژه اصلي در آنجا قرار دارد. مثلا" براي كادر پرتره در 90 درصد موارد وسط دو ابرو در پيشاني را شليك مي كنم. :biggrin:
از حالت تمام نقاط به ندرت استفاده مي كنم. و در كل بسته به نوع كادرم هميشه در حال تغيير نقطه فوكوس هستم.
-
سلام
S3 IS که اصولا" یک نقطه فوکوس بیشتر نداره!!! :eek: ولی میشه با زدن دکمه SET اون رو در صفحه جابجا کرد!!!
ولی من با دوربین قبلیم هم که فوکوس 5 نقطه ای داشت, همیشه از نوع Center و در بعضی از مواقع از Spot (نقطه ای) استفاده میکردم و هیچ وقت از چند نقطه ای..........
حتی برای نور سنجی هم من از مرکزی و بیشتر از اون از نقطه ای استفاده میکنم, مگه اینکه سوژه در وسط کادر نباشه که در اونصورت اول رو اون فوکوس میکنم, بعد میچرخم تا کادرم رو درست کنم (همون قفل فوکوس).
-
بنده هم اکثرا از نقطه ی وسط استفاده میکنم ، در 80% موارد.....
از تمامی نقاط هم گاهی استفاده میکنم...
-
من صد البته حرفه ای نیستم ... ولی بسته به شرایط تقریباً از تمامی نقاط فوکس و عمدتاً هم از مد خودکار آن استفاده می کنم ...
ولی علاقمندم هدفتان را از طرح این سئوال و فایده آن بدانم... و بلافاصله هم می خواهم اضافه کنم که منظورم این نیست که طرح این سئوال بی فایده است بلکه می خواهم بدانم چه چیزی به ذهنتان خطور کرده که پاسخ دوستان به این سئوال می تواند در حل یا روشن تر شدن آن مطلب کمک کند...
-
من هم اکثر مواقع شاید 90% از نقطه وسط استفاده میکنم.
-
من هم در اکثر مواقع از نقطه وسط استفاده میکنم اما در صورت لزوم با arrow key نقطه فوکوس را به بالا - پایین یا چپ و راست منتقل میکنم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
reza_Bahman
من صد البته حرفه ای نیستم ... ولی بسته به شرایط تقریباً از تمامی نقاط فوکس و عمدتاً هم از مد خودکار آن استفاده می کنم ...
ولی علاقمندم هدفتان را از طرح این سئوال و فایده آن بدانم... و بلافاصله هم می خواهم اضافه کنم که منظورم این نیست که طرح این سئوال بی فایده است بلکه می خواهم بدانم چه چیزی به ذهنتان خطور کرده که پاسخ دوستان به این سئوال می تواند در حل یا روشن تر شدن آن مطلب کمک کند...
هدفم از طرح این سوال کنجکاوی و به اشتراک گذاشتن تجربیات(همینکه دوستان در چه مواقعی از چه نقطه فوکوسی استفاده میکنند)
خودم هم وقتی slr دستم میگیرم از همون روش قفل فوکوس استفاده میکنم.یعنی حدود 90 % از نقطه ی وسط.
اونجور که متوچجه شدم اکثر دوستان به دوربین اعتماد نمیکنند و از حالت تمام نقاط کمتر استفاده میکنند(شاید دلیلش چیز دیگه ای باشه)
اما برای خودم سواله که آیا شرایطی پیش میاد که مجبور بشیم مثلا از نقطه ی سمت راستی استفاده کنیم؟
تجربه ی عکاسی ورزشی رو ندارم ولی فکر کنم اونجا بدرد بخوره نه؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tonino_baliardo
هدفم از طرح این سوال کنجکاوی و به اشتراک گذاشتن تجربیات(همینکه دوستان در چه مواقعی از چه نقطه فوکوسی استفاده میکنند)
خودم هم وقتی slr دستم میگیرم از همون روش قفل فوکوس استفاده میکنم.یعنی حدود 90 % از نقطه ی وسط.
اونجور که متوچجه شدم اکثر دوستان به دوربین اعتماد نمیکنند و از حالت تمام نقاط کمتر استفاده میکنند(شاید دلیلش چیز دیگه ای باشه)
اما برای خودم سواله که آیا شرایطی پیش میاد که مجبور بشیم مثلا از نقطه ی سمت راستی استفاده کنیم؟
تجربه ی عکاسی ورزشی رو ندارم ولی فکر کنم اونجا بدرد بخوره نه؟
دوست عزیز همیشه که نه....
