Sebastiao Salgado - Goldmine workers
arealman.jpg
پیش نوشت: در نام عکس و نوشتن صحیح نام عکاس هیچ اطمینانی وجود ندارد. نام فایل برای این عکس، برای من "A real man" است. در صورت دانستن نام های دقیق، من را نیز در دانستن آن شریک کنید.
این عکس برای من یک نماد است. برای من تا حد زیادی شبیه عکس های Crowd (جمعیت، برای مثال عکس هایی که یک نفر در آن سر را بالا آورده و نگاه می کند، در حالی که دیگران سر به گریبان فرو برده اند) است. می توان عکس را باور نکرد، همانند نگهبان(؟) در تصویر و بقیه کارگران، که انگار چنین لحظه ای را در ذهن خود نمی دیدند. ولی هستند کسانی که نخواهند عادت کنند، بخواهند سر بیرون آورند و ببینند. و آنگاه که از زندگی خود آگاه شدند، نبودن را بر بودن در آن ترجیح دهند. و هیچ قانونی وجود ندارد که بقیه انسان ها چنین شخصی را بفهمند. آنها با تعجب به او نگاه می کنند، در حالی که از درون او، از تفکر او خبر ندارند.
دلیل علاقه من به عکس هم همین نوشته های پیشین است. اینکه باید سر بیرون آورد و به خود و زندگی خود نگاه کرد. نباید عادت کرد. و هیچ دلیلی ندارد بقیه تو را بفهمند.
پ.ن: به تمام نوشته های بالا ظلم ستیزی و زیر بار ستم نرفتن را اضافه کنید. ولی برای بنده ذکر آنها تکرار می شد، و نگفتن آن شاید توهین به عکس