Printable View
مدتي است در خصوص فرمايشات جناب روشن در باب فاين آرت نكته ايست كه شديدا به ذهنم چنگال ميزند . چرا اينقدر اين فاين آرت رو با چاپ و در واقع " جيب " درآميخته اند ؟
مثالي از داخل همين تاپيك بزنم .
عكس شماره 118 اين تاپيك كه اثر آقاي فرساد غفاریان است :http://forum.akkasee.com/attachments...9c9879-750.jpg
اين عكس رو كيا بايد بخرند ؟ نميدونم والا ولي به نظر من اين عكس واسه خريدن نيست ، واسه اينه كه اون رو ببينيم و اگه سوادي در اين زمينه داشته باشيم نگرش آرتيستيك و درك خاص عكاسش از عكاسي رو تحسين كنيم و اين هيچ ربطي به چاپ و قيمت و ... نداره.
اگه اين فاين آرته پس جاي يه ژانر ديگه واسه اينگونه موارد خاليه .
چرا؟
من شخصا دوست دارم همین عکس فرساد را با اندازه بزرگ بخرم و بر دیواری از خانه نصب کنم. اتقاقا این عکس برای چنین منظوری بسیار مناسب است.
.
.
.
.
میدانید گرانترین عکس دنیا در حال حاضر کدام عکس است؟
فایل پیوست 43243
اثری از گورسکی با عنوان Rhine II که به قیمت ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار فروخته شده است.
سلام
اين درست جناب روشن اما اگر بحث چاپ و خريد و فروش نباشد يك پاي اين عكس ميلنگد ؟ هرگز ، هنر عكاس در عكسش زبان گشوده است و هيچ نيازي به چاپ و كيفيت و رزولوشن و ويرايش و هيچ چيز ديگر ندارد.
سپاس از توجهتون.
آقای روشن شما هر کدوم از عکس های من رو که قابل دونستید بگید تا شخصا بیام و تقدیم کنم. :thanks:
سلام
خب هدف جناب روشن از ایجاد این تاپیک آشنایی دوستان با مفهوم فاین آرت هست که کاملا هم به جا و درست بوده. یکی از مسائل خیلی خیلی مهم در فاین آرت هم کیفیت ارائه اثر هست که قبلا در این تاپیک در مورد اون توضیح داده شده و بسیار با اهمیت هست.
من اگر تاپیکی مثلا با عنوان فرمالیسم یا مینیمال در انجمن وجود میداشت احتمالا برخی از عکس هایی که در این تاپیک قرار دادم رو اونجا قرار میدادم. هرچند که قرار دادن عکس هایی که تا حالا اینجا قرار دادم رو مخالف با روند تاپیک نمیدونم. در روند فروش آثار فاین آرت انتخاب اثر هم خیلی مهم هست. اینکه چه آثاری باید انتخاب بشوند که مقبولیت و فروش بیشتر داشته باشند میتونه در اینجا با قرار گیری عکس ها بررسی بشه. وقتی تاپیک با نام فاین آرت هست من تعداد تنکس هایی که هر عکسم داره رو به عنوان مقبولیت اثر در حیطه فاین آرت در نظر میگیرم و از این نظر تا حالا برام مفید بوده.
البته نکته دیگری که در عکاسی فاین آرت مهم هست دید و استایل شخصی عکاس هست. معمولا عکس هایی در گالری ها به نمایش در میان که نشون دهنده این مورد باشند وگرنه عکس های خیلی زیبا و جذاب رو تقریبا همه عکاس ها در آرشیو دارند. به نظرم اگر به این نکته هم در این تاپیک بیشتر پرداخته بشه و عکس های دوستان از این منظر بررسی بشه خیلی عالیست.
فکر میکنم جنبه اقتصادی فاین آرت باعث این ابهام شده است.
بحث اقتصاد در آرت، مدل اقتصادی هنر، ارزش گذاری آثار و .... بحث گسترده ای است.
اما چیزی که فکر میکتم اینجا باعث ابهام شده است، تاثیر متقابل این دو است: تعیین قیمت برای هنر، ارزش هنر را کاهش نمیدهد. تعیین قیمت برای آثار هنری، باعث افزایش ارزشهای هنری اثر نمیگردد.
نعیین قیمت برای هنر تنها از روی ارزشهای هنری اثر انجام نمیگردد.
منابعی برای مطالعه بیشتر:
Art valuation - Wikipedia, the free encyclopedia
Art finance - Wikipedia, the free encyclopedia
Art world economics - Wikipedia, the free encyclopedia
ممنون از لطف شما.نقل قول:
...شما هر کدوم از عکس های من رو که ...