نقاط چند گانه بسیار به درد میخورند و گاهی نبودشان مصیبت است ، سوژه ی ما که همیشه در مرکز کادر قرار ندارد ! همیشه ما سوژه را در مرکز کادر قرار نمیدهیم....
گاهی در کناره های کارد و تصویر است که به چند نقطه نیاز است.....
مثلا Canon 1D Mark III این امکان را دارد که با چرخش چشم شما و تمرکز بر روی یک نقطه از کادر همان نقطه ی فوکوس فعال شود....( البته اگر در تشریح اشتباه میکنم دوستان توضیح دهند ، چون نه Canon 1D Mark III را دیده ام و نه از 100 متری آن رد شده ام...)
اما این نیست که همیشه از نقطه ی وسط استفاده کنیم ، مثلا یک پرتره ! شما باید بین دو ابرو فوکوس کنید و وقتی ابرو وسط کادر باشد چانه بیرون از کادر است ( شوخی )
اما بیشتر همان نقطه ی وسط کاریرد دارد...
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Kaveh Ghobadi
د
....
مثلا Canon 1Ds Mark III این امکان را دارد که با چرخش چشم شما و تمرکز بر روی یک نقطه از کادر همان نقطه ی فوکوس فعال شود....( البته اگر در تشریح اشتباه میکنم دوستان توضیح دهند ، چون نه Canon 1Ds Mark III را دیده ام و نه از 100 متری آن رد شده ام...)
درسته کاوه جان
این قابلیت اولین بار در Canon EOS 30 استفاده شد که من یک بار تستش کرده ام.(داریوش یکیشو داره)
یه کم عصبی کننده است که احتمالن با تمرین حل می شه :confused:
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
farhad44
درسته کاوه جان
این قابلیت اولین بار در Canon EOS 30 استفاده شد که من یک بار تستش کرده ام.(داریوش یکیشو داره)
یه کم عصبی کننده است که احتمالن با تمرین حل می شه :confused:
ممنون فرهاد جان....
اما به نظرم سیستم خوبی باشد ، بعد از مدتی عکاس را مجبور میکند که بهتر ببیند و کمتر منحرف شود و به جزئیات کمتر توجه کند...
البته ایراداتی هم دارد ، انشالله کلیدی چیزی دارد که در آن واحد بتوان آن را غیر فعال کرد ( منظور اینکه نیاز به وارد شدن در منو و غیر فعال کردن آن نباشد )
اما جالب است.....
ما هم در غول عزیزمان یک سیستم بسیار بسیار پیشرفته داریم که عمرا در هیچ دوربینی یافت نمی شود :rolleyes: ( شوخی البته ) این سیستم همانا Eye-Start Auto Focus System است...
که با نزدیک شدن چشم دوربین شروع به فوکوس می کند بدون اینکه دکمه شاتر را تا نیمه فشار دهید ، این سیستم عملکرد را سریع تر می کند و شما زمان کمتری را از دست میدهید...
اما از ایرادات این سیستم اینکه قدرت تشخیص ندارد و اگر دست و یا جسم دیگری هم جلوی آن قرار بگیرد شروع به فوکوس میکند ( نگویند فقط خوبی ها رو میگویم ، ایرادات هم گفتم )
این سیستم از مینوتای عزیز به سونی ارث رسیده است......
اما در کل خوب است ، در سفر گروهی دوستانی که به این سیستم عادت نداشتند قدری عذاب کشیدند ، اما بعد از مدتی بسیار کارا میشود.....
پوزش که خارج از موضوع بود....
-
کاوه جان عزیز دل یک کم به تایپ کردنت دقت کن فکر کنم خسته که میشی میزنی به صحرای کربلا. خلاصه...
غلط املایی نمیگم چون نیست بلکه اشتباه سهوی است:
البته اگر دارم به تو اینطوری میگم به خاطر اینه که میشناسمت و میدونم دل و روده بنده را برای گفتن ان بیرون نمی کشی.
چکار کنیم ما هم زورمان به تو و فرهاد میرسد:biggrin:
جطیات : جزئیات
منظور اینکه یک نیاز به وارد شدن : منظور اینکه نیاز به وارد شدن
پیرفته : پیشرفته
دوربنی : دوربینی
شور : شروع
میمند : میکند
نکویند : نگوئید
-
سلام
باورتون مي شه من گاهي كه بچه ها (متفقين) كامپيوتر و ADSL رو به اشغال در مي آورند با لپ تاپ وصل مي شم و بدون اينكه كي بردم حروف فارسي داشته باشه فارسي تايپ مي كنم ؟! ( نمونه اش پست 13 همين تاپيك ) :biggrin:
-
ممنون علیرضا جان....
