پاسخ: تکنولوژی های ساخت پانل های LCD - راهنمایی برای انتخاب دقیق مانیتور LCD
برای اینکه بتوانید نوع پنل به کار رفته در یک مانیتور رو بفهمید می توانید از وب سایت زیر استفاده کنید.
Apple Cinema Displays 20": Apple M9177 (Widescreen) has a 20 inch 16 ms S-IPS (LG.Philips LM201W01) panel
Apple Cinema Displays 23": Apple M9178 (Widescreen) has a 23 inch 16 ms S-IPS (LG.Philips LM230W02) panel
Apple Cinema Displays 30": Apple M9179 (Widescreen) has a 30 inch 16 ms S-IPS (LG.Philips LM300W01) panel
ضمن تشکر از جناب حسینیان، قبلاً نیز مطلب مشابهی داشتیم:
http://www.akkasee.com/forum/showpos...&postcount=222
با اجازه شما برای یکدست شدن مطالب پست شما به همان تاپیک منتقل میشود.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Amir A
ای بابا ! شرمنده!
من اصلا ندیده بودم این مطالب رو که شما لینک دادین.
کلی طول کشید تا اینا رو تایپ و ترجمه کنم ! :confused:
حتما منتقل کنید.
آف تاپیک :
جناب محبی با توجه به اینکه مانیتور ، پرینتر و حتی اسکنرنقش مهمی در عکاسی دیجیتال داره بهتر نیست برای بحث های پیرامون مانیتور یک بخش مجزا در عکاسی دیجتال ایجاد شود همچنین زیز شاخه پرینتر و اسکنر از بخش تجهیزات جانبی دوربین !!! به بخش عکاسی دیجیتال منتقل شود ؟؟؟
پاسخ: مانیتور - راهنمای خرید ، پرسش و پاسخ
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Mojtaba-N
سلام
مانیتور با پنل حرفهایتر در بازار که توجیه اقتصادی برای خرید آماتورها داشته باشه هم داریم که البته باید نزدیک 500 هزار تومان هزینه کنید.
با سلام
در صورت امکان چند مدل مانییتور LCD با پنل های حرفه ای تر نیز نام ببرید که در بازار ایران یافت می شوند.
از دوستان صاحبنظر در زمینه مانیتور خواهشی دارم. اگر امکانش وجود دارد، در سه رده قیمتی ( مثلا زیر 400، بین 400 تا 800 و بالای 800 هزارتومان) بهترین مانیتورهای موجود در ایران را که در درجه اول برای کاربرد عکاسی و در مرحله بعد برای سایر مقاصد، مناسب هستند، معرفی بفرمایند.
آقای روشن عزیز من صاحبنظری که یخدی ولی چون بیشتر از یک ماه برای خودم بازار را شخم زدم تا مدلهای مناسب موجود را پیدا کنم فکر کنم بتونم این لیست را تهیه کنم، تا فردا آمادش میکنم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
FARID
مانیتور زیبایی هم هست بنده هم قصد خرید داشتم گمان کنم همین رو بگیرم ممنون از دوستان
آره مانیتور خوبیه ولی حیف که این مارک روشه ! ( نمیدونم چرا با ال جی نمیتونم ارتباط بر قرار کنم ؟ )
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
از دوستان صاحبنظر در زمینه مانیتور خواهشی دارم. اگر امکانش وجود دارد، در سه رده قیمتی ( مثلا زیر 400، بین 400 تا 800 و بالای 800 هزارتومان) بهترین مانیتورهای موجود در ایران را که در درجه اول برای کاربرد عکاسی و در مرحله بعد برای سایر مقاصد، مناسب هستند، معرفی بفرمایند.
خدا خیرت بده آقای روشن
من که هر چی گفتم غیر از جناب ناظمی کسی تحویل نگرفت
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Mojtaba-N
آقای روشن عزیز من صاحبنظری که یخدی ولی چون بیشتر از یک ماه برای خودم بازار را شخم زدم تا مدلهای مناسب موجود را پیدا کنم فکر کنم بتونم این لیست را تهیه کنم، تا فردا آمادش میکنم.
