نقل قول:
به نظر من عکسی ( به معنی ظاهر ) که از یک لحظه جدا و ثبت میشود هم میتواند نقد شود و الزامی برای کشف اصل ماهیت واقعی پیرامون آن لحظه وجود ندارد
درست است الزامی نیست اما به عکس زیر توجه کنید (عکس ها مثال عکس هایست که از لحظه جدا و ثبت شده)
فایل پیوست 14225
این عکس یکی از معروف ترین( شاید معروفترین) کارهای رابرت کاپا عکاس بزرگ است. چه برداشتی از عکس دارید؟ آیا سوالات بیشمار پیرامون چگونگی گرفته شدن عکس وماجرای آن برای شما به وجود نمی آید؟!
اگر ماجرای عکس را می دانید که هیچ اما با یک جستجوی مختصر (یک نام اثر How they fall ) و باخبر شدن از اصل ماهیت عکس و حتی حواشی چندین ساله آن دوباره به عکس بنگرید. آیا درک عمیق تر و زیباتری نسبت به حس و مفهوم اثر پیدا نکردید؟
یا این عکس بسیار معروف از جنگ ویتنام
فایل پیوست 14226
برعکس اثر قبلی عکس بسیار واضح است ... اما با این همه نمی خواهید از چرایی رسیدن این دو نفر به این لحظه عجیب خبر داشته باشید ؟
و تنها این مورد در عکس نیست در بقیه آثار هنری تفسیر خالق اثر چه نقاش ، مجسمه ساز ، فیلمساز و .... از اثر خود جز اثر شده و اغلب با نظر به آن، اثر نقد می شود.(دلیلی برای تایید نظر خالق اثر نیست و چه بسا با نقدی محکم و جامع نظر خود خالق تحت شعاع قرار گیرد(ولی رد یا حذف نمی شود)
نقل قول:
من برعکس این را شنیدم:
اگر عکسی نتواند مفهوم مورد نظرش را برساند نقطه ضعفی است برای عکس.یکی از بزرگان گفتند
اتفاقا اینجا بحث برعکس است و این تعدد مفاهیم درک شده توسط مخاطبین مختلف است که بعضا اختلاف شدید با هم دارند و به نظر من تفسیر و برداشت هنرمند هنگام خلق اثر خود می تواند راهگشا باشد.
نقل قول:
بعضاً نظر دادن و نقد کردن اشتباه گرفته میشود و امیدوارم دوستانی که مطلب مینویسند (از جمله خود بنده) بتوانند بین این دو تفکیک قائل شوند.
منتهی نباید بیش از اندازه به این موضوع حساس شد چراکه باعث دلسردی افراد نسبت به بررسی عکسهای دیگران ـ و در وضعیت بدتر عکسهای فاخر تاریخ عکاسی ـ خواهد شد.
کاملا موافقم، بیشتر پست های این تاپیک از جمله پست های خودم به زحمت از یک نظر فراتر رفته و به نقد نزدیک می شود. و این جاست که حضور کم رنگ پیشکسوتان در این تاپیک بیشتر نمایان می شود که تا معلم آموزش ندهد شاگردان هرچند با میل و پشتکار با هم بحث کنند پیشرفت چندانی نخواهند داشت.
نقل قول:
یعنی عکاس میگوید برداشت شمای مخاطب در این چارچوب آزاد است و لاغیر؟
نه به این غلضت که شما می گویید ولی دراینکه عکاس یا هر هنرمند دیگری برای مخاطب چارچوبی برای برداشت از اثرش فراهم می کند شکی نیست( در این باره توضیح خواهم داد...بگذارید مطلب کمی روشن تر شود)
نقل قول:
به نظر شما درسته که برای عکس شرح بنویسیم؟
در تاپیک خودش این بحث انجام شده ولی بعضی آثار بدون شرح مفهوم آنچنانی ندارند.(مثال دقیقی نیست اما عکس های جیمز نچوی از حادثه 11 سپتامبر بدون شرح هایش مثل عکس هایی از یک حادثه طبیعی است)(والبته مثال مع الفارغ دیگری : معمولا نریشن - صدایی که فیلم با توضیحات او جلو می رود - یکی از ضعف های فیلم حساب می شود و گفته می شود فیلم باید قدرت تعریف بصری داشته باشد.اما توت فرنگی های وحشی برگمن شاهکار جاودانه سینما بدون نریشن و شرح آن واقعا غیر قابل تصور است)