من همین مشکل فرهاد خان رو دارم ، بنده با لب تاپ کانکت میشوم و متاسفانه صفحه کلید فارسی ندارم و همیشه با آن مشغول هستم و باز هم متاسفانه به Pc عادت ندارم باید در حال دراز کش مشغول تایپ شوم ، اما در این چند سال تقریبا برایم عادی شده است ، انشالله لب تاپ بعدی با حروف فارسی ، همه ی بچه ها می دانند بنده در چت ( که گاهی هستم ) از پنگلیش استفاده میکنم......
اما ممنون ، همیشه منتظر همه نوع انتقاده سازنده و منطقی هستم....;):)
پی نوشت : همین الان 2 تا ایراد داشتم که رفع شد.......
-
نقل قول:
نقاط چند گانه بسیار به درد میخورند و گاهی نبودشان مصیبت است ، سوژه ی ما که همیشه در مرکز کادر قرار ندارد ! همیشه ما سوژه را در مرکز کادر قرار نمیدهیم....
خوب بعضی ها عادت دارن از همون قفل فوکوس استفاده میکنند.یعنی مثلا با نقطه ی وسطی روس سوژه فوکوس میکنن و بعد کادرشون رو میبندن(خودم همچین عادتی دارم)
که البته حتما میدونید خیلی سریع انجام میشه این کار.
یا اینکه با تنظیمات custom function قفل فوکوس رو روی اون کلید زوم کردن روی عکس حالت focus luck رو فعال کنی و از اون استفاده کنی.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Kaveh Ghobadi
مثلا Canon 1Ds Mark III این امکان را دارد که با چرخش چشم شما و تمرکز بر روی یک نقطه از کادر همان نقطه ی فوکوس فعال شود....( البته اگر در تشریح اشتباه میکنم دوستان توضیح دهند ، چون نه Canon 1Ds Mark III را دیده ام و نه از 100 متری آن رد شده ام...)
این چند وقتی که من نبودم انگار دنیا خیلی پیشرفت کرده!!!! Canon EOS 1Ds Mark III کی release شد دیگه؟؟ پس چرا هیچ جا من خبری در این مورد ندیدم؟!؟ اول فکر کردم اشتباه تایپی هست و منظور EOS 1D Mark III بوده، بعد رفتم دیدم که 1D Mark III اصلا سیستم Eye Control نداره!
جریان چیه؟
-
به به داریوش جان:biggrin:
میگفتی یک MARK III جلوی پات قربونی میکردیم;-)
دلمون تنگ شده بود
واقعا اینهمه نقطه فکوس به چه درد میخوره ؟:eek:
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Daruosha
این چند وقتی که من نبودم انگار دنیا خیلی پیشرفت کرده!!!! Canon EOS 1Ds Mark III کی release شد دیگه؟؟ پس چرا هیچ جا من خبری در این مورد ندیدم؟!؟ اول فکر کردم اشتباه تایپی هست و منظور EOS 1D Mark III بوده، بعد رفتم دیدم که 1D Mark III اصلا سیستم Eye Control نداره!
جریان چیه؟
به به ببین کی اینجاس ؟
خوش اومدی استاد ، بابا دلمون پوسید کجایی شما ؟
آقا اون s اشتباه تایپی بنده بود....شرمنده......عادت کردیم به Canon EOS 1Ds Mark گفتن.....:)
اما Canon EOS 1D Mark این سیستم رو داره ها ...!
-
نادر جان و کاوه عزیز، دل من بیشتر برای شما و این فورم تنگش شده بود. ممنون.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Kaveh Ghobadi
اما Canon EOS 1D Mark این سیستم رو داره ها ...!
تا جایی که مطالعه کردم (تقریبا اون 63 صفحه white paper را حفظ هستم) همچین سیستمی نداره!! البته حاضرم شرط ببندم:biggrin:
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Daruosha
نادر جان و کاوه عزیز، دل من بیشتر برای شما و این فورم تنگش شده بود. ممنون.
تا جایی که مطالعه کردم (تقریبا اون 63 صفحه white paper را حفظ هستم) همچین سیستمی نداره!! البته حاضرم شرط ببندم:biggrin:
اما من فکر میکردم داره ، اگر تو بگی نداره من هم میگم نداره ، اما خیلی جا ها درباره این سیستم خوانده بودم ، داریوش اطمینان داری که نداره ؟ هرچی به مغزم فشار میارم همین دوربین بود ..... چی بگم نمی دونم اصلا!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Kaveh Ghobadi
داریوش اطمینان داری که نداره ؟ هرچی به مغزم فشار میارم همین دوربین بود ..... چی بگم نمی دونم اصلا!