خرید اثر هنری یک قسمت مهم از تکمیل حس مالکیت اثر است که بدون خرید واقعی حاصل نمیگردد.
در ابتدا لازم ميدانم مرجع كلمه "اين" رو در جمله زير متذكر شوم كه باعث بروز ابهام در تفهيم منظورم نشه :
منظورم از " اين " اثر فرساد نبود ها ، "اين" برميگرده به دخالت مولفه هاي غير هنري در فاين آرت مثل چاپ و قيمت و كيفيت... منظورم از " اينگونه " هم خود عكس مذكور و موارد مشابه است.نقل قول:
اگه اين فاين آرته پس جاي يه ژانر ديگه واسه اينگونه موارد خاليه .
خب به همين دليل است كه معتقدم بايد و بايد يك ژانر يا رسته ديگر وجود داشته باشد كه هنر و خلق يك اثر هنري رو فارغ از مباحث ياد شده بررسي كرده و آثار مستعد رو در يك مجموعه گردآوري كنه.نقل قول:
نوشته اصلی توسط فرساد غفاريان :
یکی از مسائل خیلی خیلی مهم در فاین آرت هم کیفیت ارائه اثر هست که قبلا در این تاپیک در مورد اون توضیح داده شده و بسیار با اهمیت هست.
مقبوليت و قيمت دو مولفه كاملا مستقلند و الزاما در يك راستا قدم بر نميدارند. هرچند به ماهيت اين فصل از آرت چندان علاقه اي ندارم اما چون بحثي مطرح شده من هم نظرم رو ميگم. ممكن است اثري با قيمت x دهها خواهان داشته باشه و اثر ديگري با قيمت 10x تنها يك خواهانيا شايد هم هيچ! بحث پيچيده است و نه توجه خاصي در اين زمينه دارم نه دانش كافي در رابطه با تناسب ارزش معنوي و مادي اثر، اما فكر ميكنم چنين چيزي واقعا وجود دارد.
به نظرم چاپ آثار فاین آرت اساساً ارتباطی با "جیب " ندارد. دلیل آمیختنش با چاپ جنبه تکرار ناپذیری یک اثر فاین آرت است. منحصر به فرد و تکرار ناپذیر بودن یکی از جنبه های فاین آرت است که با دیجیتال شدن برخی هنر ها کم رنگ شده است. اتفاقا "عکاسی فاین آرت" در مقابل ژانرهای پول ساز عکاسی مثل خبری و فشن قرار می گیرد. عکسی که با هدف بیان زیبایی گرفته شده است.نقل قول:
مدتي است در خصوص فرمايشات جناب روشن در باب فاين آرت نكته ايست كه شديدا به ذهنم چنگال ميزند . چرا اينقدر اين فاين آرت رو با چاپ و در واقع " جيب " درآميخته اند ؟
دو مطلب مرتبط با بحثهای اخیر:
۱- مطلبی راجع به خرید نسخههای Limited Edition آثار و چالشهای مرتبط. همچنین در آن ذکری از Collectorها و حراجها آمده است:
شکایت بر علیه اگلستون | نعما م. روشن | وبلاگ عکاسی
۲- گزارش حراج اخیر کریستی و قیمت آثار ایرانی که در آن به فروش رسیده اند:
چهاردهمین حراج خاورمیانهی کریستیز در دبی | عکاسی
سلام
چند نمونه از فاین آرت با ذکر مشخصات اثر :
فایل پیوست 45732
عکس + نقاشی
گزارشي از فروش عكس در حراج آثار هنري تهران همراه با عكسهاي مربوطه و قيمتشان:
گزارشی از فروش عکس در دومین «حراج تهران» | عکاسی
من نمي توانم قضاوتي در خصوص ارزش هنري آثار فروخته شده در حراج تهران بكنم ولي اصولاً در حراج ها (مانند حراج كريستي) خريدار علاوه بر علايق هنري، به عنوان سرمايه گذاري اقدام به خريد آثار مي كند يعني معمولاً خريداران جدا از ارزش هنري، ارزش سرمايهاي اثر را هم مي سنجند (معمولاً مشاوران هنري و مشاوران اقتصادي دارند) براي همين، بسياري از آثار فروخته شده در حراج ها در سال هاي بعد مجدداً عرضه شده و با قيمتهاي بالاتر به فروش ميرود. اين بالا رفتن قيمت در مقياس جهاني(خصوصاً براي آثار هنرمندان كشورهاي در حال توسعه و پيراموني) نياز به ايجاد موجي در خصوص هنرمندان آن كشور دارد. مثلاً چند سال در حراج كريستي آثار نقاشي هنرمندان ايراني با قيمت هاي خوب به فروش رفت ولي چون مديريت مناسبي براي جريان سازي وجود نداشت، موج لازم به راه نيافتاد و فروش آثار نقاشي هنرمندان ايراني هم فروكش كرد.
