بسمه تعالی
یکی از دوستان در فروم این سوال مطرح کرده که " آیا عکاسی هنر است یا تکنیک؟ " وخیلی از دوستان آنرا دیده اند ولی کسی جوابی نداده بود . چند سطر مختصر راجع به این سوال ریشه ای خدمت علاقمندان ارایه مکنم .
گستره عکس و عکاسی و عکاس از زمینه های مطلقا تکنیکی تا فراهنری امتداد دارد مانند عکس رادیولوژی از دندان تا یک عکس فرا هنری که کاملا با یک برداشت و مفهوم شخصی گرفته شده و بجز عکاس محترم کس دیگز آنرا نمی فهمد . اما اگر دایره مخاطبین عکس را از یک نفر بازتر بدانیم آنگاه باید به قواعد و اصولی گردن نهیم . زیرا از اولین اصول برقرای ارتباط با دیگران احترام به آنان از جمله احترام به فهم شهور درک سلیقه فرهنگ و خاستگاه آنان است . بنابراین ما مجاز به ارایه هر عکسی نخواهیم بود و یکی از شاخصه های هنر ماندگار در هر موضوعی از جمله عکس توان برقراری ارتباط است و صد البته پیامی برای ارتباط . که یکی از شاخصهای انرا میتوان قدرت ماندگاری عکس بیان کرد . نباید فکر کرد این شاخص برای بهضی از شاخه های عکاسی لازم است مانند عکاسی خبری یا مستند اجتماعی بلکه این موضوع حتی در مورد عکاسی از طبیعت هم صدق می کند . شاهد مثال : آیا رمز ماندگاری عکسهای آنسل آدامز از طبیعت چیست و چه تفاوتی با عکسهای دیکران دارد که هر موقع آنهارا می بینیم برایمان تازگی دارد . اما بعضی از عکسها یک بار مصرف اند و برای بار دوم دیدن آن لطفی ندارد . ایا یکی از علتهای اصلی آن همین عدم قدرت ماندگاری نیست و شاید عنوان تکنیکی بودن عکاسی از همین یک بار مصرف بودن اینگونه عکس مطرح می شود .
اما ار طرف دیگر عکاسی هنری است که به شدت تکنیک و تکنولوژی را بخدمت گرفته و هنر ی است که با پیشرفت تکنولوژی به رشد سریعتری دست پیدا می کند و بین این دو یک پیوند محکم برقرار شده است و عکاسی به مدد یاری گرفتن از تکنولوژی توانسته در این مدت کم به عرصه های بیشتری را ه پیدا کند. که از این بابت اطلاعات این سایت غنی گویای این مطلب است و تاریخچه عکاسی و بخصوص اتفاقات چند دهه اخیر در دنیای دیجیتال موید این ادعاست .