عرض کردم: "تا جائی که می دانم و مطالعه کردم EOS 1D Mark III سیستم eye control ندارد."
ببین با EOS 3 اشتباه نگرفتی!!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Daruosha
عرض کردم: "تا جائی که می دانم و مطالعه کردم EOS 1D Mark III سیستم eye control ندارد."
ببین با EOS 3 اشتباه نگرفتی!!
نه نداره....:eek:
کلی گشتم اما نداره......:(
شاید تو خواب دیدم :biggrin: اما به جان کاوه با مسعود قدیری درباره اش حرف زدم ، با یکی دو نفر از بچه های فروم هم جرف زدم ، عجیبه ، یعنی من با چی اشتباه گرفتم ؟
ندارد........:oops:
به نظرم قاطی کردم ، همین بود ها ، اما الان نیست ، چطوریه نمیدونم ، شاید مسعود فکر کرده EOS 3 رو گفتم ، اون داره ؟
-
البته هر انسانی گاهی اوقات اشتباه می کند. سخت نگیر. مهم این است که اصلاح شد. فکر کنم تنها بدنه حرفه ای دارای eye control فقط EOS 3 باشد. (45 نقطه AF).
اما در مورد اینکه چرا تعداد نقاط فوکوس بیشتر بهتر است می توان به object tracking بهتر، کادر بندی راحت تر (فوکوس بدون کادر بندی دوباره)، افزایش دقت فوکوس در حالت چند نقطه ای و ... اشاره کرد.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
farhad44
به به داريوش خان عزيز
توي تاپيك سفرهاي گروهي سراغت رو گرفتم كسي جواب نداد مشكوك شدم. هر چي SMS هم برات فرستادم برگشت خورد گفتم شايد جلاي وطن كرده اي ( آره ؟ )
در هر صورت خوشحال شدم كه اسمتو اينجا آوردم و انگار كه موتو آتيش زدن پيدات شد. :biggrin: ( جناب هژير آذر به خدا توبه ... از off topic زدن توبه :( )
هر چند افتخار دیدار شما را نداشته ام، اما ارادت خاصی برایتان قائل هستم. ممنون که به یاد من هستید.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Daruosha
البته هر انسانی گاهی اوقات اشتباه می کند. سخت نگیر. مهم این است که اصلاح شد. فکر کنم تنها بدنه حرفه ای دارای eye control فقط EOS 3 باشد. (45 نقطه AF).
.
و البته Canon EOS 30 با 7 نقطه:
کد:
http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Cameras/SLR/EOS_30/
-
Eos 30 & 30v بدنه های حرفه ای نیستند و نیمه حرفه ای محسوب می شوند.
-
تعداد نقاط فکوس
با سلام به دوستان عزیز
چندین ماه است که این سوال را می خواستم مطرح کنم که اساسا در عکاسی های اسنپ شات یا کاملا روزمره
عکاس به چند عدد از این نقاط نیاز مند است و ایا برای استفاده از این نقاط به طور صحیح یا بهتر بگویم مناسب دوربین ها توانائی لازم را دارند ؟ . به طور مثال بنده با دوربین دوستم دی 400 هر گاه به طور اتومات در انتخاب نقاط فکوس عکاسی می کنم اعصابم به کلی خورد می شود چرا؟ چون باید چندین مرتبه عمل فکوس انجام شود تا نقطه دلخواه که اکثرا وسط است انتخاب شود یا اینکه به صورت دستی نقطه وسط اانتخاب شود. (در نیکون دی 80 گویا بهتر است چون هر وقت بار دوم شاتر را تا نیمه می فشردم نقطه وسط انتخاب می شد) خب حالا با این تفاسیر به نظر شما تعداد این نقاط برای چه منظوری است ؟ و اصولا این نقاط در چه مواردی تماما فعال می شوند؟
منون از شما عزیزان
-
پاسخ: تعداد نقاط فکوس
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
raffi
با سلام به دوستان عزیز
چندین ماه است که این سوال را می خواستم مطرح کنم که اساسا در عکاسی های اسنپ شات یا کاملا روزمره
عکاس به چند عدد از این نقاط نیاز مند است و ایا برای استفاده از این نقاط به طور صحیح یا بهتر بگویم مناسب دوربین ها توانائی لازم را دارند ؟ . به طور مثال بنده با دوربین دوستم دی 400 هر گاه به طور اتومات در انتخاب نقاط فکوس عکاسی می کنم اعصابم به کلی خورد می شود چرا؟ چون باید چندین مرتبه عمل فکوس انجام شود تا نقطه دلخواه که اکثرا وسط است انتخاب شود یا اینکه به صورت دستی نقطه وسط اانتخاب شود. (در نیکون دی 80 گویا بهتر است چون هر وقت بار دوم شاتر را تا نیمه می فشردم نقطه وسط انتخاب می شد) خب حالا با این تفاسیر به نظر شما تعداد این نقاط برای چه منظوری است ؟ و اصولا این نقاط در چه مواردی تماما فعال می شوند؟
منون از شما عزیزان
هرچند درست متوجه نشدم اما تعداد نقاط بیشتر گاهی بسیار بسیار راهگشا خواهد بود.
