Printable View
این سوال که آیا فلان عکس جزو فاین آرت یا آرت محسوب می شود یا نه، مکرر پرسیده میشود.
پاسخ چیست؟
واقعیت این است که اول بدانیم این شاخه عکاسی مانند سایر شاخهها نیست. یعنی نمیتوان گفت یک شاخه عکاسی منظره داریم، یک شاخه عکاسی ماکرو و یک شاخه هم فاین آرت. چون این شاخه عکاسی در واقع یک SuperCategory است و نه یک Category. یعنی یک شاخه وسیعتر است که بسیاری از شاخهها میتوانند زیر مجموعه آن باشند.
حال که طیف وسیعی به آن نسبت دادیم باید بالاخره مرز نهاییاش را مشخص کنیم که چه عکسهایی فاین آرت محسوب نمی شوند.
- عکسهایی که مشکلات عمده تکنیکی دارند.
- عکسهایی که مشکل تکنیکی ندارند اما عکس گواه آن است که روند و فرآیند خلق آن، دقیق نبوده است. این معیار دوم، سطح عکس را بالاتر از معیار اول میبَرد. عکس باید نشاندهنده تکنیک عالی در همه مراحل خود باشد. از عکاسی تا چاپ.
- عکسهایی که نشانگر ایده یا تفکر خاصی از سوی خالق آن نیستند. عکسهای باری به هر جهت. عکسهای اسنپ شات.
- در مورد عکسهای تک، معیار قبلی سخت گیرانهتر است. چرا که انتقال استایل، تفکر یا احساس هنرمند به مخاطب در آنها گاها مشکلتر است. در مجموعه عکس، روند خلق اثر و جهانبینی هنرمند بهتر منتقل میگردد.
خیلی از عکسهایی که در این تاپیک نمایش داده میشود میتوانند فاین آرت باشند و میتوانند هم نباشند! چرا؟
۱- چون اولا در این اندازه کوچک بررسی خیلی از معیارها ممکن نیست.
۲- شاید اینها جزو یک مجموعه باشند که قضاوت در مورد آن بستگی به بررسی کل مجموعه دارد.
۳- خیلی از عکسهای فاین آرت نیازمند Statement هنرمند هستند. بیانیه هنرمند میتواند تاثیر زیادی در ایجاد ارتباط با مخاطب داشته باشد.
با این تفاسیر مجددا تاکید میکنم که نمایش عکسها در این تاپیک فقط برای باز شدن بحث در این باره است. این عکسها می توانند بالقوه جزو فاین آرت باشند اما الزاما خیر.
منتظر دیدن آثار دوستان عزیز در این تاپیک هستیم.
------
فایل پیوست 30317
کریستوفر رلاندر مجموعه عکسی دارد به نام We Are Nature . او برای تهیه این عکسها از مالتیپل اکسپوژر در داخل دوربین استفاده کرده است و سپس داجینگ، برنینگ و تونینگ را در نرم افزار انجام داده است.
فایل پیوست 30318
فایل پیوست 30319
فایل پیوست 30320
فایل پیوست 30321
فایل پیوست 30322
سوال:
اگر او بجای مالتیپل اکسپوژر داخل دوربین، همین عکسها را با نرم افزار ترکیب میکرد، چه تفاوتی در ارزشگذاری عکسها حاصل میشد؟
---
* آدرس سایت هنرمند:
We Are Nature – Multiple Exposure Portraits Vol. II | Christoffer Relander
جناب دکتر روشن ! در اثر هنری ، ایده ، تکنیک ، بیان هنری ، و ظرافت های زبانی و بیانی ، جزو ارزشهای کلیدی شمرده می شوند و در ارزیابی اثر مورد نظر خواهند بود.
اما در پاسخ به سوال شما در مورد فرایند خلق اثر چه تاثیری در این ارزش گذاری دارد ، باید گفت که در خلق اثر هنری یک ویژگی دیگر نیز وجود دارد که از مهارت همراه با مشقت ، تلاش و فرایند پیچیده خلق توسط هنرمند ناشی می شود . برای همین است که یک تابلوی نقاشی ، به طور مثال با رنگ روغن و خلق شده با دست و پالت و کاردک و قلم و ... به مراتب از یک اثر گرافیکی خلق شده با رایانه ، بسیار بیشتر ارزش گذاری می شود . به واقع این فعالیت هدفمند و ناشی از مهارت هنرمند ( متکی بر تکنیک و مهارت ) ، ارزشی افزوده بر ایده و بیان هنری اثر تولید میکند . بنابراین این پیچیدگی تکنیکی و فرایند خلق اثر توسط هنرمند، بخشی است مهم در ارزش گذاری اثر .