آقا ممنون
اگه لطف کنید حالاکه دارید زحمت لیست رو میکشید یه نگاهی هم به حدود 300 داشته باشید ممنون میشم
یه سوال دیگه الان تو این لینک
Video Signal RGB Analog
احتمالا و اگه درست متوجه شده باشم این مورد مورد نظر شما نیست ! واین مورد رو همه مانیتور ها دارن
Functions F Engine, sRGB, Pb Free, HDCP, Intelligent Auto , eZ Zooming
این منظور شماست ؟! درسته ؟ یعنی ما باید در قسمت Functions دنبالش باشیم
قیمت این مانیتور رو هم اگه کسی داره لطف کنه بگه
LG W2252TE
سلام
میخواهیم مانیتور مناسب انتخاب کنیم. این کلمه مناسب برای مانیتور را میشه خیلی بازش کرد و یک کتاب توضیح داد. بعد از لیست راجع به فضای رنگی مانیتورها که برای ما بیشترین اهمیت را دارد و برخی مشخصات دیگر مختصر شرح خواهم داد.
- مانیتورهای زیر 400 هزار تومان
خب نباید انتظار داشته باشید که با این قیمت مانیتور پانل / پنل ی غیر از TN بتوانید خرید کنید.
بیشترین مدلهای مانتیورهای LCD در این رنج قیمت قرار دارند، چون خرید عامه بیشتر در این رنج قمیت قرار داره. ولی خب در همین کلاس میشه مدلهای خوبی پیدا کرد. فقط متاسفانه چون برای دلالان همیشه سود مهمتر است، اینگونه مانیتورها را در ایران سخت و یا به ندرت میتوان پیدا کرد.
من قبل از اینکه دو مدلی که در بازار دیدم را بگم، مثل صفحه قبل تاکیید میکنم که برای پنلهای TN به دنبال مدلهایی باشید که مد sRGB در تنظیمات خود دارند. بعد از لیست دلیلشو خواهید خواند و دوستانی که براشون ابهام به وجود آمده بود امیدوارم با توضیحاتم مرتفع بشه.
LG L206WTQ
آخرین قیمت: 360 هزار تومان، پنل TN، مشخاصت فنی
LG L226WTQ
آخرین قیمت: ؟؟، پنل TN، مشخصات فنی
- مانیتورهای بین 400 تا 800 هزار تومان
در این رنج قیمت کمی جدی میشه، پنل حرفهای تر و در عوض مشخصات مناسبتر.
HP LP2275W
آخرین قیمت: 480 – 500 هزار تومان، پنل S-PVA، مشخصات فنی
و باز متاسفانه در این رنج مانیتور زیاد داریم ولی در ایران ...
- مانیتورهای بالای 800 هزار تومان
HP LP2475W
آخرین قیمت: 1100000 هزار تومان، پنل S-IPS، مشخات فنی
Samsung XL20
آخرین قیمت: 1,290,000 تومان، پنل S-PVA، مشخصات فنی
در ایران خریداران و کاربران به محصولات اپل به چشم اجناس لوکس نگاه میکنند نه یک ابزار کارآمد برای همین دلالان از این موقعیت سوء استفاده کرده هر چقدر دوست دارند به قیمت آن اضافه میکنند.
Apple Cinema Display 20
آخرین قیمت: 1,020,000 تومان، بالاترین قیمت دلاری: 600$، پنل: S-IPS، مشخصات فنی
Apple Cinema Display 23
آخرین قیمت: 1,400,000 هزار تومان، بالاترین قیمت دلاری: 900$، پنل: S-IPS، مشخصات فنی
نکته: اندازه صفحه نمایش مانیتورها تقریبا در تمام برندها در ابتدای مدل میآید.