فکر کنید می خواهید بر روی چشم های یک نفر فوکوس کنید.کادر را می بندید و می بینید که هیچ کدام از 9 نقطه فوکوس شما بر روی چشم نیست!چاره چیست؟داشتن یک دوربین با تعداد نقاط فوکوس بیشتر.یا اینکه ابتدا با نزدیک ترین نقطه فوکوس کنید و بعد کادر را به بالا و یا پایین ببرد ( همزمان که دکمه شاتر را تا نیمه فشار داده اید )
بنده هیچ گاه اجازه نداده ام که دوربین تصمیم بگیرد که کجا فوکوس کند اصولا به نظرم کار اشتباهی است.شما هستید که می دانید کجا برایتان هم است و کجا باید شارپ ترین نقطه کادر باشد.
یا مثلا از یک جسم متحرک ( خودرو و یا پرنده و کودک و .... ) می خواهید عکاسی کنید اما اگر تعداد نقاط کم باشد باز هم مشکل خواهید داشت.
اصولا تا به حال به دوربین نسپرده ام که کجا را فوکوس کند.عکاس باید انتخاب کند.در مورد لنداسکیپ شاید این انتخاب خوب باشد اما باز هم بنده استفاده نمی کنم.
-
در نیکون حالتهای مختلفی برای نقاط فوکوس وجود دارد که مطمئنا کنن نیز این حالات را دارد. یکی از این حالات همان انتخاب خودکار نقطه فوکوس توسط دوربین است که معمولا بر اساس سوژه نزدیک به دوربین تصمیم میگیرد. در برخی دوربینها هم بر اساس شناسایی چهره. این مد، هر چند، گاه مفید است، اما برای فوکوس دقیق و بی چون و چرا جهت افراد آشنا با عکاسی، چندان کاربردی نیست.
نقطه فوکوس مرکزی، معمولا بیشترین کاربرد را دارد. معمولا افراد، با آن فوکوس میکنند و بعد کادر را انتخاب.
پس نقاط متعدد چطور؟
اولا هر چه بیشتر باشند، فوکوس دوربین در مورد اجسام متحرک کارآیی بیشتری دارد. ثانیا در مورد موضوعات ثابت هم کاربرد دارد ( معمولا وقتی دوربین روی سهپایه است، استفاده از این نقاط فرعی برای فوکوسهای دلخواه راحتتر از روش ذکر شده قبلی است)
ثالثا پراکندگی این نقاط هم مهم است. یعنی هر چه وسعت بیشتری را در بر بگیرند بهتر است. رابعا در مورد اجسام متحرک، دوربین میتواند فوکوس را مرتبا روی جسم متحرک نگهدارد؛ چه در حرکتهای موازی با محور دوربین و چه عمود بر محور دوربین.
-
سلام بر عزیزان
با تشکر از پاسخهای شما خوب بنده هم موافق تعداد بالا و بیشتر هستم ولی در مورد این که به صورت دستی نقاط را انتخاب کنیم معمولا زمان لازم را برای انتخاب درست را نداشتم و سعی می کنم با قفل فکوس و نقطه وسط که به نظرم در بعضی از مواقع سریعتر فکوس می کند کادر بندی می کنم .در واقع سوال بنده این بود که دوربین چگونه میتواند یا در چه مودی تمام نقاط فکوس را فعال کند؟ در مورد دوربینهای انالوگ نمی دانم که ایا تعدد نقاط فکوس وجود داشت یا نه؟اگر پاسخ خیر است تکلیف چگونه بود؟
-
نقل قول:
در واقع سوال بنده این بود که دوربین چگونه میتواند یا در چه مودی تمام نقاط فکوس را فعال کند؟
در زمانی که به صورت کاملا مستقیم از یک دیوار عکاسی کنید!