گذارههایی که گفتید غلط هستند.
مقایسۀ یک اثر گرافیکی با یک نقاشی رنگ روغن اصلاً صحیح نیست! میدانید چرا؟
یک اثر نقاشی ارزشش به تکرار نشدن آن است، یعنی هرچه هم که دیگران کپیکاری کنند اصلاً اثر اولیه نمیشود.
اما اثر گرافیکی تعاریف و ارزشمندیهای دیگری دارد.
ببینید گرافیک در تیراژ معنا پیدا میکند. یک جلد کتاب وقتی ارزش پیدا میکند و برای گرافیستش اعتبار کسب میکند که آن کتاب چاپ شده باشد. اصلاً تعاریف گرافیک و نقاشی با هم متفاوتاند.
ارزش یک اثر گرافیکی در تکثر آن است اما یک نقاشی در تکرار نشدن آن!
دربارۀ بحث مشقت و عرق ریختن و خاک خوردن و ... هم باید عرض کنم تا وقتی یک اثر هنری زیبا نباشد کسی در پی این نخواهد بود که چه میزان زحمت برای آن کشیده شده است. مثلاً شما یک نقاشی داشته باشید و نقاش محترم آن را در کرۀ ماه کشیده باشد تا موقعی که اثر شرط اولیه یعنی زیبایی را نداشته باشد، در ماه ترسیم شدنش هیچ است...
ببینید کامپیوتر کارها را آسان کرده، اجرای طرحهای گرافیک را سهلتر کرده اما هنوز آثار گرافیستان ارزشهای خاص خود را دارد و این ارزشها به خاطر ایدههاست نه سختیِ روند طراحی!!!!!
مثلاً آیا پوستری جدید از آقای قباد شیوا دیگر ارزش پوسترهای قدیمی را ندارد؟ چون قدیمترها تمام مراحل اجرا با دست بوده و به قول شما مشقت داشته اما در زمان حاضر ایشون طرحشان را توسط یک وردست به کامپیوتر منتقل میکنند دیگر آثار ایشان ارزشمند نیست؟
کلاً در لایههای محتلفِ بحث اثرهای هنری و ارزش آنها خلط مبحث زیاد شکل میگیرد...
وحید جان با شما مخالفم . چون مثالی که من زدم درسته در مورد نقاشی است ، اما در موارد دیگری نیز صدق میکند .
اونچه که شما اشاره دارید به نوعی به نظریه " والتر بنیامین " و مقاله " اثر هنری در عصر تکثیر مکانیکی " بر میگرده که اشاره میکنه که : در هنرهایی که به صورت انبوه تولید میشوند ، به نوعی " اصالت " غایب می شود . چرا که از نظر او " اصالت " و " اصیل بودن " بر میگردد به اهمیت " دست و پنجه " و " قلم " هنرمند و عنصر " یگانه بودن " اثر هنری . در حالیکه تکثیر همان اثر آن را از آن اصالت و هاله محروم میکند . در این زمینه " بودریار " این را تعبیر میکند به " شبیه سازی یعنی نسخه بدل های فاقد اصالت "
اما همو اشاره میکند به اینکه این تکثیر ها در نهایت باعث توجه بیشتر مخاطب به آن اثر ( او از اثر ون گوگ نام می برد ) توجه کند و با آن بیشتر آشنا شود . و دوم اینکه این موضوعی که شما اشاره میکنید نیز در موارد دیگر نیز صدق نمیکند . چطور ؟
آنچه که مورد مثال من بود ( اثر نقاشی ) در هر چیز دیگری که یونیک باشد و حاصل دست ، صدق میکند . نمونه : کارهای شیشه گری . نمونه : فرش های دستباف . نمونه : آثار مجسمه سازی دستی و هر هنر دستی ( در برابر کالاهای تولید ماشین و انبوه )
