دوست عزیز! بحث بر سر فیلتر های GND بود و نه فیلترهای رنگی مثل (GBD (gradual blue density یا GOD یا امثال اینها. وگرنه در تنوع رنگ کوکین که حرفی نیست اما منظور از GND به هیچ وجه فیلتر های رنگی نیست.
در مورد رویو های کن راکول قبلا اینجا بسیار صحبت شده و تقریبا همه میدونن که برای ایشون ملاک تعیین کننده قیمت هست. هر چی که ارزون باشه در نظر ایشون عالیه. کافیه یه سری به ریویو های ایشون از لنز هایی مثل 70-200 و 24-70 نیکون بزنین تا متوجه منظور من بشین. علاقه شدید ایشون به نظر دادن های غیر منطقی و عجیب و غریب و اغلب گمراه کننده بر اکثر خواننده های سایتشون روشنه.
در مورد GND های Tiffen نظری ندارم چون نمیشناسم.
مطلبی که در مورد کوتینگ فرموده بودین هم به نظرم جای بحث داره. تا جایی که من میدونم کوتینگ بیشتر مربوط میشه به مساله flare و ghosting و نه دیستورشن.
استفاده از جندین فیلتر روی هم هم اصلا فکر خوبی نیست. علاوه بر کاهش محسوس کیفیت (خصوصا در مورد فیلتر های با کیفیت پایین) موجب ایجاد ویگنتینگ شدید در لنز های واید میشه.
به هر حال با توجه به این که تجربه کار با هر دوی این فیلتر ها (کوکین و سینگ ری) رو دارم به هیچ وجه این دو رو قابل رقابت نمیبینم. البته در شرایطی که دسترسی به گزینه بهتری ممکن نباشه استفاده از کوکین هم گزینه بدی نیست و بهتر از هیچیه.