نوشته اصلی توسط
behzad_milad
با سلام
شاید شما هم تاکنون درهنگام ذخیره عکس درفتوشاپ یا هربرنامه دیگر، فرمتهای ناآشنا را دیده اید که اصلا معنی و مفهومی برای شما نداشته باشد !
و به خاطر عادت یا آشنایی با چند فرمت خاص ، عمل ذخیره سازی را انجام می دهید
بدون توجه به دیگرفرمتها
حال من می خواستم درمورد نوع ذخیره سازی هرفرمت و برتری فرمتها نسبت به یکدیگر اطلاعاتی بدست بیاورم .
یا بهتر بگم با تمام این فرمتها و کاربردانها بیشتر آشنا بشم .
فرمتهای که درفتوشاپ وجود دارد
ازدوستانی که دراین رابطه اطلاعاتی دارند ممنون می شوم راهنمایی کنید .
سلام بهزادجان، سوالت باعث شد من جستجویی کنم تا خودم هم یه سری اطلاعات دستگیرم بشه
درمورد چندتاییشون تونستم مطالبی گیر بیارم که بشرح زیر هستند:
فرمتهایی چون PNG, JPEG, GIF فرمتهایی هستند که بیشتر برای صفحات وب بکار میروند (البته JPEG غیر از کاربرد قبل در عکاسی دیجیتال و عکاسی سهم بسزایی دارد) فرمت های JPEG, GIF در تمام مرورگرها پشتیبانی میشوند، اما PNG در مرورگرهای قدیمی نمایش داده نمیشود
فرمت TIFF فرمتی ست که بیشتر در صنعت چاپ و گرافیک کاربرد دارد.فرمت tiff قادر به ارائه انواع تصاویر خاکستری (سیاه و سفید)، RGB و CMYK با تکنیک های فشرده سازی متفاوت است. البته این قابلیت منحصر به فرد، ایرادی نیز دارد و آن این است که تمام برنامه هایی که برای خواندن این فرمت طراحی شده اند، باید بتوانند تمام تغییرات اعمال شده بر داده های این فرمت را بخوانند که البته این اتفاق، همیشه رخ نمی دهد.
فرمت EPS بسیار توصیفی تر از TIFF است و قادر به تعریف داده های تصویری و یا مقادیر منحنی آنها (vector) است، حال آن که جزییات صفحات و لایه ها را نیز می تواند حفظ کند. توانایی بیشتر و امکانات زیاد آن باعث شده است که حجم آن در مقایسه با فرمت TIFF بسیار سنگین باشد، هر چند تکنیک هایی برای فشرده سازی آن ارائه شده است. فرمت EPS به گونه ای طراحی شده است که علاوه بر دارا بودن امکان استفاده از فایل های postscript، تصویری با وضوح پایین و بیت مپ شده نیز برای اصلاح در روی صفحه ارئه می کند. هر دو خوروجی تلفیقی RGB و CMYK در فایل های EPS قابل ارائه اند. به منظور کاهش مقادیر داده های CMYK، فرمت های تجزیه رنگ محیطی PCS تعبیه شده اند. این فرمت که به EPS 5 نیز معروف است شامل چهار فایل محتوی وضوح کامل داده های CMYK به همراه یک فایل اصلی اضافی است که تصویر اصلی را با وضوح بسیار پایین ذخیره کرده است. برای کاهش حافظه مورد نیاز و افزایش سرعت عملیات تنها این فایل اصلی مورد استفاده قرار می گیرد وتنها هنگام اخذ خروجی، تغییرات انجام شده روی تصویر با کیفیت، اعمال شده و خروجی گرفته میشود.
باکمی تلخیص
شاد باشید......