فضای رنگی در مانیتورهای LCD
به شکل زیر (اول) نگاه کنید، این دایاگرام رنگی CIE نامیده میشود، این محیط (قسمت رنگی) رنگهایی است که چشم انسان قادر به دریافت آن میباشد. یک محدوده مثلثی شکل از این محیط رنگی را RGB تشکیل میدهد. مایکروسافت و HP هم محدوهای از این محیط رنگی را به عنوان یک استاندارد برای مانیتورها، پرینتر و اینترنت مشخص کردند با نام sRGB که در شکل زیر(دوم) محدوده آن را مشاهده میکنید. همینطور Adobe نیز فضای رنگی استاندارد برای خود ایجاد کرده که البته نسخه جدیدتری از فضای رنگی ادوبی با گستردگی بیشتر ارائه شده. به این مثلثها و فضای داخل آن color gamut و یا فضای رنگی (color space) میگویند و بیشتر از ده فضای رنگی استاندارد داریم.
http://mojtabaphotos.googlepages.com/cie1931.png
بیشک رنگهایی که در دیاگرام بالا مشاهده میکنید به صورت کامل و صحیح نیست چون هیچ مانیتور و یا پرینتری قادر به نمایش کل محدوده رنگها در شکل نیست.
http://mojtabaphotos.googlepages.com...Adobe_sRGB.jpg
مثلث مشکی فضای رنگی sRGB و مثلث نقطهچین فضای رنگی Adobe RGB
حالا هر مانیتور که تولید میشود color gamut مشخصی برای خود دارد. به زبان ساده هر چه پنل حرفهای تر باشد محدودهای که تحت پوشش قرار میدهند به فضاهای رنگی استاندارد نزدیکتر است و یا محدوده کاملتری از فضایهای رنگی استاندارد را تحت پوشش قرار میدهد و یا پنلهای حرفهایتر با عمق رنگ بیشتر مثلا 30bit فضای رنگی بسیار گستردهتری دارند.
معمولا نسبت فضای رنگی تحت پوشش مانیتورها را با فضای رنگی NTSC میسنجند. مثلا میبینید در مشخصات فنی قید شده فلان مانیتور 100 درصد از فضای رنگی NTSC را تحت پوشش قرار میدهد. و خوبه بدونید که فضای رنگی sRGB هفتاد و دو درصد از فضای رنگی NTSC را تحت پوشش خود دارد.
به شکل زیر نگاه کنید، مثلث مشکی فضای رنگی تحت پوشش یک مانیتور با پنل H-IPS است،
http://mojtabaphotos.googlepages.com/gamut_default.jpg
این مانیتور 92 درصد از فضای رنگی NTSC را پوشش میدهد وهمانطور که ملاحظه میکنید تقریبا تمام فضای رنگی sRGB را تحت پوشش خود دارد (98%) پس مسلما این مانیتور نمیتونه در نمایش فضای رنگی sRGB اشتباهی صورت دهد. نکته اینجاست که نمایش کاملا صحیح یک فضای رنگی استاندارد صرفا منوط به پوشش آن فضا نیست.
علاوه بر جابهجایی یا انحراف مثلث gamut مانیتور، color temperature (همان استاندارد/مقیاسی که برای وایت بالانس استفاده میشود) ، مقدار و نوع/جنس نور back light (که طی مدت زمانهایی مقدار آن تغییر میکنه)، و و ... در نشان دادن درست فضای رنگی موثره برای همین تمام مانیتورها نیاز به کالیبره شدن دارند. حالا برندهای گران قیمت مثل EIZO و NEC کالیبره کارخانهای بسیار دقیقی دارند و برندهای ارزانتر خیر ولی همان مانیتور گرانقیمت هم پس از مدتی کار کردن باید دوباره کالیبره شود. برای همین است که میبینید درون بسته مانیتورهای گرانقیمت یک دستگاه کالیبره کننده نیز قرار میدهند. علاوه بر اینها در پنلها مقیاسی داریم با عنوان Colour Accuracy Potential که قابلیت کالیبره شدن پنل را نشان میدهد. و هرچه پنل حرفهای تر باشد، کالیبره آن دقیقتر - نتیجه آن شبیهسازی دقیقتر فضاهای رنگی استاندارد - و مدت زمان کالیبره بودن آن نیز بیشتر خواهد بود. پس فکر نکنید که خب یک پنل TN بگیرید و کالیبرش کنید همه چیز حله خیر.
