نمی دونم به خاطر نرم افزارهای مرسوم در عکاسی دیجیتاله یا دلیل دیگه ایی داره که استفاده از فیلترهای سافتنر (یرای پرتره) محدود شده.
من نمونه های استفاده یک عکاس (که بافیلم عکاسی میکنه) از یکی از انواع این فیلتر که بسیار خصوصیت های بصری ارزشمندی ایجاد میکنه دیدم ( یه عکاس پرتره در تهران، عکسهای پرتره با یه فیلتر سافتنر مرغوب ضمن ملایم شدن کنتراستها و نرم شدن بافت پوست صورت و بوجود آمدن هاله زیبایی به دور های لایت ها در عین حال شارپنس عکس کاملا مضمحل نمی شود و این نکته کلیدی یک فیلتر مرغوب و معمولی است و الا می توان خصوصیاتی که نام بردم را از طریق بستن یه جواب نایلون زنانه و یا کمی چرب کردن فیلتر یو وی بدست آورد ولی به قیمت از دست دادن وضوح و شارپنس بطور مطلق ) یادمه میگفت این فیلتر نیکون اکه پیدا بشه بالای 120 هراز تومنه ( با توجه به نوع لنزهاش که کنون های قدیمی بود باید سایز دهنه فیلترش بالا هم نباشه).
من چند روز قبل رفتم ناصر خسرو پاساژ جوانمرد، فروشگاهی که در زمینه فبلتر معروف و منحصر به فرد است، در سایز 77 هاما و کنکو داشت. اکثر کنکوها غیراصل بودند (20هزار تومان) 2 عدد کنکو اصل و هاما از نوعی بود که از دوایر متحدالمرکز تشکیل شده بود (40هزار تومان)و این طور که مطالعه کردم بیشتر در نور فضاهای خارجی کاربرد داره و در مواقعی که به نوعی سوژه ضدنور باشه تاثیرش دیده میشه، در عمل تاثیری توی نور معمولی از این فیلتر دیده نمیشد.
این طور که من جستجو کردم اون چیزی که من از این فیلتر میخوام در اون نوع که حالت قطره های باران روی سطح آن است وجود داره و من نتونستم پیداش کنم، فعلا یه نمونه از کنکوهای غیر اصلی را که نتیجه نصفه و نیمه میده گرفتم.
خوشحال میشم تجربیات شما را بخوانم.
ایمان برادران