سلام
جناب سعادت ثبت بسیار زیبایی را داشتید. با کمال احترام به فریم انتخابی شما، به نظرم کادری بازتر می توانست عظمت این لایه رسوبی را بهتر به نمایش بگذارد.
پیروز باشید
Printable View
ضمن تشکر
با انتخاب کادر بازتر پیش زمینه نیز تحت تاثیر قرار میگرفت هدف از این ثبت نیز به تصویر کشیدن پیش زمینه در بهترین شرایط و به زیباترین شکل ممکن بود و کادربندی نیز با توجه به آن هدف انتخاب شده
با انتخاب کادر بازتر ترکیب بندی نیز دچار اشکال میشد بدین ترتیب که مکان صخره نیز باید تغییر پیدا میکرد(در یکی از یک سوم ها) که اینبار نیز با توجه به آسمان یکدست و یک رنگ ,بحث عدم توازن و تعادل مطرح میشد.....
درود ...
مرسی از لطفت محمد جان، در مورد سوالت باید بگم که یکی از خصیصه های عکاسی منظره این است که یک دسته از عوامل از کنترل عکاس خارج هستند. مثلا فرض کنید در زمان ثبت یک رعد و برق بتوانی قاب خیلی خاصی ببندی، که یا اقبال بلندی می خواهد یا پشتکار زیاد برای تکرار ... چون عوامل غیر قابل پیش بینی زیادی دخیل هستند. همین طور توجه به اصل معروف "بودن در جای مناسب، در زمان مناسب". که البته این دومی با تجربه می تواند به مرز دلخواه نزدیک شود. نظر شخصی ام این است که از مهمترین وظایف عکاس در ثبت مناظر، انتخاب برش و قاب مناسب و خوش ترکیب (هر چه مناسب تر، بهتر) از منظره و اتفاق پیش روست.
عکس روی 200 مم گرفته شده است، و مسلما انتخاب کادر بازتر ممکن بود. مثل این عکس:
با این مقدمه چینی کوتاه و مقایسه عکس با کادر بازتر که تنها کمتر از 30 ثانیه قبل از عکس پست قبلی گرفته شده است، متوجه منظورم خواهی شد. بنده هم بسیار دوست داشتم که شاهد کمان کامل رنگین کمان باشم. یا حتی قسمت بیشتری از همین کمان ناقص را در کادر قرار دهم، اما فضای خالی سمت چپ، یا فضای شلوغ سمت راست یا ... به نظرم ترکیب را از ایده آل خارج می کرد، گر چه الان هم می تواند ایده آل ترین ترکیب نباشد.
ماشالا انقدر کار دوستان کم نقصه که آدم روش نمیشه عکس ارسال بکنه اینجا.
سلام
بردیا جان نور صخره حیلی زیاده ...
سلام
ممنون که نظر دادی مسعود عزیز
..تا حدودی عمدی بوده زیرا که در ویرایش اندکی تشدید کردم نور مناطق روشن را
با توجه به جنس , نمکی بودن صخره و تابش مستقیم نور خورشید بر روی آن احساس میکنم اینکار لازم بود (البته بیشتر اعمال سلیقه بود)
قرار گرفتن صخره در نقطه طلایی و امتداد خط قطری که به صخره ختم میشود نیز از دیگر دلایلی بود که ترجیح دادم نور آن قسمت تیز تر و متمایزتر از بقیه مناطق کادر باشد تا صخره بیشتر جلب توجه.....
سلام
شاد باشید...
انتخاب سهم آسمان و زمین ,به عبارت دیگر انتخاب زاویه و ارتفاع دوربین نسبت به سطح زمین درست نبوده ,تخت شدن کادر و حس کادری تخت و عاری از عمق میدان نیز از نتایج انتخاب چنین کادر نامناسبی است.
قانون یک سوم(برای آسمان) و دو سوم(برای پیش زمینه) حتما باید رعایت میشد برای این منظره...
Camera Model: Canon EOS 5D Mark II
Lens: TS-E24mm f/3.5L II
Focal Length: 24mm
Aperture: f/3.5
Exposure Time: 8.000 s
ISO equiv: 100
درود
فایل پیوست 40291
فایل پیوست 40320
طالقان زمستان 91
در عکس پست ۳۱۸۵ فکر می کنم تیره شدن بیش از اندازه آسمون به واقعی و باور پذیر بودن اون آسیب زده. نمی دونم علتش استفاده از فیلتر GND قوی بوده یا در پست پراسس از فیلتر مجازی برای این کار استفاده کردید. اما در هر صورت, با توجه به نور روی دریاچه به نظر میرسه که با نور آسمون همخوانی نداره. ترکیب بندی در عین سادگی بسیار زیباست. شاید اگه کمی از پایین کادر باز تر بود بهتر میبود. جوری که سهم آسمون و پیش زمینه تقریبا یکسان میشد.