در رابطه با بقیه آثار احساس میکنم صلاحیت اظهار نظر نداشته باشم (مخصوصا که اسم عباس کیارستمی هم در این بین هست) اما این یه مورد خاص و عنوان وزینش...
از رضا کیانیان تو حوزه ی عکاسی کارهای خوبی هم دیده بودم ولی قطعا یکی از مولفه هایی که تاثیر میذاره رو نگاه مخاطب به این کارا و البته قیمت گذاری روی اونها اسمیه که این آثار به اونها متصله ولی این مورد واقعا سخیفه هیچ رقمه نمیتونم باهاش کنار بیام
پیمان جان چرا همچین نظری دارید؟ من متعجبم شما که خودت عکاس هستی چرا همچین نظی میدید؟ حتی اگه تابلوها ارزشی نداشته باشندهم ,شما برای ارزش دادن به هنرعکاسی که در کشور ما هنربه حساب نمیاد,جزدر برخی فرهنگهاومناطق, باید صحبت مثبت داشته باشی. نمیگم که الان همه خریداران اون تابلوها این جملات شمارو میخوانندولی حرفم کلیه. تازه باعث خوشحالیه که فروش تابلوی عکاسی هم شاهد هستیم بااین قیمتها.درمورد خوب یا بدبودن تابلوها هم من صاحب نظرنیستم ولیکن به نظرم در چاپهای بزرگ ومرغوب حتما دیدی غیرازچیزی که الان شاهدهستیم , خواهیم دید. ضمن اینکه من نمیدونم پشت این تابلوها هم داستانی هست یانه؟
چرا؟ چون تابلوی یه هنرمند بزرگ کشور رو خریده؟ به نظرتون اگه اسم اقای کیانیان به عنوان یکی از هنرمندان موفق کشور پشت تابلویی باشه , اون تابلو چقدرارزش داره؟ یک 1میلیون؟ 5میلیون ؟ نظر دیگری چی هست؟ من که اگه پول داشته باشم بیشترمیدم. ببینید اول اینکه این به سلایق وجیب افراد بستگی داره. ولی همین که یه هنرمند بزرگ کشور اعتبارش رو درگروی یه تابلو گذاشته چند میلیون ارزش داره. برای من که داره. حالا فقط لطفا نگید چرا اینقدر به نام یه نفر بها میدیدو ارزش هنری تابلو رو درنظربگیرید.
درموردنظراقای پیمان شکوری هم من متاسفم, اقاپیمان شما به عنوان یه عکاس باید خوشحال باشی که چنین قیمتهایی بابت عکس پرداخت میشه.پول دور ریزی ؟ اون هم درمورد عکاسی ودرحالیکه خودتون عکاسید , صحیح نیست. اقای کیارستمی هم جز همون عوامل هستندها؟ عکس ایشون هم بی ارزشه؟
بهتره اجازه بدیم هنر درکشورمون به اندازه فروش یه همبرگرفروشی ارزش داشته باشه لاقل...
ودراخر ببخشید جهانگیرجان ولی به قول خودت(البته یه با یه تغییرکوچک) :
در سرزمینی که سایه ی آدم های بزرگ , کوچک میشود، قطعا,قطعا آفتاب در حال غروب است!
اين موضوع را هم در نظر داشته باشيم كه مثلاً عكس زيباي خانم قديريان كمي بيشتر از 4000 دلار فروخته شده است كه در مقياس جهاني تقريباً مفت است!
اول از همه اجازه ی اینکه هنر در کشور به اندازه ی همبرگر فروشی ارزش داشته باشه دست من نیست!
