با سلام خدمت دوستان عزیز
چند موضوع راجع به فیلتر های ND هست که دیدم راجع به اون صحبتی نشده و با توجه به اینکه فیلتر های ND 8x و ND 400X و ND 1000x را داشتم امروز یک سری تست و نمونه عکس در شرایط استاندارد گرفتم که به صورت زیر مرتب کردم که برای دوستان مفید باشه.
1: یکی از خصوصیات لتز های nd ایجاد Vignetting بر روی تصویر است که مقدار آن کم نیست و با واید تر شدن لنز و زاویه دید زیادتر باید به آن دقت شود زیرا در بعضی عکس ها مشکل و در بعضی دیگر زیبایی ایجاد میکند ..
ایجاد Vignetting به دلیل عبور نور از ضخامت بیشتری از فیلتر پدیدار می شود زیرا در لنز های واید نور با زاویه بیشتری نسبت به حالت عمودی وارد می شود و در شکل زیر ترسیم کردم
2: ایجاد ته رنگ معمولا نارنجی .. که باعث تعییر واینت بالانس میشه و در عکس زیر که از نمونه عکسهای ستون 1 که در شرایط استاندارد (( منبع نوری یکنواخت با فاصله دور که به همه صفحه سفید نور یکنواختی برسه و دوربن که عمود بر سطح کاغذ باشه و وایت بالانس ثابت و استفاده از هیستوگرام برای نور سنجی و استاپ شماری)) تهیه کردم و به صورت زیر مرتب کردم . تغییر وایت بالانس در حدود 400 تا 500 درجه کلوین برای nd 400x و ND 1000x می باشد .
همه عکسها بصورت خام با دوربین 5D mark II و با لنز 24mm TS (به دلیل کیفیت بالا و vignetting بسیار بسیاز کم خود لنز و واید بودن آن برای بهتر نشان دادن اثر فیلتر) در دیاف 3.5 و ایزو 800 گرفته شدن.
* عکسهای ستون 1 همگی با وایت بالانس ثابت برای نشان دادن ته رنگ و عکسهای ستون 2 با وایت بالانس متغییر برای بهتر نشان دادن ویگنتینگ گذاشته شده. هیستوگرام هم در کنار عکس برای نشان دادن بهتر جزییات قرار داده شده.
3: ایجاد خطا در نور سنج دوربین که می توان به دو روش برای نور سنجی اقدام کرد.
الف : ابتدا بدون فیلتر نور سنجی کتید و سپس با استاپ شماری که در پست های قبل توضیح داده شده به زمان مورد نظر برسید و با استفاده از ریموت عکس خود را بگیرید.
ب : استفاده ار دستگاه نور سنج و باز هم استاپ شماری نوری.
میتوان برای استاپ شماری از جدول زیر کمک گرفت(من پرینت گرفتم و همیشه همرامه )
ببخشید اگه توضیحات زیاد شدن .. امیدوارم مفید باشن.