دلیل ایجاد این X بخاطر این هست که یکی از فیلتر ها قابلیت قطبی کردن نور بصورت خطی را دارد و دیگری (CPL) بصورت حلقوی!
بجای استفاده از یک Cpl و یک PL از دوتا فیلتر PL استفاده کنید، من قبلا امتحان کردم جواب می ده
در ضمن اگر هنوز خرید نکردید، قیمت PL (بدلیل اینکه کمتر مورد توجه خریداران هست) به صرفه تر از خرید CPL خواهد بود
در اولین فرصت براتون یک تصویر حاصل از استفاده دو تا فیلتر پلاریزه PL قرار خواهم داد!
من تجربه استفاده از Vario ND رو ندارم ولی قانونا نباید این اتفاق رخ دهد!
این روش که شما نوشتید مربوط به variabale ND هست یا برای ND ساده؟
فیلتر های جوشکاری بدلیل ماهیت استفاده ای که دارند معمولا دارای قطر بالای هستند و به همین دلیل هم داخل خود شیشیه بدلیل تاریکی بالای شیشه نوعی انعکاس ایجاد می شود (من از این فیلتر قبل از خرید فیلتر رصد خورشید برای عکاسی از لکه های خورشید استفاده کردم و گاها دوتا خورشید داخل شات ها ثبت شده و همچنین قابلیت تغییر درصد تاریکی بصورت دستی رو ندارند!
تنها یک مدل از این فیلتر های جوشکاری هستند که برای جوشکاری آرگون استفاده می شود و درصد تاریکیشون تغییر می کند! ولی این شیشه ها هم نیاز به جریانات الکترونیکی دارند و یا به نور زیاد حساسیت نشان می دهند!
سلام
بله این روش ها ND ثابت هستند.
ND های متغیر کلا فیلتر های جالبی نیستند و وقتی نوبت به درجات بالا مانند ND1000 یا ND400 میرسد
این X بزرگ ظاهر میشود که کلا کار را خراب میکند.
چه مرغوب و چه نامرغوب ، حتی فیلتر های 300 دلاری Singh-ray هم همین مشکل را دارند منتهی مقداری کمتر.
به همین دلیل از نظر بنده چه از روش پلاریزه و چه خود فیلتر کلا به نتیجه ی جالبی نخواهید رسید.
مگر اینکه نیازتون از ND2 تا ND64 باشه.
ND متغیر شاید بیشتر برای عکاسی پرتره با دیافراگم باز در محیط های پر نور بکار بره و چون شدت نور رو نمیشه همیشه پیش بینی کرد این متغیر بودن بدرد بخوره ( واسه پرتره همین رنج ND4-ND32 بدردبخور هست) ولی برای عکاسی Landscape استفاده از فیلترهای ND ثابت منطقی تر خواهد بود چون زمان دهی در این موارد بدلیل ثابت بودن سوژه ایجاد مشکل نخواهد کرد و در صورتی که فرضا علفها و شاخه ها هم در این نوردهی با زمان زیاد تکون بخورن میشه با دو شات که یکی با نور دهی سریعتر باشه و ترکیب اونها مشکل رو حل کرد.
افشين دليري
Nikon D800, Nikkor 70-200 vrii, Nikkor 105mm, Nikkor 50mm 1.8G,Nikon SB 80DX, Mini S&S studio flash lighting MSFK-150-3
در مورد خوب یا بد بودن فیلتر های Vario ND بخاطر بوجود آمدن X در انتهای تاریکی فیلتر چند نکته هست!
من قبلا این حالت رو از ترکیب دو فیلتر CPL و یا یک PL و یک CPL دیدم!
زمانی که از دو تا فیلتر PL استفاده کردم تا جایی که یادم هست مشکلی نبود! ولی الان شک دارم، اجازه امتحان کنم و تصویر نهایی رو براتون ارسال می کنم!
دلیل ایجاد این حالت هم به ساختار قطبی کننده فیلتر های پلاریزه در حالت PL و CPL بر می گرده!
سلام به همه
خوب بالاخره موفق شدم تو تعطیلات تست مفصلی از روشی که خودم پیشنهاد داده بودن بگیرم و ببینم آیا این X سیاه روی فیلتر ایجاد می شود یا نه!
متاسفانه ایجاد شد هم با دو فیلتر PL و هم CPL ولی یک مسئله وجود داشت
زمانی که از فیلتر های PL استفاده کردم صرفا X نشد بلکه وسط تصیویر رو کاملا سیاه کرد و از کناره ها نور داخل می شد!
همچنین یک مسئله ای که به نظرم جلب توجه می کرد این بود که اگر در فیلتر های Variabale استپ ها بیشتر باشد (مثلا از 2 تا 400) احتمالا این حالت X در آستانه 300 الی 400 بوجود می آید و بنابراین باید بشود از بازه بین 2 تا حداقل 200 به خوبی بهره برد! البته این نیاز به یک تست مفصل توسط دوستانی داره که در حال حاضر به فیلتر 2-400 دسترسی دارند.
لطفا این مسئله رو تست بفرمایید و نتیجه را اعلام کنید!
تصاویر مربوط به تست هم در اولین فرصت ارائه خواهد شد.
همونطور که در پست ساخت فیلتر ND توسط دو فیلتر پلاریزه عرض کردم در انتهای بازه این حالت وجود داره و واسه من که فیلتر ND variable 2-400 دارم و 8 استپ هست، تا استپ 6 تنیجه قابل قبولی میده.
افشين دليري
Nikon D800, Nikkor 70-200 vrii, Nikkor 105mm, Nikkor 50mm 1.8G,Nikon SB 80DX, Mini S&S studio flash lighting MSFK-150-3
با تشکر از شما
جناب دلیری با توجه به این مسئله که می فرمایید پس اگر بنا به خرید فیلتر Vario ND باشه بهتره بریم یک ND 2-8 بخریم!!
در ضمن فیلتر های ND400 اصلا چیزی رو از خودشون عبور می دهند؟
مصرف این فیلتر ها برای چه زمانی هست؟
به نظر می رسه فقط برای عکاسی از اجسام پر نور استفاده داشته باشه!
ND400 معادل 9 استپ کاهش نور هست و تو عکاسی از سطوحی مانند دریا و .... برای ایجاد حالت مخملی زیبا خیلی کاربرد داره. مثل:
Alex-Noriega-06.jpg
Yasir-Abd-Latib.jpg
حتی از ND1000 که معادل 10 استپ توری کاهش میدهد هم به کرات استفاده میشه.
افشين دليري