دوم اینکه شما در ارزش گذاری کار هنری به اثر باید بپردازی نه صاحب اثر البته میتونی در مورد برخی از موارد خاص جانب احتیاط رو رعایت کنی مثل خود من که نقد آثار بزرگی مثل کیارستمی رو برای خودم زود میدونم و جزو خطوط قرمز شخصی من هست در مورد رضا کیانیان و توانایی هاش در عرصه ی بازیگری حرفی ندارم اما در حوزه ی عکاسی چرا
همونطور که اگر برم همبرگرفروشی و از کیفیت همبرگر راضی نباشم به صاحب مغازه اعتراض میکنم میتونم کار رضا کیانیان رو هم هضم نکنم و متعجب بشم از اینکه همچین کاری 50 میلیون به فروش رسیده با اون عنوان نچسب مسخرش که دوباره داستان عنوان گذاری های سخیف وطنی رو برای آدم تداعی میکنه اگر شما با به میون اومدن یک نام شاخص اون هم نه در حوزه ی عکاسی حق اظهار نظر رو از خودتون سلب میکنید این رویکرد شخصی شماست نسبت به نقد آثار یا بهتر بگم ستایش صاحب اثر نه خود اثر در ضمن من به هیچ عنوان نفس عمل و این حراجی رو زیر سوال نبردم که قطعا کارشناسان امر میتونن این کار رو هم بکنن با نظر تند آقا پیمان هم مخالفم مخصوصا این قسمتش
شما یه دور تو همین فروم بزنی از مواردی که ذکر کردی زیاد خواهی دید دوست من عکسهای این مجموعه منهای عکس رضا کیانیان به نظرم عکسهای خوبی بودن و برای همچین عرضه و ارائه ای استانداردنقل قول:
بدون شک بدترین و بی هدف ترین عکس هایی که تا حالا دیدم . که به نظر من ارزش عکس یادگارب هم ندارند .
من ابتدا تصاویر رو دیدم و بعد توضیحات زیر عکس هارو خواندم و فقط 2 عکس توجهم رو به خودش جلب کرد که بعد از خواندن توضیحات متوجه شدم اولی متعلق هست به جناب اقای کیارستمی با عنوان "گاو گریان" (که به تنهایی توانایی ورشکست کردن تجارت برگر و امثال مک دونالد رو دارا هست !) و دیگری تک عکس از مجوعه"هیچ هیچ" از شادی قدیریان که در یک لحظه برای من اینقدر سوال و جواب تولید کرد که در نوع خودش خیلی جالب بود.
ولی آثار دیگری هم بود (اسم نمیبرم) که پول که هیچ اگر رایگان به دست من میرسید هم به دیوار نمیزدم !
حالا یا درک هنری ایشون خیلی بالاتر از درک و فهم من هست یا برعکس و یا دیدگاه ایشون اینقدر با دیدگاه من تفاوت داره که انگار به 2 زبان مختلف صحبت میکنیم و از درک هم عاجز هستیم
در هنر هیچ درست و غلط مطلقی نیست پس نمیتوان پا رو از نظر شخصی فراتر گذاشت و شاید زیابیی کار هم در همین تنوع ها باشه
سلام کیاوش خان
آیا به نظر شما خریدن این نوع آثار عکاسی که تازه همه صاحبانشونم عکاس نیستند(کار اصلیشون عکاسی نیست) بها دادن به هنر عکاسیه؟ به نظر من این به هیچ عنوان بها دادن به هنر عکاسی نیست که حتی باعث تخریب اون هم میشه . اگه واقعا خریداران مرفه بی درد هدفشان کمک به ارتقا فرهنگ و هنر عکاسی هست چرا به جای خرید یک تابلو نه چندان ارزشمند تصمیم نمی گیرند سالی 20-30 مسابقه عکاسی عمومی با موضوعات مختلف راه بندازن تا هم فرهنگ عمومی رو ارتقا بدن هم عکاسان و استعداد های این رشته رو ترغیب به فعالیت هدفمند و مفید بکنند؟ مگر اینکه همونطور که جناب چگینی عزیز فرمودند دنبال سرمایه گزاری و کسب سود (که اونهم اگر کسی واقعا دنبال سرمایه گزاری باشد راه های بهتری هست و امثال این حراجی ها برای اون دسته از سرمایه گزارانی هست که اینقدر پولشون زیاده که فقط تصمیم دارند یک جوری بدن بره) .
ما بعضی ها رو بی خود خیلی بزرگ میکنیم . عباس کیا رستمی بزرگه ، استاد کار خودشه ، کلی سابقه فعالیت هنری داره و ..... قبول اما وقتی چنین کاری ارائه میده به نظر من سطح کاری خودش رو تا حد همین اثر پایین آورده . ایشون معصوم که نیست نشه بهش ایراد گرفت یا فقط بعضی ها توانایی گرفتن ایراد رو داشته باشند . به کارهای خوب ایشون هم ایراد های واضحی وارده چه برسه به این کار که به نظر من هیچ نقطه قوتی هم نداره .
از نظر من چندتا از کارهای دوستان در چند صفحه آخر همین تاپیک از هر نظر به تمام عکس هایی که در این حراجی ارائه شده برتری دارند ، به جز اسمی که پشت کار هست .
