FD master
دربراه این مجسمه از جام جم آنلاین:
مجسمه اميرکبير در پارک ملت
جام جم آنلاين: مجسمه امير کبير که سازندهاش ابوالحسن خان صديقي آن را يوسف گم گشته ناميده بود پس از 32 سال دوري از ايران در پارک ملت نصب شد.
به گزارش مهر مجسمه امير کبير که از ايتاليا به ايران منتقل شده بود عصر امروز 19 مهر در پارک ملت تهران نصب شد.
مجتبي موسوي مدير امور حجم سازمان زيباسازي در ابتداي اين مراسم گفت: امروز براي استقبال اثري جمع شديم که صاحب آن 18 سال منتظر ماند تا به ايران برگردد و شاهد رونمايي آن باشد ولي متاسفانه ابوالحسن خان صديقي در سال 74 دار فاني را وداع گفت و نتوانست شاهد اين رويداد باشد.
وي در مورد نصب اين مجسمه توضيح داد: امروز افتخار نصب اين مجسمه نصيب دست اندرکاران فرهنگي و شهرداري تهران شد که 15 سال پس از درگذشت استاد يگانه اين اثر اتفاق افتاد و بعد از 32 سال گردو غبار غربت از روي مجسمه پاک شد.
موسوي در مورد شخصيت صديقي گفت: او به حق لقب استاد مجسمه سازي نوين را گرفت. در کشور صاحب فرهنگي مثل ايران بايد صدها ابوالحسن خان صديقي داشته باشيم. مجسمه فردوسي واقع در ميدان فردوسي و دو مجسمه ديگر فردوسي در طوس و ايتاليا از ديگر شاهکارهاي وي هستند.
مدير امور حجم سازمان زيباسازي در ادامه به نگراني سازنده اثر امير کبير اشاره کرد و گفت: زماني که صديقي نگران اثر بود چون در ايتاليا نگهداري مي شد و به ايران منتقل نشده بود لورنز و ميکولانژي از دوستان وي اطمينان داد که اگر مجسمه به ايران برنگردد حتما آن را در يکي از ميدان هاي ايتاليا نصب مي کند و نام آن ميدان را امير کبير مي گذارند.
موسوي در مورد نحوه بازگردان مجسمه به ايران گفت: ارديبهشت سال قبل نشستي در مورد ابوالحسن خان صديقي در نگارخانه برگ برگزار شد و در يکي از سندها نامه اي در مورد ارتباط صديقي و ميکولانژي که پيرامون مجسمه اميرکبير بود پيدا شد. جرقه اوليه بازگشت اين مجسمه در همان نشست زده شد.
جواد شوشتري مدير عامل سازمان زيباسازي نيز در بخش ديگري از اين مراسم گفت: امروز اتفاق مهمي افتاد. از دو نفر تجليل شد اول از کسي که اثرش ساخته شده و دوم از کسي که اثر را ساخته است.
وي در مورد شخصيت امير کبير گفت: از اميرکبير هميشه به بزرگي و نيکويي ياد مي شود. در عين حال صديقي نيز در ايران هنرمند نمونهاي بود که متاسفانه جايگزيني براي وي نداريم حتي امروزه هنرمندان بيشماري با آثار شايستهاي فعاليت مي کنند.
شوشتري با بيان اينکه بالغ بر 500 اثر حجمي در شهر تهران نصب شده افزود: نه تنها امير کبير بلکه همه آنهايي که براي اين مملکت زحمت کشيدهاند حق بزرگي بر گردن ما دارند . وظيفه سازمان زيباسازي اين است که از هر کس که در بزرگ کردن ايران نقش داشته قدرداني کند به همين دليل در هفته دفاع مقدس 9 سرديس از 9 سردار شهيد اجرا شد.
وي ادامه داد: مجسمه امير کبير با تدبير شهردار تهران و تلاشهاي آقاي موسوي به ايران بازگردانده شد. چه قبل و چه بعد از انقلاب فعاليت هاي زيادي براي بازگشت اين اثر انجام شده بود که با موفقيت همراه نبود.
