سلام:
قبل از هر چیز این موضوع رو اشاره کنم که صحبت کاوه عزیز مربوط به 3 سال پیش است و دوست خوبمان که این تاپیک رو بالا آوردند در اصل یک زیر خاکی پیدا کردند که به نظرم اول از هر چیز میباید نظر کاوه عزیز را در خصوص مطلبی که مربوط به 3 سال پیش است جویا شد. هر چند ایشان لنزهای پرتره فکیس فوکال لنت را به صراحت رد نکردند. حداقل من خودم اینگونه هستم که در مسیر روبرو ممکن است نظرات قبلا من تعدیل شود یا عوض شود. به هر شکل انسان همیشه یک حرکت رو به جلو خواهد داشت یا اینگونه بگویم بهتر است داشته باشد.
در مورد درست بودن یا نبودن نظر کاوه عزیز چون این پست مربوط به 3 سال پیش است فعلا نظری ندارم. شاید ایشان کماکان روی این نظر باشند شاید خیر. این موضوع رو از این بابت تاکید کردم چون همین 1 سال پیش خاطرم هست کاوه جان با لنز 85 دیافراگم 1.2 از نزدیک کار کرده بود و از خروجی و عملکرد این لنز تعریف میکرد. به هر شکل فکر کنم منتظر پاسخ ایشان باشیم تا آخرین نظر کاوه عزیز رو در این خصوص بدانیم
اما در مورد لنزهای فیکس فوکال لنت دیافراگم باز در مقایسه با لنزهای زوم با دیافراگم های فیکس یا متغیر من فکر میکنم شاید به راحتی قابل قیاس نباشند.
میباید قبل از هر موردی برای یک عکاس نیاز به درستی تعریف شود.
چندین حالت میتوان برای آن در نظر گرفت. معمولا لنزهای فیکس فوکال لنت، سبک هم هستند و در قیاس با اشاره دوستان روی فوکال لنت های 85 دیافراگم 1.8 با فوکال لنت 85 از لنز 200-70 دیافراگم 2.8 اشتراک فقط فوکال لنت خواهد بود قیمت این میان تاثیر کمی نخواهد داشت.
بطور کل لنزها روی ابتدایی ترین دیافراگم هایشان کیفیت های مطلوبی ندارند که با بستن 1 الی 2 استاپ میتوان به کیفیت های بهتری رسید از این روی یک لنز با دیافراگم عددی پایین تر از 2 این احتمال هست زود تر به کیفیت مطلوبی برسد فرضا روی دیافراگم 2.8 در قیاس با لنزی که ممکن است از ابتدای دیافراگم 2.8 باشد.
بطور کل زاویه برداشت، لنزهای فیکس فوکال لنت به واقعیت نزدیک تر است تا لنزهای زوم،یا اینگونه بگویم به لحاظ ساختار درونی از روند منطقی تری پیروی میکند از فکوس در بینهایت تا MFD .
این صحبت کلی است و صرفا اشاره به تفاوت کاربرد ها و الزاما درست نیست یا ممکن است تفاوت ها به راحتی دیده نشود یا اصلا برای یک عکاس مهم نباشد، بلکه صرفا اشاره به مواردی است که میتواند مزیت راحتی استفاده و سبک بودن وزن و پایین بودن قیمت و ... خصوصا نیاز به دیافراگم باز اینگونه لنزها که هم ویوفایندر روشن تری در اختیار خواهد گذاشت هم به سیستم فکوس دوربین بنوعی در ارتباط خواهد بود هم بوکه های مورد نیاز در فوکال لنت های 50 یا 85 و غیره.
به هر شکل حق انتخاب با دقت به نیاز برای یک عکاس محفوظ خواهد بود لنزهای زوم یا فیکس فوکال لنت دیافراگم باز.
با دقت به این موارد شاید لنز 85 دیافراگم 1.2 با قیمتی حدود 2400 برای عکاس یک باید باشد. من فکر میکنم نیاز ها را دید و با دقت به آنها انتخاب درستی داشت و به هر انتخابی که برسیم الزاما یک انتخاب "مطلقا" درست نیست درستی این انتخاب به نیاز ما ارتباط خواهد داشت که شاید به این راحتی قابل تعمیم نباشد.
موفق باشید