همه میتوانیم در مورد این آثار نظر بدهیم، آنها را نقد کنیم، صاحب اثر را نقد کنیم اما این صحبتها تاثیری در ارزشگذاری آثار هنری ندارند.
ارزشگذاری برای آثار هنری تابع چند فاکتور است :
۱- تقاضای بازار : شاید یکی از مهمترین فاکتورها برای ارزش آثار است که معمولا با مقایسه با آثار مشابه از لحاظ موضوع، زمان، و صاحب اثر بدست میآید. برای برخی از آثار کلا در بازار هنر، تقاضای بیشتری وجود دارد. این تقاضای بیشتر ممکن است دائمی یا مقطعی باشد.
۲- Liquidity : این فاکتور مهمی در تعیین قیمت است: یعنی تقاضای بازار برای اثر هنری بالاست و همانگونه بالا باقی میماند. این فاکتور باعث می شود که خریدار اثر هنری، اطمینان بیشتری داشته باشد که اثری که میخرد، بدون مشکل امکان فروش در آینده را خواهد داشت. مانند هر سرمایهگذاری دیگری، این فاکتور باعث میشود که قیمت اولیه آثار هنری بالاتر رود.
۳- تمایل به ارزشگذاری: مرجعی که بر روی اثر قیمت گذاری می کند، خود باعث افزایش قیمت اثر میشود. به عنوان مثال اگر مرکز حراج سوتهبی یا کریستی بر روی اثری قیمت گذاری اولیه انجام دهد، به خودیخود یک فاکتور مهم در افزایش ارزش اثر خواهد بود.
۴- فعالیت شرکاء : عدم فروش یک اثر هنری یا فروش با قیمت پایین، میتواند تاثیر زیادی روی ارزش سایر آثار آن هنرمند داشته باشد. به همین منظور گاهی برخی سرمایهگذاران آثار هنری، آثار دیگر هنرمند را نیز در حراجها با قیمت مناسب میخرند تا هم از کاهش قیمت آثار دیگر او جلوگیری کنند و هم کلیت آثار او را به دست آورند که خود یک فاکتور دیگر در قیمت گذاری است.
۵- اطلاعات : بسیاری از مراکز حراج عمده هنری، به صورت مداوم در مورد وضعیت ارزش آثار هنری بر حسب شخص، منطقه، نوع و زمان، بررسی و تحلیل میکنند و خود این اطلاعات حاصله تاثیر مهمی در قیمت اثر خواهد داشت.
۶- هدف فروشنده و خریدار : به عنوان مثال ممکن است هدف خریدار بالقوه، هیجان بازار یا میل به تکمیل کلکسیون باشد.
۷- در مورد آثار هنرمندان جدید که اطلاعات زیادی از آنها در دسترس نیست، معمولا علاوه بر موارد فوق از سه فاکتور
- Size & level of Detail
- Material
- intensity/effort
استفاده میشود.
همانگونه که مشاهده میکنید، فاکتورهای متعددی در مورد قیمت گذاری آثار هنری وجود دارند که تقریبا عمده آنها، بحث سرمایهگذاری را شامل میشوند. نام صاحب اثر نیز در همین فاکتورها نهفته است. اما خود اثر، بخصوص وقتی در وب و در مانیتور میبینیم، تقریبا ارتباط زیادی با قیمت گذاری اثر ندارد.