در واقع از لحاظ تئوری فعال شدن تمامی نقاط فوکوس امکان پذیر نیست مگر اینکه فاصله تمامی محیط عکاسی با دوربین یکسان باشد.
در این زمان هم فعال شدن یک نقطه و یا ۱۰۰ نقطه تفاوتی در خروجی ماجرا نخواهد داشت.
شکل دیگر این داستان هم این است که شما سایت عکاسی و بخش مقالات را مطالعه کنید تا در جریان قرار بگیرید که چگونه میشه تصویری رو ثبت کرد که تقریبا تمامی اجزای آن فوکوس به چشم بیایند.
-
در دوربینهای دیگر دوستان توضیح خواهند داد.
در نیکون، میتوان تعیین کرد که دوربین با نقاط فوکوس چه کند. اگر بخواهیم بیش از یک نقطه فعال باشند، باید Dynamic Area را انتخاب کنیم. در این وضعیت، اگر دوربین در حالت Single Servo باشد، امکان انتخاب نقطه فوکوس به صورت دلخواه برای کاربر وجود دارد. و اگر در حالت Continous Servo باشد، خود دوربین پس از فوکوس اولیه روی جسم متحرک، برای ادامه فوکوس روی آن، از اطلاعات نقاط فوکوس مجاور نقطه اول استفاده میکند تا فوکوس بر روی جسم متحرک حفظ شود.
بنابراین به طور خلاصه پاسخ سوال شما در سیستمهای نیکون این است که با انتخاب Dynamic Area Focus نقاط متعدد فوکوس فعال خواهند بود تا بسته به نیاز کاربر، استفاده شوند. کاربرد آن هم عمدتا در نگه داشتن فوکوس بر روی سوژه های متحرک است.
البته دقت کنید که فعال بودن نقاط متعدد همواره به معنای روشن شدن آنها در ویزور دوربین نیست.
-
سلام دوستان
مي خواستم ببينم منبعي رو سراغ داريد كه نحوه چيدمان نقاط فوكوس رو در بادي هاي مختلف (نيكون و كانن) به صورت مصور نشون داده باشه؟ بسيار ممنون ميشم اگه در اين زمينه كمكي كنيد.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ali6262
سلام دوستان
مي خواستم ببينم منبعي رو سراغ داريد كه نحوه چيدمان نقاط فوكوس رو در بادي هاي مختلف (نيكون و كانن) به صورت مصور نشون داده باشه؟ بسيار ممنون ميشم اگه در اين زمينه كمكي كنيد.
به صورت پراکنده در بررسی سایت های مختلف دیده می شوند. مثلا dpreview یا imaging resource. براي كنون به بررسي اين سايت مراجعه كنيد: the-digital-picture
اگر در این ریویوها چيزي پیدا نکردید دست به دامن گوگل ايمج شوید. مثلا با اين عنوان سرچ:
canon 70d af focus points
در وبسايت شركتهاي توليد كننده هم چيزهايي پيدا مي شود.
-
2 فایل پیوست
با سلام
چیدمان نقاط فوکوس در برخی از بدنه های نیکون و کانن :
کن راکول مقایسه ای دارد بین دوربینهای سال 2012 :
کد:
http://www.kenrockwell.com/tech/comparisons/2012-04-dslrs.htm
که برداشتی از بخش اتوفوکوس را با ضمیمه ای در مورد تعداد نقاط فوکوس چند بدنه دیگر را می توانید در جداول زیر ببینید :
سایز بزرگتر :
کد:
http://upload7.ir/imgs/2014-01/70141218589540525245.jpg
برداشت شخصی من این است که نیکون در زمینه سیستم فوکوس بدنه ها و تعدد نقاط ، دست و دلبازتر و با برنامه تر و با ثبات تر از کانن بوده اما کانن مثل همیشه ! امکانات بیشتر را در بدنه های گرانتر قرار داده است.
مثلا بدنه های نیکون در سطوح مختلف از D7100 و D300 گرفته تا D700 و حتی D4 دارای 51 نقطه فوکوس (15 کراس) بوده و همه این بدنه ها از قابلیتی به نام 3D-Tracking برای تعقیب سوژه های متحرک برخوردارند در حالیکه بین بدنه های کانن فقط 1DX قابلیتی مشابه تحت عنوان EOS iTR دارد.
اما کانن اخیرا در اقدامی پسندیده ! با افزودن تعداد نقاط کراس بیشتر و ابداعاتی در سیستم اتوفکوس بدنه های جدید قصد خانه تکانی دارد که امیدواریم من بعد مشمول اکثر بدنه ها باشد ...
