در سایتهای مختلف مطالب متنوعی در مورد ساخت فیلتر ND با بستن دو فیلتر پلاریزه بر روی هم، نوشته شده است. یکی از دوستان هم در بخش «معرفی فیلترهای جدید» پستی با این مضمون قرار داده بودند. چون توضیحات ایشان در مورد روش انجام کار کامل به نظرم رسید، در این جا به نقل گفتۀ ایشان کفایت کردم:
حالا میخواستم اگر دوستان در این مورد اطلاعاتی دارند، در اختیار من و دیگران قرار دهند.
از جمله اشکالات این روش، وینیتینگ، افت کیفیت و تهرنگ را ذکر میکنند.
در مورد این که گفته میشود، بستن دو المان در جلوی لنز باعث افت کیفیت میشود و عموماً از آن اجتناب میشود، خوب فیلتر ND متغیر هم دارای دو المان است (و احتمالاً با عملکردی مشابه)، و چندان نباید مشکلی از این بابت متوجه موضوع باشد (هرچند صد در صد قبول دارم که افت کیفیت در ND متغیر باید کمتر از ND باشد که توسط دو فیلتر ساخته شده است).
در مورد تهرنگ، فیلترهای ND با درجات بالا هم تهرنگهایی ایجاد میکنند. تهرنگ در صورت استفاده از دو پلاریزه چطور است؟ آیا به سادگی تهرنگ مربوط به ND، میتوان آنها را حذف کرد؟
نتوانستم نمونۀ عکسی که به این صورت گرفته شده است، پیدا کنم تا مقایسهای باشد با فیلتر ND، به همین دلیل اگر دوستانی دو فیلتر پلاریزه و ND در اختیار دارند، بد نیست یک کار مقایسهای انجام دهند و نتیجه را به نمایش بگذارند.
پ.ن. از این جهت موضوع را در تاپیک جدید مطرح کردم تا پیگیری آن سادهتر باشد، و از طرفی پست ایشان با موضوع آن تاپیک ارتباط چندانی پیدا نمیکرد.