پیداست که قبل از پیدایش عکاسی، تنها راه ثبت چهره مجنونها، کشیدن پرتره آنها بود، در نتیجه رفتهرفته شکلی از روانشناسی هنرمندانه پا گرفت که نقطه اوجش را باید پرترههای یک نقاش فرانسوی به نام «تئودور گریکولت» دانست، او ده پرتره از بیماران دچار اختلال روانی کشید که هر یک مبتلا به نوع خاصی از بیماری روانی بودند.
.......روانشناسی انگلیسی به نام «فرانسیس گالتون» و جرمشناسی ایتالیایی به نام «سزار لومبورسو»، از پیشگامانی بودند که سعی میکردند با عکاسی از مجرمها و تبهکاران، رابطهای بین ساختمان صورت و جمجمه و میل به تبهکاری پیدا کنند. البته هر دوی این اشخاص متهم هستند که فکر اصلاح نژاد انسان در سر میپروراندند و از عکسهای خود علاوه بر مقاصد آکادمیک به صورت غیرعمدی به عنوان ابزاری مؤثر برای تبلیغ ایدهشان استفاده میکردند.
عکاسی از دیوانگان، در قرن نوزدهم در بیمارستانهای روانپزشکی بسیار شیوع پیدا کرد. بیمارستان «بتلم» لندن به صورت سیستماتیک از بیمارانش در هنگام پذیرش عکس میگرفت، بسیاری از این عکسهای در یک کتاب معروف کالین گیل و رابرت هوارد منتشر شدند.
البته عکسهای که در طول تاریخ ماندگار شدند و تأثیر بیشتری گذاشتند در بیمارستانی در پاریس به نام بیمارستان «ساپتریه» به دستور نورولوژیستی به نام «ژان ژاکوب چارکوت» گرفته شدند......
ه آن دسته از عکسهای تاریخی از بیماران مشهور شدند که متعلق به همین دسته بیماران هیستریک بودند. چارکوت عکسهای جالبی از این بیماران گرفت. او عکسهایی از انقباضات عجیب وغریب و شکلهای خاصی که این بیماران به بدنشان میدادند و گسسته شدن آنها از دنیای بیرون میگرفت.
عکسهای او حتی از دید زیبایی شناسانه آدم را به یاد فیگورهای هنرپیشههای تئاتر میاندازند. حتی بعضی از این عکسها ارزش کارت پستال شدن را هم داشتند.....
پی نوشت:
خواندن پست کامل شدیدا توصیه میشه.
کاش تکراری نباشه.
کد:http://1pezeshk.com