در همین رابطه یک عکس نیز ( نظر به امکان تولید انبوه ) هم میتواند یونیک نباشد ( و در نتیجه این مورد در مورد آن صدق نکند به خاطر همان اثر تولید انبوه و مکانیکی ) و هم می تواند یونیک باشد و آنگونه که من به آن اشاره کردم : یک عکاس ( مطابق مثالهای دکتر روشن در فاین آرت ) میتواند ( مطابق قوانین کپی رایت ) تعداد بسیاری محدودی از اثر خود را اجازه نشر دهد . در این حالت همان عنصر یونیک بودن نیز شامل اثر او خواهد شد . مثال های بسیاری در این زمینه وجود دارند . برایان پترسون در کتاب خود مثالی می آورد که یک قطعه عکس خود را در ابعاد بزرگ به قیمت25000 دلار و بابت یک بار نشر و فقط در اختیار آن سفارش دهنده فروخته است و از این دست آثار بسیار نام می برد . بی شک این مبلغ فقط بابت استفاده یونیک از آن اثر ارزش پرداخت پیدا میکند . بسیاری از عکاسان چنین میکنند . به ویژه در آثار نمایشگاهی خود . با این ویژگی یونیک بودن ( محدود کردن تعداد چاپ اثر خود ) بر " اصالت " اثر خود می افزایند . بنابراین میبینید که این مورد در آثار عکاسی نیز صدق میکند .
ممنون از نظرات دوستان.نقل قول:
اگر او بجای مالتیپل اکسپوژر داخل دوربین، همین عکسها را با نرم افزار ترکیب میکرد، چه تفاوتی در ارزشگذاری عکسها حاصل میشد؟
واقعیت این است که پاسخ به این سوال ساده نیست. یعنی نمیتوان براحتی تکلیف قضیه را روشن کرد.
به نظر من برای آنکه بهتر بتوان به پاسخ رسید، باید بسته به نوع اثر، تصمیم گرفت.
ممکن است واقع در برخی آثار تفاوتی ایجاد نکند و در برخی تفاوتهای زیادی ایجاد کند.
نقطه تعیین کننده در نوع اثر آن است که گاه فرآیند خلق یک اثر، جزئی از اثر میشود. یعنی آن اثر را نمیتوان بدون پروسه تولیدش در نظر گرفت. این فرآیند نه تنها منجر به تولید اثر شده است بلکه پس از نهایت کار نیز هنوز آن پروسه خودنمایی میکند و مانند جواهری است که زیبایی شخص را دوچندان می نماید. این رد پای یکی بودن پروسه خلق و اثر خلقشده شاید در بسیاری از آثار فاین آرت بتوان یافت.
به ویدیوی زیر توجه کنید که در آن فرآیند خلق یک اثر را به صورت Time Laps نشان می دهد. در این ویدیو به تدریج نشان میدهد که چگونه یک اثر متعلق به دهه ۱۸۴۰ میلادی شبیه سازی می گردد. یک اتاق خالی و یک مدل که به تدریج تبدیل به یک نقاشی قرن نوزدهمی میشوند. نکته مهم علاوه بر اثر نهایی، همین فرآیند خلق است که خود اتفاقا آنقدر مهم است که تبدیل به یک اثر دارای ارزش شده است:
http://vimeo.com/44374830
لینک ویدیو (+)
و اثر اصلی:
فایل پیوست 30618
"Lady Elizabeth Eastlake" (1844) by Hill & Adamson
The Watchdog
فایل پیوست 30702
کیفیت بهتر
معرفی دو مجله و یک کتاب در مورد Fine Art Photography
مجله Focus :
فایل پیوست 31072
مجله خوبی است که حاوی پورتفولیوهای فراوان، مصاحبه و مقالات جالبی در مورد عکاسی فاین آرت است. برخی نسخههایش در فضاهای اشتراک گذاری فایل پیدا میشوند و نسخه دیجیتال قانونیاش نیز در Application مخصوصش قابل خرید است ( هر شماره حدود ۵-۶ دلار). شماره های ویژه نیز دارد که تنها حاوی عکسها و مجموعه عکسهای انتخابی است.
