سلام!
من یه مدتی یه فکری تو سرم بود که امروز گفتم اگه دوستان علاقهمند باشن عملیش کنیم. ماجرا از این قراره که میتونیم اینجا با هم توی 15 تا پست دربارهی عکاسی از طبیعت بیجان صحبت کنیم :) من البته خودم خیلی خیلی کوچیکتر از این حرفها هستم که بخواهم جسارت کنم و مطلبی از خودم بگم؛ نه. این 15 پستی که در نظر دارم بر اساس ترکیب سه تا دورهی معتبر عکاسی از طبیعت بیجان هست که من به شخصه یکیشون رو گذروندم و در تدریس یکی دیگشون شرکت داشتم و اون یکی رو هم اینقدر روش کار کردم که میتونم بگم برام یه جورایی درونی شده! همین. حالا هم قصد دارم چیزهایی که از بزرگان این ماجرا شنیدم رو برای دوستان بازگو کنم، البته اگه علاقهمند باشید.
قبل از اینکه تصمیم نهایی برای شروع بگیریم، چندتا نکته:
1- آموزش عکاسی به حتم باید عملی باشه، اینجا هم ما باید از امکانات سایت بهره بگیریم تا بتونیم یک ارتباط دو طرفه داشته باشیم. این به این معنیه که دوستانی که علاقهمندند شرکت داشته باشن میبایست حتماً عکس بگیرن و عکس ارسال کنن.
2- به هیچ وجه، به هیچ وجه، به هیچ وجه و بازهم تکرار میکنم به هیچ وجه به تجهیزات خاصی نیاز نیست. عکسها میتونه با دوربین موبایل هم باشه، دست شما میتونه کلی لرزیده باشه، لنزتون کثیف باشه، واید باشه، تله باشه! هر چیزی، هدف ما دیدن چیزهایی دیگهای هست و همینکه شما امکان ثبت تصویر رو داشته باشید کافیه.
3- جدی میگم هیچ چیزی بیشتر از دوربین موبایل نیاز نیست. اما اگه خیلی وسواسی هستید داشتن یک سه پایه هم بد نیست اما اصلاً توی کار نهایی تاثیری نداره. تنها چیزی که من داشتنش رو لازم میدونم یه منبع نور خیلی ساده، مثل چراغ مطالعه یا همچین چیزیه که بتونید بالا، چپ یا راست و پشت یک میز یا تختهای که به یک دیوار چسبیده نصبش کنید. همین! بهتره دیوار سفید باشه یا اگه میشه یک ملحفهی سفید بچسبونید به دیوار. میز هم باید به این دیوار چسبیده باشه. ولی جدی، بدون تعارف، اینکه شما لنز 1-1000 یا فلش یک میلیون ژول! یا هرچیز دیگهای دارید تاثیری در کیفیت این ماجرا نخواهد داشت. یک چراغ، یک دوربین دیجیتال (از هر نوعی) و یک میز که به یک دیوار (ترجیحاً سفید) چسبیده باشه برای کل این ماجرا کافیه.
4- دوره دربارهی عکاسی از طبیعت بیجان خواهد بود. هدف اصلی دوره آشنا کردن مخاطب با چیزی هست که به اون «ادبیات نور» میگیم. توی این دوره با اجسام شفاف، براق یا آینهای کاری نداریم. سوژهی ایدهآل ما میتونه کوزه و ظرف و گلدون سفالی باشه اما چون ممکنه در دسترس خیلیها نباشه اینها میشه بجاشون از بطری شامپو و مایع ظرفشویی و نوشابه استفاده کرد.
6- ما روی یک Setup کار میکنیم و مدام تغییرش میدیم، پس اگه بتونید این میز و لامپ رو برای طول دوره سر جاش نگهدارید کارتون آسونتر میشه، ولی اگه نمیشه که هر دفعه میتونید ببرید و بیارید.
5- با توجه به همهی عرایض بنده، دوستانی که مایل هستن ادامه بدیم، لطف کنن در پاسخ به این پست، یک پست بزنن و یک گلدون بزرگ (یا اگه نیست یه پارچ آب غیر شفاف یا براق، یا اگه نیست یک بطری مایع ظرفشویی) رو بچسبونن به دیوار و نور رو از بالا به این گلدون بتابونن و یک عکس از روبرو بگیرن، طوری که توی کادر چیزی جز گلدون و میز و دیوار دیده نشه و ارتفاع دوربین هم اونقدری پایین باشه که اگه کمی دوربین رو بالاتر ببریم بشه داخل گلدون رو دید. علیالقاعده سایهی عمدهای نخواهیم داشت در این عکس.
6- اینجا بحث رقابت نیست، نه رقابت رو کیفیت عکس از گلدون، نه رقابت روی تجهیزات استفاده شده، ما میخواهیم با هم دیگه چیدمان فرمهای مختلف بیجان رو توی یک تصویر بررسی کنیم و ببینیم که چطور میشه این ترکیب رو زیبا و زیباتر کرد. پس خواهش میکنم، اگه علاقهمند به این موضوع هستید، بدون سختگیری (شاید خود من اگه بودم تردید میکردم که بفرستم یا نه، اما خواهش میکنم شما تردید نکنید) با سادهترین امکانات یک عکس بگیرید تا کار رو شروع کنیم. من نمیگم امکانات مهم هستن یا نمیگم که نیستن، مساله اینه که ما اینجا میخواهیم راجع به زیبایی فرم صحبت کنیم و Perfection در قسمتهای دیگه بحث ما نیست؛ پس یک عکس فلو، یک عکس نویز دار، یک عکس غیر شارپ، یک عکس بیکیفیت، یک عکس سیاه و سفید یا هر چیز دیگهای که بتونه فرمی رو که شما دیدید به دیگران هم نشون بده برای این ماجرا کافیه. اگه تعداد عکسهای ارسالی به یه حد قابل قبولی برسه که ادامه میدیدم و وارد کل ماجرا میشیم و گرنه که این پست رو حذف میکنیم و حداقل من یکی از شر این ایدهی کذایی خلاص میشم!
7- راستی! توی گلدون گل نباشهها!
هر فرمایشی در این زمینه داشتید در خدمت هستم.
ممنونم.