برای اطلاعات بیشتر ( منبع حرفهای بالا):
Art valuation - Wikipedia, the free encyclopedia
عباس کیارستمی بیش از 33 سال است که به طور حرفه ای عکاسی می کنند و نمایشگاه های متعددی هم در اروپا، آمریکا و ایران برگزار کرده اند که آخرینش "سفید برفی" بود که افتتاح گالری حدود 3 ماه پیش با آن برگزار شد و نقدهای مثبت و بسیار مثبتی هم بر آن نوشته شده است. به نظر شما این کارشان چه ایرادهای فاحشی دارد؟ یا کار خانم قدیریان؟
بخشیدنمیخواستم خارج ازبحث بنویسم براخمین تاپیک زدم ولی تااومدم جواب بنویسم دیدم تاپیک بسته ست: جهانگیرعزیز، اصل مطلب من این بودکه بوجودامدن اینگونه روادیددر کشورماکه اخرین چیزی که مردم براش پول میدن اثارهنریه، حای خوشحالیه. واین اصلا خارج ازبحث خوب یابدبودن عکسهاست(که به نظرم دراین قطع کوچک وان هم در صفحه وب نمیتوان اینچنین یک اثرفاین ارت رامذموم کرد) . بعداینکه دراینگونه مزایده ها ، همانگونه که جناب دکترهم گفتندصاحب اثربسیار در قیمت گذاری موثرست. اگرنبودکه نقاشی سپهری ۷۰۰ میلیون فروش نمیرفت.همین. پیمان جان خریداثارعکاسی ،ان هم به قیمتهای اینچنینی بهادادن به عکاسیه.بله. الاماشاله تادلتون بخوادهم نمایشگاه عکاسی زیاده هم عکاس. نیازی به تبلیغ بیشترنیست.همشون هم اونقدر ماشاله درداوری خوب وبی نقص عمل میکنندو داوران خوب وبی طرفی دارندوسطحشان بالاست که برنده اش را بایددر خبر۲۱ اعلام کنند.نه عزیزجان بااحترام من که با نظرتون موافق نیستم. نمایشگاه همین الان هم زیاده ازحدبرگزار میشه. اونقدرکه اگر۲-۳ تا نمایشگاه درست ودرمان هم توشون باشه، دیگه گم هستن وکسی محلی نمیده بهشون.واقعا اسم نمایشگاه تکراری شده.درعوض این فروش اثار کاملا تاثیرگذارهست. اگرهمه اینها رو ببینندوبدانند، دیگه مدام از من کیاوش درخیابان نمیپرسندکه:مگه دیوانه ای ازکارگرشهرداری عکاسی میکنی؟!!حالا دنبال کسب سودباشندیا هرچی...اتفاقا فلسفه اینگونه حراج ها یکی همین استفاده از سرمایه گذاران به قول شماپرپول هست. چه ایرادی دارد؟درمورد اقای کیارستمی هم به قول جهانگیرعزیز من که به خودم اجازه نمیدم در موردایشون نظربدم!ایشون فردی هستندباشهرت جهانی.بهتراز هرکس دیگری قاب رو میشناسند(خودایشون جایی گفته اندحتی اگراستاددانشگاه وتئوری هم باشیددر سینما،تادر ویزوئردوربین نگاه نکنی قاب رو نخواهی شناخت)واین اقاچرا بایدبایک اثرپیش پاافتاده اعتبارشون روکم کنند؟!!ایشان کی گفته کاراصلیشون عکاسی نیست؟ چرا بجای ایرادازیک استاد،به علم خودمان شک نکنیم؟! بعدهم خریداران انقدرهاهم خارج ازگود نیستند، میدانندپول جای چه چیزی میدهند؟اگرعکسهای این تاپیک عالی هستندهم خیلی باعث خوشحالیست،اماواقعااینها رابه قیمت تابلوی اقای کیارستمی میتوان فروخت؟ حالااگر،اگرواگرکارایشان هم سخیف!!باشدبازهم من که تشکرمیکنم ازایشان که باعث شده اندبه عکاسی هم نگاه شود. باعث شده اند درکناراثارشان اثار کمترمطرح دیگری هم درحوزه عکاسی فروخته شود.
آنان همچنان به تو می گویند که یک جای خالی آن بالا برایت هست...
فایل پیوست 48435
فایل پیوست 51041
سلام خدمت اساتید و بزرگواران به خصوص آقای دکتر روشن عزیز ، آرزوی موفقیت برای تمام دوستان
عکسهای نمایشگاه به روایت عکاسان معاصر ایران را در آدرس زیر ببینید:
پردیس سینما گالری ملت
و نقد تند و تیزی در مورد آن را در این آدرس بخوانید:
به روایت عکاسان معاصر ایران، به کام… - سایت علمی هنری نقد عکس چشمک
هنگام برگزاری این نمایشگاه کاتالوگ نمایشگاه و عکس هاش رو دیدم. اول کتاب که لیست عکاسان رو دیدم اولین نکته ای که به ذهنم رسید محدود بودن لیست عکاسان بود و همینطور که در نقد فوق گفته شد نمیشه گفت که عکاسان فوق تمامی یا برگزیده خوبی از عکاسان معاصر ایران هستند. و بعد هم که عکس ها رو دیدم واقعا از ارائه بعضی از اونها شوکه شدم!
فایل پیوست 53832
فایل پیوست 53833
به نظر شما اگه این عکس ها در انجمن قرار داده میشد، جهت نمایش تایید میشد؟!! من که هیچ دید هنری و حسی قالبی در این عکس ها نمیبینم که جبران کننده مسائل تکنیکیشون باشه. :;)
با اینکه تا حدودی با نظرات نقد فوق کاملا موافقم. ولی این طور نمایشگاه ها رو در کل مفید میدونم. حداقل به این جهت که به گسترش و جا افتادن عکاسی فاین آرت و فروش عکس در ایران کمک میکنند. از اونجایی که با برگزار کنندگان نمایشگاه ارتباط دارم میدونم که فروش فوق العاده خوبی و خارج از تصور من و شما داشتن!! (متاسفانه نمیدونم اجازه دارم که رقمش رو اینجا ذکر کنم. الان هم نصفه شبه و نمیشه هماهنگ کرد!)