مجله آنلاین Blur:
فایل پیوست 31074
یک مجله رایگان تحت وب است که عمدتا شامل مجموعه عکسها و تک عکسهای انتخابی است
کتاب چاپ فاین آرت:
فایل پیوست 31077
همانگونه که اسمش مشخص است مخصوص چاپ و ریزهکاریهای آن در عکاسی فاین آرت است. تا جایی که یادم می آید لینکش در فروم قرار داده شده بود.
Apocalypse now ....
فایل پیوست 31454
سلام
فایل پیوست 31691
در عکاسی فاین آرت آثاری خلق میشوند که بیانگر احساس هنرمند هستند و نه آنچه که او دیده است:
۱- باید در مورد بیانگری یا ارائه سابجکتیو و آبجکتیو مطالعه کرد
۲- باید رابطه تکنیک / احساس با ارائه سابجکتیو و آبجکتیو را دانست.
۳- باید به رابطه دوربین / هنرمند با ارائه سابجکتیو و آبجکتیو آگاه بود.
۴- باید تفاوت مستندسازی با بیان شخصی را دانست
فایل پیوست 32273
از مجموعه عکس" تنهایی های یک زن"
مجموعه ای با عنوان دَردانگی
محل عکاسی باغ سنگی
فایل پیوست 32990
فایل پیوست 32991
فایل پیوست 32992
فایل پیوست 32993
فایل پیوست 32994
فایل پیوست 32995
مجموعه عکسی با عنوان Laguna of Venice اثر Peter Gasser
با سلام
فایل پیوست 33241
فایل پیوست 35110
Presence
فایل پیوست 35577
هر روز پاییزه
هر هفته پاییزه
هر ماه پاییزه هر سال پاییزه
f/10 , s 1/15
سلام و احترام
فایل پیوست 35673
موفق باشین
با تشکر از ارسال زیباتون جناب مومنی
یه توضیح مختصر میدید در مورد نوع ویرایش اثر و اینکه چرا این انتخابو داشتین . (چرا که من تصویر کاملن واضح و شارپ این اثرو بیشتر میپسندم . نظر شخصی)
درود و تشکر دوست عزیز
این عکس در شرایط خوبی گرفته نشده شب بود و سه پایه هم همراه نبود و من از این زاویه سه شات تهیه کردم بعدا متوجه شدم فکوس در حدی که انتظار داشتم نبود(بیشتر به سمت درخت بود تا صندلی) با این تکسچر دید بهتری برای عکس حاصل شده است
در ضمن به نظر شخصی خود این بافت صحنه را بیشتر به سمت مورد نظر پیش برده بود لذا به همین صورت آپلود گردید
متشکرم از توجه شما
به نظر بنده پست #103
مشخصه های لازم برای قرار گیری در این قسمت را ندارد ... شاید به صورت مجموعه نتیجه بهتر بود ...
با سلام
من و احيانا خيلي از دوستان بر اين باوريم كه در زمينه فاين آرت، ارائه يك تعريف جامع و مانع كه به طور قطع شمول و عدم شمول آثار مختلف رو در اين حوزه مشخص نمايد، كاریست بسيار دشوار و حتي غير ممكن. خوشبختانه اثر جناب دكتر روشن در پست قبل فرصت خوبیست تا كمي دقيقتر اينسبك رو بررسي كنيم.
شايد خاطرتون هست در يكي از پستها سوالي پرسيده بودم " فاين آرت با كدامين زير بنا " و جناب روشن هم مواردي رو ذكر فرموديد. براي باز شدن بيشتر بحث سوالم رو روی كار اخير ايشون مطرح ميكنم. اميد كه ايشون يا ساير دوستان با نظراتشون مخاطبين رو در شناخت هرچه بيشتر وجوه فاين آرت ياری فرمايند.
يك المان بسيار ويژه در قاب وجود دارد كه عمق خاصي به فضاي حاكم بر عكس بخشيده : ساعتی كه بر ديوار آويزان است با تمام ظرايف مربوط به اجرا. سوالم رو حول همين عنصر مطرح ميكنم.