عکس ۳۱۷۰ رو هم خیلی دوست دارم.رنگهاش خیلی خوب شدن!
دوستان در 2 پست اخر ميتونن اطلاعاتي درباره مكان عكس بدن؟ ممنون
فایل پیوست 40416
7D
8-16
f/22
جناب آقای احمدی.. جسارتا از فیلتر خاصی در این عکس استفاده شده؟؟
برای اینکه خورشید به این شکل دربیاد علاوه بر استفاده از فیلترهای استار آیا راه دیگه ای هم وجود داره؟؟ ممنون میشم اگه توضیحاتی در این مورد بفرمایید ..
لطف دارید به من دوست عزیز.
ایزو 100 بود و سرعت شاتر هم 1/8 ثانیه بود و بر روی دست هم ثبت انجام شد.
وقتی شرایط نوری پیچیده است بهترین کار اینه که نورسنجی رو به نور سنج دوربین نسپاریم.دوربین روی مد Av بود و با جبران نور دهی به یک متوسطی از نوری که مد نظرم بود رسیدم.این متوسط رو بر اساس توان سنسور دوربینم به دست اوردم.اینکه در شرایط مختلف تا چند استاپ و به چه ترتیب میشه جزئیات رو در مناطق تیره و روشن احیا کرد و به چیزی که توی ذهنم دارم برسم.ثبت اصلی در اکثر مناطق آندر اکسپوز بود،اما از اونجایی که میدونستم چه چیزی از عکسم میخوام و تا کجا میتونم توی پروسس پیش برم اون اکسپوز رو انتخاب کردم.
عکسی که من گرفتم این بود:
فایل پیوست 40455
اما چیزی که توی ذهنم میدیدم اونی بود که بالا آپلود کردم.حرفم اینه که پس از مدتی که شما عکس بگیرید پروسس بکنید و در کل با فکر و ایده قبلی به عکاسی بپردازید،همینطور محدودیت های ابزاری که در اختیار دارید رو بشناسید این موارد کم کم دستتون میاد،فقط به زمان نیازداره.
سلام
فایل پیوست 40501
Canon 600D, 18-55@18mm, ISO 100, f/8, 1/400s
سلام
فایل پیوست 40524
فایل پیوست 40526
7D
8-16
8mm
f/16
iso 100
فایل پیوست 40552
5D
24-105
24mm
f/8
iso100
اقاي احمدي عزيز جسارت بنده رو به استادي خودتون ببخشيد كه عكستون رو نقد ميكنم.
پست 3203
بنظرم بلار كردن اطراف درخت كار درستي نبود. به نظر بنده اگه خورشيد رو در كادر قرار نميداديد بهتر بود. درخت حالت high level گرفته و اگه زانو ميزديد و عكس رو به حالت i level ميبرديد بهتر بود. در كل فضاي خالي پايين درخت بهتر بود كه كمتر باشه.
اي كاش اطراف درخت، چه زمين چه آسمان رو بلار نميكرديد.
تجربه شخصي بهم نشون داره بلار كردن قسمتي كه شارپ هست كار درستي نيست و بايد اين كار رو به عهده لنزو فوكالو و... اينا سپرد.
اما پست 3206 رو من نتونستم ايرادي ازش درارم و در واقع كوچيك تر از اين حرفام كه از عكس بي نقصتون ايراد بگيرم
با تشكر مهدی
مهدی جان هیچ جای اون عکس بلر نشده.به خاطر سرعت پایین حرکت شاخه ها بر اثر نسیم این جلوه به وجود آمده.
عکسی قدیمی با ادیت جدید
فایل پیوست 40599
سلام دوستان. بعد از مدت ها فرصت شد در تالار عکس آپ کنم.
همیشه از انتقادات شما درس گرفتم. پس لطفا دریغ نفرمایید...
فایل پیوست 40614
عکس 3212: احساس می کنم دست عکاس هنگام گرفتن عکس لرزیده است. شاید هم به دلیل میکس کردن چند فریم می باشد.
فایل پیوست 40742
Sigma 10-20 on Pentax K5 - f11 - T 30 s
درود ...
فایل پیوست 40806
7D
8-16
8mm
f/11
iso100