-
سلام دوستان، یه سوال داشتم
می خواستم ببینم زیادتر بودن تعداد نقاط فوکوس در چه نوع عکاسی هایی مفید و کمک کننده ست و اصولا چه موقع اهمیت بیشتری داره؟
ممنون
-
درود
من شخصا" همیشه از اون نقطه ی وسط استفاده میکنم و معمولا" هم برای تغییر کادر از قفل فوکوس.در مورادی هم که سوژه ثابت هست و دوربین ثابت هیچ چیز جای زوم کردن روی سوژه و فوکوس دستی رو برام نگفته.
منتها یه سوالی که داشتم و ممکنه بی ربط هم نباشه اینه که در لنزهایی با فوکال بالا و یا لنزهایی با اپرچر باز هم میشه از همون روش تغییر کادر استفاده کرد؟ از نظر کم بودن عمق فوکوس و محدوده اش میگم.
دوستانی که با چنین لنزهایی کار میکنند میشه توضیح بدند که آیا اون جا هم به کارشون میاد این قفل فوکوس؟ مثلا" 85mm f1.2 روی فول فریم یا روش دیگه ای دارند
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
hossein137
درود
من شخصا" همیشه از اون نقطه ی وسط استفاده میکنم و معمولا" هم برای تغییر کادر از قفل فوکوس.در مورادی هم که سوژه ثابت هست و دوربین ثابت هیچ چیز جای زوم کردن روی سوژه و فوکوس دستی رو برام نگفته.
منتها یه سوالی که داشتم و ممکنه بی ربط هم نباشه اینه که در لنزهایی با فوکال بالا و یا لنزهایی با اپرچر باز هم میشه از همون روش تغییر کادر استفاده کرد؟ از نظر کم بودن عمق فوکوس و محدوده اش میگم.
دوستانی که با چنین لنزهایی کار میکنند میشه توضیح بدند که آیا اون جا هم به کارشون میاد این قفل فوکوس؟ مثلا" 85mm f1.2 روی فول فریم یا روش دیگه ای دارند
منم قبلاً فقط از مرکز استفاده ميکردم اما برای اف 2.8 به پايين خيلی وقت ها فوکوس پشت نقطه مورد نظر ميافته
بهترين راه اينه نزديکترين نقطه فکوس رو انتخاب کنيد و دوربين رو کمتر جابجا کنيد
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ali6262
سلام دوستان، یه سوال داشتم
می خواستم ببینم زیادتر بودن تعداد نقاط فوکوس در چه نوع عکاسی هایی مفید و کمک کننده ست و اصولا چه موقع اهمیت بیشتری داره؟
ممنون
دوستان اگه لطف كنن اين سوال رو پاسخ بدن ممنون ميشم
-
عکاسی حياط وحش و ورزشی که احتياج به دنبال کردن سوژه باشه
استفاده از لنز های خيلی سريع (اف پايين) يا تله بلند که دامنه فکوس کمی دارن و با کوچکترين حرکت دوربين سوژه ممکنه از فکوس خارج بشه
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
niceevil
عکاسی حياط وحش و ورزشی که احتياج به دنبال کردن سوژه باشه
استفاده از لنز های خيلی سريع (اف پايين) يا تله بلند که دامنه فکوس کمی دارن و با کوچکترين حرکت دوربين سوژه ممکنه از فکوس خارج بشه
در عكاسي پرتره هم هرچه تعداد نقاط فوكوس بيشتر باشه بهتره يا چون سوژه ثابته داشتن تعداد نقاط بيشتر تفاوت چنداني رو موجب نميشه؟
-
هرچی بيشتر باشه بهتره اما ضروری نيست
وقتی با لنزی مثل 1.2 1.4 85 عکس ميگيريد با کوچکترين جابجای ممکنه سوژه (توی پرتره چشم سوژه) از فکوس خارج بشه
حالا اگه دوربينتون تعداد نقاط فکوس بالا داشته باشه که راحت نقطه اي که روی چشمه رو انتخاب ميکنيد
اگر نداشته باشه يا مجبوری کادر بندی رو تغيير بديد يا اينکه بعداً کراپ کنيد و يا اينکه با حرکت دادن دوربين از نزديک ترين نقطه استفاده کنيد که کمی مهارت احتياج داره
من از 5 دی قديمی استفاده ميکنم اما انچنان نيازی به تعداد نقاط فکوس بالا حس نميکنم ( چون توی دوربين هايی هم که دارند همه نقاط نزديک به همه و برای من انچنان تفاوتی نداره اگه پراکنده تر بود بهتر بود)