1- آيا اين برش منحصر به فردي كه اين عناصر را در يك قاب برچيده است ، فارغ از مفهومي كه قرار است انتقال دهد، به تنهايی خودش باعث اين انتخاب شده است ؟
منظورم اين است كه حتي اگر مفهومي كه عكس زير پوستين خود دارد رو ناديده بگيريم ، آيا باز اين اثر به دليل اين برش و ارتباط المانهاي آن فاين آرت نيست ؟
2- اگر اين ساعت رو از كادر حذف كنيم چه اتفاقي ميافتد ؟ آيا باز هم يك اثر فاين آرت رو خواهيم ديد؟
3- اين سوال كليست : آثار سورئال اصيل همگي فاين آرت هستند. آيا موافقيد ؟
حداقل سوال اول رو دوست دارم خود عكاس محترم هم نظر دهند. و بفرمايند بنا بر مفهومي كه از عكس برميآيد اين انتخاب رو داشتند يا بدون نياز به اون.
با تشكر
==================================
به عنوان مشاركت در بحث اگر اجازه دهيد نظرات شخصي خودم رو هم در جواب اين سه سوال مطرح كنم.
1- بله . به تنهايي كافيست.
2- ؟؟؟
3- بله.
۱- اگر درست متوجه منظورتان شده باشم، شما تقابل دو مساله Concept(معنا) و Visual Aesthetic ( زیباشناسی بصری) را مطرح میکنید. آیا عکسهایی که بار مفهومی خاصی ندارند، اما از لحاظ بصری زیبا هستند، باز هم ارزش دارند؟ آیا زیبایی بصری برای ارزشگذاری عکس در حیطه فاین آرت کافی است؟
پاسخ بنده مثبت است. به نظرم اتفاقا این بُعد از قضیه زیباشناسی عکاسی، از مواردی است که در ایران کمتر به آن بها داده میشود. مفهومزدگی افراطی در نقدها، داوریها، ارزشگذاری ها به وفور دیده میشوند. بی توجهی به Visual Aesthetic و حتی بیارزش دانستن آثاری که بر این پایه استوارند، از جمله بیماریهای شایع در جامعه هنری اینجاست.
چون نظر شخصی مرا پرسیدهاید باید عرض کنم که اتفاقا در مورد این عکس، بار مفهومی خاصی مد نظرم نبوده است. بیشتر خود المانها و جایگذاریها، تقابلها و تضادها و ترکیب نهایی انها که به نظرم جالب آمد، علت انتخاب بوده است.
۲- در مورد این سوال، پاسخ صریحی نمیتوان داد. چرا که سوال به نظرم صحیح نیست. فاین آرت بودن یک ارزش نیست. یک نوع عکس است. شاید بهتر باشد سوال کنید که آیا حذف آن المان ارزش عکس را کم میکند. پاسخ به این سوال مثبت است.
۳-پاسخ سوال سوم، قطعی نیست. بستگی دارد. مهمترین فاکتور، نوع اجرا است. اگر اجرای خوبی داشته باشند، پاسخ مثبت است.
پینوشت: همه مطالب گفته شده در این پست، نظرات شخصی است و الزاما صحیح نیست.
سلام و احترام
فایل پیوست 36631
موفق باشین
The Last Tree Standing
فایل پیوست 37387
بیشتر مایلم نظر دوستان را بدانم در مورد اینکه آیا این عکس اصولا در دسته فاین آرت جای دارد یا خیر؟
ممنون
فایل پیوست 37394
این حدود یک پنجم اون دیواره هست! در سرتاسرش هم این پرنده ها نشسته بودند. البته در این سایز بعید میدونم چیزی دیده بشه!! سایز بزرگتر رو در فوتوبلاگ گذاشتم.
باید یک بار برم یک قایق بگیرم یک پانوراما از اول تا آخرش بگیرم!! :::happy:::
بعد یک چیز جالب دیگه هم بود!! تو اون محیط مرغ های دریایی سفید کلا تعدادشون بیشتر از این سیاه هاست! بعد فقط این سیاه ها روی این دیوار میشینن! سفید ها یا تو آب نشستن یا تو آسمون!! lol
فایل پیوست 37396
اینجا همانجا هست فرساد جان که اتفاقا این عکس در دسته Fine art هم قرار میگیره.