سلام
فایل پیوست 53900
http://www.akkasee.com/files/cache/i...36wNB951Jt.jpg
کتاب الکترونیکی "هست" در شماره هفتم خود به همین نمایشگاه پرداخته است. همه عکسها با کیفیت خوب و نقدهایی در مورد عکسها، مطالب اصلی این شماره کتاب"هست" هستند.
دریافت کتاب برای PC
دریافت کتاب برای Mac
آرشیو شماره های قبلی
HASTBOOK --> Archive
متاسفانه مجبور شدم عکس رو خیلی کوچک کنم و کیفت رو کم کنم که قابل آپلود کردن در انجمن باشه. لطفا عکس را در ابعاد بزرگتر درفوتوبلاگم ببینید. عکس ترکیب چهار عکس مختلف است.
عکس فرساد ثابت میکند که برای Fine Art نیازی نیست جای دوری برویم: ایده خوب + موضوع خوب + اجرا خوب
درود
فایل پیوست 58794
سومین حراج هنری تهران؛ شب رکوردشکنی هنر ایران
سومین حراج هنری تهران؛ شب رکوردشکنی هنر ایران | عکاسی
شاید برای کاربر هایی مانند من خوب باشه که بعضی از این اثار Fine Art در این تاپیک باز بشوند و توضیح داده بشوند.به عنوان مثال عکس خانم شهره مهران واقعا به هیچ عنوان برای من قابل درک نیست و از نظر من هیچ ارزشی نداره(کمتر از ابتدایی ترین اسنپ شات هایی است که وقتی تازه دوربین خریده بودم می گرفتم).
شاید این موضوع از کم سوادی من و امثال من باشه.به هر حال امیدوارم یک سری از این اثار در این جا برای امثال من توضیح داده بشن که جذابیت بصری یا ارزش این اثار به چیست؟
والا اين بحث چند بار در اين تاپيك و تاپيكهاي ديگر تكرار شده است، قبلا هم به معيارهاي ارزش گذاري آثار اشاره شده است و بحث اقتصاد در هنر نيز مطرح شده است
رجوع مجددي به آن مباحث داشته باشيد انشالله كه پاسخ سوالتان را بگيريد
بله درست می فرماید چند ثانیه بعد از ارسال پست متوجه اشتباه خودم شدم و خواهش کردم که پست اشتباه من تایید نشود.
به هر صورت نقاشی یا عکس برای من عجیب هستش که بخشی از مردم صرفاً برای دیدن این آثار نیاز به مطالعه و دانشگاه رفتن و ... دارند.یعنی این هم یک جور هنر است که امثال من صرفاً برای دیدن این آثار نیاز به دانشگاه و کتاب داریم؟
د رمورد این اثار نظری ندارم من , اما قیمت تعیین شده درحراجی ها ,ارزش اثاررا مشخص نمیکنند.چه بسا اثر نه چندان زیبا وباارزش هنری باشد که دریک حراجی به علت سلیقه خاص یک یا چندشرکت کننده به قیمت بالایی خریداری شود. همانگونه که اجناس با اشکال گوناگون در بازار به هر روی فزوخته خواهند شد!
علی ایحال اینگونه حراجی ها درکشورمان وبه خصوص برای عکاسی بسیار باعث خشنودی ست. لاقل محرک است.