اما نياز به کراس تايپ های بيشتر رو کامل حس ميکنم ، فکوسی که روی 50 دی داشتم واقعاً عالی بود
9 نقطه فکوس اما همه کراس تايپ بودند
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
niceevil
هرچی بيشتر باشه بهتره اما ضروری نيست
وقتی با لنزی مثل 1.2 1.4 85 عکس ميگيريد با کوچکترين جابجای ممکنه سوژه (توی پرتره چشم سوژه) از فکوس خارج بشه
حالا اگه دوربينتون تعداد نقاط فکوس بالا داشته باشه که راحت نقطه اي که روی چشمه رو انتخاب ميکنيد
اگر نداشته باشه يا مجبوری کادر بندی رو تغيير بديد يا اينکه بعداً کراپ کنيد و يا اينکه با حرکت دادن دوربين از نزديک ترين نقطه استفاده کنيد که کمی مهارت احتياج داره
من از 5 دی قديمی استفاده ميکنم اما انچنان نيازی به تعداد نقاط فکوس بالا حس نميکنم ( چون توی دوربين هايی هم که دارند همه نقاط نزديک به همه و برای من انچنان تفاوتی نداره اگه پراکنده تر بود بهتر بود)
اما نياز به کراس تايپ های بيشتر رو کامل حس ميکنم ، فکوسی که روی 50 دی داشتم واقعاً عالی بود
9 نقطه فکوس اما همه کراس تايپ بودند
راستش سوال من مشخصا مربوط ميشه به مقايسه تعداد نقاط فوكوس در كانن 60D (با ٩ نقطه كراس تايپ) و نيكون D7000 (با ٣٩ نقطه فوكوس كه 9 تاشون كراسه). اين تفاوت ميتونه اونقدر مهم باشه كه معيار انتخاب دوربين قرار بگيره؟ (با در نظر گرفتن اين كه به عكاسي پرتره علاقمندم)
-
2 فایل پیوست
فایل پیوست 55054 فایل پیوست 55055
نکته مهميه اما نه اينقدر که فقط از روی اين تصميم بگيريد
شما بايد بين 2 تا سيستم يکی رو انتخاب کنيد چون بدنه رو ميشه راحت عوض کرد و ارتقا داد اما لوازم جانبی ديگه اي که ميخريد با ارتقاء بدنه هم برای شما ميمونه و قابل استفادست ممکنه چند وقت ديگه يه بدنه جديد تر بياد از کانون با 61 فکوس پوينت
واسه پرتره انچنان مهم نيست
تاپيک مقايسه اين 2 بدنه رو داريم اونجا رو بخونيد شايد نکات ديگه اي هم پيدا کنيد ، و حتماً هر 2 رو توی دستتون بگيريد، خوش دستی دوربين خيلی مهمه
من اصلاً نميتونم با گريپ دی 7000 کنار بيام و جای شصتم اصلاً خوب نيست و فکر نکنم هيچوقت به فکر نيکون باشم با همه برتری های روی کاغذش ترجيح ميدم تو دستم راحت باشه
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط niceevil
نکته مهميه اما نه اينقدر که فقط از روی اين تصميم بگيريد
شما بايد بين 2 تا سيستم يکی رو انتخاب کنيد چون بدنه رو ميشه راحت عوض کرد و ارتقا داد اما لوازم جانبی ديگه اي که ميخريد با ارتقاء بدنه هم برای شما ميمونه و قابل استفادست ممکنه چند وقت ديگه يه بدنه جديد تر بياد از کانون با 61 فکوس پوينت
واسه پرتره انچنان مهم نيست
تاپيک مقايسه اين 2 بدنه رو داريم اونجا رو بخونيد شايد نکات ديگه اي هم پيدا کنيد ، و حتماً هر 2 رو توی دستتون بگيريد، خوش دستی دوربين خيلی مهمه
من اصلاً نميتونم با گريپ دی 7000 کنار بيام و جای شصتم اصلاً خوب نيست و فکر نکنم هيچوقت به فکر نيکون باشم با همه برتری های روی کاغذش ترجيح ميدم تو دستم راحت باشه
به تفاوت هاي اين دو بدنه تا حدود زيادي واقفم. بارها اين دو بادي رو از جنبه هاي مختلف مقايسه كردم. روي هم رفته كانن رو بيشتر ميپسندم. تنها موردي كه باعث ميشه نتونم قاطعانه بگم 60D همين برتري نيكون در تعداد نقاط فوكوسشه. اميدوارم با كمك دوستان در نهايت تصميم درستي بگيرم