نمونههایی از Fine art Portrait Photography، آثار Berta Vicente
فایل پیوست 37533
فایل پیوست 37534
فایل پیوست 37536
فایل پیوست 37538
فایل پیوست 37539
Tehran in my dream
فایل پیوست 38530
فتومونتاژ نیست
مطلبی درباره عکاسی فاین آرت و بخصوص اهمیت کامپوزیشن در سایت alain Briot دیدم که اقتباس نسبتا آزادی از آن را تقدیم می کنم. عکسها از طبیعت نیوزلاند هستند و از ۵۰۰px انتخاب شده اند
۱- کامپوزیشن قویترین روش دیدن است:
این جمله تعریف ادوارد وستون از کامپوزیشن است. به نظرم، این نوع برخورد با کامپوزیشن، آن را کاربردیتر و مهمتر می کند.
فایل پیوست 38636
۲-کامپوزیشن تنها جایدهی اجسام در قاب تصویر نیست:
کامپوزیشن ارتباط تنگاتنگی با استفاده از رنگ و نور دارد. کامپوزیشن، حتی پستپروسسِ مبدل RAW و فتوشاپ را نیز دربر میگیرد.
۳-هدف کامپوزیشن، بیان Vision و پاسخ احساسی شما نسبت به موضوع عکاسی است
هدف کامپوزیشن فاین آرت، خلق یک بیان مستند از موضوع نیست. همچنین هدفش فقط این نیست که عکسی را تولید کند که از لحاظ تکنیکی بدون عیب و نقص باشد. هدف، خلق تصویری است که والا باشد. هم از لحاظ بیانگری و هم تکنیک. تصویری که اثبات کننده تسلط شما هم در بیان Vision و هم در تکنیک است.
( لغت استفاده شده در این قسمت برای تصویر، image است و نه عکس )
فایل پیوست 38637
۴-آنچه که دوربین ثبت میکند، Objective است و آنچه هنرمند میبیند و حس میکند، Subjective است:
پاسخ احساسی خود را در برابر موضوع عکاسیتان، درک کنید. آن را بنویسید و یا احساستان را به زبان آورید و صدای خود را ضبط کنید.
از نور، رنگ، کنتراست، کامپوزیشن و Crop استفاده کنید تا این احساس را به صورت بصری تبدیل کنید. در این جنبه هم باید در هنگام عکاسی و هم در هنگام پست پروسس، تأکید داشته باشید.
فایل پیوست 38638
۵- ابتدا درباره نور فکر کنید:
عکسها به اندازه نوری که مورد استفاده قرار میگیرد، خوب هستند. حتی سوژه، اهمیت کمتری نسبت به نوری دارد که آن را روشن کرده است.
۶- از ارتباط بین پیشزمینه و پس زمینه استفاده کنید:
پیشزمینه خوبی برای عکاسی منظره بیابید. پیشزمینه باید آنقدر واضح و بزرگ باشد که نقش مهمی در کامپوزیشن بازی کند
فایل پیوست 38639
۷-کامپوزیشن در عکاسی فاین آرت به معنای انجام کارهایی نیست که قبلاً بارها توسط دیگران انجام شده است.
اگر خیلی دوست دارید که شبیه یک عکسی که قبلاً دیده اید، عکسی بگیرید، بهتر است بجای آن کارت پستال آن و یا کتاب عکاسش را بخرید و نگاه کنید. وقتتان را برای انجام کارهای تکراری دیگران تلف نکنید. سعی کنید عکسهای خود را بگیرید.
۸-الهام گرفتن از کارهای دیگران با تکرار کارهای دیگران متفاوت است.
الهام گرفتن از کارهای هنرمندان دیگر جزو ذات هنر است. این جنبه را با تکرار کارهای دیگران اشتباه نگیرید.
فایل پیوست 38640
۹-مسالهای به نام چیز درست در هنر وجود ندارد. اصلاً خود سؤال هنر چیست، پاسخهای گوناگونی دارد. هنر برای هر کسی، معنای خاصی دارد. از تفاوت برداشت خود با دیگران در زمینه هنر نهراسید. بالعکس به آن پر و بال دهید.
