بخش دوم: ایجاد تصویر سه بعدی به روش آناگلیف
روش ها و برنامه های زیادی برای تولید این نوع تصویر هست که من خیلی ها رو امتحان کردم، این روشی که در ادامه شرح میدم شاید سادهترین و سریعترین اونا باشه و نتیجهش هم بسیار بهتر از حتی خیلی از برنامههای گرون قیمت میشه.
برای شروع لازمه که دو تصویر چپ و راست رو بصورت دو لایه در یک فایل داشته باشیم، اگه مراحل بخش اول رو طی کرده باشید الان همین وضعیت رو دارید، اگر، فایل های خودتون رو وارد کرده و اسم اونا رو چپ و راست بذارید که اشتباه نشه:
این روش برای تصاویر رنگی هم جواب میده، ولی شاید بخواید تصویر رو سیاه و سفید کنید تا اعوجاج رنگی که ممکنه ایجاد بشه، مغز بیننده رو آزار نده، در اینصورت، میتونید تو این مرحله لایه هاتون رو به هر روشی که دوست دارید سیاه و سفید کنید. فقط مهم اینه که در نهایت فقط باید یک لایه/گروه باشه.
حالا روی تصویر (Thumbnail) لایه راست دابل کلیک میکنیم تا پنجره Belending Options باز بشه، بعد اونجا در قسمت advanced Blending، کانال قرمز رو خاموش میکنیم؛ به این ترتیب تصویر رنگ های سبز و آبی رو نگه میداره و فیروزه ای میشه تا فقط با چشم راست دیده بشه:
همین کار رو برای لایه چپ هم انجام میدیم، با این تفاوت که اینبار کانال های سبز و آبی رو خاموش می کنیم و کانال قرمز رو نگه میداریم:
حالا اگه دو لایه راست و چپ هردو فعال باشند، تصویری مشابه زیر میبینیم:
اگه همه چیز دقیق و محاسبه شده باشه، کار همینجا تموم شدهست و میتونیم فایلمون رو ذخیره کنیم، ولی تجربه من نشون داده که معمولا اینطور نیست، و وقتی عینک رو به چشم میزنید، به جای یک تصویر واحد سه بعدی، دو تصویر میبینید. دلیلش هم اینه که اختلاف فیزیکی که چشم عادت داره بین دو تصویر ببینه، دقیقا رعایت نشده و به هم دلیل مغز نمیتونه اونا رو برهم منطبق کنه.
روشی که برای حل این مشکل استفاده میکنم اینه که در همون حالی که عینک رو به چشم دارم، یکی از لایهها رو انتخاب کرده و با کلید های چپ و راست کیبورد (وقتی که ابزار Move با میانبر V، فعاله) اونقدر اون لایه رو به چپ و راست حرکت میدم تا حداقل سوزه اصلی تصویر رو کاملا یکپارچه و سه بعدی ببینم. دقت کنید که برای این کار نباید از ماوس استفاده بشه (مگر اینکه کلید شیفت رو نگه داشته باشید)، چون در اینصورت ممکنه که تصویر به صورت عمودی هم حرکت کنه.
در مرحله بعد اضافات تصویر (مثل حاشیه قرمز تصویر زیر) رو در صورت نیاز کراپ میکنیم و کار تمومه:
toochal_3D.jpg
پ.ن (برای مدیر بخش): اون دو تا پیوست که در پست قبلی هست رو به دلیل محدودیت تعداد پیوست و حفظ پیوستگی در این پست استفاده کردم، بخاطر مشکلی که بهش مدیریت فایل های پیوست از قدیم الایام با سیستم من داشته (و قبلا هم شرحش رو مفصل دادم) نتونستم از اون پست به این پست منتقلشون کنم، لطفا زحمتش رو بکشید و بعد هم این پینوشت رو پاک کنید.