حال مد sRGB یک حالت پیشفرض در تنظیمات مانیتور است که توسط کارخانه ایجاد شده برای اینکه فضای رنگی مانیتور را مانند فضای رنگی sRGB شبیه سازی کند.
به فضای رنگی یک مانیتور با پنل S-PVA که در حالت پیش فرض و در حالت انتخاب مد sRGB است دقت کنید: (بر روی عناوین کلیک کنید)
فضای رنگی مانیتور در حالت پیش فرض ---- فضای رنگی مانیتور بعد از انتخاب مد sRGB
مثلث مشکی فضای رنگی مانیتور، نارنجی فضای رنگی sRGB و سفید یکی دیگر از فضاهای رنگی استاندارد با نام ISO Coated است که پیشتر برای فضای رنگی چاپ افست از آن استفاده میشد ولی در حال حاضر در مانیتورهای حرفهای (مخصوصا برای کارهای گرافیک و چاپ چهار رنگ) فضای رنگی جدید ادوبی چون این محدوده را کاملا تحت پوشش داره استفادهای نداره.
خب حالا حدس میزنید چرا تاکیید داشتم که مانیتور با پنل TN تهیه میکنید حتما مد sRGB داشته باشد. چرا چون به نظر من وقتی در پنلهای IPS و PVA که معمولا بالای 90 درصد از فضای رنگی NTSC را تحت پوشش خود دارند - در مشخصات فنی آنها میتوانید به مقدار دقیق آن پی ببرید - دیگر نگرانی برای پوشش فضای رنگی sRGB نیست. ولی برای پنلهای TN که اکثر موارد هیچ اطلاعاتی از فضای رنگی تحت پوشش آنها نیست داشتن مد sRGB خیالمون راحت میکنه که حداقل نسبت به مدلهای ارازن تر بیشتر به فضای sRGB نزدیکتر است و حتی در برخی پنلهای خوب تیان gamut مانیتور تقریبا هم اندازه فضای رنگی sRGB را تحت پوشش خود دارد مثل همین سری 6 LG. و البته سریهای جدیدی از پنلهای TN فضای رنگی بسیار گسترهتری دارند مثل سری 7 مانیتورهای LG. 207WT
که اتفاقا تمام این مانیتورها ویژگیهای دیگرشون هم نسبت به مدلهای ارزانتر مناسبتر هستند مثلا از زاویه دید خوب (170) برخوردار هستند.
در پنلها مقیاس مهم دیگری داریم با عنوان uniformity که با آن میتوان سنجید که نور back light از پراکندگی یکنواختی در تمام سطح صفحه نمایش برخوردار هست یا خیر؟ که این کار هم با یک ابزار گران قیمت با نام colorimeter انجام میگیره. ولی راه سادهتری هم هست، در یک اتاق تاریک نور مانیتور را با یک صفحه کاملا مشکی مانند screensaver به با بالاترین مقدار خودش ببرید و حالا باید تمام صفحه به صورت یکنواخت نور داشته باشد و مثل شکل زیر که یک پنل TN است نباشد، همانطور که ملاحظه میکنید در کنارهها و حتی در وسط صفحه عدم یکنواختی نور داریم.