۱۰ – خروجی نهایی و چاپ در فاین آرت ممکن است با آنچه که دوربین ثبت کرده است، تفاوت زیادی داشته باشد. حتی تغییر کامپوزیشن. اصلاح نور و رنگ و کنتراست و لبههای تصویر و … همگی جزء جدایی ناپذیر کامپوزیشن به معنای کلی آن در فاین آرت است.
فایل پیوست 38643
۱۱- تعادل رنگی مناسب، یکی از قویترین روشهای دیدن رنگهاست. چیزی به نام بالانس رنگی درست در فاین آرت وجود ندارد. چرا که رنگها یکی از ابزارهایی هستند که شما میتوانید با آن، احساستان و Visionتان را در اثر بگنجانید.
۱۲- بهترین کامپوزیشنها آنهایی هستند که تا قبل از آن دیده نشده اند.
خلق یک کامپوزیشن تکراری کار مهمی نیست. اما خلق یک کامپوزیشن جدید (به معنای کلی که در این مطلب به آن اشاره شده) است که مشکل اما مهم و ماندگار خواهد بود. چرا که در این پروسه باید بینظمیهای طبیعی را به صورت سازماندهی شده درآورید.
تقدیم به استاد روشن..
فایل پیوست 39454
با توجه به این تعریف از Fine Art Photography یا به تعبیری Artistic Photography :
حدس می زنم که انتخاب این تاپیک برای عکس زیر درست باشه..نقل قول:
A frequently used but somewhat vague term. The idea underlying it is that the producer of a given picture has aimed at something more than a merely realistic rendering of the subject, and has attempted to convey a personal impression 1
http://upcity.ir/images/70520187427597928747.jpg
7D | 40mm Pancake @ F/2.8 - 1/250s - ISO 400
_____________________________
[1] Jones, Bernard E. Cassell's cyclopaedia of photography. New York: Arno, 1973. ISBN 0-405-04922-6
چند نكته در مورد عكاسي فاين آرت كه از منابع مختلف جمع آوري شده است:
از نقدهاي منفي نااميد نشويد
هميشه بخاطر داشته باشيد كه آثار شما نمي تواند و نبايد همگي را راضي كند، عده اي ممكن است كارتان را دوست داشته باشند و ممكن است عده اي بيشتري از كارتان متنفر باشند
هيچگاه نترسيد كه اصل خودتان را در كارتان بروز دهيد، و اتفاقا اگر بتوانيد اثري كاملا شخصي داشته باشيد مطمئنا عده اي از كارتان ناراضي خواهند بود
از تكنيك غافل نشويد
تكنيك را در حد كمال بياموزيد، در كلاسهاي مختلف شركت كنيد، كلاس كامپوزيشن، كلاس نور، كلاس پروسس، سمينارهاي عملي در كنار يك عكاس با تجربه٠ وقتي همه اصول را آموختيد تازه زمان آن خواهد رسيد كه اين اصول را طبق سبك خود شكل دهيد
روش انتقال احساس و حرف تان را با عكاسي بياموزيد
٠ مهمترين نكته موفقيت در عكاسي فاين ارت اين است كه بتوانيد احساس مخاطب را هدف قرار دهيد
عكاسي نكنيد صرف اينكه مي شود عكاسي كرد، عصاره و موجوديت موضوع را عكاسي كنيد، اگر چنين امري ممكن نيست، عكاسي نكنيد
عكاسي كنيد تا بتوانيد خود را در اثرتان منعكس كنيد
مسير خود را در عكاسي بيابيد
اگر مسيري كه در عكاسي مي پيماييد، خيلي هموار و ساده است، معنايش اين است كه شما در مسير ديگران گام بر مي داريد
از ديگران بياموزيد اما تقليد نكنيد
مسير خود را بيابيد و از شكست نترسيد
تا شكست نخوريد در عكاسي فاين ارت به جايي نخواهيد رسيد
از كساني بياموزيد كه آنها را و آثارشان را دوست داريد، آنها بيشترين تاثير را بر شما خواهند داشت
خودتان و هنرتان را دست كم نگيريد
آثار خوب همواره با استقبال مواجه مي شوند
آثار خوب هموراه به فروش مي روند
آثار خوب مي توانند آينده شما را تضمين كنند
همواره كساني هستند كه هنر را بشناسند و براي آن ارزش قائل باشند
خود را هنرمند ببينيد تا وارد بعد متفاوتي شويد
ادامه مطلب در پستهاي بعدي٠٠٠
ادامه مطلب قبل:
- آثار ویژه خود را به صورت محدود چاپ کنید:
تعداد چاپ آثار خاص خود را بسیار محدود کنید.
