با سلام
در درجه اول عذر خواهي كنم خدمت استادهاي عزيزم توي اين فورم كه چنين بحثي رو ميخوام شروع كنم و من خودم رو كوچكتر از اين حرفها ميدونم كه بخوام ......
............
(به نظر من ) مهمترين عاملي كه اثر يك هنرمند را از بقيه ميتونه مجزا بكنه خلاقيت هنرمند هست.
هر چقدر خلاقيت بيشتري باشه ، اثري متفاوت تر پديد مياد.(توجه : خلاقيت مربوط به سبك خواصي از عكاسي يا هر هنري نيست)
البته بايد در نظر داشته باشيم كه مهمترين عامل براي يه عكاس موفق، داشتن دانش عكاسي و تجربه هست ، ولي بدون خلاقيت نميتونه آثار نو و خاص پديد بياره.
در دنيا عكاسهاي زيادي هستند كه بدون هيچ گونه ايرادي با مجهز ترين وسايل عكاسي عكس ميگيرند ولي كدومشون با ارزش هست .كدومشون در آينده بعنوان يه اثر هنري ازش ياد ميشه.
نكنه فكر ميكنيدد كه شما نميتونيد .؟؟
خب براي خلاق شدن چكار بايد كرد؟ اولين قدم خوب ديدن هست ، ديدن نه اون گونه كه همه ميبينن يا تا بحال ديديم. يك نگاه خلاق.
(اين وسط يه پارگراف بازكنم: اين حرفها برگرفته از ذهن خودم وصحبتهاي استاد عزيزم آقاي غلامي (استاد نقاشي و طراحي با 30 سال تجربه) و مطالعاتي كه در ضمينه معماري داشتم هست)
.................................................. ....
هدف من از باز كردن اين تاپيك نشان دادن خلاقيتهامون و ديدن خلاقيت ديگران هست .(ديدن طرز نگاه كردن ديگران در قالب يه عكس به قدرت ديدمون خيلي ميتونه كمك بكنه)
بهترين راهي كه ميشه خلاقيت رو در خودمون زنده كنيم خوب ديدن هست. حالا هر چيزي هر فضايي هر .... ميتونه يه عكس برامون باشه.
ميتونيد خودتون رو امتحان كنيد .
مثلا" درب اتاق رو ببنديد و دوربين به دست شروع كنيد به عكس گرفتن . اول خوب نگاه كنيد و بعد عكس بگيريد . و اصلا" به اصول عكاسي مثل كادر بندي درست ، نور و سايه و.... توجه نكنيد.
به قول استادم (آقاي غلامي) ميگفت : وقتي ميخواهيد تمرين خط كشيدن كنيد فقط به خط كشيدن حواستون رو متمركز كنيد و كاري نداشته باشيد كه طرحتون شبيه سوژه ميشه يا نه ، مهم خطي هست كه ميكشيد.
.......
خب حالا يه كادر بندي مسخره يا يك سوژ كه تا حالا به اون توجه نكرديد يا يه نور يا هر چيز ديگه ميتونه يه عكس خلاقانه از شما باشه كه تابحال شما چنين عكسي نگرفتيد.
حتي عكسهاي كه قبلا" گرفتيد رو هم ميتونيد با خلاقيت خودتون به عكسهاي جديدي با خلاقيت بالاتري تبديل كنيد . مثلا با تغيير كادر ، تغيير رنگ ، تغيير پشت زمينه ........
شايد پيش خودتون بگيد عكسهاي اين جوري به چه درد ميخوره . ولي بايد بگم كه اينها ميتونه تمريني باشه كه قدرت خلاقيت ذهن شما رو بالا ببره و چه بسا به نتايجي برسيد كه خيلي با ارزش باشه .( يكي از حرفهاي اديسون : من بيشتر موفقيت خودم رو از راه هاي بهش رسيدم كه بنظر خودم غير منطقي بود. مثلا اتصال دورشته سيم برق به هم خيلي غير منطقي ولي انگيزه اي شد براي اختراع لامپ)
.....................................