دوست عزیز این آثار (تعداد زیادی از آنها) برای شخص من ارزش هنری و تکنیکی ندارند و حتی ازنصب آنها بر دیوار اتاقم بیزار و فراریمنقل قول:
به هر حال امیدوارم یک سری از این اثار در این جا برای امثال من توضیح داده بشن که جذابیت بصری یا ارزش این اثار به چیست؟
در مورد ارزش هم به نظرم کاملا مشخصه این شخص خالق این آثار است که شناخته شده است مثلا یک هنرمند و بازیگر بنام رضا کیانیان مردم هرچه که بتوانند به این افراد بطور مستند نسبت دهند را دوست دارند و بابتش پول می دهند. همین حالا هم در گالری خودمان خوب نگاه کنید بسیاری از عکسها به خاطر نام کاربریشان لایک میخورند و این مسئله چیزی نیست که مربوط به جامعه کوچک ما باشد
از بعد کلکسیون هم میتوان نگاه کرد و اینکه اگر تابلوی سهراب را امروز یک میلیاردوهشتصد بخریم دوسال بعد چقدر میتوان فروخت
از نظر من بخش بزرگی از داستان تجارت و جابجایی پول است نه خود هنر بلکه از طریق هنر و این نیز تنها مربوط به جامعه کوچک ما نیست
بطور کلی بحثی نیست که راه به جایی ببرد و بهتر است از عکاسیمان لذت ببریم
البته تمامی مطالب فوق تنها نظر شخصی بنده است
موفق باشین
قیمت گذاری محصولات هنری تاثیر بسیاری از نام یا برند پدید آورنده می پذیرند. منطق تعیین بهای آنها هم کمتر تاثیر را از زیبایی شناسی آن کالا (به تنهایی) میگیرد. اگر فردا کسی چرکنویس ها و خط خطی های پابلو پیکاسو را در جایی پیدا کند با فروش آن ثروت کلانی نصیبش میشود :) یادم هست مطلبی از کیارستمی خواندم که در باره ارایه عکسهایش در یک گالری در نیویورک بود و اینکه مجاز نیست به هر که خواست عکسی ببخشد و یا با قیمت پایین بفروشد.
ارزش مادي اثر و ارزش هنري اثر، دو فاكتوري هستند كه در بحث بازار هنر مي توانند با درجات مختلفي در ارتباط با يكديگر باشند
- در برخي موارد ارتباط فوق قوي است
- در برخي موارد ارتباط فوق ضعيف است اما به هر حال مي توان ارتباط اندكي را متصور شد
- در برخي موارد هم اصلا ارتباطي بين اين دو وجود ندارد
آثاري كه به خاطر نام و شهرت خالقشان، ارزشگذاري مي شوند ممكن است هر يك از سه ارتباط فوق را داشته باشند. در ايران( بر اساس حراجهايي كه در سالهاي اخير در ايران و كشورهاي ديگر از آثار ايراني برگزار شده است) احتمال وجود ارتباط سوم و گاهي دوم، شايعتر است
اما نكته مهم كه در صحبت دوستان هم وجود داشت، صرف وجود بازار پر هيجان در هنر ايران، يك نقطه اميدوار كننده است، حتي اگر ارتباط دوم و سوم فوق الذكر وجود داشته باشد
سلام!
فایل پیوست 59750
ترکیب عکاسی و طراحی
فایل پیوست 60591
دلتنگ حضورت هستم ...
عکاسی به مثابه هنر:
معاصریت در عکاسی ایران (۴)؛ بازخوانی یک پرونده: عکاسی به مثابهی هنر - عکسخانه
سلام
فایل پیوست 63226
درود جناب روشن گرامینقل قول:
اخیرا Susane bisovsky طراح مد نیز با الهام از آثار کالو، کارهای زیر را عرضه کرده است:
با توجه به این امر که این شخص طراح مد هست، آیا این در تناقض با تجاری و تبلیغاتی نبودن فاین آرت قرار نمی گیرد؟!
آیا الهام از فزیدا و ارایه ی این ایده برای فروش این محصولات نبوده ست؟!
و اگر با این اوصاف، این عکسها فاین آرت ست، این مرزبندی کجا شکسته می شود؟!
The $6.5m canyon: it's the most expensive photograph ever – but it's like a hackneyed poster in a posh hotel
خبر اعلام فروش گرانترین عکس تاریخ در گاردین به این شکل.در ادامه هم با این جمله تیر خبر رو ادامه می دهند.
فایل پیوست 64617نقل قول:
Photography is not an art. It is a technology. We have no excuse to ignore this obvious fact in the age of digital cameras, when the most beguiling high-definition images and effects are available to millions. My iPad can take panoramic views that are gorgeous to look at. Does that make me an artist? No, it just makes my tablet one hell of a device.
این عکس از عکاس استرالیایی به قیمت 6.5 میلون دلار به فروش رفت.Peter Lik عکاس این عکس است.(Peter Lik USA - Fine Art Photographer and Luxury Photography)
دلیل این واکنش ها به بعضی از اثار عکاسی چیست؟
آیا این عکس و واکنش هایی از این دست اوج عکاسی است؟
آینده عکاسی فاین آرت را در نگاه مردم به چه شکل می توان دید؟نقل قول:
In our world where money talks, the absurd inflated price that has been paid by some fool for this “fine art photograph” will be hailed as proof that photography has arrived as art.
یه ایده میخواستم برای عکاسی با موضوع " بیان یک روایت با دو عکس"
ممنون