تعداد چاپ هر کدام را مشخص نمایید و هر نسخه باید دارای شناسنامه کامل باشد که نسخه چندم از کل چاپهاست.
هر نسخه را به صورت خاص مشخص و ویژه نمایید: چاپ خاص، کاغذ خاص، اندازه خاص ...
- همواره کارتان را به صورت یک محصول نهایی و تمام شده در نظر بگیرید:
به روش نصب اثر بر دیوار، نوع قاب، محل مناسب برای نصب، نور مناسب برای هر اثر، بهترین زاویه دید برای مشاهده آن باید فکر کنید.
به تجربه بصری مخاطب از دیدن آثار فکر کنید.
هنگام خلق اثر و آماده سازی آن، همه این اصول را در نظر داشته باشید.
- محل فروش آثار خود را تعیین کنید:
قیمت آثار ارتباط زیادی با محل فروش آنها دارد.
نوع گالری یا اکسپو بر قیمت محصولات تاثیر مستقیم دارد.
- تمام گالریهای عکس موجود را ببینید:
دیدن آثار دیگری که برای فروش گذاشته شده است، می تواند نکات تعیین کنندهای برای کار شما به همراه داشته باشد. این تجربیات در تمام مراحل کاری شما مفید است.
همه نکات مهم هستند چه آنهایی که موافقشان هستید و چه آنهایی که مخالفشان هستید. نکات مورد نظر خود را یاد داشت کنید و سپس طبق میل خود تغییر دهید.
- فاین آرت به هر دو فضای آنلاین و آفلاین نیاز دارد:
عرضه اولیه بسیاری از آثار شاید در گالریهای واقعی ضروری باشد.
به تدریج که شناختهتر میشوید، بسیاری از مخاطبان دوست دارند برای بررسی کارهای جدیدتان و یا خرید به سایت شخصیتان مراجعه کنند.
امکان خرید آنلاین آثار فاین آرت در سایت شخصیتان را فراهم کنید.
هر اثر باید دارای مشخصات کامل ( شامل روش و نوع چاپ، نوع کاغذ، نوع قاب احتمالی، شماره نسخه چاپ، روش حمل به آدرس خریدار) باشد.
- در جشنواره های عکس شرکت کنید:
یکی از راههای مفید برای دریافت نظر مخاطبان در مورد آثار، شرکت در جشنوارههای عکس است.
ابن بازخوردها به شما خواهد گفت که طیف خاصی از مخاطبان در مورد آثار شما چه نظری دارند.
- در مورد Art Collectorها بیاموزید:
برای موفقیت در عکاسی فاین آرت، علاوه بر عکاسی، باید با خریداران آثار هنری نیز آشنا شوید.
در مورد آنها باید بیاموزید که چه سلایقی دارند و چه گونه با آثار هنری برخورد میکنند.
اینکه چه آثار هنری در نظر آنها ارزشمند هستند و به دنبال چه آثاری هستند.
- از اینکه باید از ابتدا شروع کنید، نهراسید:
همه هنرمندان موفق روزی از پایینترین سطح شروع کردهاند.
همه هنرمندان در ابتدا آثاری داشته اند که مورد پذیرش واقع نشدهاند.
از اهداف کوچک شروع کنید و به تدریج وسعت دید خود را گسترش دهید.
- نقشه راه داشته باشید.
اولین قدم در راه موفقیت Fine Art داشتن نقشه و پلن کاری است.
دومین قدم این است که بتوانید این نقشه را بر حسب شرایط تغییر دهید.
خیلی روی تمام چالشهای پیش رو تمرکز نکنید. بجای آن، یک هدف را انتخاب کنید و آن را پیش ببرید. این روش خیلی زودتر شما را پیش خواهد برد.
برحسب تجربیاتی که از اولین حرکت خود کسب خواهید کرد، نقشه راه را برای حرکتهای بعدی بریزید و از زوایای مختلف به هدف نهایی خود نزدیک شوید.
درود ...