از دوستان ميخوام كه همكاري كنن و عكسهاي كه حس ميكنن با يه خلاقيت خاص همراه هست ، اينجا بزارن و از همه مهمتر هر عكس داراي اسم باشه (مطمعنا عكسي كه شما با يك ديد خلاق و متفاوت گرفته ايد با يه انگيزه بوده كه ميتونه اسم اون عكس رو مشخص كنه و اگه ديديد كه نميتونيد واسه عكسون اسم انتخاب كنيد بايد بگم كه بايد بيشتر نگاه كنيد و بيشتر تمرين كنيد در انتخاب موضوع عكس)البته هيچ لازم نيست كه اسم رابطه مستقيم و مشخص با عكس داشته باشه و شما ميتونيد مخاطب رو به فكر ببريد كه طرز نگاه شما از اين عكس چي بوده. يا اينكه ميتونيد بغيير از اسم براي هر عكس توضيع مختصري بديد.(البته نه در مورد سرعت شاتر و دهنه دياف يا نوع دوربين چون به اين چيزاش كاري نداريم ، مهم نگاه و خلاقيت شما هست كه در عكس پيداست)
و يه خواهش ميكنم از دوستان : در مورد عكسهاي كه گذاشته ميشه نظري ندهيد. جون هر عكس بر گرفته از خلاقيت و طرز تفكر عكاس در لحظه گرفتن عكس مربوط ميشه و چون قرار شد بدون در نظر گرفتن اصول عكاسي اين عكسها گرفته بشه پس احتياجي به ايراد گرفتن يا تعريف كردن از عكسي نيست و اسم هر عكس بايد جوابگوي سئوالات شما براي هر عكس باشه.
و بازم تكرار كنم كه هدف ما فقط ديدن قدرت خلاقيت خودمون در مقايسه با ديگران هست .
(در صورتي كه از عكسهاي ديگران يا عكسهاي كه از اينترنت ميگيريد ( چه با تغييرات از طرف خودتون چه بدون تغيير ) حتما ذكر كنيد كه عكس از خودتون نيست . و اسم عكس هم فراموش نشه .اگه عكس رو تغيير داديد حتما" اسمشو خودتون انتخاب كنيد)
البته در مورد اسم بايد بيشتر توضيح بدم كه: اين اسم هست كه به يك اثر معنا ميده. مثلا ما يه نقاشي داريم از يه نقاش (اسمشو الان يادم نيست ، اگه دوستان ميدونن بگن يا خودم پيدا كردم ميذارم) كه فقط يك بوم سفيد هست بدون هيچ خطي و رنگي ، سفيد سفيد و فقط يه نقاش هست كه ادعا كرده اين صفحه سفيد نقاشي من هست .
صرفا" بخاطر اسم نقاشي هست يعني فقط اسم ميتونه به يك بوم سفيد هويت يك اثر هنري مثل نقاشي ببخشه.
............................
يه نمونه از اين كونه آثار رو ببينيد بد نيست
اين عكس از ته يه كنترل تلوزيون هست ولي با اسم" دو چشم و يك دهن " ديد ما به اين عكس عوض ميشه.
اين كل عكسهاي كه با اين اسم Two eYes, One Mout" ميشه گفت خلاقيت داره:
http://www.pbase.com/jrmoreno/imaginary_faces
اينم يه نمونه از كادر بندي :
اينم يه تغيير رنگ و تغيير بگراند:
اينم كه ديگه خلاقيت كاملا توش مشخصه :
البته اينا رو براي مثال و روشن شدن هدفم گذاشتم و از اين به بعد هر عكس بايد اسم داشته باشه.
.................................................. ..................
ميدونم كه حرفهاي من از لحاظ علمي و دانش عكاسي خيلي ضعيف هست ولي فكر كنم تا حدودي تونسته باشم منظورم رو برسونم .
در صورتي كه استادان عزيز لطف كنن در اين رابطه اطلاعات بيشتري بدن ممنون ميشم........
..........موفق باشيد............