همچنين فريدون صديقي مجسمه ساز و فرزند ابوالحسن خان صديقي در ادامه مراسم اظهار داشت: مجسمه اميرکبير آخرين کار پدرم بود . پدر من از دو جهت به اين شخصيت ارادت خاصي داشت دليل اول اين بود که هميشه اميرکبير برايش شخصيتي قابل احترام، بزرگ، پروقار ، متکي به نفس و دلسوز ميهن و ملت بود. دليل دوم علاقه پدرم به امير کبير عاطفي بود چون وقتي امير کبير با ملک زاده خانم ازدواج کرد صاحب دختري به نام اميرزاده خانم شد . اين زن همسر دوم پدر بزرگ من ميرزاباقرخان صديق الدوله بود.
اين مجسمه ساز با بيان اينکه پدرش از روي اسناد مربوط به مادر بزرگ و گفته هاي وي چهره اي از اميرکبير براي خود ترسيم کرده ، گفت: پدرم سه مجسمه از اميرکبير ساخت اولين اثر در مدرسه دارالفنون نصب شد که فکر ميکنم اگر خود امير کبير ظاهر شودو آن را ببيند با واقعيتش هيچ فرقي نمي کند. دومين مجسمه براي سفارت ايران در پاريس ساخته شد و اثر فعلي سومين مجسمه امير کبير بود.
وي در مورد ساخت اين مجسمه گفت: سال 1350 که پدرم به تهران آمده بود براي تسويه حساب مجسمههاي قبلي که ساخت بود به انجمن مفاخر ملي مراجعه کرد. در آنجا عنوان شد که امير کبير نصب شده در دارالفنون متحمل خساراتي شده و بايد مرمت شود و چند روز بعد من و اعضاي هيات مديره انجمن به همراه پدر به دارالفنون رفتيم.
صديقي در مورد سرنوشت مجسمه امير کبير در دارالفنون ابراز کرد: براي اولين اشک پدرم را در آنجا ديدم او بعد از ديدن مجسمه گفت که اين اثر متعلق به من نيست. متاسفانه دو سال بعد هم که به مدرسه دارالفنون رفتيم ديدم نه تنها مجسمه مرمت نشده بلکه صدمات بيشتري هم ديده است. به همين دليل انجمن تصميم گرفت مجسمه ديگري از امير کبير بسازد تا در ميدان ارک تهران نصب شود.
وي ادامه داد: پدرم تصميم گرفت مجسمه را از سنگ کاراکا که خيام و فردوسي را نيز از همان ساخته بود نسازد و برنز را جايگزين آن کند. مجسمه در کارگاهش در ايتاليا ساخته شد اما به دليل شکل گيري جريانهاي مردمي و انقلاب در سال 1357خيلي از انجمن ها منحل شدند و تسويه حساب با پدرم صورت نگرفت و براي همين اثر در ايتاليا ماند.
صديقي از تاسف پدرش نسبت به باز نگردان مجسمه به ايران خبر داد: مجسمه به ايران نيامد ولي غمي هميشگي در دل پدرم ماند. سال 73 با غم و اندوه انگشت خود را روي ميز زد و مي گفت يوسف گمگشته به کنعان باز آيد ابوالحسن خان غم مخور.
وي در پايان سخنانش خطاب به حضار گفت: الان پدرم را در اين بالا مي بينم که روحش نظاره گر است پس لازم مي دانم به نيابت از او و خانواده صديقي از تمامي دست اندرکاران سازمان زيباسازي، شهردار تهران و آقاي چمران براي بازگردان مجسمه تشکر کنم.
عذر خواهی میکنم برای طولانی بودن متن.
منطقه کوهین - قزوین
مهدی روجایی
میانه...
ارمن هاروطونیان Armen Haroutunian
Nikon D90 18-105mm vr /Nikon 50mm f1.8/Nikon 85mm f1.8/Nikon sb800/Nikon sb700
جناب هاروطونیان ممنون از اشتراک این عکس. اما اون پاهایی که در گوشه عکس هستند کمی آزار دهنده هستند و چشم رو از سوژه اصلی منحرف می کنند.البته شاید اگر این پاها به صورت کاملا عمود بر روی زمین قرار می گرفتند حس انتظار رو بیشتر می تونست منتقل کنه، ویا از زاویه ای دورتر توی کادر قرار می گرفت.
ممنون و موفق باشید
برقی از منزل لیلی بدرخشید سحر ، وه که با خرمن مجنون دل افگار چه کرد
instagram: hoda.zaeimi