http://mojtabaphotos.googlepages.com/DSCN1418.JPG
من خیلی وقت پیش به صورت اتفاقی یعنی دنبال این قضیه نبودم در یک فروم غیر ایرانی خواندم که یکی از دلایل مهم سردرد گرفتن هنگام کار با LCD همین عدم پراکندگی یکنواخت بک لایت است. و باز هرچه پنل حرفهای تر باشد این پراکندگی یکنواختتر خواهد بود. عکس زیر پراکندگی نور پنل را در مانیتور 23 اینچ اپل که یکی بهترینها در پراکندگی نور بک لایت است نشان میدهد. متاسفانه امروز هرچه گشتم نتوسنتم اون فروم را پیدا کنم بنابراین این گفتهام راجع به سردرد بدون مرجع است.
http://mojtabaphotos.googlepages.com...ma_23_unif.gif
پس پنلهای خیلی ارزان قیمت TN گستردگی فضای رنگی کمتر (تقریبا اندازه sRGB و شاید هم کمتر) و انحراف زیاد مثلث فضای رنگیشون (در دیاگرام CIE) نسبت به sRGB وعمق رنگ کمترشون، قابلیت کالیبره کردن پایین، یکنواختی پراکندگی نور بک لایت خیلی کمتر نسبت به پنلهای بهتر و .... باعث میشه که از خریدنشون خودداری کنیم.
یک نکته مثبت این است که در پنلهای PVA و IPS کنونی مشخصات فنی تقریبا یکسانی دارند.
مثلا زاویه دید همگی 178 درجه است، و یا کنتراست و شدت نور پنلها در یک کلاس با هم برابرند. بنابراین در پنلهای حرفهای نگرانی از بابت اختلاف در مشخصات فنی مشترک وجود ندارد و بیشترین اختلاف بر سر فضای رنگ و عمق رنگ و نوع نور بک لایت (فلورسنت یا LED) میباشد.
و البته معیارهای دیگری نیز برای مقایسه پنلها داریم که فکر میکنم خارج از حوصله باشد و کمی گیج کننده.
فردا هم اگر وقت یاری کنه سعی میکنم چند تا از مانیتورهای دیگری را که میشه در بازار ایران هم تهیه کرد را معرفی کنم. (البته در رنج قیمت بالاتر از دو میلیون تومان)
پ.ن:دوستان با توجه به کمبود وقت و در یک زمان کار دیگه هم انجام دادن اگر اشکال لپی هست به بزرگی خودتون ببخشید. :::blushing:::
پ.ن دوم: تمام اطلاعت بنده به خاطر علاقهام به صورت مطالعه سایتها و مراجع مختلف کسب شده و متخصص این زمینه نیستم. هرچند سعی کردم از دادن اطلاعاتی که راجع به آنها اطمینان کامل ندارم خودداری کنم ولی خودم را عاری از اشتباه نمیدونم بنابراین اگر از دوستان جایی را دیدند که نقصی دارد بسیار بسیار خوشحالم میکنند مطلعم کنند چون حداقل علم خودم کاملتر خواهد شد.
سلام
از دوستان کسی در مورد پنل HP w2228h اطلاعات دارد؟
و از کجا میشه مشخصات فنی دقیق این مدل رو پیدا کرد؟
متشکرم
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Mojtaba-N
LG L206WTQ
آخرین قیمت: 360 هزار تومان، پنل TN،
مشخاصت فنی
LG L226WTQ
آخرین قیمت: ؟؟، پنل TN،
مشخصات فنی
جناب ناظمی بسیار ممنون از توضیحات عالی که دادید
واقعا استفاده کردم
فقط خواستم آخرین قیمتهایی که این دو مانیتور دیدم توی سایت های مختلف رو بگم
LG L206WTQ این مدل در سایت های مختلف از 341 و 307 و نهایتا با 287 تومن قیمت خورده !!!
LG L226WTQ این مدل هم قیمتهاش از 372 هست ، 362 رو هم داریم و در نهایت 328 که قیمت فوق العاده خوبیه برای این مانیتور به نظر من
البته اگه کسی بتونه از بازار قیمت بگیره خیلی مطمئن تره !
باز هم ممنون