نوشته اصلی توسط
rezaAlishahi
* احتمال جواب دادن فیلتر برای فیش آی با حدود ۱۸۰ درجه نما تقریبا صفر هست. البته Lee یک راه جل برای فیلتر التراواید ۱۲-۲۴ نیکون دارد.
* احتمالا اون هولدر ۱۰ سانتی متر کوکین که اشاره کردید، نوع Z می باشد. در آزمایشی که کردم برای لنز الترا واید ۱۰-۲۴ نیکون، مناسفانه Vignet در لبه های تصویر داشت که مجبور شدم نوع X را تهیه کنم. البته Lee یک رینگ مخصوص التراواید دارد که باعث می شود هولدر به فیلتر نزدیکتر شود، که تحقیق بیشتر متناسب با لنز مورد نیاز هست.
* منظور از ان دی گرادینت دقیقا همین که عرض کردید هست که یک مبحث خاص خود را در این فورام دارد.
* با برندهای نام برده کار نکردم و شاید دوستان تجربه بیشتری داشته باشند. البته فیلتر ND1000 شرکت Huya توسط اقای ایمان مهر خریداری و چک شده بود و من هم همین فیلتر را تهیه کردم، ولی متاسفانه تا اخر شهریور امکان تست در طبیعت را ندارم.
* در کتاب جالبی که در سال ۲۰۱۴ منتشر شده است و به صورت انلاین هم قابل دانلود شده است، تاکید بسیاری بر فیلتر Lee به عنوان انتخاب حرفه ای و فیلتر کوکین، هایتک به عنوان نیمه حرفه ای یاد شده است. نام کتاب (The Nikon Guide to Landscape Photography 2014) البته دقیقا برای کنون هم موجود هست.